joulupöydän haaveet

decoration, design, hirstitalo, koti & sisustus, resepti, ruoka

Moikka! Aivan ihania viestejä tuli edelliseen postaukseen. Kiitos jokaisesta. <3 Nappasin toiveet ylös ja aloitetaan mun lempparista, eli ruoasta!!!! Joulun alla tulee istuttua monta kertaa pöydän äärellä. Tänä vuonna tosin karsitussa seurassa. Meillä on monena vuonna tullut ystäväperheitä ennen joulua kylään ja ollaan herkuteltu, kuunneltu joulumusaa ja virittäydytty yhdessä joulun tunnelmaan. Tänä vuonna koen entistä tärkeämmäksi fiiliksen luomisen, koska ei saada totuttuun tapaan ihmisiä ympärille.

Tykkään istua ruokapöydän ääressä pitkään. Lapset toki siirtyy nopeammin leikkimään tms, mutta tykkään syödä kaikessa rauhassa ja nauttia pitkän kaavan mukaan. Muistan, että lapsena meitä välillä opetettiin istumaan, juttelemaan ja viihtymään pöydässä. Lapsen  ikätason huomioiden tämä on musta kiva juttu ja sen eteen voi myös itse nähdä vaivaa juttelemalla lapselle ja ottamalla heidät mukaan keskusteluun. 🙂 Tietty jouluna lasten masut on täynnä perhosia kaikesta jännästä ja voi olla kivempi siirtyä nopeasti leikkimään.

Tänä vuonna meidän joulupöytään tulee näillä näkymin tyttöjen Mummin herkkuja. Näin ollen syödään perinteisiä laatikoita, kinkkua jne. Tykkään kyllä perinteisistä jouluruuista, mutta innostuin kuitenkin miettimään mitkä herkut olisi erityisesti mun mieleen. Oon myös miettinyt alku- ja pääruoka konseptia, että jatketaanko sitä vai olisiko vain yksi isompi kattaus. Mitä mieltä olette? Toisaalta perinteet kunniaan, etenkin jouluna, mutta sitten taas rentous ja kaikki kerralla pöytään viehättää myös.. Etenkin jos menu näyttää sekalaiselta sopalta, kuten alla. ;D

Joulupöydän haavelista: 

 • savustettua- ja graavilohta
 • mätiä & smetanaa & sipulia
 • perunoita & tilliä
 • makaroonilaatikko (ei lihaa, vaan ihan perus)
 • punajuuri & aurajuusto paistos
 • joku ihana salaatti
 • saaristolaisleipä
 • puolukkajäädyke / piparkakkujäädyke

Sitten tietty myös: juustoja, riisipuuroa, konvehteja, glögiä ja torttuja!

Tyttöjen toivelista pukille oli hellyyttävän maltillinen. Uskon, että heidän toiveet toteutuu ja saadaan siinäkin mielessä erityinen joulu. <3 Tänä vuonna mieleen nousee se, kuinka reippaita lapset ovat olleet kaikkien muutosten keskellä. Lahjojen sijasta aion keskittyä meidän lomaan ja siihen, että vietän heidän kanssa kiireetöntä aikaa. Lapset rakastaa, kun menen heidän kanssa piirtämään, lukemaan tai ulkoilemaan. Tekemisen ei tarvitse olla ihmeellistä, vaan se jakamaton huomio on tärkeintä. Miltä teidän joulupöytä näyttää tänä vuonna? <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

18 kommenttia

 1. Kirsi 13.12.2020

  Lanttu, porkkana ja perunalaatikot itse tehtyinä, sienisalaatti itse keräämistä sienistä, rosolli itse tehtynä, graavi, kylmäsavu ja lämminsavulohi, karjalanpaisti, lihapullat, tuoresalaatti, perunaa ja silliä. Jälkkäriksi se sun piparkakkujäädyke, aivan ihanaa nam. Ihanaa Joulua teille kaikille ❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.12.2020

   hei ihania!! ja siis SIENISALAATTI 🙂 haluan lisätä sen heti omaan listaan. NAMI! <3 Kiitos, sitä samaa teille <3

   Vastaa
 2. Mummu pohjoisesta 13.12.2020

  Ihania ajatuksia sinulla lasten suhteen. Joo meillä on ensin kalapöytä savustettua lohta, täytetyt kananmunat, lohijäädyke, salaatit, sillit. Sitten on itse pääruoka potut laatikot, kastikkeet, herneet, kinkku. Jälkkäri ei oikein tee kauppaa kun kaikilla vatsat täynnä. Odottelevatkin sitten rauhassa kahiva, kaikkineen herkkuinee. Siitä rakentuu meidän Joulu.

