kuulumiset ja hieman urheilusta

baby, decoration, design, koti & sisustus, kuulumiset, lapset, me, vauva

Moikka! Mun on pitänyt kirjoittaa jo pari viikkoa liikunnasta ja sen pariin palaamisesta. En vaan jotenkin ole saanut kirjoitettua aiheesta, kun tuntuu että en tiedä siitä mitään. Voin vaan kertoa omia kokemuksia ja nekin on aika vähäisiä. 😀

Oon tosiaan palannut pikku hiljaa aktiivisemmin liikunnan pariin ja pyrin ottamaan sille aikaa arjen keskeltä. Ostin spinningpyörän, jotta saisin peruskuntoa kohoamaan ja sykkeet ylös. Mulla tulee askeleita todella paljon päivittäin (about 15 000-20 000 per päivä), mutta se ei yksinään riitä. Hengästyminen ja lihaskunnon parantaminen on ne asiat mitä kroppani kaipaa. Mun haaveissa treenaisin aina aamulla ennen aamupalaa, mutta vielä en ole saanut tätä aikaiseksi. Olisi ihanaa startata päivä urheilulla, mutta vauva-ajan väsymyksen kanssa tämä ei ainakaan vielä onnistu. Oon aamuisin niin kohmeessa. 😀

Pyöräilen tällä hetkellä 2-4 kertaa viikossa ja teen viikottain myös joogaa. Tavoitteena olisi palata crossfitin pariin sitten kun saan kuntoa hieman enemmän ylös ja oon selvittänyt vatsalihasten + lantionpohjan tilanteen. Varaan ajan äitiysfyssarille, koska haluan varmistua siitä mitä on ok tehdä. Mulla ei ole koskaan ollut erkaumaa ja musta tuntuu, että nytkin lihakset ovat suht hyvin paikallaan. Haluan tosin vielä varmistaa tämän ja sen, että mitä liikketä/lihaksia kannattaa ensimmäisenä lähteä vahvistamaan.

Urheilen, jotta pysyisin hyvässä kunnossa. Jos en liiku, mun ryhti huononee ja alan kärsimään selkäkivuista jne. Etenkin lapojen tuki (=selkälihakset) ja keskivartalon vahvistaminen ovat tärkeässä roolissa. Haluan liikkua, jotta pystyn olemaan lasten kanssa virkeä, pääsen kyykkyyn, jaksan juosta ja voin hyvin. Väsymyksen kanssa on toki tärkeää löytää balanssi, koska kannattaa myös kuunnella omaa kroppaa.

Me ollaan oltu tänä viikonloppuna paljon ulkona. Ollaan tehty lumityöt moneen otteeseen, hiihdetty, luisteltu ja käyty pulkkamäessä. Pakkaspäivät on olleet ihan täydellisiä, auringon kera. 🙂 Muutaman viikon päästä pidetään hiihtoloma ja olisi mahtavaa, jos lumi säilyisi sinne saakka. Pitääkin keksiä kaikkea kivaa tekemistä hiihtolomalle, tietysti korona huomioiden.

Oon viettänyt viikonlopun pitkälti ilman puhelinta. Teen töitä paljon puhelimella ja huomaan, että kaipaan nimenomaan puhelinvapaata aikaa. Nautin yrittäjyyden vapaudesta, mutta tämän hetkiseen arkeen sopii parhaiten töiden rajoittaminen tiettyihin aikoihin. Siten pystyn takaamaan lepoa ja rentoa aikaa perheen kanssa. Muuten tulisi säädettyä jatkuvasti jotain. 😀 Tammikuu meni ihan hujauksessa ja huomenna starttaakin jo helmikuu! 🙂 Toivottavasti sinne kuuluu hyvää! <3Sara

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

9 kommenttia

 1. Emma 01.02.2021

  Hei Sara,
  Tuli vain mieleen, että onko sulla käytössä joku syke-tai aktiivisuusmittari liikunnan seurantaa varten?

