Mitä tehdään joululomalla?

hirstitalo, koti & sisustus, kuulumiset, lapset, loma, luonto, pohdintaa

Moikka! Me vietetään koko perheen joululomaa ja sitä varten on kiva miettiä erilaista tekemistä. Ollaan kyllä kuluneen vuoden aikana vaalittu paljon myös täysin tyhjää aikaa ja huomattu kuinka kivoja leikkejä se aktivoi. Lasten mielikuvitus taipuu niin hienosti, kun tulee tylsää (tietty siinä on eka se vaihe, että maristaan kun ”EI OO MITÄÄN TEKEMISTÄ” :D). Muutama kotipäivä menee, mutta sen jälkeen on kiva retkeillä tai tehdä edes joku pieni juttu päivässä. Uusi leikkipuisto, retki metsään tai ihan vain ulkoilu piristää. Ilma on välillä ollut niin harmaa ja sateinen, että tekisi mieli jäädä vain sisälle. Ulkoilua ei kuitenkaan koska kadu, päinvastoin.

Ulkoilu ja retket / Meidän tytöt ovat innostuneet luistelemisesta. Mimosa toivookin nyt synttärilahjaksi luistimet ja toivottavasti päästään niitä ahkerasti käyttämään. On häkellyttävää kuinka nopeasti lapset oppivat uusia taitoja. Tietysti olisi ihana saada myös lunta ja pakkaskelejä, niin ulkoilu olisi astetta mukavampaa. Lumi toisi valoa muuten niin pimeään vuoden aikaan. Eilen pakotin meidät ulos sateeseen ja tytöt olivat aivan innoissaan vesileikeistä. En meinannut saada heitä pois, kun kerrankin he löysivät kunnon isot ja matalat lätäköt. Sadevaatteet eivät pitäneet vettä poissa ja leikkien jälkeen laitoin minit lämpimään kylpyyn. Tänään kalenterin Tonttu käski pakkaamaan kaakaot ja eväät reppuun, sekä suuntaamaan metsään retkelle. Vauvan kanssa retkeily on välillä vähän haastavaa, kun Melina ei viihdy tällä hetkellä kantorepussa. Mikko lähtee isompien tyttöjen kanssa ja mä lekottelen Melinan päikkäreiden ajan.

Kirjat / Lomalla luetaan aina enemmän. Iltasadut saa venyä ja molemmat päsee valitsemaan suosikkeja sekä uutuuksia. Meillä on kirjoja omasta lapsuudesta ja on ihana lukea sellaisia satuja joista itselle herää muistoja. <3 Tykkään eniten sellaisista lastenkirjoista jotka saa nauramaan. Eilen räkätettiin yhdessä Peukaloiselle, kun tarina oli niin hauskasti kirjoitettu. Iltasadut on myös tärkeää aikaa isommille tytöille, koska päivällä energiaa menee paljon vauvan kanssa.

Huoneiden järjestelyä / Matildan huone on vieläkin vähän vaiheessa ja ollaan nyt pikku hiljaa yritetty löytää siihen uutta järjestystä. Matilda leikkii harvakseltaan leluilla, mutta sitten taas piirtää ja askartelee jatkuvasti. Tarvitaan siis enemmän tilaa taiteelle. Melina rakastaa viettää aikaa yläkerrassa ja siellä vietetyt vapaapäivät on ihan parhaita. Tietysti voisi ajatella, että joulu tuo mukanaan uusia leluja (tai Matildalle hänen toivomaa A3 papreia :D) ja sen myötä on järjestellä huoneisiin tilaa. Etenkin joululomalla luppoaika on parasta. Isommat tytöt rakastaa leikkiä erilaisia juonellisia leikkejä ja usein niitä varten pukeudutaan ja otetaan kaiken maailman rekvisiitat esille. 😀 Mun mieltä lämmittää aina kun leikit sujuu ja tytöt nauttivat toistensa seurasta.

Pk-seudun tärppejä

 • Lauttasaaren Kasionoranta (leikkipuisto ja kahvila/ravintola)
 • Porkkalanniemi
 • Nuuksio
 • Espoon rannat: Nokkalan Majakka, Cafe Merenneito
 • Haltialan kotieläintila
 • Koiramäen pajutalli

Olisi myös ihanaa, jos jaksatte vinkata omia suosikkeja tai retkikohteita tämän postauksen alle. Blogilla on lukijoita ympäri suomea, joten olisi mahtavaa saada myös laajemmin infoa kivoista kohteista. 🙂

Kolme yötä jouluun on.. ihanaa päivää! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

11 kommenttia

 1. Tiina 21.12.2020

  Hyvää joulua teille! <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.12.2020

   kiitos samoin <3

   Vastaa
 2. Satsuma 21.12.2020

  Kyllä te olette ihania. <3
  Itse tykkään käydä Elämyspiha pikkukilissä, siellä on niin ihanat maisemat ja eläimiä niin moneen makuun. Niitä saa silitellä ja paijata jos suinkin vain uskaltaa ja yöpyminen on myös mahdollinen. Kesällä ainakin tämä paikka on vaan niin kaunis vaaramaisemineen. <3 Linkissä lisää: https://www.pikkukili.net/
  Runnin kylpylä on myös lapsi ystvällinen paikka. Allasosaston lisäksi siellä on niin kuntosalia, liikuntasali ja ulkoilun mahdollisuus. Lisää linkistä: https://www.spahotelrunni.fi/ Itse on tullut myös käytyä retkillä Ti-Ti Nallen kodissa ja Joulupukin Napapiirillä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.12.2020

   Kiiiiitos huippuvinkistä <3 IHanaa joulua sinne :))

   Vastaa
   • Satsuma 22.12.2020

    Kiitos samoin sinne teille oikein ihanaa joulua. <3

    Vastaa
 3. Krisse 22.12.2020

  Ihanan kotoisaa teillä? Inspiraatio iskee kun kuvia katselee? Hyvää Ja Rauhallista Joulua Ja Onnellista Uutta Vuotta?????

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.12.2020

   ihana kuulla <3 kiitos paljon, samoin sinne 🙂 <333

   Vastaa
 4. Jaana 22.12.2020

  Hyvää joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!!!

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.12.2020

   kiitos samoin <333

   Vastaa
 5. jenna 30.12.2020

  tampereella tallipiha ja pikkukakkosen leikkipuisto on ihan huippuja! ☺️ ja tietty vohvelikahvila ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.01.2021

   ne on kyllä mahtava kombo! Käytiin viime kesänä 🙂

   Vastaa