Kotoisa – kysymyksiä ja vastauksia

decoration, hirstitalo, koti & sisustus, kuulumiset, lapset, me, raksa

Moikka! Heiii toissapäivänä tuli meidän Kotoisa -jakso ja kysyin IG:ssä, että mikä projektiin liittyen kiinnostaa. Alla näkyy kysymys-vastaus muodossa pohdintaa projektiin liittyen. Pääset katsomaan jakson ilmaiseksi täältä . 🙂 Ihanaa, kun ei tarvitse enää rajata pihaa pois sisällön joukosta. Kivaa viikonloppua! <3Sara

Missä olitte remontin ajan? Remontti kesti hieman yli kaksi viikkoa. Oltiin ensin mökillä ja sitten Helsingin keskustassa huoneistohotellissa. 🙂 Matildalla alkoi eskari, niin halusimme tulla pk-seudulle. Ollaan sen verran iso poppoo, että ei haluttu mennä toisten nurkkiin pyörimään. Käytiin Helsingissä retkillä ja vietettiin illat leikkipuistoissa. Voltattiin myös hävyttömän paljon. 😀

Kävittekö kurkkimassa pihaa ja tiesittekö jotain siitä etukäteen? Ei käyty ja ei tiedetty MITÄÄN!! Mun sisko kävi moneen otteeseen, mutta hän ei kertonut meille mitään. Se oli niin hassua ja jännää.

Minkä kokoinen teidän tontti on? Meillä on 600neliötä, eli suht pieni tontti. Se tosin rajautuu kivasti peltoon ja on päättyvän tien viimeinen tontti.

Miten pääsitte Kotoisa -ohjelmaan? Sanoin koko rakennuttamisen ajan perheelleni, että olisi upea päästä Kotoisaan. En silloin edes tiennyt, että tehdäänkö kyseistä ohjelmaa 2020 kesällä. Kun näin mainokset, niin naputin heti viestin tuotantohtiölle. Saimme pian soiton ja pääsimme ohjelmaa. Eniten kiinnosti juuri se avaimet käteen palvelu, etenkin kun emme tiedä piha-asioista juuri mitään.

Oliko teillä täysi luotto Kotoisan tiimiin? Siis todellakin. 🙂 Kodin suhteen oon tarkka ja halusin itse valita kaiken, mutta pihan suhteen en ymmärrä mitään. Pystyin todellakin luottamaan ammattilaisiin.

Paljonko pihan remontti maksoi? Tarkkoja summia en avaa, mutta meillä oli ennakkoon määritelty budjetti ja siinä pysyttiin. Ohjelman myötä mukana oli lukuisia kumppaneita ja suunnittelutyöstä sai alennuksen. Huomasin tämmöisen artikkelin aiheesta. Kannattaa lukaista läpi, jos tarkempi kustannusrakenne kiinnostaa. 🙂

Miten lapset reagoi, kun näkivät pihan? Meidän lapset oli siskon perheen luona odottamassa kuvausten ajan ja haimme heidät kun kuvausryhmä lähti. Peitimme heidän silmät ja ihanan innoissaan pienet oli. He hihkuivat onnellisena ja ovat viihtyneet todella hyvin leikkimässä meidän omalla pihalla.

Mitä Sinulla oli päällä Kotoisassa? Ennen remonttia oli Odd Mollyn mekko ja paljastumisen yhteydessä Nanson mekko ja h&m neuletakki.

Haluaisin tietää tarkemmin mistä tuotteet on hankittu pihallenne? Löydät kaikki tuotteet kätevästi täältä.

Olisitko tehnyt jotain toisin pihalla? No en ees osaa ajatella mitään parempaa ratkaisua. Taidot ei olisi riittäneet. 😀

Mistä pidät eniten pihalla? Meillä on 40neliön terassi ja nyt kun piha on laitettu pääsemme nauttimaan siitä ihan uudella tavalla. Eniten tykkään lasten leikkimökistä ja tilasta jota tuli remontin johdosta paaaaaljon lisää. Emme olisi koskaan osanneet tehdä itse vastaavaa.

kuvat / Endemol Shine Finland / Kotoisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

22 kommenttia

 1. Sanni 05.02.2021

  Miten tälläisistä asioista sovitaan lasten kanssa? Mitä jos he paljastavat pöiväkodissa asiasta? Onko teidän pitänyt salata lapsiltakin, jotta tieto pysyy salassa?

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.02.2021

   ei salattu tätä lapsilta. ei myöskään pyydetä heiltä ikinä mitään liittyen töihin. 🙂

   Vastaa
 2. Päivi 05.02.2021

  Oli ihana jakso ja aivan ihanan pihan saitte! Olin just saikulla sinä päivänä kun jakso ilmestyi ja oli aivan parasta tajuta että jakso näkyy jo katsomossa (tai no mtv:ssä) ja sai sen kattoa peiton alle käpertyneenä kuumehouruissaan 😀 Mielenkiinnolla odottelen kevättä ja pihapostauksia!

