Mitä olen hankkinut vauvalle?

baby, me, raskaus

*Kaupallinen yhteistyö & Stokke / vaunut, kylpyamme, syöttötuoli

Heiii! Nyt tulee mun lempparipostaus, jota oon kasannut jo muutaman päivän. Esittelyssä meidän isoimmat hankinnat vauvaa ajatellen.

Vaunut & rattaat / Hankinta johon käytin eniten aikaa ja pohdintaa on ehdottomasti vaunut&rattaat. Mä olen nähnyt Stokken vaunuja monilla tutuilla ja aikoinaan meinasin ne Matildalle hankkia. Päädyimme silloin Bumbleride merkkiin ja sen jälkeen Bugaboo tuli tutuksi. Nyt punnitsin pitkään tutun Bugaboon ja Stokken välillä. Jokin Stokessa kiehtoi kovasti ja halusin lähteä testaamaan niitä! 🙂 Päädyimme Stokke Trailz malliin. Tykkään eniten vaunujen ulkonäöstä ja siitä miten ketterästi niillä pääsee liikkumaan. Isot pyörät ovat mulle tärkeät, sekä se että pystyn työntämään/kääntämään rattaita yhdellä kädellä. Kuuntelin myös Mikon mielipidettä sillä hän jää myös pidemmäksi aikaa kotiin vauvan kanssa ja näin ollen tulee käyttämään entistä enemmän rattaita. 🙂

Vaipanvaihtopiste / Tämän alueen kasasin toissa viikolla. Oli vaikeaa löytää pehmeä alusta, joka sopisi mitoiltaan kodarin pöydän päälle. Päätin käyttää apuna vanhaa pinnasängyn petaria, muovitettua froteelakanaa ja isoa harsoa. Pitää vielä teipata joku kuva yläkaappien alle, jotta vauvalla on kivaa katseltavaa. Hain kaupasta 1 koon vaippoja, talkkia ja puhdistuspyyhkeitä. Meillä on kodinhoitohuoneessa käytössä hana, käsisuihku ja tietty pyyhkeitä. 

Kylpyamme / Meillähän on uudessa kodissa kylpyamme, mutta se ei ole mitenkään järkevä vauvan kylvetystä ajatellen. Tämä Stokken malli on superhyvä siinä mielessä, että se menee kasaan ja erittäin pieneen tilaan. 🙂

Steps tuoli / Me syödään joka ilta ruokaa yhdessä ja viikonloppuisin tehdään aina iso aamupala. Mulle oli tosi tärkeää saada vauvalle tuoli pöydän ääreen. Matildalla ja Mimosalla ei ole ollut vastaavaa tuolia, mutta nyt tuntuisi kurjalta jättää pienin lattian tasolle. Stokke Steps tuoli on muutenkin todella kivannäköinen ja tykkään siitä melkeinpä enemmän kuin Stokken suositusta Tripp Trapp mallista, joka oli meilläkin aikoinaan käytössä. Mitä mieltä te olette? Kumpi malli on enemmän teidän mieleen? 🙂

Sitteri / Meillä oli vastaava sitteri Matildan ja Mimosan kanssa ja tykättiin siitä hurjan paljon. Sitteristä löytyy laulu- ja tärinäominaisuus. Toivotaan, että tulee tälläkin kertaa käyttöön. 🙂

Tutteja / Meillä on muutamia eri malleja olemassa ja saapi nähdä tuleeko pienestä tuttisuu vai viihtykö hän ilman. Tuttipulloja en ole vielä varastoon hankkinut, kun niitä saa ihan perus ruokakaupasta. Suosikki malli on Ainu MAM Easy Start Anti-Colic, jonka puoleen käännytään jos/kun pullo tulee ajankohtaiseksi. 🙂

Sänky / Tästä pian juttua myöhemmin. <3

Turvakaukalo + lämpöpussi / Maxi-cosin istuin on mukavan kevyt ja meillä on siitä hyvät kokemukset Matildan ja Mimosan kohdalla. Uutena tuttavuutena hankin lämpöpussin, joka helpottaa varmasti pukemista vauvan kanssa. Meillä ei ole erikseen hankittuna toppapukua, kun meinasin pärjätä tämän kevään lämpöpussilla. Nyt tosin näyttää siltä, että talvi ei todellakaan ole enää tulossa. 😀

Nämä meiltä löytyi: Kantoliina = pitkä & musta trikooliina, kantoreppu = manduca, vaatteet + kirppikseltä hankitut vaatteet, huoneen sisustus, ollaan myös saatu paljon lahoja pienelle <3.

