Alakerran lattia

decoration, design, hirstitalo, raksa

* laatasta saatu alennus / Kaakelikeskus

Moi! Olemme aina haaveilleet betonilattiasta. Tutustuimme myös mikrosementtiin muutama koti takaperin, kun rempattiin meidän pesuhuone. Olimme aivan varmoja, että betonihenkinen lattia saisi tulla meidän hirsitaloon. Jätimme heti alkajiinsa alakerran lattian pois talotehtaan tilauksesta, koska he eivät pystyneet toimittamaan tai antamaan tarjousta sellaisesta lattiasta jonka halusimme.

Selvitimme eri vaihtoehtoja ja luin todella paljon tietoa betoni sekä mikrosementti lattioista. Aloin ensimmäistä kertaa epäröimään.. Oli selvää, että en haluaisi varoa lattiaa ja sitä että siihen saattaisi tulla halkeamia tai että se ei kestäisikään meidän perheen menoa. Sitten katseeni kiinnittyi Janni Delerin lattiaan :D.. Perus, haha. En ollut ajatellutkaan, että betonihenkisen lattian voisi toteuttaa laatalla. Aion selvittämään laattojen hyviä puolia ja buukkasin tapaamiset lähestulkoon kaikkiin laattatoimittajiin. Oli ihan parasta päästä pallottelemaan asioita ammattilaisten kanssa. Siinä tajuaa miten vähän itse tietää ja kuinka monet asiat vaikuttavat toisiinsa.

Kävin eri toimittajat läpi ja viimeisenä suuntasin Kaakelikeskukseen. Siihen mennessä olin tajunnut, että minun laskema budjetti ei riitä ja aloin uudestaan pohtimaan mikrosementtiä. Kaakelikeskus yllätti minut todella positiivisesti. En muista koska olisin saanut niin hyvää ja loppuun saakka vietyä asiakaspalvelua. Myyjä oli tulostanut meidän pohjapiirroksen, esitteli kaikki eri mallit ja pohti valintaa kanssani. Silmäni rakastui heti uutuus laattaan ja opin paljon lyhyessä ajassa siitä kuinka erinomainen laatta oli kyseessä. Koko 80×80 oli vielä suht järkevä asentaa ja laatta ei olisi kylmä vaan päinvastoin (=kiertävä lattialämmitys). Sen lisäksi laatta kestäisi lähestulkoon mitä vaan, koska se soveltuu myös julkisiin tiloihin. JOS joskus laatalle/laatoille kävisi jotakin, sen voisi paikallisesti naputtaa pois ja vaihtaa. Betonilattiaa kun ei pysty paikallisesti kovin helposti muokkaamaan, vaikka näin olin aiemmin luullut. Kannattaa lukea Design Wash:in postaus aiheeseen liittyen, jos kiinnostaa. 🙂

Ymmärsin myös Kaakelikeskuksessa, että laatoittajan tulisi olla todella taitava. En ollut koskaan tullut ajatelleeksi miten iso merkitys laatoittajalla on. Toinen juttu mikä vaikuttaa laatan asentamiseen on pohjatyöt. Sain Kaakelikeskukselta vinkin hyvästä tekistä ja sain kun sainkin hänet buukattua meille kaikista hänen kiireistä huolimatta. On muuten hassua kuinka erilaisia tarjouksia sain laattoihin + työhön liittyen. Jos olisimme ottaaneet laatat+työ vastaavasta myymälästä olisimme maksaneet tuplasumman siihen verrattuna mitä Kaakelikeskukus + meidän palkkaama ammattilainen tarjosi (tässä en ota huomioon laattojen alennusta). Pyysin tarjouksia monilta paikoilta ja hintalaatusuhde oli se mikä lopulta vaikutti. En missään nimessä ajattele, että kannattaisi valita halvin (=luultavasti ei kannata), mutta ylihintaa en myöskään halua maksaa. Kannattaa siis aina vertailla ja perehtyä aiheeseen mahdollisimman hyvin. 🙂

Meillä kävi mieletön tuuri pohjatöiden kanssa. Ne tosiaan tuli talotehtaan toimesta ja aikatulu syistä (=kiire) meille päätettiin asentaa maakosteabetoni. Tämä ilmeisesti vaikutti siihen, että koko alakerran lattia oli täysin suora ja virheetön. Laatoittaja totesi lattian olevan priimaa ja näin ollen emme joutuneet maksamaan pohjatöistä. Jessss!

