raskausviikot

baby, kuulumiset, lapset, muoti, ootd

Moikka!

Sain hirmuisesti viestejä siitä, että olisi kiva jos käsittelisin blogissa raskautta ja vauvajuttuja. Näin tulee varmasti tapahtumaan, koska tietty tämä asia on niin iso ja merkittävä minun ja meidän elämässä. Sen takia onkin ollut vaikeaa kirjoittaa postauksia viime kuukausina. Olisi tehnyt mieli huikata väsymyksestä, innostumisesta, kysyä vinkkejä jne jne. Mulla on ollut pää täynnä ajatuksia, jotka täältä on blokattu täysin. Olen samalla super iloinen siitä, että saatiin rauhassa fiilistellä asiaa perhepiirissä ja kertoa asiasta sitten kun siltä tuntui. 🙂

Voimakas pahoinvointi alkoi viikolla 5-6 ja se alkoi helpottamaan viikolla 14. Ehdin jo ajatella, että koko raskaus menee kamalassa olotilassa, kun Mimosan kanssa kärsin pahoinvoinnista ihan viimeisille viikoille saakka. Onneksi nyt olen voinut paremmin! Tietty välillä on päiviä, kun mikään ei pysy sisällä ja tekisi mieli lojua vain sängyssä.. Mutta näitä surkeita päiviä on koko ajan vähemmän! <3

Omat farkut sai jäädä samantien pois. Ihan ekoista viikoista lähtien olen muuttanut vaatekaappia ja nyt on turha haaveilla enää muista kuin raskauteen suunnitelluista alaosista. Omilla yläosilla pärjään hyvin. 🙂

Maha pysyi viikolle 13 aika hyvin piilossa. Kävin kaverin kanssa viikolla 12 uimassa ja hän ei huomannut mitään. Kerroin hänelle uutiset, kun käveltiin altaille ja hän katsahti tuijottamaan mun mahaa hetkeksi. 😀 Viikoilla 14-15 masu todella ponnahti esille ja piilottelu alkoi olla jo haastavaa. Myös aamuisin maha alkoi olla jo huomattavissa ja käytin lähinnä legginssejä/sukkiksia + over size neuleita. (Tämän postauksen kuvat napattu viikolla 14)

Paras päivä tähän mennessä on ollut se kun käytiin ultrassa. Ajattelin, että se menee ”rutiinilla” ja yllätyin miten aloin itkemään kun näin vauvan. <3 On se vaan niin maagista ja tekee kaikesta niin todellista. Samana päivänä kerrottiin meidän tytöille ja se hetki oli aivan ihana. Onneksi saatiin se talteen itsellemme. <3

Mitä haluaisitte lukea raskauteen liittyen? Onko ideoita tai toiveita? Tulen ainakin kirjoittamaan ikäerosta 6, 4, ja 0, nimipohdinnoista ja vauvakuumeesta. Hei leppoisaa sunnuntaita! Mä oon juuri matkalla Seinäjoelle ja illaksi sitten matkaan takaisin. -Sara

sukkikset / hm

kengät / Dr Martens

neule / nakd*

takki / esprit*

laukku / louis vuitton

aurinkolasit / rayban

korut / kappahl*

*saatu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

34 kommenttia

 1. E 06.10.2019

  Valtavan isot onnittelut vielä! <3 Kiinnostaisi lukea nimenomaan tuosta pahoinvoinnista ja sen kanssa elämisestä, esim. lähdetkö vaan kaupungille tietäen, että jossain kohtaa voi joutua oksentamaan kadulle/lähimpään roskikseen tms? ? Tätä olen (toistaiseksi) lapsettomana pohtinut, että miten sitä pystyy olemaan jos voikin koko 9kk pahoin.

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.10.2019

   hei joo, voisin kyllä kirjoittaa konkreettisemmin aiheesta. Kiitos vinkistä 🙂

   Vastaa
 2. Aino 06.10.2019

  Onnea lapsen tulosta! ? Aivan ihanaa! Millä viikolla olet nyt?

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.10.2019

   Kiiitos super paljon! <3

   Vastaa
 3. Maalisvauva 06.10.2019

  Mikä on sun kevät talvi? Meille tulee toinen vauva maaliskuunpuolessa välissä, ensikoinen synty – 17 joulukuussa, eli vähän yli vuotta ikäero

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.10.2019

   oi ihanaa, onnea kovasti 🙂 ajattelen kevättalveksi maaliskuun!