Tulipas pitkä lista! Tämähän tarkoittaa sitä, että valmiina ollaan! Tervetuloa pienokainen.. Täällä jo odotellaan. <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

32 kommenttia

 1. Minna 24.03.2020

  Sen verran on pakko kommentoida, että kannattaa puhua turvakaukalosta eikä turvaistuimesta. Ne on kuitenkin kaksi ihan eri asiaa.

  Vastaa
  • Sara Parikka 24.03.2020

   heiiii totta! tietty!

   Vastaa
 2. Piitu 24.03.2020

  Meillä isommille oli iso juttu kun saivat piirtää värikkäät kuvat vauvan vaipanvaihtoalustan viereen. Nytkun vauvan vaippaa vaihdetaan ja hän selkeästi katsoo seinällä olevia kuvia niin isommat hihkuu että ”vauva tykkää mun piirustuksesta”. Äitinäki jotenkin iso juttu… Hormoonit ??

  Vastaa
  • Sara Parikka 24.03.2020

   Hei aivan IHANA idea! noinhan me tehdään 🙂 <3 ja siis jep, voi hormoonit 😀

   Vastaa
 3. Jaana 25.03.2020

  Huom! ”Mitä olen hankkinut vauvalle”.. Tarkoitat varmaan mitä olen saanut ?
  Miksi aina yhteistyöpostauksissa pitää ilmaista, että olis itse hankkinut/maksanut vaikka asia oikeasti niin että olet saanut koska olet itse ollut heihin yhteydessä… Tämä on inhottavaa vaikuttajissa kun ei kerrota totuutta ja saatetaan ylistää jotain tuotetta sen takia vaan että se on yhteistyö. Ja saatetaan sanoa että olisin muutenkin tämän omalla rahalla ostanut vaikka ei olisi yhteistyö. En usko.

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.03.2020

   Olen ostanut isoimman osan postauksen tuotteista. Yhteistyön tuotteista maksetaan verot, joten ne eivät ole millään tapaa ilmaisia. Ikävä kuulla, että et usko minun pitävän tuotteista :/ Ehkä blogia pidempään lukeneet muistavat, että olen kirjoittanut näistäkin tuotteista monta kertaa aiemmin 🙂
   Minulla on se kokemus, että vaikuttajat nimenomaan kertovat totuuden ja ovat tarkkoja merkintöjen suhteen.
   Blogini on toki kaupallinen ja löydät varmasti paljon ei kaupallista luettavaa muista blogeista. Mukavaa kevättä! 🙂

   Vastaa
 4. Anni 25.03.2020

  Mua harmittaa kun sanotaan että vaikuttaja on saanut tuotteen ilmaiseksi (en ole itse vaikuttaja) En usko että kukaan ottaa vaunuja joista ei tykkää, kun niitä käyttää päivittäin ja tärkeä tuote arjessa. Ja maksaa niistä kuitenkin verojen muodossa paljon. Ja koska vaunuista ei osaa voi antaa verottajalle vaan tarvitaan rahaa millä maksaa ne verot niin tuskin kukaan maksaa veroja tuotteista joista ei tykkää. Nopealla googlauksella löytää varmasti iltalehden tai muun vastaavan lehden sivuille jossa näkee kuinka paljon Saran veroprosentti on. Ja nopealla laskulla voi laskea että Sara maksanut tämän postauksen tuotteista kovan summan. Lähes samma hinnan kuin me muut voidaan ne tarjouksesta löytää. Verotusarvona kun ei käytetä mitään alehintaa vaan ovh. Kuka maksaisi semmosia summia jos ei tuotteesta tykkää.. Kyllä siinä ihan hankkimisesta on kyse.