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.02.2021

   oi ihana kuulla <3 toivottavasti voit jo paremmin 🙂 Mä tuun taatusti tekemään pihajuttuja kevään koittaessa!

   Vastaa
 3. Katariina 06.02.2021

  Ihan mielettömän upeaa työtä Kotoisa-tiimiltä! <3 mua etenkin ihastutti lasten leikkialue, tytöt aivan varmasti nauttivat siitä! ? Ihanaa viikonloppua myös sinne!

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.02.2021

   kyllä :)) <3 Kiitos samoin sinne!!

   Vastaa
 4. Tosi hyvältä näyttää tuo uusi pihanne! Pitikö tuota siirtonurmikkoa kastella paljon?

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.02.2021

   Kiitos 🙂 kyllä me kasteltiin todella paljon 🙂 Toivotaan, että se voi keväällä hyvin. 🙂

   Vastaa
 5. Noora 08.02.2021

  Moi, Olen uusi vasta instagramin puolella ja sinä olit yksi syy sinne liittyä.
  Olisin kans halunnut noita ksyysmyksiä tähän postaukseen IG:n puolella laittaa, mutta en tajunnut että mihin.
  Siis onko nuo inspiraatio, sisustus, alekoodit, tyyli, reseptit ja hirsitalo niitä stooreja vai mitä ne ovat? Mietin vain kun välillä puhut jotain että stooreista löytyy. Koko IG ihan uutta 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.02.2021

   Heippa Noora!
   Mukavaa kun olet littynyt IG:n puolelle 🙂 ne on stooreja mitkä olen tallentanut. Sitten melkein joka päivä julkaisen uusia stooreja ja ne on nähtävillä 24h. instagramia oppii parhaiten käyttämään vaan sillä, että kokeilee ja tutkii. Pian kaikki onkin tuttua 🙂
   Ihania päiviä sinne <3

   Vastaa
 6. Tuire Aaltonen 08.02.2021

  Pihasta tuli kyllä tosi hieno! Muutama asia vaan pisti mietityttämään! Tuo että miksi polttopuiden säilytys on kiinni rakennuksen seinustalla (paloturvallisuus kysymys) ja toinen että viheraidanteena käytettiin kasvia joka luokitellaan ”vieraslajaksi” (isotuomipihlaja) eli sitä ei suositella käytettäväksi istutuksissa joska se leviää luontoon ja on vaaraksi Suomen luonnonvaraisille kasveille. Joitakin noita vieraslajikasveja on jo määrätty poistettavaksi asuinalueilta. Teen siis itse vastaavia hommia ja siksi kiinnitin näihin asioihin huomion. Olen tarkka siitä mitä asiakkaiden pihoille laitan ja että kaikki normit täyttyy. Ihanaa kevään odotusta sinne teille!

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.02.2021

   Heippa! Kiitos huomioista 🙂 Ihanaa kevättä sinne myös!

   Vastaa
 7. Irma 09.02.2021

  Hei,
  Hyvä piha noin pienelle tontille. Tuijat terassin kyljessä arveluttavat minua kuitenkin, koska niissä on ärsyttävä haju. Meilläkin on tuijia, mutta rajalla kaukana oleskelualueesta.

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.02.2021

   mun mielestä ne ei haise 🙂 Kiva, että teillä kauempana jos ne häiritsee. Mukavaa kevättalvea!

   Vastaa
 8. Henni 14.02.2021

  Mistä se sun ihana helmiriipus on? Mikä sarjassakin näkyi?

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.02.2021

   Se on kappahlista 🙂

   Vastaa
 9. Katja 17.02.2021

  Ihanan myönteinen ja energinen jakso ohjelmaa. Tästä sai paljon iloa ja odotusta kevään puutarhahommiin! Ihanaa kevään odotusta juuri sinulle pirteä bloggaaja!

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.02.2021

   oi ihana kuulla, kiitos paljon 🙂 kaikkea parasta ja paljon iloa sinne! 🙂

   Vastaa
 10. Anita Hedman 19.02.2021

  Hei,
  Katsoin ohjelman TV:stä! Upe koti ja piha teillä! Olin huomaavinani teidän sisätiloista pienen pätkän, josta osui silmään lattianne. Olen juuri etsimässä sopivaa sävyä lautalattiaan ja kiinnostaisi kuulla, mikä käsittely teidän lattiassanne on?
  Kiitos etukäteen, jos jaksat vastailla!
  Yst. terv.Anita

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.02.2021

   voi kiitos paljon 🙂 Meillä on sisällä alakerrassa betonilaatta ja sitten yläkerrassa laminaatti, joten en osaa nyt tuohon vastata 🙂
   Lautalattiat on kyllä aivan ihania! 🙂

   Vastaa
 11. Emilia 13.06.2021

  Hei! Mitä puita tuijien vieressä terassin edessä kasvaa? Inspiraatiota omaan pihaan etsimässä..:)

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.06.2021

   Siinä on semmoset varsisyreenit. 🙂 Aivan ihanat puut varsinkin nyt kun ne kukkii :))

   Vastaa