Kvartsitaso keittiössä

decoration, design, hirstitalo
Kaupallinen yhteistyö / Cosentino, Ylämaan Graniitti & Topi-Keittiöt
Moikka! Kiitos paljon kaikista kommenteista liittyen eiliseen keittiöpostaukseen. Käyn ne läpi pian ja vastaan kaikkiin. 🙂 Nyt kun päästiin aiheeseen, niin päätin kirjoittaa samantien meidän kettiön tasoista tarkemmin.
Minulla oli selkeä toive tason suhteen: KVARTSI. Kerroin tämän toiveen Topi-Keittiöiden myymälässä ja pääsin tutustumaan samantien useaan eri kvartsimalliin. Cosentino ja Ylämaan Graniitti olivat tulleet mulle tutuksi jo kun selvittelin keittiöitä ja katsoin erilaisia kuvia sekä toteutuksia. Topi-Keittiöiden myymälässä tutkin eri vaihtoehtoja ja suurin pohdinta käytiin valkoisen ja mustan välillä. Speksasin näiden kahden välillä ihan loppumetreille saakka. 😀 Täytyy sanoa, että onneksi kuuntelin Mikkoa ja valitsimme lopulta mustan. Mua jotenkin jännitti valita kokonaan musta keittiö ja ajattelin, että olisiko valkoinen taso freesi. Mikolla oli selvät sävelet sen suhteen, että kokomusta olisi hyvä. Päädymme Silestone Negro Tebas Suede malliin ja olemme olleet siihen äärimmäisen tyytyväisiä. Heti kun taso oli paikallaan tiesin sen olevan tähän tilaan juuri täydellinen. Tykkään erityisesti tason paksuudesta joka on 20mm. Myös saarekkeeseen huullettu Bora on kaunis.
Yksi suuri oivallus keittiön suunnittelussa oli myös välitila. Pohdin pitkään mikä sopisi hirren kanssa ja tuskailin välitilan suhteen. Heti kun keksin käyttää kvartsia myös välitilassa kaikki ratkesi. Mielestäni tämä toteutus on sopivan tyylikäs ja minimalistinen. Kvartsia on nostettu välitilaan 15cm. Varsinkin hirren parina tämä toteutus toimii mielestäni hyvin. 🙂 Olen myös tyytyväinen siihen, että allas on ikkunaan nähden keskellä ja siihen että ylipäätään pidin pääni ikkunan suhteen. Keittiöön olisi tietty saanut enemmän säilytystilaa, jos ikkunan olisi jättänyt tekemättä. Ajattelin, että on ihana hakea vettä ja kurkata samalla ikkunasta.. Näinhän se on. 🙂 Keittiön ikkunasta paistaa myös aivan ihanasti aamuaurinko.
Silestone on 94 % luonnonkvartsia ja se tekee siitä erityisen kovan ja vastustuskykyisen. Se on erinomainen keittiön työtasojen, kylpyhuoneiden, lattioiden ja seinien pinta. Silestone on ei-huokoinen pinta ja suojaa tehokkaasti kahvi-, viini-, sitruunamehu-, oliiviöljy-, viinietikka-, meikki- ja muilta päivittäisiltä tahroilta. Nämä pointit on mulle todella tärkeitä, koska haluan helppoutta ja kestävyyttä. En halua stressata kahvimukia pöydällä tai realistisesti ajatellen en myöskään halua huoltaa keittiön tasoja vuosittain. Tähän tarpeeseen kvartsi on ykkönen! Puhdistetaan tasoa kostealla mikrokuituliinalla ja kaikki tahrat + liat ovat lähteneet vielä toistaiseksi sillä pois.
Olen ihaillen katsonut Silestonen valkoisia kvartsipintoja joissa on marmorikuviota. Mielestäni se ei olisi istunut tänne meille, mutta on kyllä vertaansa vailla kaunis pinta. Kannattaa kurkata jos on tason vaihto edessä. 🙂
Tänään ja huomenna kokkaan erityisen paljon meidän keittiössä, koska PÄÄSIÄINEN! Ihanaa <3 Vaikka tietty kurjaa, että sitä ei voi juhlistaa isolla porukalla. Me nähdään meidän lähimmäisiä niin paljon normi arjessa, että kyllähän tämä aika outoa on. Pitää vaan ajatella, että kesä tulee ja pikkuhiljaa myös parempi aika. Kirjoitan teille pian myös enemmän vauva-arjesta ja siitä miten tytöt ovat ottaneet pikkusiskon vastaan. Sitä on nimittäin kysytty tosi paljon. 🙂 Nyt lähden kauppaan! Hei ihanaa pidennettyä viikonloppua! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

21 kommenttia

 1. Enna 09.04.2020

  Moi! Olisi kiva lukea teidän kylpyhuoneesta ja saunasta. Esim. minkä värinen sauna, mitkä pinnat kylppärissä jne. Myös kodinhoitohuoneesta olisi mukavaa lukea, esim. onko teillä kuivausrumpu vai ei jne. Upea talo teillä kyllä on! Minkä värinen talo on ulkoapäin?

