sienipiirakka

koti & sisustus, resepti, ruoka

Moikka! Tämä viikko menee pitkälti tapaamisissa ja sovituissa menoissa. Meillä tosin alkaa viikonloppu jo perjantaina, kun pidän tytöt kotona. He ovat edelleen 15pv kuussa päiväkodissa, joten vapaa-päiviä osuu melkein joka viikolle sen mukaan mikä hoidon tarve meillä on. 🙂 Viikonloppuna siskoni leipoi omenapiirakkaa ja kutsui kylään. Päätin leipoa suolaisen piirakan ja pää raaka-aineeksi valikoitui kauden suosikki = kantarelli.

Siskon omenapiirakka maistui sen verran hyvin, että pitää pian tehdä jotain ihanaa herkkuja omenista. Vitsit mä tykkäsin meidän edellisen kodin omenapuusta. Tein moneen otteeseen omenahilloa ja söin sitä pitkin syksyä/talvea viilin ja jougurtin kanssa. NAMI! <3Sara

Kanterellipiirakka:

 • suolainen piirakkapohja
 • noin. 4 dl kantarelleja
 • 1 sipuli
 • 1 rkl voita
 • 2 dl kermaa (käytin ruokakerma kolme sipulia)
 • 1 dl juustoraastetta (käytin cheddar)
 • 2 kananmunaa
 • ripaus mustapippuria & valkopippuria

Ohje: Valmista piirakkapohja ja levitä se vuokaan. Pilko sienet ja hienonna sipuli. Laita sienet paistumaan voihin ja lisää sipulit joukkoon. Paistos on valmista kun neste on kuivunut pannulta. Laita piirakkapohja esipaistumaan 200 asteeseen noin 5-10min. Sekoita kerma, munat, juusto ja mausteet keskenään. Levitä seini- ja sipulipaistos esipaistetun piirakkapohjan päälle ja lisää kermasoossi päälle. Anna kypsentyä uunissa noin 30-40min. Tarjoile basilikan, ruohosipulin tai kirsikkatomaattien kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia

 1. ida ihana 17.09.2019

  Ai kun näyttää ihanalta!<3 Itse inspiroiduin myös leipomaan sienipiirakkaa!:) Niin parasta syysruokaa! Ihana idea käyttää tuota basilikaa, sopii varmasti hyvin! Itse olen laittanut usein piirakkaan esim persiljaa yrttinä, mutta basilika ja tomaatti kuulostaa myös ihanilta <3
  Ihanaa viikkoa!<3
  Ida Kotona kuapungissa -blogista

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.09.2019

   Oi nami, kuulostaa hyvältä 🙂 ihanaa viikkoa sinne myös 🙂

   Vastaa