tonttupajalla

decoration, design

Kaupallinen yhteistyö / Sokos & Asennemedia

Moi! Torstai on edelleen mun lemppari viikonpäivä. Viikonloppu on siitä erityinen, että on ensimmäinen adventti ja joulukuun ensimmäinen päivä. Sunnuntaina lapset pääsevät avaamaan joulukalenterin ensimmäisen luukun. <3 Meille tuli viime vuonna joulukuun ajaksi kaksi tonttua (pehmolelu tontut), jotka keksi aina yön aikana kaikkea hassua. Tytöt heräsivät joka aamu innoissaan tutkimaan mitä tontut olivat saaneet aikaan. Joku päivä tontut olivat sotkeneet sohvan tyynyt ja toisena päivänä ne olivat menneet piiloon. Tästä on puhuttu nyt vuoden ympäri, joten nämä pienet tontut saapuu taatusti tonttuoven kautta meille viimeistään lauantaina. 🙂 Ihanaa luoda uusia perinteitä lasten kanssa!

Olen pyrkinyt siihen, että tsekkaan joulun lahjat ja viemiset hyvissä ajoin. Tykkään eniten siitä, että keksin oikeasti hyviä ja tarpeellisia lahjoja. Joulun alla on myös ihanaa antaa herkkukoreja, tuliaisia ja muistaa tyttöjen opettajia ja hoitajia.

Tein täsmäiskun Sokokselle ja etenin listan kanssa osastolta toiselle. Olin varannut itselleni hyvin aikaa ja hypistelin rauhassa eri vaihtoehtoja. Huomaan, että joululahjat ja muistamiset on mielestäni paljon kivempi ostaa paikan päältä.. Kun taas muuten suosin usein nettikauppoja. Joulussa taitaa olla vaan jotain taikaa! 🙂

Alla listaan parhaita vinkkejä joulua ajatellen.

Laadukas neule & pehmoinen yökkäri / Sokoksella myydään aivan ihania neuleita. Laadukas neule on mielestäni täydellinen lahja niin naiselle kuin miehelle. Sokokselta löysin kohtuuhinnalla aivan mielettömän pehmeitä ja laadukkaita neuleita monissa eri väreissä. Oli muuten hyvä, kun kassan vieressä myytiin myös cashmerekampoja ja ystävällinen myyjä osasi sellaisesta minulle vinkata. Nappasin sen mukaan,  jotta huoltaminen onnistuu ja näin ollen neuleesta tulee mahdollisimman pitkäikäinen. Toinen vakkari joululahja meidän perheessä on yöasu. Kaikki pitkät paitulit ja housu&paita -setit ovat mielestäni aivan ihania. Käytän yökkäriä läpi vuoden ja lähestulkoon aina kun olen kotona. 😀 Tämän postauksen kuvissa minulla on päällä Marks & Spencerin yömekko.

Jalat lämpimänä / Sain siskolta Marimekon sukat lahjaksi Baby Shower juhlien järkkäämisestä ja ilahduin todella paljon. Hauskat ja värikkäät sukat ovat ihanan piristäviä ja tulee ainakin mulle tarpeeseen. Niinpä kandee tsekata Marimekon ja Happy Socksin mallisto ajatellen tulevaa joulua. Sukat sopii hyvin lahjaksi esim. sisarukselle tai kaverille. Toinen takuuvarma on Shepherdin tossut. Minulla on ollut ne käytössä nyt kolmisen vuotta ja rakastan niitä edelleen!! Sokokselta löytyy monia eri malleja ja värejä kyseisistä tossuista. Ajattelin, että ne olisivat äidilleni aika täydellinen lahja!

Sisustus / Tyykkään siitä ajatuksesta, että hankkii tärkeälle ihmiselle jotain extra-ihanaa. Esimerkiksi ihanan konvehtirasian, laadukasta sinappia tai uudet pehmeät käsipyyhkeet. Sokokselta löytyi mainiosti kaikki kotiin liittyvät asiat 4. kerroksesta. Oli ihanaa huomata kuinka keittiöosaston vieressä oli lankarullia ja taas niiden vieressä syötäviä herkkuja. Todella onnistunut osasto! 🙂 Suosikkeina: Bloomingville ja Luin Living . Löysin herkulliset ja kauniit viemiset tyttöjen päiväkodin kasvattajille sekä tanssiopeille.

