Fetapiirakka

koti & sisustus, resepti, ruoka

Moikka! Oon kertonut teille aiemminkin, että mulla tulee aina kausia ruokien suhteen. Saatan tehdä monta kertaa jotain tiettyä ruokaa ja sitten se taas unohtuu pitkäksi aikaa. Yksi vakkari suosikki muutaman vuoden takaa on fetapiirakka. Tykkään suolaisista piirakoista ja etenkin just jos on tulossa kavereita kylään. 

Piirakkapohja on super helppo tehdä itse (esim tämä) mutta myönnän, että oon ihan liian usein laiska ja nappaan pakasteesta valmiin pohjan. Täytteitä muokkaan aina fiiliksen mukaan! 🙂 Tämän kyseisen piirakan makumaailma on alunperin löytynyt täältä. 

Täyte: 

 • 1 prk kermaviiliä
 • 3 kananmunaa
 • purkki fetaa (käytin chili)
 • 1 purkki tonnikalaa
 • rasiallinen kirsikkatomaatteja 
 • 1 dl edam juustoraastetta
 • suolaa ja pippuria

Ohje: 

Sekoita kermaviili + kananmunat ja lisää mustapippuri sekä halutessasi suolaa. Poista tomaateista siemenosat ja pilko tomaatit. Laita esipaistetun pohjan päälle tonnikalat, tomaatit ja fetapalat. Lisää päälle muna-kermaviiliseos ja ripottele päälle juustoraaste. Paista uunin alatasolla noin 35min. 

Huomenna mulla onkin leivontapäivä, kun valmistaudun siskon Baby Shower juhlille. Teen ainakin schaherkakun ja sitten jotain suolaista. Odotan jo, että pääsen herkkujen äärelle sunnuntaiksi. Yritän nappailla kuvia teille jos vaan muistan. 🙂 

Mukavaa viikonloppua! <3Sara

ps. Olen huomenna I LOVE ME -messuilla. 12.00-12.30 mua haastatellaan Forum-lavalla. Sen jälkeen siirryn hetkeksi WSOY:n osastolle (7n140). Tulkaa moikkaamaan, jos vain pääsette! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

11 kommenttia

 1. Henna 18.10.2019

  Moi Sara! Tiedoksesi vain; tässä sun uudella blogipohjalla ei haku toimi, googletin tortillalasagnen ohjeen jonka olet joskus kirjoittanut, googlesta se löytyi, mutta kun sivun painaa auki siitä googlen haun alta, niin se ohjautuukin suoraan tähän sun uusimpaan postaukseen. Täällä sun sivuilla ei ole myöskään ollenkaan ”haku” kohtaa, eli sääli kun ei löydy noita aiempia kirjoituksia jos haluaa jonkun tietyn löytää! Koitin tuolta reseptit-kohdasta, mutten jaksanut loputtomiin selata kun en muista mikä vuosi/kuukausi mikäkin kirjoitettu..:/ <3 aiemmin löytyi aina suoraan googlettamalla! 🙁

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.10.2019

   voi ääh!! Hei kiitos infosta 🙂 Katson jos tilanteelle pystyisi tekemään jotain 🙂

   Vastaa
  • Selma 24.10.2019

   Hei!
   Sivun alareunasta pystyy hakemaan eri postauksia

   Vastaa
 2. Vera 19.10.2019

  Heippa 🙂 ei liity postauksen aiheeseen mutta olisin kysynyt että käytätkö niitä sun dr.martenseja myös talvella vai vain syksyisin – onko niiden pohja liian liukas talvikeleille? Kiitos! Ps. Ja onnea samalla uudesta tulokkaasta!

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.10.2019

   joo käytän! ne on ihan parhaat 🙂 ei yhtään liukkaat! Ja toki ne saattaa olla vähän kylmät, mutta jos laittaa paksummat sukat/ merinovillasukat niin pärjää kyllä. 🙂 hei kiitti <3

   Vastaa
 3. ida ihana 20.10.2019

  Näyttääpä hyvältä!:) Me on nyt syksyllä tyktty viikonloppuisin syödä suolaisia piirakoita, ja ne on niin helppoja leipoakin! Meidän lempparit on olleet sieni-sipuli-piirakka ja feta-pinaattipiirakka, joiden ohjeet laitoinkin juuri blogiini:
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  Seuraavaks testataan kyllä tätä versiota tonnikalalla!:)
  Ihanaa sunnuntaita,
  Ida Kotona kaupungissa -blogista

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.10.2019

   hei ihanaa, pitää testata 🙂 kiitos vinkistä!!

   Vastaa
 4. Suvi 24.10.2019

  Suolaset piirakat on niin hyviä ? Tämä piirakka menee testiin ? Mistä tuommoista chilifetaa löytää?

  Vastaa
  • Sara Parikka 24.10.2019

   niin on 🙂 Hmm.. mikähän se tarkalleen oli.. ihan normi juustohyllystä löytyi 🙂

   Vastaa
 5. Saaga 25.10.2019

  Mä testasin tätä feta piirakkaa ja se sai hyvät arviot perheeltä ? Eli teen toistekin! Mukavaa viikonloppua ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.10.2019

   jee mahtavaa, ihana kuulla 🙂 Sitä samaa sinne <3

   Vastaa