raksa ja koti

hirstitalo, raksa

Moikka! Rakennusprojekti etenee. Viime viikkoina on ollut monta palkitsevaa hetkeä ja kasa selvitettäviä asioita. Olen huomannut, että tunteiden kirjo on kyllä läsnä tässä rakentamisessa. 😀 Välillä kaikki sujuu ja välillä tulee uusia ongelmia. Meidät on yllättänyt se kuinka skarppina saa itse olla ja se kuinka kannattaa valvoa joka ikistä työvaihetta. On myös yllättävää kuinka paljon saa soitella perään ja selvittää asioita.

Pari viikkoa takaperin huomasin erään extra pylvään paikassa jossa sitä ei pitäisi olla..  Tämä asia on nyt edelleen selvitettävien asioiden listalla. Pylväs on lisätty rakennekuvavaiheessa ilman, että siitä on kerrottu meille. :/ Se on siinä mielessä ikävää, että pylväs on esteettinen haitta ja se blokkaa etuovelta näkyvyyttä takalle. Me kun vaihdettiin takan paikka tietämättä, että talofirma saattaa lisäillä pylväitä. 😀 Tämän selvittely jatkuu.. Ikävää jokatapauksessa, koska pylväs on pultattu kiinni hirteen ja näin ollen jättää jäljet, jos sen poistaa.

Viime viikolla päätettiin myös vaihtaa kaksi ikkunaa (toka vika kuva), kun ne oli tilattu avattavina ja haluttiin ne kiinteinä. Tästä koitui meille lisäkustannuksia, koska ei tajuttu olla tarpeeksi tarkkoja ikkunoiden tilausvaiheessa. Saatiin onneksi kaikki muut ikkunat oikein. 🙂 Talolla tapahtuu joka päivä ja perjantaina tehtiin lattiavalu, woop woop. Lattia näyttää hyvältä ja tasaiselta. Toivon, että laatoittajan on helppo tehdä työ valun päälle. Tosin en tiedä aiheesta mitään, joten saapi nähdä!

Meillä on kova luotto siihen, että koti saadaan valmiiksi helmikuun alkuun mennessä ja päästään näin ollen muuttamaan hyvissä ajoin ennen pienen syntymää. <3 Ollaan edelleen äärimmäisen tyytyväisiä hirteen ja kaikkiin valintoihin mitä ollaan tehty. Välillä vaan huokaillaan ihastuksesta ja hypitään innostuksesta. Ne ilon hetket on tärkeää vastapainoa kaiken säädön rinnalla. 🙂

Taisin jo ANNAn puolella mainita, että saatiin oma kotimme myytyä ennen kuin ehdittiin laittaa sitä virallisesti myyntiin. Jeee! Se tarkoittaa sitä, että muutamme väliaikaiseen kotiin muutamaksi kuukaudeksi. Extramuutto on toki raskas välivaihe, mutta onneksi puhutaan vain parista kuukaudesta. 🙂 Oon myös iloinen siitä, että teen paljon töitä kotoa ja pystyn rauhoittamaan menoja. Veikkaan, että tytöt kaipaa meitä entistä enemmän nyt kaikkien muutosten keskellä. Kävin sunnuntaina kurkkaamassa meidän tulevaan vuokrakämppään ja se on oikein passeli meille. Yllättävän tilava kerrostalo kolmio! 🙂

Kirjoitan aiheesta pian taas lisää! Mukavaa päivää! Mä lähden nyt Cobelloon kurkkaamaan, josko sieltä löytyisi jotain ihanaa meidän uuteen kotiin. Listalla on ainakin iso ruokapöytä ja matto. Olen saanut monilta vinkkiä siitä, että tilaukset kannattaa hoitaa hyvissä ajoin. Jos sen siirtää  alkuvuoteen saattaa olla, että menee pitkälle kevääseen ennen kun tavarat saapuvat kotiin. Joten nyt olen aikaisin liikkeellä. 🙂 Onneksi saan jeesiä Cobellon jengiltä! <3 -Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

28 kommenttia

 1. SENNI 08.10.2019

  Vau, miten paljon rakennusprojekti on edennyt! ? Kauniilta näyttää jo nyt, odotan aina vain enemmän lopputulosta ? Nuo ongelmat ja takapakit varmasti kuuluvat asiaan, mutta onneksi teillä on ilmeisesti kaikki niitä ikkunoita ja pylvästä lukuun ottamatta mennyt hyvin tuolla raksalla kaikkien niiden lupien odottelun jälkeen ☺️

  Olisi kiva saada postausta myös siitä kerrostalokolmiosta, esimerkiksi miten kerrostalossa asuminen poikkeaa nykyisestä ja sitten tuon oman talon valmistuttua vertailua kerrostaloasumiseen! Ja siitä välimuutosta olis kans kiva kuulla, että oliko se sitten lopulta rankempaa kuin mitä etukäteen luulitte tms. ?

