tämän hetken ykkösruoka

resepti, ruoka

Moi! Kesällä tekee usein mieli syödä freesiä ruokaa ja helteellä ruokahalu ei aina ole samanlainen. Mun tämän hetken suosikkisetti löytyy alta. 🙂 Meidät kutsuttiin ystäväperheen luokse tulevana viikonloppuna syömään ja teemana on kuulemma KREIKKA! Mähän rakastan Kreikkalaista ruokaa, joten kuola valuu jo valmiiksi. 😀 On myös ihan parasta päästä syömään valmiiseen pöytään ja saada uusia grilli-idiksiä. Monesti saan just parhaat kokkausvinkit somesta tai sitten kavereilta. <3Sara

Kreikkalainen salaatti / Salaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, porkkanaa, oliiveja, fetaa

Grillatut kananvartaat / NAMI! Kaupasta ei löytynyt kanaa vartaissa, niin grillattiin nälissään ihan normi leikkeitä. Mutta kannattaa kokeilla ”Jyvä broileri / Merisuola Fileevarras”.

Tsatsiki / Turkkilaista jogurttia, sitruunan mehua, kurkkua raastettuna, mustapippuria ja suolaa.

Uudet perunat / Keitin perunoita ison satsin, koska niitä voi syödä monena päivänä. Perunat on ihan parhaita seuraavana päivänä pannulla paistettuna&maustettuna sekä vaikka munakkaan pohjana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 kommenttia

 1. Piitu 23.06.2020

  En tiiä ootko kokeillut jo, mut ite testasin ekaa krt juhannuksena hölskyperunoita ja oli just seuraavana päivänä bueno!

  Vastaa
  • Sara Parikka 24.06.2020

   oikeesti, nami, kuulostaa hyvältä 🙂

   Vastaa
 2. Noora 24.06.2020

  Ja uusista perunoista tulee todella hyvää lämmintä perunasalaattia ilman majoneesia! Paistaa pottuja voissa pannulla, maustaa suolalla ja pippurilla. Astiaan suolakurkkua, herneitä, sipulin varsia (kokeilin myös marinoitua punasipulia), tilliä ja jos ruokasemman haluaa niin savulohta sekaan!

  Niin ja fetasta sellainen huomio, Patros on parasta!
  Uunifetaa ja pastaa 😛 Todella hyvää ja kevyttä kasvispainotteista ruokaa. Vuokaan feta keskelle, oliivi öljyä päälle. Kirsikkatomaatteja ympärille, suolaa ja pippuria. Grillivastuksella uuniin 200 astetta, n.20min. Uunista tultua tuoretta basilikaa päälle antaa hetken maustua ja jäähtyä. Syö vaikka pastan tai uusien pottujen kanssa niin on ruokasampi.

  Grillissä tulee todella hyvää kaalia! Leikkaa kaalin 4 osaan, älä ota kantoa pois. oliiviöljyä, mausteita ja grilliin. Lisäksi grillissä tulee hyviä erilaisia teeleipä tyyppisiä leipiä kuten arepat… Munakoiso grillissä 😛

  Vastaa
  • Sara Parikka 24.06.2020

   NAMIIII pakko testata :)) kiitos vinkeistä! <3

   Vastaa