Sauna ja kylpyhuone

decoration, design, hirstitalo, koti & sisustus

Kaupallinen yhteistyö / TylöHelo

Moi! Meidän kylpyhuoneesta ja saunasta on tullut paaaljon kysymyksiä. Yritän kasata tähän postaukseen kaiken oleellisen. Meillä oli muutama kriteeri mitä tahdoimme pesuhuoneelta.

 • Kaksi suihkua
 • Kylpyamme
 • Kompakti, mutta tilava sauna
 • Kalanruotoseinä
 • Ei vessanpönttöä pesuhuoneeseen

Saimme rakennusvaiheessa yhteydenoton TylöHelolta ja he kysyivät tarvitsemmeko apua saunan suunnittelussa. Suoraan sanoen ei oltu ehditty miettiä koko saunaa. Sinänsä se on hassua, koska saunotaan monta kertaa viikossa ja se on meille todella tärkeä huone. Rakennusvaiheessa mietittiin, että normi sauna on jees ja mennään sillä. Kun kävimme tapaamisessa TylöHelon luona, tajusimme että haluamme saunalta enemmän. Talotoimittaja ei tehnyt meille saunaa, vaan annoimme TylöHelon hoitaa homman. He suunnittelivat sekä toteuttivat lauteet, paneloinnin, valot ja kiukaan. Päädyimme väritykseltä tumman vaaleaan ja pidämme siitä kovasti. Tummat puitteet antaa kivaa tunnelmaa ja ne sopivat meidän pesuhuoneen mustiin yksityiskohtiin.

Meidän sauna on hybridimallia. Se tarkoittaa sitä, että saunaa voi käyttää normaalisti sekä infrapunasaunana. Saunotaan koko perheen voimin 1-2 kertaa viikossa ja lisäksi muutaman kerran aikuisten kesken. Infrapunasaunaa ollaan käytetty muutamaan otteeseen ja se kyllä rentouttaa sekä saa nesteet poistumaan. Aluksi tuntuu, että IR ei tee juuri mitään, mutta kun jaksaa sisukkaasti istua lauteilla alkaa myös vaikutuksia huomaamaan. En ollut aiemmin tiennyt, että kotisaunaan olisi mahdollista saada IR-paneelit suht helposti.

Saunassamme parasta on BTW höyrytankki. Se on aivan ihana ja takaa lempeät ”mökkisaunan” löylyt. BWT- kiukaalla on mahdollista saada niin lempeämmät kuin kovemmatkin löylyt. Samalla BTW on kustannustehokas ja erittäin energiatehokas saunaratkaisu. Höyryntuotanto tapahtuu ilman lisävoimaa tai lisätekniikkaa. Lisäkosteuden myötä on myös mahdollista alentaa kiukaan lämpötilaa.

Kesällä on tullut käytettyä kylpyammetta paljon vähemmän ja saunominen on ollut erityisen ihanaa. Mennään saunaan usein iltasella, mutta viikonloppuisin tykätään myös mennä päiväsaunaan. Tytöillä on usein mukana vesipullot tai pillimehut sekä joskus myös nuket pääsevät lauteille. Melinan kanssa aloitetaan saunaan tutustuminen loppuvuodesta ja se onnistuu meidän uudessa saunassa aika kivasti. Lempeät ja kosteat löylyt ovat lapsille sellaiset missä he viihtyvät.

Rakennusvaiheessa en osannut myöskään ajatella kuinka tärkeässä roolissa hyvä laatoittaja on. Luulin, että laattojen valitseminen on se oleellisin asia. Opin kuitenkin, että kauniin laatan voi helposti pilata laatoittamalla. Onneksi meillä kävi hyvä tuuri laatoittajan suhteen ja hän on tehnyt kaikin puolin upeaa jälkeä.

Leppoisaa sunnuntaita! Me lähdetään saunan lämmitys hommiin. 😉 <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

24 kommenttia

 1. Kiitos tästä postauksesta ja ihanista kuvista. Sainkin ideaa omaan sauna/kph-remonttiin, jos sen joskus hamassa tulevaisuudessa saisi aikaiseksi. Enkä tosiaan tällaisesta hybridisaunasta ole kuullutkaan. Mukavaa uutta viikkoa!

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.08.2020

   mahtava kuulla, kiitos paljon! Samoin sinne kivaa uutta alkavaa viikkoa 🙂

   Vastaa
 2. Niin ja tuo kuusikulmainen lattialaatta on tosi hieno! Vähän retro,

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.08.2020

   se on kyllä kiva 🙂

   Vastaa
 3. Ninnu 30.08.2020

  Hei! Sauna näyttää upealta. Kuvista ei ilmennyt miten olet järjestänyt pesuaineiden (shampoon yms) säilytyksen?

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.08.2020

   Heippa! 🙂 joo ne rajautuikin kuvista pois.. Kylvyn vieressä on sellainen metallikori, josta löytyy kaikki purnukat 🙂

   Vastaa
 4. Suvi 30.08.2020

  Hauskan näköistä, kun on kolmea erimuotoista laattaa samassa tilassa. Tuo mukavasti vaihtelua ilmeeseen, mutta ei ole sekava, kun väritys on neutraali. Tuosta lattialaatasta tulee hieman mieleen lapsuudenkodin alkuperäiskunnossa ollut kylppäri (olikohan 70-luvun alussa rakennettu talo…). Tarkoitan nyt vain laatan muotokieltä. En missään nimessä sitä, että teidän kylppäri näyttäisi 70-luvulla tehdyltä 😀 Olen nähnyt tuollaisia laattoja myös kauniisti kuvioituina. Voisin itse ajatella sellaista esimerkiksi keittiön välitilaan ilmettä tuomaan.
  P.S. Olipa ihana kuulla teidän pikkuvierasta podissa <3 Kiva muutenkin kun podi palasi lomilta. Kuuntelen joka jakson. Teillä on Johannan kanssa niin leppoisan kotoisat rupattelut, että tuntuu kuin kuuntelisi omien kavereiden juttuja 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.08.2020

   kiitos paljon :)) joo toi lattialaatta on tosiaan aika retro 🙂
   hei ihana kuulla <3 Kiitos paljon. kaikkea parasta syksyyn!! <3