Laatta on nyt paikallaan ja sen asennus meni paremmin kuin osasimme odottaa. En malta odottaa käyttökokemuksia ja sitä, että saan tallustella lattialla joka päivä. Kerron teille enemmän itse laatasta, kun olemme asuneet hetken ja tiedän tarkalleen mistä puhun. Ensi fiilis on ainakin super hyvä! Lattian teon jälkeen pesimme ja suojasimme sen voimapahvilla sekä kovalevyillä. Meille oli tulossa kalustetoimitus ja telineet sisälle, joten haluttiin suojata se mahdollisimman hyvin varmuuden vuoksi. Eilen saatiin viimeiset suojat pois ja AI ETTÄ!! RAKASTAN meidän lattiaa! Yksi suosikki elementeistä koko talossa. 🙂 Mitä mieltä olette? Onko kivilaatta teidän silmään liian kylmä? Vai tykkäättekö?

Tänään on jännä päivä, kun meillä on rakennustarkastus ja saamme muuttoluvan (TOIVOTTAVASTI). Ihanaa loppuviikkoa! <3Sara

ps. Täytyy vielä sanoa, että Kaakelikeskus sekä laatoittaja juostivat kun talotehdas sähläsi. Oli niin huojentavaa saada apua ammattilaisilta ja tukea meille tiukassa tilanteessa. Aikataulut siirtyivät sovitusta loppupeleissä 7vk, mutta siellä se nyt on! 🙂

Laatta / UNI SEAMLESS WR01 80X80 NAT/RETT

Laatoittaja / Rakennusliike Heirami Oy / Tommi

Iso kiitos Kaakelikeskus & Kris Lehtinen

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

40 kommenttia

 1. Josefina 13.02.2020

  Aivan upea lattia ja innolla odotan sisustusjuttuja. Ja ihanaa loppuodotusta. ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.02.2020

   kiitos paljon <3 🙂 ihana kuulla! Niitä on tulossa!!

   Vastaa
 2. Vera 13.02.2020

  On kyllä upea lattia ja koko koti, en malta odottaa millaisia kaluste ym. sisustusvalintoja olette tehneet ? rakentamiseen liittyy mitä ilmeisimmin ihan hurjasti kaikenlaisia valintoja niin oliko teillä kuinka selkeänä mielessä tulevan kodin tyyli ja värimaailma ja muut isot ratkaisut (kuten ihanat portaat?) jo rakentamaan lähtiessä? ☺️ Asiasta mitään tietämättä voisin kuvitella että helpottaa jos on selkeä ”ideapankki” ylhäällä josta lähteä ammentamaan ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.02.2020

   Voi kiitos kauniista sanoista <3 🙂 Voisin kirjoittaa aiheesta ihan oman postauksen. Pinterest on laulanut kyllä ahkerasti jo pitkään ennen projektia, mutta kyllä silti tämä on vaatinut paljon jahkailuja jne.. 😀 Palaan asiaan <3

   Vastaa
 3. Riina Tuomala 13.02.2020

  Upea lattia!! ??

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.02.2020

   kiitos <3

   Vastaa
 4. Miia 13.02.2020

  Näyttää kylmältä mutta siis todella upealta. Tulee kivasti esiin, muttei ole liian hallitseva. Tykkään ja teidän talo on muutenkin???? tulee rakennuskuume vaikka se ei meidän perheellä ole vielä ajankohtainen projekti. Onnea uuteen kotiin?

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.02.2020

   kiitos paljon kauniista sanoista <3 Ihanaa kevättä!!

   Vastaa
 5. Moona 13.02.2020

  Aivan super nätti ja lämmintunnelmainen kokonaisuus. Tykkään paljon!!

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.02.2020

   oi ihana kuulla, kiitos paljon <3

   Vastaa
 6. Sara 14.02.2020

  Onko noi portaat ihan turvalliset konttaavalle vauvalle raoista huolimatta? Mulle tuli heri kauhukuvat mieleen, että lapsi tippuu raosta alas. Muuten kyllä todella hienot portaat!