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.02.2021

   hei jooooo!!! hitsit miten oleellinen osa jäi tästä postauksesta. Ääh, kun en muistanut. Mulla on Polarin Ignite kello ja seuraan sitä tarkasti etenkin treenatessa 🙂

   Vastaa
 2. Emilia 03.02.2021

  Katsottiin heti aamusta Kotoisan jakso. Teille tuli niin upea piha että melkein tulin kateelliseksi?. Saanko kysyä kuinka iso tontti teillä on, kun näytti niin telkkarissa tosi isolta?
  Lapsetkin näkivät osan jaksosta, ja 6v esikoisen pyyntö oli että ”voidaanko äiti muuttaa tonne?”? Hän rakastaa keppihevosia yli kaiken, joten nyt hän ei sitten muusta puhukaan, kuin siitä että hänkin tarvitsee oman keppariradan. Pienempi taas haluaisi omaan leikkimökkiinsä parven?

  Jäin ihmettelemään sitä sähkömuuntajaa, eikö teille kerrottu mitään siitä? Aika moka kaupungilta, kai tuollaiset nyt pitäisi kertoa.

  Mutta ihanan pihan kyllä saitte, ei voi muuta sanoa. Onko muuten tekonurmessa paljon hoitamista? Saako siitä helposti pysymään kivet ja muut poissa, säilyykö talvella lumen alla hyvin? Itsekin miettinyt tekonurmea, ja toi teidän nurmi näytti kyllä todella siistiltä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.02.2021

   voi ihana <3 kiitos kun elät hengessä mukana 🙂 Meillä on 600neliön tontti, eli aika pieni. 🙂
   hei IHANA teidän pieni <333
   Joo, siis Espoo vaan läväytti sen siihen 😀 Onneksi meidän tontti on pellon reunalla ja muita näköesteitä ei ole tulossa. 🙂 Vastaan tarkemmin näihin kysymyksiin vielä omassa postauksessa. 🙂 Mutta tekonurmelle ei tosiaan tarvitse tehdä mitään!

   Vastaa
   • Emilia 03.02.2021

    Ai vain 600 neliötä? Näytti paljon isommalta ohjelmassa.
    Oletteko laittaneet palautetta Espoon kaupungille, että olisivat ehkä voineet mainita jotain muuntajasta?

    Vastaa
 3. Daniela 04.02.2021

  Oi miten kaunis piha teille tuli!
  Muistan kun joskus alkusyksystä lenkkeilimme lasten kanssa, ja jäimme ihastelemaan hetkeksi teidän pihaa. Mietin vain silloin että kenelläköhän on noin hieno piha, kunnes huomasin teidän postilaatikon nimikyltin ja tajusin sen olevan teidän, kun talokin näytti tutulta blogista.
  Lapset tykkää kanssa paljon keppihevosista, joten olisi varmaan heille unelmien piha?
  Paljonko pihan laitto maksoi? Ei toki ole pakko tarkkaa hintaa kertoa.
  Itsekin haluaisin kuulla kokemuksia siitä tekonurmesta, se näytti niin nätiltä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.02.2021

   Voi ihana kuulla, kiitos <3
   Mä vastailen tarkemmin pihaan liittyen omassa postauksessa. 🙂 Ihanaa viikonloppua!

   Vastaa
 4. Laura 06.02.2021

  Hei! Ihana lukea sun blogia, oot niin vallisan oloinen persoona. Tuo äitiys fyssari käynti kyll kiinostaa. Itsellä neljäs lapsi nyt 5 kk ja vaunulennkkejä(tupla?) lukuun ottamatta en ole muute liikkunut erikseen. Olis kyllä hyvä itselläkkin satsata tuon käynnin verran. Kiitos vinkistä???

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.02.2021

   Hei joo, mä voisin kertoa miten se sitten meni 🙂 Ihania päiviä sinne <3

   Vastaa