parhaat ratkaisut jotka teimme rakentaessa

decoration, design, hirstitalo, koti & sisustus, me, pohdintaa, raksa

Kaupallinen yhteistyö Bo LKV 

Moikka! Ollaan asuttu melkein vuosi meidän rakennuttamassa kodissa ja nähty täällä kaikki vuodenajat sekä vietetty PAAAAAAALJON aikaa kotona. Enemmän kuin olisimme osanneet edes aavistaa. 😀 Postauksen kuvista löytyy hetkiä kuluneen vuoden varrelta. Pikku hiljaa tämä koti alkaa muodostua enemmän ja enemmän meidän näköiseksi.

Pääsin vieraaksi Bo Living -podcastiin ja käsittelimme jaksossa tontin valintaa sekä talon rakennuttamista. Oon kuunnellut heidän koko ykköskauden ja pidin siitä kovasti. Bo Living -podcastissa tutut vaikuttajat jakavat omia kokemuksiaan ihanasta asumisesta ja asuntokaupasta. Podista saa lisäksi konkreettisia vinkkejä niin asunnon ostamiseen, myymiseen, remontoimiseen kuin sisustamiseen. Podin juontajina on Bo LKV:n asumisen asiantuntijat Ronny Roslöf ja Saija Palin, jotka työskentelevät Bo:lla myös välittäjinä. He ovatkin mulle tuttuja näyttelijäntöistä ja molempien kanssa on monia kivoja muistoja takana. Oli ihanaa nähdä Saijaa ja Ronnyä pitkästä aikaa sekä jutella heidän kanssa rakentamisesta ja asumisesta. Ihan superammattilaisia molemmat ja mukava kuulla heidän kokemuksia ja ajatuksia. Saija on myös itse rakentanut talon ja hän avasi jaksossa myös omia kokemuksia aiheeseen liittyen.

Pääset kuuntelemaan jakson täältä. 🙂

Rakentamiseen liittyen kysytyimpien kysymysten joukossa on aina ”Mitä tekisitte toisin?”. Tähän on tosi vaikeaa vastata, koska koen että saatiin talo toteutettua hyvin suhteessa tonttiin ja budjettiin. Jos joskus vielä rakentaisimme, niin luultavasti palkkaisimme mestarin jo ennen projektin starttaamista. Hyvien ammattilaisten roolia ei vaan voi korostaa liikaa.

Sen sijaan parhaita ja onnistuneita ratkaisuja on aina mukava miettiä ja pohdin niitä tässä alla. Podcast jaksossa pohdimme asiaa vielä astetta syvemmin, joten kannattaa laittaa jakso kuunteluun. 🙂

Parhaat ratkaisut jotka teimme rakentaessa

Tontin tarkka valinta: Pallottelimme monia tontteja ennen kuin löysimme sen oikean. Teimme myös maaperätutkimuksen, jotta voitiin olla aivan varmoja siitä millaista maata ostamme. Tontin valintaan vaikutti: alue, ilmansuunta, päättyvä tie ja hinta.

Iso yhteinen tila: Meidän alakerran yhteinen tila on 60 neliötä ja tykkään siitä, että tila on niin väljä. Vietämme olkkari+keittiössä eniten aikaa ja sinne mahtuu myös laaja lähipiiri.

Erillinen kodari: Mietin mitkään miten kodinhoitohuone toimisi parhaiten. Halusin sinne oman sisäänkäynnin, jotta kuraiset lapset voi tulla suoraan sieltä sekä hyvin tilaa pyykeille. Paras juttu on kuitenkin ollut se, että kodari on erillinen pesuhuoneesta sekä saunasta. Meidän kodinhoitohuone on 70% ajasta sekainen ja on ihanaa, että iltakylvyn tai saunan yhteydessä minun ei tarvitse mennä pyykkien tms läpi. Pesuhuone ja sauna ovat myös pysyneet ihanan siisteinä, kun sinne ei vahingossakaan päädy mitään turhaa kodarin tavaraa.