  Kivaa alkanutta viikkoa koko perheelle ja tsemppiä jo etukäteen siihen tulevaan muuttoon jne. ❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.10.2019

   kiitos super paljon 🙂 <3 Hei jooo, ihan varmasti tulen kirjoittamaan fiiliksistä tästä välivaiheesta 🙂
   Ihanaa viikkoa sinne myös ja kaikkea parasta <33

   Vastaa
 2. Rakentaja 08.10.2019

  Heippa! Täällä myös yksi rakentaja samoissa aikatauluissa kuin te :). Halusin kommentoida tuota ikkuna-asiaa. Nimittäin meillä kävi samanlaisesti, ettemme osanneet olla tarpeeksi tarkkoina kun allekirjoitimme talotoimittajan kanssa paperit ja vasta kun meillä oli aloitettu talon pystytys niin hoksasimme, että alakerran ikkunat tulisi olla kaikki kiinteitä ja tästä mahdollisuudesta olimme puhuneet myös aiemmin talokauppiaan kanssa. Mutta kappas ne olivat sopimuksessa kaikki avattavia malleja ja lähdimme tätä selvittämään monelta taholta, että voisiko ne vaihtaa. Kävi ilmi, ettei ikkunoita ollut edes aloitettu valmistamaan, mutta jotkut ikkunan komponentit oli ehditty tilata, joten meidän työmaallemme toimitettiin nämä alunperin allekirjoituksella tilatut ikkunat sekä uudet ja jouduimme maksamaan luonnollisesti kaiken. Kyllä ärsyttää ja nyt pihallamme on 14 ylimääräistä ikkunaa, eivätkä ne ole mitenkään erikoismittaisia tai -mallisia, vaan täysin ikkuna- ja talotoimittajan vakiomallistoa. Tuntuu niin epäreilulta, mutta minkäs teet, kun olihan ne kiinteät nyt paljon kauniimmat ja käytännöllisemmät ja ne oli saatava.
  Joten niinkuin sanoit, niin onhan tämä rakentaminen täynnä tunteiden kirjoa, mutta on se vaan niin paljon enemmän onneksi sitä iloa ja onnea ja fiilistelyä, vaikka kompromissejä joutuukin tekemään 🙂 tsemppiä teidän rakentamiseen, toivon että tuo palkki/pilari-asia selviää teidän eduksenne :). Ja pakko vielä onnitella iloisista vauvauutisista, olin aavistellut että näin voisi olla ja aivan ihanaahan tuo on. Terkuin vuoden 2019 äiti & rakentaja ♡

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.10.2019

   ei vitsit.. kuulostaa niin tutulta.. Olisin toivonut, että talofirma olisi antanut enemmän tukea.. Meillä nimittäin juuri sama kaava, että myyjän kanssa oli puhuttu eritavalla ja sopparissa oli sitten avattavat.. what? Mistä ne edes ilmesty sinne! 😀 Mikko jostain tajusi, että tilaukseen menneet ikkunat ovat väärät ja saatiin vaihdettua osa. Mutta ääh, turhaa säätöä 😀 On lohduttavaa kuulla, että siellä käynyt samoin, vaikka ikävää tietty <3 Kaikkea parasta teidän projektiin ja ihanaa syksyä koko perheelle <3 🙂 Kiitos <3 ja kiitos viestistäsi <3

   Vastaa
 3. o_O 08.10.2019

  Moikka Sara! Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta, odotan aina koska tulee raksaprojektiin liittyvä postaus. 🙂 Itselläkin ensi keväänä olisi ajankohtaista tontti ja rakennusasiat. Toivoisin postaussarjaa raksaprojektista: miten ja mistä löytää tontteja, kuinka tonttia hakea, päädyittekö vuokra vai omaan tonttiin, millaiset kriteerit teillä oli tontille, päädyittekö jonkin tietyn talovalmistajan valmiiseen taloon vai muutitteko sitä vai piirsittekö itse/tuttu piirsi teidän unelmien talon, missä kohtaa projektia kannattaa rajoituksesta jutella pankin kanssa (pitääkö olla tiedossa jo tontti ja talomalli), tuliko rakennustyömiehet mahdollisen talofirman kautta vai hankitteko heidät itse, aiotteko tehdä jotakin itse (esim. maalauksia), millaisessa järjestyksessä materiaalivalintoja pitää tehdä ja mitä kaikkea tulee valita, aotteko itse laitttaa pihan vai onko teille tulossa pihasuunnittelija…
  Tuossa ensimmäisenä mieleen tulevat kysymykset. Tämä teidän taloprokkis on tosi mielenkiintoinen, jään odottamaan taas seuraavaa postausta.

