Maalisävy

decoration, design, DIY, hirstitalo, me, pohdintaa, raksa

Heippa! Viikonloppu vierähti todella nopeasti ohi. 🙂 Oli aivan ihanat pari päivää! Nähtiin kaveriperhettä piiiiitkän tauon jälkeen ja oli kyllä niin kivaa. Tuntui jopa ihan normaalilta. Ollaan nyt uskallettu nähdä muutamaa kaveriperhettä, mutta tietty ollaan tosi tarkkoja sen suhteen että pestään käsiä ja nähdään ihmisiä vain täysin terveinä. Viikonloppuna lämpöä myös riitti! Meillä oli ovet auki koko viikonlopun ja elettiin varmaan enemmän ulkona kuin sisällä. Pitää tosin ostaa tuohon terdelle joku aurinkovarjo, joka suojaa kovimmalta paahteelta. Kivempi istua varjossa! 🙂 Oon myös pohtinut josko laittaisin terassille jonkun öljyn, niin ettei tikkuja irtoa pienten jalkoihin. Pitää tosin ehkä odottaa talon maalaus ja pihan rakennus, että näkee millä sävyllä öljy olisi hyvä. Meidän terde on reippaat 40neliötä, niin siinä saa kyllä sitten hetken sutia. 😀

Meille tosiaan tulee heinäkuussa maalarit, jotka maalaa meidän talon ja autokatoksen. Oon testannut nyt viittä eri valkoisen sävyä ja lopullinen valinta on tehty. Alla näkyy kaikki viisi ja ylin sävy on se mihin olemme päätyneet!

Löysin tuon ylimmän sävyn kävelyllä, kun vertailin talojen valkoisia sävyjä. 🙂 En muuten olisi uskonut, että valkoinen voi näyttää niin erilaiselta ja että sävyjä on todella monia. Kävin jättämässä lapun tämän kyseisen talon postilaatikkoon ja utelin maalinsävyä. Sain aivan ihanan vastauksen ja maalin tarkat tiedot. 🙂 Sävy on TV 579X Tikkurilan puutalokartasta. Sävy on valkoinen, mutta harmaaseen ja aavistuksen vihertävään taittava lämmin sävy. Juurikin täydellinen! On myös hyvä, että ollaan nähty tämä sävy taloon maalattuna ja eri valoissa, kuten aurinko, varjo, ilta jne. Ihan pari kertaa olemme siis kävelleet talon ohi ja ihastelleet sävyä! 😀

Tänään olen siivonnut kotona, järjestellyt tavaroita, tsekannut työhommat kuntoon ja tehnyt kauppalistaa. Melina nukkui viime yön todella hyvin ja nyt tänään unet ovat maittaneet. Hän oli eilen lähestulkoon koko päivän hereillä, joten ei ihme että nyt nukuttaa. <3

Aurinkoa uuteen viikkoon! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

20 kommenttia

 1. Hellu 01.06.2020

  Ehdottomasti paras sävy noista vaihtoehdoista ja varmasti muutoinkin. Näyttää hyvältä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.06.2020

   hei jeee, kiitos paljon :))

   Vastaa
 2. Janita 01.06.2020

  Eikä sie sait sen maalisävyn selville! ♥

  Mie haaveilen kanssa isosta terassista. Kunhan ensin olisi se omakotitalokin :’)

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.06.2020

   joooo 🙂 jes!
   IHanaa, kyllä niistä haaveista tulee varppina totta! 😉

   Vastaa
 3. Noora 01.06.2020

  Tosta terassin maalaamisesta/öljyämisestä… Olisi todella hyvä’ tehdä se nyt, ennenkuin käsittelemätön pinta haalliistuu auringossa, vesisade pehmittää ja harmaannuttaa, saa naarmuja, painaumia jne. Käsitelty pinta kestää paljon paremmin.
  Ymmärrän toki, että hankala nähdä mimmoinen se on sit maalatun talon kanssa, mutta olisi vain paljon työläämpää ekana hioa pinta ja sitten maalata. Ja maalarit kyllä suojaavat terassin ennen seinien maalausta.

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.06.2020

   ääh nii just.. pitääpä selvittää! Kiitos paljon tästä vinkistä 🙂 Meillä on kestopuuta, niin pitää tsekkaa se, että saako jo käsitellä jne. Mutta hyvä pointti <3

   Vastaa
 4. Minna 01.06.2020

  Ihana tuo maalisävy! Just täydellinen. ? Terassin öljyämisen kanssa kannattaa odottaa seuraavaan kesään, näin meille kerrottiin rautakaupassa kun toukokuun alussa terassia tehtiin. ? Kun se puu on tuoretta, ei se ilmeisesti ime öljyä kunnolla itseensä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.06.2020

   Kiitos <3
   no just toi.. pitää selvitellä 🙂 kiitos vinkistä!!

   Vastaa
 5. Omppu 01.06.2020

  Kannattaa terassiöljyn levitykseen käyttää sellaista sientä jonka saa jatkovarren päähän. Käytin itse sellaista ja sain meidän terassin käsiteltyä 15minuutissa viimevuotisen 3h sijaan ? meillä tosin kolmasosa teidän koosta mutta siis varmasti nopeuttaa 🙂 plus tulee niin tasainen tulos!

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.06.2020

   hei huippu vinkki, kiiiiiitos <3

   Vastaa
 6. Sarppa 01.06.2020

  Oii toi maali näyttää todella hyvältä! Olis kiva nähdä se myös talossa kun valmis!? Olisko jossain vaiheessa tulossa jotain resepti postausta? Aurinkoa teidän viikkoon❤

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.06.2020

   voi kiitos 🙂 <3 hei joo torstaina tulee semmonen snack resepti! Pitää pian tehdä taas ihan ruokaresepti! 🙂

   Vastaa
 7. Päivi 02.06.2020

  Maalaattehan kivijalankin? Kumma kun nykyisin moni jättää homman kesken, eikä maalaa sitä. ☺️

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.06.2020

   siis kuulin tästä samasta just viime viikolla ekaa kertaa!! En ollut koskaan aiemmin kuullut. Pitää joo hoitaa se myös :))

   Vastaa
 8. Eerika 02.06.2020

  Hyvän sävyn valitsitte, itse olisin valinnut tuon toiseksi ylimmän.

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.06.2020

   hei jee, kiitos 🙂

   Vastaa
 9. Sonja 05.06.2020

  Hei, mikä tuo keskimmäinen, beigein väri on? Meidän pitäisi jossain vaiheessa maalata meidän talo, ja etsiskelen jotakin hyvää beigeä sävyä:)

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.06.2020

   voi ääh.. en yhtään tiedä, kun purkit kadotettu jo ://///

   Vastaa
 10. Hyvän sävyn valitsit! Pehmeyttä ja viileyttä yhtä aikaa! Huomasin saman valkoisen loputtomalta tuntuvan sävyskaalan, kun etsin maalia kodin sisäseiniin. Ykdi kriteeri ylitti muut, ei kellertävää – kun juuri pääsimme eroon 1990-luvun lopun keltaisista tapeteista ja persikan värisistä boordeista. Tosin huomasin, että keltainen on tullut taas trendikkääksi!
  Kivoja kesäpäiviä upealle terassillenne! ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.06.2020

   Hei joo, ymmärrän tosi hyvin. 🙂 Vitsit noi on vaikeita juttuja 😀
   Kiitos, samoin sinne <3 paljon aurinkoa!

   Vastaa