Satsaaminen: Monet valinnat maksoi extraa rakennusaikana ja pohdimme jokaista kohtaa monelta kantilta. Olen onnellinen, että päädyimme panostamaan näihin asioihin ja siten saimme kodista entistä toimivamman ja ihanamman meille. Parhaita ovat mm: portaat, liukuovi terassille, takka, kylpyamme, iso terassi, parveke, seinävessat, laattojen kalanruotoladonta, mustat hanat, alakerran laattalattia. Näiden ratkaisujen takia meidän ei myöskään tarvitse miettiä remonttia tai muutoksia vielä piiiitkään aikaan. Olemme tyytyväisiä kotiimme juuri näin. <3 Tietty meillä on myös lista siitä missä nipisimme, kuten: yläkerran lattia (laminaatti), lasten ja meidän vaatekaapit (ikea), kodarin välitila (maali) ja autotalli (meillä on autokatos+varasto). Emme myöskään halunneet satsata kodin älytekniikkaan (integroidut kajarit) sen ihmeemmin, koska ne asiat eivät juurikaan kiinnosta meitä. 🙂

Nyt kun olemme asuneet uudessa kodissa melkein vuoden päivät rakastan tätä kotia entistä enemmän. On vaikea nähdä, että me täältä ihan pian pois muutettaisi. On ollut myös ihana huomata kuinka tärkeäksi tämä koti on muodostunut myös meidän lapsille. Naapurusto on täynnä lapsiperheitä ja kouluun ei tarvitse kävellä yksin. <3 Oon myös intoutunut miettimään sisustusasioita ja tuun tekemään aiheeseen liittyviä postauksia tänä vuonna paljon. Heti tällä viikolla vielä tulossa uusi postaus!! 🙂 Kivaa torstaita ja mukavia kuunteluhetkiä podin parissa. Mä tykkään eniten kuunnella podcasteja kävelyillä tai samalla kun teen kotitöitä. Nykyään myös spinningpyörän päällä tulee kuunneltua podijaksoja. Löydät Bo Living -podcastin täältä sekä Spotifystä, iPhonen podcast appistä, Suplasta ja tietty Bo:n nettisivuilta!

<3Sara

 Bo LKV on kiinteistönvälitystoimisto, joka tarjoaa asiakkailleen jatkuvasti enemmän. Kun olet ostamassa, myymässä tai rakennuttamassa, he ovat mukanasi aloittamassa uutta tarinaa. Heiltä saat asiantuntevaa palvelua raikkaalla asenteella, tyylillä, luotettavuudella ja suurella sydämellä. Bo on alan edelläkävijä, joka tunnettu myös suositusta sisustuslehdestään ja instagramissa Bo:ta seuraa suuri joukko sisustuksen ystäviä tilillä @bo.lkv

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

19 kommenttia

 1. Ansku 14.01.2021

  Moikka, kivoja juttuja sulla. ?
  Olen myös miettiny erillistä kodaria, eli ei olisi ihan ph ja saunan yhteydessä. Vaatesäilytys olisi kuitenkin tarkoitus laittaa kodariin. Kysynkin kokemustasi, oletko kokenut työlääksi viedä pyykkiin menevät vaatteet/hakea puhtaat eri huoneesta?

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.01.2021

   Kiitos 🙂 Meillä vaatesäilytys on omissa huoneissa. Siellä vaatteet säilytetään koreissa, jotta lasten on mahdollisimman helppo käsitellä niitä. Monesti teen jokaiselle oman pinon puhtaista vaatteista ja jokainen vie ne itse paikalleen. En siis koe pyykkihuoltoa raskaaksi. Tietty siinä tulee mentyä ylä ja alakerran väliä, mutta ajattelen sen liikunnan kannalta ;D ja sitten oon miettinyt, että pidemmällä tähtäimellä on varmaan toimivaa, että jokainen saa pukeutua ja sovitella vaatteita omassa rauhassa. Mutta tämäkin on tosin sellainen, että se mikä sopii meille ei välttämättä sovi kaikille 🙂 Tärkeintä tehdä just semmosia ratkaisuja mitkä tuntuu itsestä kivalta. 🙂

   Vastaa
 2. Tia 14.01.2021

  Kaunis koti teillä! Katsoin että on kivan näköistä laminaattia, mitähän se on?