Toimiva lahja melkein kenelle vaan on: keittiöpyyhe, laadukas saippua (esim. Luin Living), maljakko, kynttilät, servetit ja erilaiset suolaiset sekä makeat herkut. Aika kiva lahja olisi myös yksi-kaksi kahvikuppia. Olisi ihanaa juoda aamulla kahvia ja muistaa tällöin läheistä keneltä muki on saatu.

 

Tänään mennään tyttöjen kanssa kuuntelemaan ja laulamaan Lasten kauneimmat joululaulut. Pitääpä varata muutama nessu mukaan.. 😀 Tämä joulunaika, raskaus ja tunnelma saa mut kyllä milloin missäkin tilanteessa kyyneliin. Haha.

Erityisen tunnelmallista loppuviikkoa! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

14 kommenttia

 1. Elina 28.11.2019

  Hei saako udella mistä nuo vihreässä maljakossa olevat ”sisustusheinät” ovat? Näyttävät kauniilta sisustuksessa 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.11.2019

   ne ovat shishin 🙂 On kyllä nätit! <3

   Vastaa
 2. Riikkajohannamaria 28.11.2019

  Olis kiva kuulla teijän joulunvietosta, miten ja missä, millaisia perinteitä teillä ja on ja mitkä on ehottomia must ruokia ja herkkuja mitä täytyy olla!

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.11.2019

   Hei joo, tällainen postaus olisi ihana 🙂 kiitos paljon vinkistä! <3

   Vastaa
 3. Noora 28.11.2019

  Itsehän tehtiin tuttaville jouluyllätys, joka tehtiin ihan itse.
  Kuorrutettuja pähkinöitä, itse tehtyä ruususaippuaa, valkosuklaa-mustikka nameja, kaneliässiä ja toffeeta. Kaikkia on vähän, ässiäkin vain 6kpl, mutta ne on kaikki tehty itse ja mukana tekemässä ovat olleet lapset.
  Kaikilla on jo kaikkea ja mitää turhaa ei viitsi ostaa. Ne kahvikupitkin on vähän hölmö ostos, koska toiset kerää tiettyä sarjaa ja sit jotkut tonttumukit on vähän niin ja näin.

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.11.2019

   Kuulostaa kyllä aivan ihanalta! 🙂

   Vastaa
 4. Alma 28.11.2019

  Ihana toi teidän tonttu perinne? Meillä vierailee myös joulukuussa tonttuoven kautta saapunut tonttu. Meidän tonttu piiloutuu joka yö ja lahjasäkissä on mukana jokaiselle jokin pieni herkku yllätys. Lapset olleet aivan mielissään ja koko syksyn odotettu tätä perinnettä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.11.2019

   Oi miten ihana perinne 🙂

   Vastaa
 5. INDIVUE 28.11.2019

  On todella ihanaa, kun koittaa joulukuu ja jouluvalot ilmestyvät ikkunoihin. Intiassahan joulua juhlitaan vain yksi päivä, 25.12., mutta värikkäät valot koristavat monia koteja reilusti kauemman aikaa Goassa, joka on kuin satumaa joulun ja uuden vuoden tienoilla.

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.11.2019

   kuulostaa mukavalta 🙂

   Vastaa
 6. kaisu 28.11.2019

  Taisinpa saada tästä muutaman hyvän jululahjavinkin omille läheisille <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.11.2019

   Hei onpa kiva kuulla <3

   Vastaa
 7. Emilia 29.11.2019

  Toi sun yömekko, mistä oot ostanut? Olis noilla napeilla täydellinen imetykseen ? En löytänyt mistään

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.11.2019

   hei just sitä mäkin aattelin!! 🙂 Se on sokokselta!

   Vastaa