   Vastaa
 4. SENNI 06.10.2019

  Myöhäiset, mutta SUPERsuuret onnittelut raskaudesta sulle ja koko perheelle! <3

  Kauniit asukuvat – ihanan värinen tuo neule ? Sulla onkin jo valmiina kivoja postausideoita, nimipohdinnat ja ikäerojuttu kiinnostaa mua ehkä eniten! ☺️ Sen lisäks olis kiva kuulla, jännittääkö vauva-arki, kun se alkaa uudestaan näin muutaman vuoden jälkeen…

  Pidä kiva Seinäjoki-päivä! ❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.10.2019

   kiitos paljon <3 🙂 hei ihana kuulla, että nämä aiheet kiinnostaa 🙂

   Vastaa
 5. Oona 06.10.2019

  (m)asukuvia ainakin! ? Oon tästä vieläkin jotenkin tosi fiiliksissä, ja niin iloinen teidän puolesta ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.10.2019

   hei ihana kuulla, kiitos ihan super paljon 🙂 <333

   Vastaa
 6. Päivi 06.10.2019

  Kiinnostavia postausideoita olikin jo tullut ja yksi iso alue on tietenkin hankinnat, ne kiinnostaa ?Jotenkin muistelen, että olette aikalailla kaiken vauvatavaran hävittäneet, joten alkaako hankinnat nollasta vai?

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.10.2019

   <3 Joo meillä on lähestulkoon kaikki lähtenyt kiertoon.. Joten nyt ei muuta kuin kirppistelyä ja sitten pitää miettiä isommat hankinnat. :)

   Vastaa
 7. K 06.10.2019

  Suuret onnittelut❣️ Minua kiinnostaisi myös miten selviydyit pahoinvoinnista konkreettisesti? Pystyitkö lepäämään aina kun tarve tai saitko syötyä? Itsellä alkuraskaus meneillään ja olo hirveä. Viikot (ja päivät) tuntuvat pitkiltä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.10.2019

   kiitos <3 Tästä tuli toinenkin kysely ja ehdottomasti otan aiheen käsittelyyn 🙂

   Vastaa
 8. Enni 06.10.2019

  Niin ihana uutinen, onnea! Täällä myös haaveena lapset.. vielä odotellaan ? kiva lukea raskausviikoista, hankinnoista ja no ihan kaikesta!

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.10.2019

   kiitos <3 hei ihana kuulla 🙂 Juttua varmasti tulee!!

   Vastaa
 9. Iitu 06.10.2019

  Nimipohdinnoista olisi kiva kulla ja ylipäätään sinun ajatuksiasi. 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.10.2019

   Kiva kuulla 🙂 <3

   Vastaa
 10. Hanski 06.10.2019

  Ruokavaliosta, kuinka tarkka olet siitä ylipäätään ja ”kielletyistä” ruoka-aineista raskausaikana 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.10.2019

   hei joo, tästä voisin kirjoittaa joku kerta 🙂

   Vastaa
 11. Katrin 06.10.2019

  Ihana postaus ja innolla luen vauva- ja raskausjuttuja! Olen itse rv13 nyt, 3. lapsikin, ikäero melko samanlainenkin (isoin täyttää ens kesällä 6, poika pian 4 ja sitten vauva keväällä).
  Tsemppiä arkeen ja odottan innolla uusia postauksia!

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.10.2019

   hei ihanaa, onnea kovasti 🙂 <3 Kaikkea parasta myös teidän arkeen!!

   Vastaa
 12. Nina 06.10.2019

  Moikka, paljon onnea koko perheelle ihanan vauvauutisen johdosta! Olen lukenut aktiivisesti blogiasi ja kuunnellut Papupata-podcastia vajaan vuoden verran ja ne ovat ihana piristys arjen kiireessä. Olisi ihanaa kuulla ihan kaikesta mahdollisesta raskauteen liittyen niin voinnistasi, käytännönasioista, hankinnoista jne. Löysin suosituksestasi myös Hei baby-podcastin ja ahmin suorastaan kaikki siihen saakka julkaissut jaksot. Itsellänikin on vauvakuume ollut jo muutaman vuoden ja pian alamme vaimoni kanssa vauvaa yrittämäänkin hedelmöityshoidoilla. Jännittää tietysti kovasti onnistuuko haaveen toteutus! On kuitenkin ihanaa kuulla muiden kokemuksista ja samalla toivoa että pian saisi itse olla samassa tilanteessa 🙂 Mukavaa odotusaikaa <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.10.2019