  Mukavaa syksyä ja onnea teidän perheelle odotukseen ja taloprojektiin! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.10.2019

   Heippa 🙂 Oi mahtavaa, hauska kuulla 🙂 Mä nappaan nuo kysymykset ylös ja kasaan postauksen jossain vaiheessa 🙂 Kiitos super paljon vinkistä <33 Kaikkea parasta syksyysi 🙂

   Vastaa
 4. Vera 08.10.2019

  Oon ihastellen seurannut teidän talonrakennusprojektia ja pohtinut, että jos joskus vuosien päästä olisi ite mahdollisuus ryhtyä samaan projektiin niin miten siitä selviäisi kun ei itsellä eikä lähipiirillä ole kokemusta rakentamisesta, just kun vielä kerrot että ite saa olla valppaana seuraamassa ? mistä tulikin mieleen että olisi kiva jos sitten projektin päätteeksi tekisit jonkun ”tämän olisin halunnut tietää etukäteen” -listauksen rakentamisessa yllättäneistä jutuista ☺️

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.10.2019

   Ihana kuulla 🙂 Jos joskus ryhdytte hommaan, niin valitkaa erinomainen mestari itsellenne. Hän pitää huolen siitä, että kaikki sujuu 🙂 Meillä mestari on myös ollut isossa roolissa 🙂
   Hei joo voisin kyllä kirjoittaa tuollaisen postauksen kun projekti on ohi 🙂 Kiitos vinkistä <3

   Vastaa
 5. Laura 08.10.2019

  Onpas paljon edistynyt ! Tollset isot yksityiskohdat mistä ei kerrota etukäteen,kun eihän asiakas tiedä,että mitä jostakin muutoksesta seuraa,nii ne on kyllä tosi kurjia yllätyksiä tossa vaiheessa..Toivottavasti sen tolpan paikkaa voi vaihtaa tai laittaa vaikka kattoon sit tulipalkki tms..
  Onnea tulevasta pienokaisesta♥️. Tulee itellekkin vauva kuume.. Ja sukupuoli taitaa olla selvillä insta storyjen kautta,kun katselin. Ihanaa ??..

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.10.2019

   no just näin.. 😀 toivottaan, että löytyy joku ratkaisu. 🙂 Kiitos super paljon <3 hehhee, hauska kuulla!! IG stooreissa esittelin siskon lapselle ostettuja vaatteita.. Me ei vielä tiedetä kumpi on tulossa 🙂

   Vastaa
 6. Niina E. 08.10.2019

  Hei Sara,
  Tää blogi on super kivaa ?Onpas tiedän talo näytä aivan ihanalta tällä hetkillä ? ja varmasti tulee super hieno.

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.10.2019

   kiitos superpaljon <3 🙂 Hei ihanaa syksyä :))

   Vastaa
 7. Sonja 08.10.2019

  Millanen huonekorkeus teille tulee? Osa näyttää olevan ns. täyskorkeaa ja avointa lattiasta kattoon.

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.10.2019

   osa tilasta on korkeaa, noin 7m. ja sitten loput ns. normi 🙂 <3

   Vastaa
 8. Stiina 08.10.2019

  Saatan olla väärässä mutta jos tarkoitat ensimmäisen kuvan keskellä olevaa pylvästä, näyttää kantavalta joten voikohan edes poistaa. Toki talo firman olis kuulunut teille tästä infota. Mut näyttää kyllä sellaiselta hyvin vahvasti

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.10.2019

   Heippa! Pylväs ei näy näissä kuvissa. Se on siis pultattu kiinni seinään. Toivotaan, että selviää. 🙂

   Vastaa
 9. Maarit 08.10.2019

  Hei! Teidän tuleva koti on edenny tosi paljon verrattuna siihen kuinka vasta painitte rakennuslupien yms kanssa!? Harvoin kysyn tällästä, mutta mistä oot ostanu ton neulemekon? Aivan ihanan näkönen!?

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.10.2019

   totta, nopeasti tapahtuu 🙂 Hei joo, tämä on cubuksesta 🙂 ihanan lämmin mekko! <3

   Vastaa
 10. Anni 08.10.2019

  Heippa ja voi ei tuo pylväs asia! Teidän nykyisessäkin kodissa on pylväs jota ei olisi pitänyt tulla mutta se oli ilmestynyt paikalleen rakennuttajilta kysymättä. Varmaan hoksaat mitä tarkoitan ?
  Valitettavasti rakennesuunnittelija ja talotoimittaja halusivat toteuttaa rakenteen siinä kohdin helpoimman ja halvimman ratkaisun kautta ?
  Tarkkana saa kyllä rakennuttajana olla koko projektin ajan.
  Tsemppiä raksaan ja raskauteen ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.10.2019

   oikeesti… 😀 tiedän todellakin mitä meinaat.
   Jep, juurikin näin saatiin vastaukseksi myös meidän kohteessa, että tehty helpon kautta.. kiva, kiva :/
   Kiitos paljon <3 Ihanaa syksyä teidän perheelle!!