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.12.2020

   kuulostaa aikaisen ihanalta <3

   Vastaa
 3. Noora 14.12.2020

  Meillä oli alkupalapöytä ja pääruoka pöytä erikseen, kun asuin kotona ja olimme jo isoja.
  Mutta meillä on 3 ja 6 vuotiaat tytöt, niin on paljon helpompi laittaa kaikki yhteen pöytään ja kerralla antaa lapsille kaikkea mitä syövät. Seisovaan pöytään kasaan ruuat ja sieltä haemme.
  Pöydässä aina Kylmäsavu ja itsesavustettu lohi, joskus kylmäsavulohesta tehty semmosta mössöä tuorejuuston, mausteiden jne. kanssa ja laitettu ruislastujen päälle.
  Lisäksi karjalanpaisti, perunoita, itse tehdyt laatikot, rosolli, kinkku, herneitä, italiansalaatti.

  Joskus jotain uuttakin, kuten mustikkagraavattua lohta, täytettyjä munia, vihersalaattia, savumuikkuja.

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.12.2020

   meillä kans aina ollut alku- ja pääruoka, mutta oon miettinyt, että jatkanko itse samaa konseptia vai miten olisi hyvä tehdä 🙂
   Aivan ihanalta kuulostaa teidän joulupöytä! Nami <3

   Vastaa
 4. Katariina 14.12.2020

  Mielenkiintoinen joulupöydän haavelista sulla 🙂 punajuuri- ja aurajuustopaistos kuulostaa muuten ihan todella hyvältä! Vinkki: kokeile joskus punajuuren kanssa aurajuuston tilalla vuohenjuustoa! Se on yks mun lemppari <3 Meillä joulupöytä on hyvin perinteinen! Siihen kuuluu peruna-, lanttu- ja porkkanalaatikko, kinkku, kalaa, juustoja, rosolli 🙂 riisipuuroa syödään jouluna aamulla <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.12.2020

   hei NAMI! Pitää todellakin kokeilla 🙂 Ihanalta kuulostaa teidän joulupöytä! <3

   Vastaa
 5. Juuli 14.12.2020

  Hei, kiitos inspiroivasta blogista. Olen seurannut sus jo pitkään ja kuunnellut podiakin. Jouluruuat kokonaisuudessaan kuulostaa upealta.

  Yksi parannusehdotus minulla olisi. Insta-stoorien yhteistyöt on merkitty usein liian pienellä eikä niitä hyvien tapojen mukaisesti erota heti mainokseksi. Toivoisin siihen muutosta. Muutoin kiva seurata Instaakin.

  Mukavaa joulun aikaa ja rauhaisaa lomaa!

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.12.2020

   ihana kuulla 🙂 Kiitos!

   Yhteistyö merkintä ei saisi olla missään nimessä ”piilotettu”. Kiitos huomiosta ja todellakin kiinnitän extra huomiota tähän. Mainos pitää aina tunnistaa mainokseksi 🙂

   Kiitos samoin, ihanaa joulun aikaa <3

   Vastaa
 6. Laura 15.12.2020

  Porkkanalaatikko
  Bataattilaatikko
  Kinkku
  Riisipuuro
  Karjalanpiirakat
  Juustot
  Salaatti
  Tortut
  Konvehdit
  Hedelmäsalaatti

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.12.2020

   oi, kuulostaa hyvältä :))

   Vastaa
 7. Anniina 15.12.2020

  Hei sara koska pidetä liven instagram kun paketoiti

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.12.2020

   ennnn tiedä vielä! Toivotaan, että ehdin pitämään 🙂

   Vastaa
 8. Sara 16.12.2020

  En tiedä miksi tulin kertomaan moisen mutta sun blogista ja ig:stä saa sellaisen kuvan että sut haluaisi ”tuntea” livenäkin. Blogisi on mielestäni hyvin ”jalat maassa” tyylinen ettei tunnu niinkuin elettäisiin täysin eri maailmoissa. Vähän hassu kommentti ehkä mutta halusin ilmaista tyytyväisyyteni työhösi.

  Hyvää joulua koko teidän perheelle!

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.12.2020

   Aivan ihana viesti <3 Oon kyllä täysin oma itseni kanavissani.. Varmasti siis olenkin todella samantyyppinen monen teidän kanssa. 🙂 Veikkaan, että just paljon täällä on samanhenkisiä ihmisiä, koska mua ei melkein ikinä ymmärretä väärin <3 siitä syystä myös uskallan olla oma itseni. Kiitos äärettömän paljon tästä viestistä <3 se piristi päivääni.

   Kaikkea parasta jouluusi myös <3

   Vastaa
 9. Siiri 29.12.2020

  Hei, jäin miettimään minkälainen on perus makaronilaatikko joka ei sisällä lihaa? Sisältääkö ruoka jotain soijarouhetta vai?

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.12.2020

   ei lihaa 🙂 vaan makaroonia ja munamaito! 🙂

   Vastaa