tontilla tapahtuu

hirstitalo, koti & sisustus, raksa

Moikka! Nyt ollaan jo suht loppusuoralla meidän projektia. Tai no ei kyllä siltä tunnu :D. Meidän pitäisi päästä muuttamaan helmikuun alussa ja nyt lähinnä jännätään, että pysyykö talotoimittaja todella aikataulussa. Ensi vuonna meillä on sitten edessä vielä talon ulkomaalaus ja kaikki pihatyöt. Kuitenkin voi ajatella, että ollaan reippaasti voiton puolella! 🙂

Meillä oli aamulla työmaalla palaveri isommalla porukalla ja sanoinkin lopuksi, että ei kai auta muuta kuin luottaa talotoimittajaan.. Selitin samalla, että aiemmat kokemukset sujuvuuden ja aikataulussa pysymisen kanssa ovat kyllä saaneet mielen todella skeptiseksi. Nyt on siinä mielessä tiukempi tilanne, että väliaikainen koti täytyy irtisanoa hyvissä ajoin ja kaikkein hurjin mahdollisuus olisi jäädä hetkeksi ”tyhjän päälle”. Kahden pienen lapsen kanssa ja viimeisillään raskaana tämä tilanne ei todellakaan naurattaisi. Koen, että ollaan joustavia ja ainahan me selvitään, mutta rajansa kaikella. Eikö vain! 😉

Tähän saakka rakentamisesta on jäänyt se fiilis, että myyjät myy mitä myy ja asiakaspalvelu sekä projektin sujuvuus on sitten ihan eri asia. Harmillista tietty kun on isot rahat kyseessä ja sen mukana toiveet + odotukset. Olen jutellut useiden rakentajien ja tekijöiden kanssa ja kaikki lähinnä naureskelevat sille, että aikataulut ja budjetit paukkuu. ”Rakennusala on mitä on” -lauseen olen kuullut vähän liiankin monta kertaa. Tuntuu, että jokaisella projektilla on ne omat kipukohdat ja samalla myös ne asiat jotka soljuu mukavasti.

Tämän hetken + ja

+ Saimme uuden työpäällikön, joka vaikuttaa erittäin hyvältä. Iso luotto siihen, että asiat etenee. Meidän oma mestari on myös 6/5 ja hän on säästänyt meiltä pitkän pennin sekä pitänyt projektin hyppysissään.

+ Talon sisällä näyttää hyvältä ja joka päivä on muutoksia.

+ Olemme edelleen budjetissa ja tuntuu, että emme ole joutuneet tekemään kompromisseja. (Budjettiin liittyen on tullut paljon kysymyksiä ja tein ennen rakentamisen aloittamista sen eteen paljon laskelmia)

+ Löysimme todella hyvän laatoittajan ala-kerran isoon tilaan. Vitsit miten hyvä fiilis voi tulla kunnon ammattilaisesta! Sama homma on porrastoimittajan suhteen. Meille tulee Gradon portaat ja meillä oli tapaaminen aiheeseen liittyen viime viikolla. Jäi todella hyvä mieli ja uskon, että portaista sekä lattiasta tulee upea kokonaisuus.

Tulee kiire.. Mua jännittää kaikki pienet yksityiskohdat, kuten hanat, laatat jne. Nyt ei ole aikaa isoihin reklamaatioihin. Onneksi pääsemme joka päivä tontille kurkkimaan ja pystymme reagoimaan nopeasti.

Jouduimme muokkaamaan suunnitelmia lennosta, koska lattiavalua tehdessä ei oltu otettu päivitettyjä suunnitelmia huomioon. Tämä harmitti alkuun, mutta uskon että ratkaisut joihin päädyimme ovat loppupeleissä paremmat kuin aiemmat.. Joten onni onnettomuudessa. 😉 Kerran näinkin päin! Hehe.

Meiltä on kysytty monta kertaa, että ”Lähtisittekö vielä rakentamaan” niin kyllä me varmaan lähdettäisi. Kohdallamme ei oikein ollut muita vaihtoehtoja, kun meillä oli niin tietyt speksit mitä kodilta sekä alueelta toivomme. Rakentaisimme myös edelleen hirrestä ja jos tulevaisuudessa rakennetaan uudemman kerran, niin uskon että silloinkin haluttaisi hirsitalo. Tuotteen laatuun olemme edelleen tyytyväisiä ja uskon, että talosta tulee valmistuttuaan upea.