  Ihania tavaroita teillä hankittuna. Kiva että päädyitte stepsiin kun sitä täällä aikoinaan ehdotin. Nuo trailzit olisi mullakin unelmana jos vielä kolmonen saadaan. Tähän mennessä ollut bugaboo donkeyt kun tytöillä vuosimallia 15 ja 17 niin pieni ikäero että donkeyt olleet toimivimmat.

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.03.2020

   Heippa! Kiitos tästä viestistä <3 Et tiedä kuinka paljon merkitsee. Vielä yksi huomio mistä oon supertarkka, että en koskaan myy eteenpäin tuotteita mitkä ovat tulleet työni kautta (vaikka maksankin ne verot). Annan läheisille ja lahjoitukseen arvokkaita tuotteita ja minulle tulee siitä superhyvä mieli.. <3

   hei Donkeyt oli ihan parhaat meilläkin, kun tytöillä on pieni ikäero 🙂 Nyt taas on ihanaa päästä rullailemaan uutta mallia ja testata Stokke. 🙂 Ja vitsit unohtui tuosta postauksesta mainita, että Bugiksiin verrattuna tykkään kovasti kun Stokket on "ylempänä" ja vauvan pää ei kallistu ehtään taakse. Iso plussa mielestäni. Ehkä ne on suunniteltu nimenomaan pohjoismaisille 🙂

   Ja ISO KIITOS steps vinkistä. <33 heti kun näin sen, niin tiesin että se on juuri oikea meille. Ihan huippua kun teiltä saa vinkkejä ja tunnette mun maun 🙂

   Kaikkea parasta teidän kevääseen <3

   Vastaa
   • Anni 26.03.2020

    Kiitos samoin! Jaksamisia loppuodotukseen ja ihanaa kevättä koko perheelle!

    Miten hienoa että annat tuotteet eteenpäin, vaikka minun mielestäni ne voisi myös hyvällä omatunnolla myydä eteenpäin. Myyhän muutkin kirpparilla lastensa lahjaksi saatuja tavaroita ja alennuksesta ostettuja, joten miksi vaikuttaja ei niin saisi tehdä.

    Kuulostaa kyllä lupaavilta nuo stokken vaunut. Bugaboot tosiaan on matalat, ei tuu ajatelleksi sitä muuten kun on niin tottunut, mutta sitten kun työntää vaikka kavereiden muiden merkkejen vaunuja huomaa ison eron.

    Vastaa
    • Sara Parikka 31.03.2020

     🙂
     Aurinkoa kovasti sinne!

     Vastaa
     • Anni 31.03.2020

      Kiitos samoin! Ja paljon onnea pikkuisen johdosta!


     • Sara Parikka 03.04.2020

      kiitos <3


 5. Maria 25.03.2020

  Ihana postaus ❤️
  Tuo stokken amme on ihan paras. Meillä on se edelleen käytössä reilu 1 v kanssa ja varmasti käytetään niin pitkään kuin mahdollista.
  Meidän suosikkeja oli kans ainun anti colic pullot!
  Itse tykkään kans stokken steps tuolista, vaikkakin onkin käytössä trip trapp tuoli.
  Aurinkoista kevättä ja tsemppiä loppurutistukseen ❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.03.2020

   hei ihan huippua kuulla 🙂 Mullakin on isot odotukset ammetta kohtaan <3
   Kiitos todella paljon! Aurinkoista kevättä sinne myös 🙂

   Vastaa
 6. Mielipide 25.03.2020

  Täällä kun on kommentteja nuista mitä oot mistäkin maksanut ym. niin olisino mahdollista esim laittaa hinta paljon olet Stokken vaunuista maksanut tai paljon kaupallisissa yhteistöissä on se veroprosentti niin ihmiset voi siitä itse päätellä summan?