   Moii 🙂 Kiitos <3 Hei ihanaa, kiva kuulla, että seurailet 🙂
   Hei baby on IHAN PARAS!! 🙂 Kaikkea tsemppiä tulevaan, niin ihanaa aikaa tuo kaikki fiilistely. Voikaa hyvin <3

   Vastaa
 13. A 06.10.2019

  Valtavasti onnea ?

  Mua kiinnostaisi tietää oliko alusta asti selvä että 3 on lasten lukumäärä vai tuliko kolmas vauvakuume myöhemmin, millaisia pohdintoja ja ajatuksia siihen liittyi. Itse kahden lapsen äitinä mietin ihan päivittäin onko meidän perhe nyt kokonainen, jaksaisiko itse vielä yhden, jääkö se harmittamaan jos kolmas jää yrittämättä. Kauhean vaikea asia kun olen enemmän kuin onnellinen näistä kahdesta ja pelottaa onko kolmen kanssa kädet vaan liian täynnä vaikka toisaalta haikailen hieman vielä yhtä vauvavuotta

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.10.2019

   kiitos <3 hei joo, tulen varmaan käsittelemään tätä jossain vaiheessa. Ihan samoja pohdintoja käytiin läpi ja sitten voitti vain se vauvakuume ja ajatus siitä, että lapsia olisi 3. Ihanaa syksyä teidän perheelle 🙂

   Vastaa
 14. Kolmenmama 06.10.2019

  Meillä on kolme tyttöä juuri tuolla ikäerolla. Ja se on ihanaa ? Niin onnellisena olen seurannut, miten isommat nauttivat kun pääsevät seuraamaan vauvan kasvua ja hoitamaan pikkuista, ottavat pienen mukaan maailmaa tutkimaan. Ja miten pieni oppii isommilta, nauraa heidän jutuilleen ja uskaltaa tutustua maailmaan isojen perässä. On mahtavaa, nähdä, miten tärkeäksi pieni isosiskoille muodostuu ja miten he iloitsevat jokaisesta pikkusiskon uudesta taidosta tai sanasta.

  Kun isommat on jo omatoimisia, ehtii nauttimaan rauhassa vauvasta ja pystyi antamaan aikaa isoille ja vauvalle.

  Nyt tytöt 2, 6 ja 8. Ja meillä tämä ikäero on ollut ihan paras ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.10.2019

   eikääää <3 maailman parasta kuulla 🙂 kaikkea parasta teidän perheelle <3

   Vastaa
 15. Riikkauuu 07.10.2019

  Hurjasti onnea tulevasta pienestä <3
  Hankinnat mitä vauvalle tullaan tekemään kiinostais ainakin, ja mitä teiltä löytyy jo valmiiksi!

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.10.2019

   kiitos <3 hei joo, tästä onkin tullut paljon kysymyksiä 🙂 Varmasti käsittelen!

   Vastaa
 16. Anniina 07.10.2019

  Hei! Ja onnittelut ? olen seurannut sinua jonkun aikaa ja kiinnostaisi itseäni joku postaus siitä kuinka kauan teillä oli yritystä takana vai onnistuiko heti ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.10.2019

   Kiitos paljon <3 Katsotaan avaanko tätä jossain vaiheessa enemmän. Saattaa olla että ensi viikon podcast jaksossa sivutaan asiaa 🙂 <3Sara

   Vastaa
 17. Essi 08.10.2019

  Onnea tuhannesti kolmannesta vauvasta? Minulla itsellä on 7,5 ja 1 vuotiaat lapset. Neljä vuotta ikäeroa nuoremman kanssa on ollut tosi hyvä. Mielenkiinnolla luen teidän arjesta pienten lasten kanssa. Talo projektia seuraan myös erittäin kiinnostuneena. Itsellä hirsitalo rakenteilla tosin vapaa-ajan asunnoksi.

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.10.2019

   kiitos äärettömän paljon <3 hei ihana kuulla 🙂 ja wau, tsemppiä projektiin! Ihanaa syksyä teidän perheelle 🙂

   Vastaa