Kodin sijainti

design, koti & sisustus

kuvat / ANNO syysmallisto

Heippa! Sain mielenkiintoisen kysymyksen lukijalta liittyen asunnon sijaintiin:

Voisitko tehdä joskus storyn tai postauksen teidän asunnon sijainnista, eli et mikä tärkeetä sijainnissa ja minkä takia. Esim. Lenkkeilymaastot tai keskusta lähellä.”

Oon varmasti aikaisemminkin kertonut, että sijainti on mulle ehkä yksi tärkeimmistä asioista aina kun ollaan mietitty uutta kotia. Olen muuttanut suhteellisen monta kertaa aikuisena. Yhteensä viisi kertaa ja nyt sitten edessä on kuudes (ehkä myös seitsemäs, jos muutetaan välissä vuokralle) muutto.

Minulle lähiympäristö merkitsee älyttömän paljon ja listasin tähän asioita mitkä vaikuttavat kohdallani siihen minkä koen perheellemme sopivaksi alueeksi.

 • Luonto lähellä / En muuttaisi tässä elämäntilanteessa ihan ytimeen. On parasta kun hektisen arjen ja työn rinnalla pääsee hetkessä metsään ja luontoon. On myös onni, että äitini asuu ihan ydin keskustassa jolloin päästään nauttimaan ytimen sykkeestä eri tavalla.
 • Hyvät kulkuyhteydet / Meillä on yksi auto ja käytämme viikottain julkisia kulkuvälineitä. Niiden säännöllinen aikataulu ja hyvät yhteydet ovat siis tärkeässä osassa. Olen Kirkkonummelta kotoisin ja lähin juna-asema oli noin 1,5km päässä, joten olen tottunut matkustamiseen. Meiltä menee keskustaan aikaa noin 20-40min, riippuu ruuhkasta ja siitä millä liikkuu. 🙂
 • Perhe / Me näemme viikottain perheitämme ja emme voisi muuttaa kenestäkään kovin kauas. Tukiverkon läsnäolo merkitsee paljon ja saamme hurjasti apua sekä tukea lähimmäisiltä. Huomenna äitini tulee meille yöksi ja siskon perhe samalla syömään, kun taas Lila pääsi lomailemaan Vaarin kanssa maalle.
 • Päiväkoti, koulu ja kaverit / Uskon, että lapset mukautuu helposti ja sitä ei liikaa kannata miettiä.. Mutta nyt kun olemme asettuneet aloilleen, päiväkoti rullaa ja kaverit ovat löytyneet olisi hankalaa muuttaa taas uuteen paikkaan. Se, että tulee kotoisa fiilis vaatii niin paljon myös aikaa, tutustumista ja elettyä arkea.
 • Yleinen fiilis / Ollaan käyty kävelyretkillä paikoissa mihin ollaan suunniteltu muuttoa. Ollaan kävelty vaikka kuinka monella Espoon ja Vantaan alueella ja fiilistelty sitä, että ”Voisimmeko asua täällä?”. Yllättävän paljon saa käsitystä alueesta, kun kohtaa ihmisiä ja kartoittaa läheiset leikkipuistot sekä kaupat. Nykyistä asuinaluetta rakastan juuri siitä syystä, että täällä asuu aivan ihanaa porukkaa. Kaikki tervehtii toisiaan ja perinteinen suomalainen jäykkyys on kaukana.
 • Palvelut / Mulle on tosi tärkeää millainen lähikauppa on. Missä on lähin apteekki, lääkäri tai kauppakeskus. Kaikki nämä helpottavat arkea ja esim. kaupalla on aika iso rooli sen suhteen millaista ruokaa saa helposti kotiin.
 • Bonukset / Jokaisessa asuin alueessa on mielestäni ne omat bonukset. Eli ne jutut mitkä ovat spessuja juuri kyseisessä alueessa. Harvoin kaikkea saa samasta paikasta, sillä budjetti (ainakin meillä :D) määrittelee sitä mikä on mahdollista. Nykyisessä alueessa bonus on meren läheisyys & lukuisat rannat ja rantaraitit. Täällä on myös vanhaa ja täysin uutta rakennuskantaa mikä tekee alueesta mielenkiintoisen. Suurin bonus on kuitenkin naapurissa asuva isosiskon perhe <3.

Mitä pointteja teillä nousee mieleen? Entä onko kodin sijainnilla teille merkitystä?

Ihanaa viikonloppua! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia

 1. Kata 14.09.2019

  Kyllä nää ihan samat jutut nousee mulla mieleen. En mä voisi asua ihan keskustassa koska kaipaan luontoa ja rauhaa tosi paljon. Mutta toisaalta se että on hyvät kulkuyhteydet myös keskustaan ja kaupat, apteekit ym suht lähellä. 🙂 oon tosi ilonen siitä että meillä on aivan ihanat naapurit myös! Olisi varmaan paljon ankeampaa muuten!<3

  Vastaa