   Vastaa
 11. Hensku 09.10.2019

  Moikka.me juuri rakennellaa omaa hirsitaloa myös!ja me tehdään kakkki mahdollinen itse tai tehtiin.meillä alkaa olla pikkujuttuja vaille valmis ( muiden tekemiä hommia)odotellaa valmistuvaksi.mutta 7kk meni kolmisteen tehdä iltasin ja viikonloppuisin joten sun haaveet ovat ihan mahdollisia ?tsemppiä ❤

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.10.2019

   hei hauska kuulla 🙂 kiitos superpaljon! Joo, voin uskoa, että teillä on ollut astetta isompi urakka <3 Mutta hyvä te, ihan loppusuoralla 🙂

   Vastaa
 12. Katjuska 09.10.2019

  Onko mahdollista, että pylväs on ns. kantavaa rakennetta? 🙂 Silloin on tietysti harmi esteettisesti ehkä teidän kannalta, mutta järkevää pitää se siinä kohdassa. Ei nuo urakoitsijat kiusallaan niitä asentele. 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.10.2019

   joo se voi olla, että lisätty juuri sen takia.. Mutta myönsivät heti, että se on toteutettu ”helpoimman kautta”.. Mikä ei tietenkään ole kiva kuulla 😀 talolla on tiukka aikataulu ja toimitaan nopealla sykkeellä monessa eri kohteessa, joten tietty tällaista pääsee käymään. Asiaa selvitetään edelleen, joten saapi nähdä 🙂

   Vastaa
 13. Milja 09.10.2019

  Hei ihana seurata tätä teidän kodin valmistusta! Antaa niin paljon itellekkin jaksamista, kun näkee kuinka nopeasti teidän talo on noussut! Meidän rakennuslupa odottaa hyväksymistä myöskin hirsitalolle. 🙂 Pakko yhtyä aijempiin kommentteihin, että tuo sun neulemekko on aivan ihana! Katsoin cubuksen sivuilta kyseistä mekkoa, mutten nähnyt sitä. Ootko kuinka kauan aikaa sitten ostanu kyseisen mekon?

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.10.2019

   hei ihana kuulla, kiitos paljon <3 voi tiedän niin tuon tunteen.. Toivotaan, että saatte pian luvan!! Sitten projekti nytkähtää vauhdilla käyntiin. 🙂
   Se taitaa olla viime vuodelta, harmi jos sitä ei enää ole saatavilla :/ Niin ihanan lämmin, että ihan mun vakkari vaate tällä hetkellä! 🙂

   Vastaa
 14. Sanna 14.10.2019

  Heippa, näyttääpä jo nyt aivan ihanalta teidän tuleva koti <3
  Samalla muistuu mieleen myös oma hirsitalon rakennusprojekti 5v taaksepäin, se opittiin itsekin että kaikesta täytyy olla tosi tarkkana, siinä sitä tehdessä oppi ihmeesti ja olin myös itse kaikesta kyselemässä miksi tämä näin ja tuo noin jne. Meillä oli kyllä oma tuttu kirvesmies että helpotti huomattavasti. Toista siskoni talossa, joka tuli avaimet käteen – periaatteella ja wc:n lattiat taitaa olla ainoat mistä ei ole pitänyt reklamoida 🙁
  Meilläkin kyllä kävi niin, että nostimme yläkerran huonekorkeutta piirustuksiin mutta talotehtaalla oli unohdettu muuttaa piirustuksiin myös ikkunoiden korkeus. Nyt parit pikkuikkunat sekä yläkerran sellainen erkkeri-ikkuna ovat suhteessa liian pienet, mutta onneksi se oli ainoa kämmi tapauksessamme.. Huh, sitten olin tilannut takan jota ei toimituspöivänä kuulunutkaan, saimme kuulla että firma oli mennytkin konkkaan. Ja yläkerran portaatkin oli tulossa aiiiivan erilaiset mitä tilasin, onneksi huomasin 😀
  Tsemppiä teille urakkaan, ja aivan hirmuisesti vielä onnea perheenlisäyksen johdosta <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.10.2019

   Kiitos <3
   Hei ihan super tämä viesti.. Luo niin paljon uskoa kuulla, että muillakin on ollut samankaltaista säätöä ja silti voidaan muistella kaikkea hymy huulilla 🙂
   Kiitos todella paljon ja kaikkea parasta teidän perheen syksyyn 🙂

   Vastaa