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.04.2020

   hei joo, tulee postauksia varmasti jossain vaiheessa aiheesta 🙂 Meidän taloa ei ole vielä maalattu 🙂

   Vastaa
 2. Jesu 09.04.2020

  Saikos tuonntason päälle laskea esim. Kuuman lattilan suoraan levyltä? ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.04.2020

   sitä ei suositella. 🙂

   Vastaa
 3. Elli 09.04.2020

  Kuulostaa tosi hyvältä tasomateriaalilta. ?Minusta tuo ikkuna sopii todella hyvin tuohon kohtaan ja siitähän tulee kaunista luonnonvaloa keittiöön❤️Mitä ajattelit kokata pääsiäiseksi?Ja en malta odottaa, että pääsen lukemaan teidän vauva-arjesta ja miten tytöt ovat ottaneet pikkusiskon vastaan❤️Ihanaa Pääsiäistä teidän koko perheelle❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.04.2020

   Kiitos paljon! 🙂 Pian lisää postauksia luvassa <3

   Vastaa
 4. Hyvältä näyttää keittiössä. Iloista pääsiäistä koko perheelle!

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.04.2020

   Kiitos paljon <3

   Vastaa
 5. Miia 09.04.2020

  Erittäin kaunis keittiö! Onko teidän edellinen, mahtavan kaunis ruokapöytänne, löytänyt uuden kodin? Se olisi sopinut meillekin ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.04.2020

   Kiitos <3 joo se meni ystävän kotiin :))

   Vastaa
 6. Riikka 09.04.2020

  Ihanaa ja kiitos, kun oot kirjoittanut nyt niin usein vaikka uusi arki vauvan kanssa pyörii taustalla. 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.04.2020

   Kiva kuulla 🙂 Pyrin kyllä kirjoittamaan suht normaalisti jatkossakin <3

   Vastaa
 7. Laura 09.04.2020

  Hyvää pääsiäistä 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.04.2020

   kiitos samoin <3

   Vastaa
 8. Paula 10.04.2020

  Oi, alkoi kyllä kvartsitaso kiinnostaa, mietin kaikkea aina puhdistamisen näkökulmasta 😀 Onko teillä muuten mikroa? Ja voisitko esitellä tarkemmin roskis/kierrätyssysteemin? Saarekkeessa näyttää olevan mukavasti säilytystilaa 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.04.2020

   Joo, tämä on kyllä huippu! 🙂
   On mikro 🙂 Hei joo, voisin tehdä aiheesta tarkemman postauksen! Saareke on kyllä mahtava 🙂

   Vastaa
 9. Sofi 12.04.2020

  Hei Sara,

  Mistä haet yleensä sisustus inspiraatiota ja mistä sait sisustusideoita uuteen kotiinne?

  Hauskaa pääsiäistä 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.04.2020

   Voisin kirjoittaa tästä ihan oman postauksen 🙂 Haen inspistä: pinterest, IG, lehdet, ystävien kodit. 🙂
   Ihanaa päivää <3

   Vastaa
 10. Siiri 13.04.2020

  Heips Sara!

  Olisi näin maallikon näkökulmasta mielenkiintoista tietää, miten kaupalliset yhteystyö kuviot käytännössä tapahtuu? Mitä kaikkea niissä vaaditaan (kuinka usein näkyvyyttä, mikä on riittävä info seuraajille jne)? Ja rahallinen puoli? Verot joudut maksamaan, muu hyöty? Esim keittiö. Olette saaneet siitä x alennuksen ja vastineeksi y kertaa näkyvyyttä, vai? Miten valitset yhteistyökumppanit? Ulkopuolisen näkökulmasta tuntuu, että saatte vaan hienoja ja kalliita lahjoja, joten pieni avaaminen olisi mukavaa.

  Toiseksi kiinnostaisi kuulla teidän parisuhteesta. Miten hoidatte sitä? Mikä on ”se teidän juttu”? Mikä parasta / ärsyttävintä toisessa? Mistä riitelette? Onko teillä iltarutiineja (hyvän yön toivotukset, pusut, riitojen sopiminen enne nukkumaanmenoa yms)?

  Nämä asiat ovat olleet jo jonkun aikaa mielessä.
  Kiitos jos viitit vielä hieman raottaa teidän elämää.
  Hyvää kevättä! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.04.2020

   Heippa!
   Teen kaupallisia sisältöjä työkseni oman yrityksen kautta. Kaikki on läpinäkyvää verottajan suuntaan 🙂 Minulle on myös tärkeää aina kertoa milloin on kyse kaupallisesta toiminnasta.
   Parisuhteesta sen sijaan ollaan puhuttu papupata podvastissa 🙂
   Hyvää kevättä myös sinne!

   Vastaa
 11. Pirkko 04.08.2022

  Hei Sara, minulla on myös tuo negro tebas suede ja ollut alusta asti aivan kamala käytössä. Märästä vesilasin pohjasta jää rinkulat, jotka ei lähde pois. Pinta hyvin läikikäs ja epäsiistin näköinen, vaikka juuri puhdistettu.

  Vastaa