Kodin sydän – ruokailutila

decoration, design, hirstitalo

*kaupallinen yhteistyö / Cobello 

Moi! Meidän talon rakentamisen yksi suurin perusajatus ja sydän oli se, että ruokailutilasta tulisi riittävän suuri. Halusin, että kaikki läheiset mahtuu saman ruokapöydän ääreen syömään keittiön ja olohuoneen väliin. Tykkään sellaisesta ajatuksesta, että pöydän äärellä voi piirtää, tehdä läksyjä, syödä ja ylipäätään viettää aikaa.

Ruokapöydän koko mietitytti eniten. Verkkokauppoja selaillessa on aika hankala hahmottaa kokoja, joten halusin nähdä ruokapöydät livenä. Tietty isossa liikkeessä ruokapöydän koko voi myös hämätä. Pohdin kokoa 200-250cm välillä ja päädyimme keskelle, eli 220cm kokoon. Meidän saareke on 200cm leveä, joten pystyin hyvin suhteuttamaan koon tontilla käydessä. Halusin myös, että ruokapöytä olisi sellainen, jonka äärelle mahtuisi tarvittaessa monta tuolia. Joissain malleissa pöydän jalat on esimerkiksi sellaiset, että tuolia ei voi sijoittaa kaikkiin kohtiin. Mietin myös pöyreää ja ovaalia mallia sekä jatkettavaa pöytää. Paljon ajatuksia siis! 😉Tuolien suhteen meillä on vaihtuvia tarpeita. Teen ruokapöydän ääressä paljon töitä, joten tarvitsen ergonomisen tuolin. Lisäksi tykkään istua rennosti ja saatan helposti viettää tuntikausia ruokapöydän ympärillä. Päädyimme tuolien suhteen klassiseen LOOP-malliin, joita meillä on nyt 4kpl ja sitten TIGER-rottinkituoliin joita on kaksi. TIGER -tuolit ovat kyllä osoittautuneet ihan meidän suosikeiksi. Aivan ihanat istua ja myös yllättävän ergonomiset! Tykkään, että molemmat tuolit ovat kevytrakenteisia ja tuovat mustan rinnalle kivan luonnollisen tuulahduksen. Mustaa meillä on tosiaan paljon ja en sinänsä pelkää sen käyttöä. Koen kuitenkin, että sen rinnalle on hyvä saada myös muita sävyjä ja pehmeyttä.Cobelloon rakastuin 2013, kun vierailin Vantaan kivijalkakaupassa ensimmäistä kertaa. Myöhemmin heidän Espoon liike on tullut hyvinkin tutuksi. Juteltiin juuri Mikon kanssa, että kaikki hankinnat mitä ollaan Cobellosta tehty on pysyneet meidän matkassa siitä saakka. Esimerkiksi meidän sohvapöytä on Cobellosta ja edelleen rakastetaan sitä. Cobello on ihastuttava perheyritys josta löydät kaiken mitä voit sisustukselta toivoa. Voin luvata, että et pety jos menet vierailemaan jommassa kummassa liikkeessä. Molemmissa on laaja valikoima ajankohtaisia trendejä, klassikoita ja kaikkea inspiroivaa. Olen löytänyt Cobellosta kotimaisien yrittäjien huonekaluja, kuten tämä meidän ruokapöytä.. ja muuten juurikin Cobellossa oli kaikki meidän ruokapöydän suosikit/vaihtoehdot: ovaali, jatkettava, betonipintainen, erilaiset puupöydät jne. Valikoima on mielettömän laaja! Kannattaa tsekata myös heidän tuore verkkokauppa täältä Vinkkinä vielä pakko sanoa, että Cobellosta löytyy laaja valikoima mattoja. Toinen toistaan ihanampia malleja ja sävyjä. Sieltä on myös mahdollista saada matto melkeinpä missä tahansa koossa. Toinen vinkki liittyy näihin tuolien taljoihin. Ne maksaa noin.30€ kpl ja ovat aivan ihanan tuntuiset istuessa. Ne on helppo pudistella puhtaaksi ja ne tuovat mielestäni kivaa lämpöisyyttä sistustukseen. Tämän pöydän äärellä on ruokaillut parhaimmillaan 12 henkeä ja hyvin ollaan mahduttu. 🙂 Toivon lisää näitä hetkiä perheen ja ystävien kanssa. Vähän jo fiilistelen myös tulevaa syksyä ja joulua (äääk, miten voin edes puhua tästä heinäkuussa 😀).. mutta voin vaan kuvitella miten ihania tunnelmia pääsen luomaan kotiin ja nimenomaan ruokapöydän äärelle. <3 Hei mun IG:ssä on muuten Cobellon lahjakortti arvonta, joka kandee käydä tsekkaamassa. Aurinkoa päivään! Me pakataan pian laukut ja suunnataan ulos lounaalle. <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

