kesäfiilis & raparperipiirakka

kuulumiset, resepti, ruoka

Moi! Mä oon täällä ihan fiilareissa, kun näin äsken säätiedotuksen ja sen millaista aurinkoa on luvattu. Meillä kävi eilen kaveriperhe kylässä ja oli ihana nähdä porukalla. Meidän molempiin perheisiin on syntynyt vauvat kolmen viikon ikäerolla. <3

Eilen hoidettiin myös paljon juoksevia asioita liittyen ristiäisiin ja alkukesään. Hain tytöille puuhakirjat ensi viikon mökkireissua varten ja muutamat lahjat kavereiden lapsille. Kuluneen kevään aikana muutamat juhlat jäivät pitämättä ja nyt otetaan niitä takaisin monin kerroin.

Alla eilisen raparperipiirakan ohje. Tosi simppeli ja nopsa! 🙂 Ajattelin pian kirjoittaa myös Juhannuksen ruoista ja kasata isomman postauksen/listauksen siitä mitä meillä yleensä syödään. Puhelimen muistiosta löytyy jo pitkä lista siihen, jos kaupassa ei tiedä mitä ruokaa tekisi. Nyt otan kupin kahvia ja palan piirakkaa! Mun mielestä on muuten ihan parasta herkutella edellispäivän jälkkäreitä aamupalan yhteydessä. Tulee ihan brunssifiilis, ilman brunssia. 😀

Raparperipiirakka:

murotaikinapohja / käytin Myllyn Paras

noin. 4 dl raparperia (kaksi pitkää tankoa) 

1 purkki kermaviiliä

1 kananmuna

1 dl sokeria

Ohje: Painele taikina piirakkavuokaan. Lisää päälle pilkotut raparperit. Sekoita muut aineet keskenään ja kaada seos raparperien päälle. Olin säästänyt pohjaa vähän sivuun ja lisäsin päälle vielä pieniä paloja murotaikinaa. 🙂 Uunissa noin 25min ja 200 astetta! Nauti vaniljakastikkeen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

7 kommenttia

 1. Taru 11.06.2020

  Kokeilepa joskus tuohon piirakkaan kermaviilin tilalle valion maustettua vaniljarahkaa. On muuten aika täydellistä ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.06.2020

   oi nami! Pakko testata 🙂 kiitos vinkistä!

   Vastaa
 2. Katariina Lehtinen 11.06.2020

  Mmm, kuulostaa hyvältä? Pitääkin testata, näyttää myös oikein hyvältä? Varsinkin tuo raparperi, pidän siitä paljon, mutta koskaan en oikein tajunnut laittaa piirakkaan, voikin olla tosi hyvää❤️Siskoni kirjoittelee sinulle kirjettä, odota vain milloin sen saat? Ihanaa kesää <3

  Vastaa
 3. Anne 11.06.2020

  Heips, teillä on nyt takana vähän aikaa vaunuttelua stoken trailzeilla, niin miten ovat käytännössä pelittäneet. Esim. Miten kulkevat erilaisissa maastoissa, ovatko tukevat ja käykö niiden kasaan laitto ja avaaminen kuinka näppärästi? Ja mahtuvatko peräkonttiin hyvin? Ennestään meillä on emmaljunga duo edget, joita käytetään vain kotona. Liikutaan paljon autolla, joten tartteis vähän kevyemmät ja pienempään tilaan menevät vaunut autoon, mutta saavat siltä olla tukevat ja ilmakumeilla. Kiitos jo etukäteen jos joudat jossain välin vastailemaan ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.06.2020

   ollaan tykätty tosi paljon 🙂 Meillä mahtuu hyvin! Tosin ei nää siroimmat kyllä ole. 🙂 Jos sirot on etsinnässä niin bugaboo beet on ihan huiput 🙂 ja yoyo:t tietty 😉
   Ihania päiviä sinne <3

   Vastaa
   • Anne 17.06.2020

    Meille kotiutui stoket kun netistä edullisesti uudenkarheat pelit löydettiin. Oon niin rakastunu näihin kun vaunuihin voi olla. Vielä hetki työnneltävä tyhjiltään kun elokuussa laskettu aika ja tuota 6v ei voi sinne enää laittaa ? tosi näppärät pelit ja mahtuvat sujahtamalla konttiin kun emmaljungia saa käännellä ja väännellä että menevät. Ja ohi aiheen vielä mainittava, miten ihanasti kirjoitat teidän elämästä ja kaikesta. On ilo lueskella tätä ja seurata pintaraapaisu teidän elämästä.
    Samoin sinne ihanaa kesää ja juhannusta ?

    Vastaa
    • Sara Parikka 21.06.2020

     sama fiilis täällä 🙂
     Oi ihana kuulla, kiitos paljon <333 kaikkea parasta sinne teille!

     Vastaa