talon maalaus

decoration, design, hirstitalo, koti & sisustus, raksa

Moi! Toivottavasti teidän kesään kuuluu hyvää :). Me ollaan mökkeilty kaveriperheen kanssa ja lomailtu kunnolla. En edes muista koska olisin päässyt samalla tavalla lomamoodiin. On ihan parasta kun töitä on vähemmän ja ehdin ihan aidosti viettää aikaa lasten kanssa. Huomenna saadaan kaksi pientä yökyläilijää ja viikonloppu on täysin vapaana.

Viimeiset pari viikkoa ollaan seurattu meidän talon maalausta. Oon naureskellut sille, että mitä jos olisimme maalannet talon itse. 😀 Mulla ei ollut hajuakaan siitä miten iso projekti oli kyseessä. Tässä kooste talon maalauksesta 🙂 Huikatkaa, jos jää jotain askarruttamaan! Ihania kesäpäiviä sinne! <3Sara

ENNEN JA JÄLKEEN

MAALI / Meidän talo maalattiin Teknosin Visalla. ”VISA Peittosuoja tarjoaa kestävän ja tyylikkään suojan niin hienosahatuille ulkopaneelille ja -laudalle kuin hirsipinnoillekin. VISA jättää puunsyyt kauniisti näkyviin, ja sen hyvä vesihöyryn läpäisykyky päästää kosteuden tehokkaasti ulos rakenteesta. VISA Peittosuoja on joustava käsitellä, se kuivuu nopeasti eikä vaadi erillistä pohjamaalia. VISA on myös erinomainen huoltomaali kuultavalle tai peittävälle maalille.

SÄVY / Tätä mä mietin todella pitkään. Vertailin ja testailin. Lopulta päädyin kysymään erään lähistöllä olevan talon sävyä. Sain aivan ihanan vastauksen ja avun. Sävy on TV 579X ja se löytyy Tikkurila puutarhakartasta.. Se taittaa hennosti vihreään ja on samalla lämmin. Olen todella tyytyväinen sävyyn. 🙂 Pelkäsin eniten, että valitsen liian valkoisen ja kylmän sävyn. Hirren pariksi toimii mielestäni tietty pehmeys. Alla näkyy testisävyjä ja tuo meidän valitsema on ylimpänä.

MAALARIT / Pyysimme tarjouksen muutamilta eri maalausliikkeiltä ja yllätyimme siitä kuinka paljon hajontaa oli. Suurimmillaan tarjouksissa oli heittoa 16 000€. Siis aivan järjettömän paljon! Valitsimme suht tuoreen kotimaisen yrityksen Värisuora, jota vetää nuoret yrittäjät. Bongasimme heidät naapureilta maalaamassa ja kysyimme tarjousta sekä tutustuimme yritykseen. Olen enemmän kuin tyytyväinen, että päädyimme heihin. Kaksi ammattitaitoista maalaria hoiti talomme maalauksen viimeisen päälle.

YKSI VAI KAKSI SÄVYÄ / Pohdiskelin myös pitkään, että kannattaisiko käyttää kahta vai yhtä sävyä maalauksessa. Meidän talosta löytyy todella paljon yksityiskohtia ja mietin, että olisiko niiden korostaminen kaunista. Päädyin kuitenkin yhteen sävyyn, koska mietin että vaarana on ”piparkakkutalo” tyyli.. 😀 Eli ehkä astetta liian romanttinen fiilis meille. Toivottavasti saatte kiinni mitä meinaan. Nyt kun talo maalattiin yhdellä sävyllä on lopputulos mielestäni klassinen ja yksityiskohdat tulee anyway esille valon ja varjon kautta. 🙂

KESTO / Taloa maalattiin kokonaisuudessaan pari viikkoa. Ensin se suojattiin, pestiin ja puhdistettiin. Tämän jälkeen tuli pohjustus ja sitten vielä kaksi kerrosta maalia. Sateet tietysti vaikutti myös urakan kestoon. Pelkästään maalareiden kalustoa katsomalla tajusin, että talon maalaaminen itse olisi ollut älyttömän iso projekti. Siinä olisi mennyt aikalailla meidän perheen loma.