   Vastaa
 5. Nanna 31.08.2020

  Moikka! Upea ”spaosasto” teillä, ihanan harmonisen oloinen rentoutumispaikka. Minkä verran saunassa on neliöitä? Entä kylppärissä? Yritän pohtia, mahtuisiko meidän pohjaan toteuttamaan jotain samantyylistä 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.08.2020

   Moi :)) Kiitos paljon! pesuhuone on 6neliötä ja sauna 3,5 :))

   Vastaa
 6. Seelia 31.08.2020

  Voisitko tehdä lähiaikoina postauksen teidän kodinhoitohuoneesta? Omaa kotia suunnitellaan juuri, joten kaikki kuvat ja vinkit kelpaisivat. Mm. seuraavat asiat kiinnostaisivat:
  Paljonko halusit säilytystilaa kodinhoitohuoneeseen?
  Teittekö pyykin kuivatukselle oman tilan?
  Onko teillä kuivausrumpua?
  Onko teillä kodinhoitohuone lähinnä tavaroiden säilytykseen, vai muutenkin päivittäisessä käytössä?

  Teillä on kyllä kaunis koti! Selasin juuri pari päivää sitten vanhoja rakennus- ja sisustuspostauksiasi, ja paljon vinkkejä löytyi omaan kotiin, mm. tuo teidän keittiön liesituuletin hellassa.

  Tähän ei toki ole pakko vastata, jos menee yksityisyyden ohi. Mutta onko teillä sähköinen älylukko, vai tavallinen lukko? Mietin kumpi meille tulee, joten kokemuksia älylyukosta kaivataan, jos teillä sellainen on.

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.09.2020

   Hei joo! Voisin palaa asiaan. 🙂 Meillä ei ole kuivausrumpua, mutta varasin kunnon tilan vaatteiden kuivaustelineelle. 🙂 Yritän tehdä tämän vielä tällä viikolla!

   Vastaa
 7. Henna 31.08.2020

  Onko sinulla joku lempparituote kaakelien ja kaakelisaumojen pesussa?

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.09.2020

   Heippa! Oon käyttänyt kaakeleille sopivaa pesuainetta. 🙂

   Vastaa
 8. Jesu 01.09.2020

  Meillä on saunotettu lapsia ekasta kerrasta asti eli 1viikon ikäsisestä. Löylyä toki vasta lähempänä 1vuotta.mikäs ihanampi paikks imettää kun ihokosketuksessa lämpimässä tilassa vauvan välillä tutkiessa ja ihmetellessä maailmaa. Ihanan lämmin paikka kylpeä myös ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.09.2020

   oi miten ihanaa <33

   Vastaa
 9. Johannes Suni 01.09.2020

  Aivan upea blogi. Osaisimpa itsekkin kirjoittaa yhtä värikkäästi ja sulavasti. Pyrin kehittymään jatkuvasti ja olisikin mukavaa, jos kävisit katsomassa minun blogiani ja antaisin kultaakin arvokkaampia vinkkejä.
  Ps. On muuten yksi upeimmista saunoista mitä olen nähnyt!

  https://suninidea.blogspot.com/

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.09.2020

   kiitos todella paljon <3 Kaikkea parasta sinne syksyyn!!

   Vastaa
 10. o_O 03.09.2020

  Moikka!

  Ihana spaosasto teillä, hyvällä maulla tehty! 🙂 Itselläkin kriteeri tulevaan taloon, että ei wc-pönttöä kylpyhuoneeseen. Nuo suihkut on ihanat, yritän puolisoa taivutella mustiin suihkuihin ja hanoihin. Nyt kun olette niitä hetken käyttäneet, niin millaiseksi ne muuttuu käytön jälkeen, tarkoitan siis kun vesi kuivuu, niin jääkö hankalat kalkkitahrat? Millä puhdistat suihkuja? Jääkö niihin käsistä rasvatahroja näkyviin?

  Kiitos valmiiksi vastauksistasi ja ihanaa syksyä! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.09.2020

   voi kiitos <3
   Meille ei ole tullut kalkkitahroja.. varmasti vedenlaatu vaikuttaa tähän. Vielä ei olla pesty niitä mitenkään erityisellä tavalla 🙂

   Hei lämpöistä ja aurinkoista syksyä sinne <3

   Vastaa
 11. Janette Kämppi 03.09.2020

  Kaunista! Mua kiinnostaisi mikä harmaalaatta ja kalanruotolaatta on kyseessä? ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.09.2020

   Mä yritän kaivaa tarkat sävyt.. Ne on molemmat värisilmästä 🙂

   Vastaa
 12. Jenni Toivari 24.05.2021

  Moikka Sara! Minua kiinnostaisi mikä lattiakaivo teillä on tuossa kylpyhuoneessa? ? Ja haluaisin siitä rehellisen mielipiteen että toimiiko se tuossa ihan seinän vieressä tai onko ollut ongelmia? ? En löytänyt blogista siitä mitään tietoja ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 24.05.2021

   unidrain 🙂 Meille se on ollut ihan huippu! Toki on paljon kiinni kaadosta 🙂 Sen pitää olla hyvä!

   Vastaa