13 kommenttia

 1. Noora 07.07.2020

  Moi! Minkä syvyinen tuo saareke on, onko siinä molemmin puolin kaapit? 🙂 Ja mikä tuote/sävy seinissä? On meinaan juuri sellainen sopivasti läpikuultava sävy, joka on itsellä etsinnässä.

  Pöytäkin saa vaan ylisanoja, ihana! Täytyykin käydä osallistumassa arvontaan. 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.07.2020

   se on musta 🙂 molemmin puolin on säilytystilaa.. eli saarekkeessa ei ole yhtään ”hukkatilaa” vaan kaikki on otettu käyttöön. Seinät meillä on paperin valkoiset 🙂 Hirsiseinissä sen sijaan on osmo color x 2 🙂
   Kiitos <3

   Vastaa
   • Mari 09.07.2020

    Hei aiempi kommentoija taisi kysyä saarekkeen syvyyttä, ei sävyä ? Itseäkin se kiinnostaisi, raksahommat edessä!

    Vastaa
    • Sara Parikka 09.07.2020

     saareke on metrin syvä ja kaksi metriä leveä 🙂

     Vastaa
 2. Mari 10.07.2020

  Mistä addun pussukka ostettu?

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.07.2020

   athlets footista 🙂

   Vastaa
 3. Iina 11.08.2020

  Onko teillä toiminut tuo ikkuna hanan päällä hyvin eli tuleeko roiskeita vai onko tarpeeksi korkealle ettei tule?

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.08.2020

   ei ole tullut roiskeita. 🙂 Mielestäni toimii hyvin! 🙂

   Vastaa
  • Sara Parikka 12.08.2020

   ei ole tullut roiskeita. 🙂 Mielestäni toimii hyvin! 🙂

   Vastaa
 4. Vilma 08.09.2021

  Heippa! Teillä on kyllä kaunis koti ja keittiö – vau! Eksyin blogiisi, kun googlailin saareketta ja ruokapöytää. Luin toisesta postauksestasi, että teidän saarekkeen ja keittiön kaapistojen etäisyys toisistaan on 110 cm. Vaan mikä etäisyys saarekkeen ja ruokapöydän välillä on? Onko se tuntunut toimivalta ja riittävältä? Rakennutamme parhaillaan perheellemme omakotitaloa, ja meidän pitäisi osata kertoa sähkärille ihan pian, mihin kohtaan kalusteet ja niiden päällä roikkuvat riippuvalaisimet tulevat. Kiitos tuhannesti, jos jaksat mitata ko. etäisyyden! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.09.2021

   Moikka! 🙂 meillä väliä on noin metrin verran tilaa ja se on kyllä todella riittävä! Jos oon oikein ymmärtänyt niin 80cm on semmonen ”perus” hyvä varata ainakin 🙂

   Vastaa
 5. Heidi 12.09.2021

  Tosi kauniit kalusteet. ❤️ Onko loop tuolit myös cobellosta vai jostain muualta?

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.09.2021

   kiitos <3 joo ne on sieltä 🙂

   Vastaa