MISTÄ TYKKÄÄN ENITEN / Sävystä, parvekkeesta ja alakatoista, jotka tuo niin paljon valoa. Nyt talo myös näyttää siltä millaiseksi se suunniteltiin. Ajaton ja klassinen, moderni hirsitalo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

26 kommenttia

 1. Laura 23.07.2020

  Tuli kyllä ihana! Jotenkin koko talo heräsi entistä enemmän eloon maalauksen myötä 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.07.2020

   kiitos! Oon kyllä samaa mieltä, että muutti ilmettä paljon :))

   Vastaa
 2. Jatta 23.07.2020

  Hei
  On kyllä tosi kaunis koti teillä. Ja talokin on hienon värinen myös pirteän valkoinen. ?Hauskaa kesää teidän perheelle

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.07.2020

   kiitos, kauniisti sanottu. <3 ihanaa kesää sinne myös 🙂

   Vastaa
 3. R 23.07.2020

  Upea! Aivan uskomattoman kaunis talo ja maalisävy aivan täys kymppi! Oon melko uusi blogisi lukija, mutta ootan aina innolla päivityksiäsi, ne on jotenkin aina niin aitoja ja ajattomia ja ennenkaikkea hyvää mieltä tuovia! Aurinkoista kesää ! ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.07.2020

   voi kiitos 🙂 hei aivan mahtavaa kuulla, että olet löytänyt blogini pariin! jee <3 tervetuloa! Kaikkea parasta kesääsi myös :))

   Vastaa
 4. Tiina 23.07.2020

  On kyllä nätti sävy ja upea talo <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.07.2020

   kiitos todella paljon <3

   Vastaa
 5. Suvi 23.07.2020

  Kaunis sävy. Olisin itse valinnut saman noista mallivaihtoehdoista 🙂 Muut joko liian valkoisia tai liian läpikuultavia. Jääkö tuo terassi puunväriseksi vai tuleeko siihen joku sävytys (en ymmärrä näistä mitään, joten pahoittelut, jos väärä termistö/tyhmä kysymys :D)Itse saattaisin vähän vaalentaa terassiakin, jos sen olisi mahdollista. Kaunis on kyllä tuollaisenaankin.

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.07.2020

   kiitos 🙂 Terassista en osaa vielä yhtään sanoa, pitää miettiä miten sen kanssa edetään 🙂

   Vastaa
 6. Sofia 23.07.2020

  Oli aivan pakko lähteä ulos heti tämän postauksen luettuani, sillä kuvissa näytti olevan niin tutun näköinen talo. Tajusin vasta nyt teidän asuvan ihan muutaman sadan metrin päässä meistä. Olen kyllä nähnyt kun teidän taloa on rakennettu ja maalattu, mutta en jotenkin yhtään ole osannut yhdistää teitä siihen, vaikka olen nähnyt täällä talon kuvia?. Ehkä tuosta maisemastakin jotain olisin voinut päätellä… Sillon kun vielä rakensitte, mietinkin kenelle on tulossa noin upea talo.
  Meillä on 2 tyttöä, 6v ja 4v, sekä vauva tulossa syyskuussa. Ehkä syytän raskausaivoja siitä, että en ole yhtään tajunnut teidän olevan melkein naapureita.
  Kerroin tästä heti miehellenikin, ja hänen vastaus oli ”ai nytkö sä sen vasta tajusit? Mä tiesin jo sillon kun ne rakensi. Ja onhan ne tullut meitä vastaankin pari kertaa.”? Oon ilmeisesti kulkenut laput silmillä, kun en oo mitään nähnyt.
  Mutta joo, kaunis talo teillä! Melkein nolottaa tuo, kun olen ihaillut monta kertaa taloanne kuvissasi sekä ulkoillessa, mutta en ole ajatellut sen olevan yksi ja sama talo?

