Sisustussuunnittelua

decoration, design, hirstitalo, koti & sisustus, raksa

*sisustuskonsultaatio saatu / Linda Baki

Moi! Täällä kodin suunnittelu käy kuumana. Suurimmat valinnat on tehtynä, mutta pitkä lista on vielä hankittavana. Punnitsen näitä asioita supertarkkaan, koska haluan tehdä mahdollisimman hyviä ja pitkäaikaisia valintoja. Vietämme aikaa paljon kotona ja teen 95% kaikki työt kotoa. Tämän vuoksi vaatimukset ja tarpeet kodin suhteen ovat aika suuret ja tietyt toiminnot helpottavat arkea. Kodin suunnittelussa sekä sisustamisessa pyrimme muistamaan juuri ne meidän perheen tavat, toiminnot ja käytännön järjen. On ollut ihanaa uskaltaa tehdä sellaisia valintoja jotka muutama vuosi takaperin olisivat jääneet vain haaveiksi. Olen jopa vähän yllättänyt siitä miten rohkeita valintoja ollaan tehty, niiden tuttujen ja turvallisten sijaan. 🙂 Kirjoitan näistä postauksen erikseen! Alla näkyvässä kuvassa eilisen tilanne talolta. Alakerran iso laatoitus on käynnissä.. jeeee! 🙂

Mikko tykkää pallotella sisustusasioita kanssani ja hän antaa kyllä mieluusti mielipiteen kaikkeen. Silti mua kiinnostaa nämä asiat vielä monta astetta enemmän ja ne ovat mulle tärkeitä. Näin ollen monet lopulliset päätökset teen itse. On ollut ihan super saada myös ammattilaisen apua projektissa. Tapasimme Linda Bakin alunperin talotehtaan tarjoaman sisustuspäivän kautta. Linda auttoi meitä valitsemaan tuolloin mm. laatat, lattian ja maalisävyjä. Tsekattiin myös ovien aukeamissuunnat ja pohdittiin kaiken maailman asioita. Treffasin uudemman kerran Lindaa eilen ja sain valtavasti hyviä ideoita sekä vinkkejä.

Koen olevani hyvä hahmottamaan ja miettimään mikä sopii mihinkin. Silti mittasuhteet varsinkin tässä projektissa ovat tuottaneet päänvaivaa. Parasta onkin ollut saada tähän kohtaan ammattilaisen apua. Meille on tulossa Hakolan upea sohva ja oon miettinyt MONTA kertaa, että mahtuuko se tilaan hyvin. Olen mitannut ja todennut tontilla toistuvasti, että kyllä se taitaa mahtua.. Mutta jääkö kulkutilaa liian vähän? Meidän talo on tähän viikkoon saakka ollut täynnä tavaraa ja tilan hahmottaminen on ollut vaikeaa. Lindan kuvasta hahmottaa hyvin sen miten tuleva iso kulmadivaanisohva mahtuu oikein passelisti! 🙂

Yksi isoimmista hankinnoista on keittiön pöytä ja tuolit. Yhteinen iso keittiö-olkkari tila on oikeastaan yksi syy siihen miksi halusimme rakentaa itsellemme kodin. Halusin ison ruokapöydän, joka on keittiön ja olohuoneen välissä. Mietin pitkään pöydän kokoa ja Lindan avustuksella huomasin, että 220cm pitkä x 100cm leveä pöytä mahtuisi hyvin. Näin pöydän äärelle mahtuu tarvittaessa 10 henkeä istumaan. Parasta, koska meillä on usein vieraita ja perhettä kylässä. Alla näkyy 200cm ja 220cm. 🙂

Meillä tulee olemaan alakerrassa suht paljon mustaa. Odotan miltä se tulee näyttämään ja olen iloinen, että ollaan uskallettu tehdä rohkeita valintoja värien suhteen. Yläkertaan siirtyessä musta unohtuu ja tilalle astuu murretut sekä luonnolliset sävyt.

Tulen kirjoittamaan monesta kodin kohdasta omat postaukset ja syvennyn tarkemmin siihen miksi ollaan päädytty tiettyihin valintoihin. Postaukset ovat tulossa ainakin aiheesta: keittiö, kylppäri, vessat, lattia, makkari, lastenhuoneet, sohva, piensisustus ja kesällä sitten siirrytään terassille ja pihalle. Siellä muuten sitten riittääkin hommaa koko täksi vuodeksi.. 😀

Onko jotain tiettyä mikä sisustuksessa kiinnostaa? <3Sara

Alla vielä pätkä Linda Bakin sivuilta. Jos kaipaat sisustussuunnitteluun apua, konsultaatiota tai laajempaa projektin hallintaa, niin voin lämpimästi suositella Lindaa. Upea ammattilainen, jonka kanssa tuntui että olisimme tunteneet jo pitkään! 🙂

”Jokainen asiakaskohde on minulle omanlaisensa projekti, enkä halua asettaa kaikkia samaan muottiin. Tavoitteenani on luoda persoonallisia tiloja, jotka kutsuvat luokseen ja tarjoavat puitteet viihtymiseen. Tartun projekteihin määrätietoisesti, huolellisesti ja luovuutta käyttäen. Toimiva, omannäköinen ja kestävillä valinnoilla viimeistelty tila on myös vastuullinen teko.” -Linda Baki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

26 kommenttia

 1. Kiia 15.01.2020

  Mulla olis teille pari nimiehdotusta! Ajattelin varmuudeksi laittaa, koska voi olla että moni ei tämmöisiin ole edes törmännyt.
  Meeda, Melda, Medea, Minea, Medla tai Meedla ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.01.2020

   Kiitos paljon 🙂

   Vastaa
 2. Piipi 15.01.2020

  Kuulostaa ihan mahtavalta ja jään innolla odottamaan seuraavia postauksiasi. Olen paininut/olemme painineet samojen juttujen kaa ja vaik itse hommia raksalla tehnyt, ni jotenkin mittasuhteet on aina yhtä haastavia!
  Muutamme seuraavien viikkojen aikana kans uuteen itse rakentamaamme kotiin (Finnlamelli pystytti rungon). Ihan huippu tunne vaikkei ihan valmis vielä olekaan.
  Tsemppiä loppurutistukseen ja odotukseen?