Ensi viikolla taas juttua työmaalta ja toivottavasti iloista sellaista!  <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 kommenttia

 1. Kati 05.12.2019

  Näyttää ja kuulostaa mukavalta ja jännittävältä loppusuoralta! Toivottavasti onkin suoraa, ettei tule suuria mutkia!
  Saako kysyä, miksi saitte uuden työpäällikön?
  Hei tuli sellainen hupsu kysymys mieleen, että oletko ajatellut käyttää sitten rakennussiivoojan vai mikähän se on nimeltään vai kuuluuko se mahdollisesti tuohon pakettiin jo? Siivous nimittäin rakentamisen jäljiltä? Sotku ja pölyhän on vissiin aikamoinen.

  Vastaa
  • Sara Parikka 05.12.2019

   Kiiiitos paljon 🙂
   Talotehtaalta määrätään työpäällikkö ja se sattui vaihtumaan kesken projektin 🙂 Meillä myös kuuluu kaikki siivous pakettiin, joten siitä ei tarvitse huolehtia.. Toki lopussa saa varmaan pari kertaa siivota kunnolla ennen muuttoa 🙂

   Vastaa
 2. Elli 05.12.2019

  Hih, tsempit sinne:) Oon varma että kaikki järjestyy!! Me ollaan väännetty samanmoinen projekti mutta tehty itse melkein kaikki hirsirungon pystytystä lukuunottamatta:D Sen verran, että vielä rakentaisin uudelleen mutta en kyllä enää tällaisella ”tee se itse” mentaliteetilla kahden pienen lapsen + kummankin aikuisen kokopäivätyön ohella. En oikeen tajua että mitä ajattelin kun tää oli ”hyvä idea”:D Silti musta rakentaminen on tavallaan tosi ihanaa <3

  Sitä piti kysellä, että miksi toi hirsirunko menee tuolla tavalla ettei nurkat ole ns "jiirissä" eli vähän tuollainen kalanruotomainen nurkka? Oliko se oma toive vai joku rakenteellinen ratkaisu?

  Ihanaa joulun aikaa ja fiilistelyä rakennustyön edetessä:) On sekin vaihe ihana kun pääsee katsomaan oman kodin nousemista vaihe vaiheelta, eli vaikka matka on mutkia täynnä niin silti tavallaan tosi palkitsevaa!

  Vastaa
  • Sara Parikka 05.12.2019

   Wau vitsit te ootte kovia tyyppejä. 🙂 <3 Mikon kanssa ollaan juuri mietitty, että ei oltaisi koskaan pystytty tässä elämäntilanteessa tekemään itse niin paljon kuin monet muut. Samalla ihailen heitä jotka on kaiken vapaa-ajan vasaran varressa 🙂

   Joo, meillä ei ole tasanurkkaa.. Se olisi maksanut enemmän ja päädyttiin sitten Finnlamellin citynurkkaan 🙂

   Siis tuo on niin totta... että vaikka mitä kaikkea tässä onkin, niin loppu peleissä myös super ihanaa ja spesiaalia!
   Kivaa joulunodotusta koko perheelle 🙂

   Vastaa
 3. Sarppa 05.12.2019

  Ei hitsi teidän ikkunat näyttää ihanilta! Ja muutenkin huippua että ootte jo tossa vaiheessa ja on löytynyt hyvät tekijät. Pidetään peukkuja että aikataulut pitää ja pääsette muuttamaan ilman sählinkiä 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 05.12.2019

   Kiitos todella paljon myötäelämisestä 🙂

   Vastaa
 4. Kati 05.12.2019

  Kannattaa todellakin tarkistaa samantien työnlaatu ja käytetty materiaali. Meillä laminaatissa oli sellaisia jälkiä mitkä eivät siihen kuuluneet, huomattiin vasta kun lattialta otettiin pahvit pois lattian päältä. Laminaattifirma myönsi ettei kuulu ja lähettivät uudet laminaatit tilalle (lattia piti siis vaihtaa koko taloon..!). Yritys mistä muuttovalmis talo ostettiin, ei meinannut suostua lattian vaihtoon. Lopulta suostuivat mutta muutto meni ihan viimetippaan vuokra-asunnosta ja oli vain yksi päivä aikaa muuttoon sekä tavaroiden järjestelyyn, koska muuttopäivän seuraava päivä olikin jo talon näyttelypäivä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.12.2019

   Oho.. joo siis meillekin tulee kyllä samalla tavalla kiire 😀

   Vastaa