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.02.2020

   Joo on 🙂 ihan samat raot meillä oli edellisessä kodissa ja ne oli vielä kierreportaat. 😀

   Vastaa
 7. Seija 15.02.2020

  Moikka, on kaunis lattia. Huonekalut tuo lämpöä ja asukkaat?. Keittiökin on tyylikkään näköinen. Laittaisin kyllä led valo nauhan myös kaappien päälle. Valo tulee kauniisti katon kautta. Siis, jollei siellä jo ole.
  Onnellisia hetkiä koko perheelle uudessa kodissa!

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.02.2020

   Kiitos todella paljon 🙂 <3

   Vastaa
 8. Mauri Lehto 15.02.2020

  Moro ! Lattia ei olekkaan murhe. Olen 50 vuotta tehnyt rakennussuunnittelua ja valitettavasti luulen, että teidän hirsiseinät eivät ole ”oikeaa hirttä”. Eli LIIMAHIRTTÄ. Hirsien sisälle on piilotettu puupalikoita liima mössällä, mutta ulkopinnat ovat niin nätit ! Tämä paljastui Kuusamon mökillä, jonne pappani oli tuonut paikallisesta hirsitehtaasta hirsi pölkkyjä saunapuiksi. Sieltä paljastui nämä puupalikat. Aikanaan käydessäni Jyväskylän asuntomessuilla ilmeni sama asia, ja kun kysyin että mistä se liima on peräisin. Vastaus: Muuta en tiedä, mutta Saksasta. Viimeisen 10 vuoden ajan olen suunnitellut n. 700 hirsirakennusta, pientä ja isoa. Kaikki on tehty Venäjällä ja tuotu Suomeen. Suomessa oikea hirsipuu on varmaan liian kallista. Näyttäisi siltä, että teidän talossa ei ole paljon hirsi seiniä, joten hengitysoireita ei ehkä tule.

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.02.2020

   kiitos viestistä! Ollaan näihin perehdytty rakentamisen alkuvaiheessa, kun pohdittiin hirsitalo vai puutalo. 🙂

   Vastaa
 9. Tuija 15.02.2020

  Meillä myöskin samantyyppinen mutta tummempi lattia mutta vain alakerrassa. Laitoitteko yläkertaankin samanmoisen lattian? Meillä 2 koirapentua ja lattia on niin hyvä puhdistuksen kannalta.

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.02.2020

   ihana kuulla 🙂

   Vastaa
 10. Micco 15.02.2020

  Lattia on tosi hyvä ja myös tuo kompakti musta keittiö on varsin mainio. Mukavan neutraali väritys talossa on hyvä tausta eri sisustuksille. Tsemppiä kaikkeen!

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.02.2020

   kiitos paljon <3

   Vastaa
 11. noora 16.02.2020

  Mitenkäs portaisiin portti?

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.02.2020

   meidän tytöt ei tartte enää porttia 🙂 Pitää sitten katsoa kun vauva lähtee liikkeelle 🙂

   Vastaa
 12. Maikki 16.02.2020

  Kaunis lattia ja varmasti tulet tykkäämään käytössä siitä! Meillä on vähän samantapainen, mutta laatta on vain pienempi. Ainoa, mikä käytössä häritsee, on se, että vaaleat saumat alkavat ajan myötä tummumaan ja lattia rupeaa näyttämään ruudukolta. Jos olet Kaakelikeskukseen vielä yhteydessä, kysy, millä saumat saisi pysymään vaaleina. Itse olen yrittänyt pessyt mm. hammasharjalla, joka on tosi työlästä! Kaikkein parhaan tuloksen olen saanut pesemällä ihmesienellä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.02.2020

   kiitos 🙂 Hei joo, hyvä vinkki. Pitää selvittää tuo 🙂

   Vastaa
 13. Juuli 17.02.2020

  Siis aivan upeen ihana tää lattia!! En olisi osannut kuvitella miten hyvin käy juuri hirsitaloon. Todella elegantti ja tyylikäs. Nyt rupesi tekemään itsellä mieli rueta suunnittelemaan puulattian vaihtoa;) Onnea uuteen kotiin <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.02.2020

   Ihana kuulla 🙂 tämä on kyllä tosi miellyttävä myös jalalle! Kiitos paljon <33 ihanaa kevättä!