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.01.2021

   Kiitos :)) En millään muista tarkkaa yläkerran laminaatin sävyä tai edes sitä, että mistä se on. Laminaatti tuli talotehtaan kautta, niin en siksi ole perillä tarkasti siitä 😀 Pahoittelut!

   Vastaa
 3. Anni S. 14.01.2021

  Hei! Kohta myös rakentavina ja tuollaisesta talosta kiinnostuneena kysyisin, onko talon kokonaishintaa paljastettu/mahdollista saada tietää? 🙂 (ilman tontin ja maaperänmuokkauakuluja)

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.01.2021

   Talon kokonaishinta on jokaisella täysin yksilöllinen sen mukaan mitä valintoja tekee.. En ole koskaan kirjoittanut tarkkaa budjettia auki, koska se ei ole täysin verrannollinen. Tsemppiä hurjasti projektiin 🙂

   Vastaa
 4. O_o 14.01.2021

  Oispa kiva nähdä kuvia teidän kodinhoitohuoneesta, sen huoneen ratkaisuista saa aina itsekin ideoita! Erillinen ”kuraeteinen” kiinnostaa. 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.01.2021

   Hei joo! Pitää tehdä postaus pian siitä 🙂

   Vastaa
 5. Martta 14.01.2021

  Teidän kodin rakennus matkaa oli kyllä ilo seurata ja ihanaa kun kohta tulee se Kotoisan jakso pihasta?Kodinhoitohuoneen esittelyä kaipailisin, muistaakseni sitä et ole vielä esitellyt?

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.01.2021

   Ihana kuulla, että olet seuraillu 🙂 kiitos! Kodinhoitohuoneesta teen pian uuden postauksen! 🙂

   Vastaa
 6. Arja 15.01.2021

  Heippa. Kyselisin teidän keittiön tuoleista, onko käytännölliset lapsiperheessä? Itse haaveilen ostavani samanlaiset ja en halua että olisi sellaiset”hempulat.. ” meillä lapset keikkasee tuoleilla aina,mietin että kuinkahan nuo kestää. Mistä ne on ja pöytä myös kiinnostaa! Ihana koti teillä.

  Vastaa
 7. SH 17.01.2021

  Onko teillä itse suunniteltu pohja vai valmis talomalli?

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.01.2021

   itse suunniteltu 🙂

   Vastaa
 8. Pia 19.01.2021

  No nyt syntyi uusi unelma, joka on pakko joskus saada omaan (tulevaisuuden) kotiin: portaat lasikaiteella! Niin elegantit mutta kodikkaan näköiset. Jäin vain tuijottamaan 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.01.2021

   Kiva kuulla 🙂 Ne on kyllä todella ihanat ja en koe lasia yhtään vaivaksi lasten kanssa, vaikka monet siitä kysyy 😀

   Vastaa
 9. Peter Sebastian 27.01.2021

  Aivan upee projekti ja tosi tyylikkäitä valintoja teillä! Kaikkea hyvää vuoteen 2021 <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.01.2021

   kiitos paljon!! 🙂 Sitä samaa sinne!

   Vastaa
 10. Erika 10.03.2021

  Hei Sara!

  Olen silloin tällöin käynyt vilkuilemassa teidän kotia koskevia postauksia. Kaunis koti teillä. Ollaan nyt itsekin rakennusprojektin alussa ja pähkäilen keittiön materiaaleja. Mitä materiaalia teidän keittiön kaappien ovet on ja oletko ollut niihin tyytyväinen?

  Vastaa