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.03.2020

   Hei, blogini ei ole talousblogi ja en käsittele raha-asioita. 🙂 Näitä blogeja löytyy hurja määrä. Toivottavasti löydät mieleisen 🙂

   Vastaa
 7. Elli 25.03.2020

  Aivan ihania juttuja olet hankkinut vauvalle❤️Tykkäsin tosi paljon vaipanvaihtopisteestä, koska se oli kaunis paikka❤️Uskon todella, että teidän pikkuinen tykkää näistä❤️Kaikkea hyvää teidän koko perheelle ja ihanaa kevättä❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.03.2020

   kiitos <33 ihanasti sanottu! Kiitos samoin sinne, kaikkea parasta 🙂 <3

   Vastaa
 8. Hanna 25.03.2020

  Hei Sara, olisin kysynyt, mitkä teillä oli ratkaisevimmat syyt miksi päädyitte stokke trailziin ? Mitä vaihtoehtoa mietitte bugaboolta? Miten nämä mahtuvat autoon? Itselläkin ollut kovasti vaunupohdintoja ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.03.2020

   bugaboolta on tulossa uusi malli nyt keväällä.. niin mietittiin sitä ja sitten FOX mallia 🙂 Olen tehnyt myös bugaboolle kamppiksia ja tällä kertaa se olisi ollut myös mahdollista, eli valinta Stokken ja Bugiksen välillä tehtiin puhtaasti tuote edellä. Tykkään kokeilla uutta ja stokken muotokieli kiinnostaa 🙂 Sitten Stokke on kivan ”korkea” malli ja Mikko tykkäsi siitä myös, niin päädyttiin sitten siihen 🙂 vaunupohdinnat on kyllä parhaita ja tykkään todella vertailla sekä miettiä mitkä olisi hyvät 🙂

   Vastaa
   • Hanna 25.03.2020

    Kiitos kun vastasit. Turvallista odotusta sinulle:)

    Vastaa
    • Sara Parikka 25.03.2020

     kiitos 🙂

     Vastaa
 9. kaisu 26.03.2020

  Kiva postaus, vaikka aihe ei olekkaan juuri nyt itselleni ajankohtainen 🙂 Mutta muutamat ystäväni on olleet todella tyytyväisiä Stokken vaunuihin, ovat kyllä todella laadukkaat 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.03.2020

   huippua kuulla :))

   Vastaa
 10. Mari 26.03.2020

  Pakko sen verran laittaa, että stokke step tuoli on ihan paras. Se kannattaa vaan sijoittaa johonkin sellaiseen paikkaan, ettei sen ohi tarvitse kävellä.. Se on aikamoinen kamppari jalkojen takia. Välillä huvittaa synttäreillä kun vieraat törmäilee tuolin jalkoihin vuoronperään:) meillä se on siis pöydän päässä ja keittiön puolella

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.03.2020

   hei ihan huippua :)) ja hyvä vinkki nuo jalat, ettei vaan pääse kaatumaan!

   Vastaa
 11. Mansikka 27.03.2020

  Hei! Vinkkaan ihanista hengittävistä ja muovittomista vaipoista merkkiä Naty. Näitä myyvät mm. jotkut isommat marketit. Ainakin meidän lapsilla pysyi iho niin hyvänä, ettei talkkia tarvinnut koskaan edes hankkia 🙂 Suosittelen siis! Onnea matkaan! <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.03.2020

   hei huippua, kiitos 🙂 <3

   Vastaa
 12. Essi 25.08.2020

  Hei, minkä merkkinen sitteri on?

  Onko sitteri sopiva esimerkiksi syöttämiseen alussa eli nouseeko tarpeeksi ylös? Meillä ennne ollut baby björnin sitteri ja nyt uudelle vauvalle mietin toista. 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.08.2020

   merkki on mamas&papas.. ei ehkä ole kyllä syöttämiseen paras..:)

   Vastaa
 13. Tiina 29.01.2021

  Hei sara!
  Millainen auto teillä oli kolmannen lapsen synnyttyä. Miten ja millaiset istuimet saitte autoon mahtumaan tuon turvakaukalon kanssa? Meillä pojat täytti juuri 4 ja 2, ja vauva tulossa maaliskuussa. Ainoa pulma hankintojen suhteen on auton istuimet, tai mahdollisesti auton vaihtaminen..

  Kuulisin mielellään tästä vielä kokemuksia.

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.01.2021

   Ymmärrän hyvin. Mekin pohdimme tätä pitkään. Nyt meillä on Rav4. 🙂 Oikeastaan selviää parhaiten niin jos menee istuimien kanssa testaamaan eri autoja, että varmasti mahtuu 🙂

   Vastaa