   Vastaa
 14. Vippe 19.02.2020

  Ensinäkemältä vähän kylmän näköinen kombo; betonilattiat ja mustat ”laatikot” keittiönä, mutta tavarat ja huonekalut tuovat toivottavasti lämpöä ja kotoisuutta, ellette sitten ole valko-mustan suosijoita? Hyvä siitä varmasti tulee ~ teille.

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.02.2020

   Jep, juurikin niin.. meille juuri ihana :))

   Vastaa
 15. Helena Rahko 24.02.2020

  Kaunis, lämminsävyinen lattia. Minusta lattiassa ei ole kylmän tunnetta lainkaan. Sopii hyvin moderniin hirsikotiinne.
  Kodissanne on ihanasti avaruutta ja valoa. Mielenkiinnolla jään odottamaan sisustusta. Myös portaat ja pieni taapero kiinnostaa. Meillä oli sama tilanne aikoinaan, myös vieraiden muksut ovat hyvin kiinnostuneita portaista. 😉 vahingoilta olemme säästyneet.
  Paljon onnen hetkiä uuteen kotiin ja vauva kevääseen ❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.02.2020

   Kiitos, ihana kuulla ja kiitos kauniista sanoista 🙂
   Taapero & portaat ovat meille tuttu kombo edellisestä kodista ja pitääpä katsoa mitä tulevaisuus tuo tullessaan uuden pienokaisen kanssa 🙂 pitää olla tietysti tarkkana 🙂

   Vastaa
 16. Eetu 26.03.2020

  Enpä ollu aiemmin ajatellut betonia kodin lattiassa mutta tuomoinen laatta näyttää kodiikkaalta. Vielä plussaa jos helppo asentaa ja sopii lattialämmitykseen. Pitääpä tutustua lisää!

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.03.2020

   Hei joo 🙂

   Vastaa
 17. Eva 05.09.2020

  Moi! Olemme rakennuttamassa perheellemme hirsitaloa ja itsellänikin on ollut kova pohdinta et/keittiö/oh lattiamateriaalista. Olin jo päätynyt betoniin sen riskeistä huolimatta – kunnes törmäsin blogipostaukseesi! Aivan mielettömän hieno laattalattia! Tämä ratkaisee kaikki haasteet – kestävyys, ulkonäkö, aitous, yhtenäinen lattiapinta. Tämän tyylinen tulee myös meidän kotiin ? Kiitos postauksesta! Minua kiinnostaisi kovasti tietää kyseisen laatan malli? Ja miten asennettu – puskusauma tms?

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.09.2020

   heippa Eva 🙂 voi hitsit, mulla ei oo kyllä mitään muistikuvaa noista asioista.. hmm.. Saisitkohan avun tähän tuolta Kaakelikeskuksesta..? Ihanaa, että teille tulee hirsitalo, ihan PARASTA <3 Tsemppiä hurjasti!!

   Vastaa
 18. Mai 28.09.2020

  Tosi upea lattia ! Sointuu hyvin tilaan. En löytänyt kyseistä laattaa netistä. Voitko lähettää tähän kommenttiin linkin laatasta ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.09.2020

   heippa! En yhtään osaa sanoa löytyykö kyseistä laattaa netistä.. hmm.. kannattaisi varmaan olla yhteydessä kaakelikeskukseen ja kysyä heiltä tarkemmin, että mikä on kyseisen laatan tilanne 🙂 tämä on kyllä ollut aivan ihana!

   Vastaa
   • Tuula 18.11.2020

    Kivannäköiset kaakelit, sopivat hyvin varsinkin tuollaiseen avaraan tilaan. Tyttärenikin rakentaa juuri perheineen ensimmäistä uutta kotiaan Tampereella ja heillä alkaa olla pohjatyöt juuri valmiina. Hän pohdiskeli minkälainen lattia olisi paras ja oli miettinyt ainakin betonista mastertop lattiaa tai sitten juurikin laattoja.

    Vastaa
    • Sara Parikka 18.11.2020

     oi mahtavaa. Tsemppiä paljon projektiin!! 🙂

     Vastaa
 19. Maarit 02.09.2022

  En ihmettele yhtään, että tykkäät. Nappivalinta laatta sekä sauma 👍👍

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.09.2022

   Kiitos ❤️

   Vastaa