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.01.2020

   Hei wau, mahtavaa!! Onnea kovasti myös sinne ja upeaa tätä vuotta uudessa kodissa! 🙂

   Vastaa
 3. Riikkauuu 16.01.2020

  Yksityiskohdat erityisesti sisustuksessa kiinnostaa!

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.01.2020

   kiva kuulla! Niitä tulossa 🙂

   Vastaa
 4. Laura 16.01.2020

  https://www.ikea.com/fi/fi/p/skogsta-ruokapoeytae-akasia-70419264/

  Meillä on ikeasta tämä pöytä ja onhan se ihanaa, kun siihen mahtuu monta kahvittelijaa ❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.01.2020

   tosi ihana pöytä!! 🙂 Meille ehkä vähän liian iso tuohon tilaan!

   Vastaa
 5. Linda 16.01.2020

  Vau, kuulostaa tosi hyvältä! Oon saanut käsityksen että kokkailet paljon ja viihdyt keittiössä niin pakko kysyä että onko pohjapiirustuksessa näkyvä keittiön kaappitila teille tarpeeksi? Vai tuleeko kuvissa näkyvien lisäksi muille seinille jotain säilytystilaa? Meillä myös aikanaan tarkoitus rakentaa meille koti ja oon nyt jo kertonut miehelle että keittiössä on oltava todella paljon säilytystilaa 🙂 Toki olette varmasti säilytyksetkin loppuun asti pohtineet mutta pisti vain silmään niin ajattelin kysyä! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.01.2020

   Heippa! Kiva kun kysyit! 🙂
   Joo tätä suunniteltiin pitkään.. Saarekkeeseen tulee yllättävän paljon tilaa. Ja samoin haluan laittaa avohyllyjä/erillisen astiakaapin tarpeen tullen. 🙂 Mietittiin ja pyöriteltiin monenlaisia vaihtiksia ja tämä sitten päätyi kuitenkin toteen. 🙂 Voin kertoa kokemuksia sitten kun päästään asumaan!!

   Vastaa
 6. S 19.01.2020

  Hei! Monta neliötä on tuo keittiö-oh? 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.01.2020

   se on reippaat 50 neliötä! 🙂

   Vastaa
   • S 22.01.2020

    Hih, me rakennamme myös ja meille tulee ihan samanlainen, isoilla ikkunoilla. Takka vaan on eri kohdassa ja koti yhdessä tasossa 🙂 meille tulee tasan 50 m2 tuosta oh-keittiöstä.

    Vastaa
    • Sara Parikka 22.01.2020

     oi jee, ihanaa! Onnea kovasti :)) Hyvä suunnitelma siellä 😉

     Vastaa
     • S 23.01.2020

      Sanoin hassusti, ei nyt ihan samanlaista taloa 😀 vaan, samanlainen oh-keittiö takan paikkaa lukuunottamatta ja juuri tuollaiset jätti-ikkunat 🙂 keittiöstä käynti khh ja sauna.


     • Sara Parikka 24.01.2020

      Kuulostaa kivalta 🙂


 7. Ulla-maija Sarajärvi 20.01.2020

  Viisaasti suunniteltu

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.01.2020

   kiitos <3

   Vastaa
 8. Marianne 20.01.2020

  Kaikki sisustukseen liittyvä kiinnostaa?yksityiskohdat, mutta myös kokonaisuus..ei malta oottaa miltä siellä tulee näyttään??

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.01.2020

   kiva kuulla!! Mäkään en jaksa odottaa :))

   Vastaa
 9. Kiira 10.02.2020

  Minkä kokoiset teidän neljä makkaria ovat? ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.02.2020

   pienin on noin-8 neliötä, kaksi noin 10-11 ja isoin n.15neliötä. 🙂

   Vastaa
 10. Kirsi 19.02.2020

  Ruokapöydän hankintaa superpaljon miettineenä, kyselen että millaisen pöytään te päädyitte? Tuolit kiinnostavat myös. 🙂 Valinta tuntuu tosi vaikealta ja kun haluaisi mahdollisimman pitkäikäisen pöydän, mutta ei kuitenkaan hinnaltaan ihan älyttömän kallista.

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.02.2020

   Mä mietin tätä kans todella pitkään.. Ruokapöytä saapuu viimeistään maaliskuun alussa, joten silloin on tulossa enemmän juttua 🙂

   Vastaa
 11. Nere 12.09.2020

  Hei!
  En ainakaan löytänyt mitään pohjakuvaa teidän talosta, ja tässäkään ei näy mittoja. Mahdatko muistaa kuinka leveä tuo teidän olohuone+keittiö tila on? Eli paljon mittaa keittiön takaseinästä takka seinälle?
  Täällä suunnitellaan omaa taloa niin olisi kiva saada vähän osviittaa muilta millaiseen tilaan mahtuu mitäkin. 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.09.2020

   Joo, en ole julkaissut pohjakuvaa 🙂
   Keittiön taka seinästä takan luokse on noin 960cm. Meillä on alakerran tila noin 60neliötä. 🙂

   Vastaa