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.07.2020

   EIKÄ!!!! voi miten hauskaa! Ihan samanikäiset lapsetkin vielä. 🙂 Aika hauska sattuma! Huikkaa ihmeessä jos/kun tömärtään <3 Ihania kesäpäiviä teidän jengille ja hyviä vointeja! 🙂

   Vastaa
  • H 29.07.2020

   Nyt oli myös itse pakko kommentoida, kun joku muukin uskaltautui. Huomasin myös jokin aika sitten, että maisema ja teidän talo näyttää tutulle. Pohdittiin nimittäin tontin ostoa viime kesänä siitä vierestä! Sivusilmällä ollaan sen jälkeen seurattu alueen rakentumista. Muistan aikoinaan välittäjän maininneen, että siihen on rakentumaisillaan hirsitalo, kun kyseltiin, millaisia taloja siihen ympärille on suunnitteilla 🙂 ja nyt jälkikäteen sitten yhdistettiin, että hetkinen, tämä teidänhän talo oli juurikin ”se hirsitalo”, josta välittäjä puhui ja jonka rakentumiseen kiinnitettiin huomiota 😀 hetken aikaa ehdin tosiaan ihmetellä, että tämä teidän talo on samannäköinen, kuin ”se hirsitalo” sillä alueella. Ihan ei naapureiksi päädytty, kun löydettiin ”se oikea” siitä vähän matkan päästä. Maailma on kyllä hurjan pieni! Mukavaa loppukesää!

   Vastaa
   • Sara Parikka 31.07.2020

    eikä 🙂 Ihan mahtava tarina!! 🙂 Maailma on tosiaan pieni! Ihana kuulla, että löysitte teidän oman kotinne <3 kaikkea parasta kesään!

    Vastaa
 7. Riikka 24.07.2020

  V A U!! Niin upea?

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.07.2020

   kiitos :))

   Vastaa
 8. T 24.07.2020

  Raikas ja kaunis on!
  Ainoa mihin kiinnitin huomiota niin noi hirsien raot kun osittain niissä näkyy maalia myös niin kiinnittääkö niihin livenä huomiota?

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.07.2020

   Kiitos! En ole livenä kiinnittänyt, mutta ymmärrän mitä tarkoitat.

   Vastaa
 9. Pj 24.07.2020

  Ihana sävy. Onko maalaamisen tulokset katsastanut joku firman ulkopuolinen ammattilainen? Meinaan hirren rakoja, muutamassa kuvissa näkyy, että ne on maalattu huonosti. Maalivalumat peittävät osat raoista vaikka niiden tulisi olla näkyvillä. En halua olla epäystävällinen,mutta itse ainakin reklamoisin työn huonosta laadusta.

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.07.2020

   hmm.. pitää selvittää. Kiitos viestistä!

   Vastaa
   • PikkuEnkeli 27.07.2020

    Mun mielestä taas todella hyvää työtä tehny nää maalarit, en huomaa mitään epäkohtia..ja jos jotain epäkohtia on niin sehän on vain persoonallista.Aivan uskomattoman kaunis talo.en ite reklamoisi noin hyvästä työstä.

    Vastaa
    • Sara Parikka 28.07.2020

     kiitos paljon <3 juu en mä missään nimessä reklamoi kun ollaan niin tyytyväisiä 🙂

     Vastaa
 10. Stiina 24.07.2020

  Hieno lopputulos ?Ehdottomasti hyvä juttu luottaa ammattilaisiin jos ei itse ylipäänsä ole koskaan maalannut.
  Välillä näkee aika karsean näköisiä taloja kun ei varmaan oo vaan ymmärretty miten sitä taloa maalataan et tulee hyvän näköinen lopputulos.
  Mieheni maalasin talomme ja tallin viime kesänä viikonlopussa, tyyliin yötä päivää. Toki meillä on maaliruisku joten paljon nopeampi. Miehellä ollut vuosia sitten maalausyritys joten kokemusta ja tietotaitoa maalaamisesta, suojaamisesta ym löytyy miehellä ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.07.2020

   kiitos 🙂 mahtavaa, että siellä löytyy ammattilainen omaa takaa!!

   Vastaa
   • Väinö 13.10.2021

    Erittäin kaunis maali! Tuli oikein pirteän näköinen. Meillä on myös maalausurakat kohta alkamassa, tosin hallilla. Sinne tosin tehdään ihan teollisuusmaalaus.

    Vastaa
    • Sara Parikka 14.10.2021

     hei mahtavaa, tsemppiä siihen 🙂

     Vastaa