vauva talossa

baby, decoration, design, kidsfashion, koti & sisustus, kuulumiset, lapset

Heippa! Ennnnn mä kestä. <3 Viimeinen kuukausi, kun meillä on VAUVA talossa. Ensimmäisen vuoden jälkeen vauva kasvaa taaperoksi. Oon aina tykännyt, kun lapset kasvaa ja musta on ollut kiva fiilistellä heidän ikää ja uusia oppeja sekä kehitysvaiheita. Nyt kolmannen kohdalla on pakko myöntää, että haikeus on säännöllisesti läsnä. Ymmärrän niin konkreettisesti kuinka aika menee nopeaa ja jokainen hetki pienen kanssa on arvokas.

Toiset sanoo, että 0-1.v on se raskain aika pienen kanssa ja toisille taas 1-2.v on haastavin. Mä veikkaa, että Melinan kohdalla ensimmäisen vuosi on ollut haastavampi. Tosin tätähän voi vain veikkailla. 😀 Melina on nukkunut omassa huoneessa jo pitkään ja välillä yöt menee ilman heräilyjä. Aina kun hampaita tulee, niin öisin heräillään enemmän. Myös uudet taidot ovat vaikuttaneet uniin. Yksi iso helpotus on se, että hän nukahtaa illalla itsekseen, joten nukuttamiseen ei mene aikaa, vaan silloin voin keskittyä isompiin lapsiin.

Melina on rutiineja rakastava, aktiivinen, temperamenttinen ja iloinen tyttö. Hän on kooltaan pieni ja jatkuvasti vauhdissa. Hän syntyi viime vuonna, kun korona oli pahimmillaan ja kotiuduttiin vain 6h synnytyksen jälkeen. Siitä saakka hän on ollut meidän kanssa. Ainoastaan Kotoisan kuvausten aikaan äitini hoiti häntä meillä sisällä. Muuten mini on kulkenut minun tai Mikon matkassa. <3 Melinalta on jäänyt väliin moni vauvavuoden asia, kuten säännölliset leikkitreffit, vauvauinti ja muskari. Hän on myös ekoista kuukausista saakka tottunut maskeihin ja ihmettelee jos käydään kauppakeskuksessa tms, koska on tottunut olemaan enemmän kotosalla. Toisaalta on ollut ihanaa keskittyä olennaiseen ja olla paljon kotona.

Mikko: Melina elää täysillä.

Matilda: Melina on aika taitava jo kävelemään ja mä tykkään hoitaa sitä tosi paljon.

Mimosa: Melina on ihana ja söpö. Rakastan niinku sitä, et oon sen isosisko.

 

Vauva on opettanut läsnäoloa, saanut arvostamaan yöunia ja täyttänyt meidän kotia rakkaudella. Isommat siskot ovat niin upeita pienimmän kanssa, että heistä saa olla jatkuvasti ylpeä. Olisin ajatellut, että jonkinlaista mustasukkaisuutta saattaisi herätä, mutta sellaista ei ole vieläkään tullut. Melina on molempien isompien silmäterä.

Sain muuten toissapäivänä aivan ihanan viestin lukijalta. <3 Luin sen moneen kertaan ja talletin sydämeeni. On hassua kuinka kirjoittaessa aistii sen, että te lukijat olette täyttä kultaa. Niin viisasta ja samanhenkistä jengiä. Viestin pääsanoma oli, että ”elätte nyt elämänne parasta aikaa, kun lapset ovat pieniä.”.. Mä niin uskon joka sanan ja yritän pitää tämän mielessä myös arjen vilskeessä. Aurinkoista ja lämpöisää viikonloppua sinne! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

24 kommenttia

 1. Johanna 27.02.2021

  Apua, luin ensin Instagramista, että ”vauva tulossa” 😀 Jätti jo sydän lyönnin välistä ja olin tulossa onnittelemaan :DD Mutta ihana postaus oli tämäkin, teidän perheen elämää on mukava seurata <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.02.2021

   eiiiiiikäääää 😀 juuuh, ei sentään ;D <3 Kiitos, ihana kuulla!

   Vastaa
 2. Liina 27.02.2021

  Luin ensin että VAUVA TULOSSA! ?

  Jaan kyllä niin ton haikeuden. Niin ristiriitaista, kun samalla ihanaa kun oppii ja kehittyy ja odottaa että pienin pääsee sisarusten kanssa kunnolla touhuamaan yms. Mutta samalla toivois, että olis aina yks vastasyntynyt talossa ? Vauva on ihan liian pienen hetken vauva ja se aika menee niin nopeasti. Täällä pienempi ens viikolla puolivuotias, ihan hullua.

  Kaikkea hyvää ja onnea tulevaan viikkoon ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.02.2021

   ei vitsit 😀 hehehhe, ei sentään ;D <3

   noniinpä..juuri samoja ajatuksia <3 onnea hurjasti puolikkaasta vuodesta. Ne on isoja etappeja pienelle ja koko perheelle <3

   Kaikkea hyvää sinne myös ja kiitos myötäelämisestä :)<3

   Vastaa
 3. Katariina 27.02.2021

  Apua, luin eka että ”vauva tulossa” ?❤️ no, ihanaa sekin ois ollut, ehkä.. Mutta voi miten söpö Melina on ja iso tyttö jo! ❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.02.2021

   hehehehhe :DDD noniinpä <3

   Vastaa
 4. Lotta 27.02.2021

  Ihana melina ❤

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.02.2021

   <3

   Vastaa
 5. Soile Tuominen 27.02.2021

  Vieläkö imetät Melinaa?

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.02.2021

   en enää. <3

   Vastaa
 6. Jonna 28.02.2021

  Siis apua mäkin luin eka että VAUVA TULOSSA ja ryntäsin heti blogiin lukemaan asiasta, hämmennys oli suuri kun luin otsikon uudestaan. ? Ihailen teidän isompia tyttöjä kun ovat ottaneet pienen niin ihanasti mukaan ja haluavat häntä hoitaa! ❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.02.2021

   hehehhehe :)) Ne on kyllä olleet niin ihania <3

   Vastaa
 7. Leena 28.02.2021

  Ihana kirjoitus sinulta! ? Samoja ajatuksia täälläkin!
  Olen 4kk vauvan ja 4 vuotiaan äiti ja tämä vauvavuosi on koronan takia kovin erilainen kuin esikoiseni kanssa. On ollut pakko olla enemmän kotona ja juuri se, ettei pääse vauvatreffeille tai muskariin, aiheuttaa usein hieman yksinäisyyttäkin.. Onneksi aurinko on alkanut paistaa ja kevät on tuloillaan, siitä saa energiaa ☀️?
  Mukavaa kevättä sinulle ja perheellesi?

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.02.2021

   samoja fiiliksiä. Hei tsemppiä hurjasti sinne ja ihania hetkiä pienten kanssa. Onneksi nyt on aurinkoa ja ehkä jollekin ulkoterassille/leikkipuistoon tms uskaltaa kahville. 🙂 Iloa ja terveyttä sinne <33

   Vastaa
 8. Sara Lahtinen 28.02.2021

  Hei ihania kevätfiiliksiä kuvissa ❤️ täällä meillä Emilia, joka kuukauden Melinaa vanhempi ? mutta jo somen kautta innostuin tosta söpöstä kurahaalarista, mahtaakohan se olla mimmosta mitoitusta? ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.02.2021

   kiiitos :)) Tuo haalari on softshell! Melinalla on koko 80 ja se on aika suuri vielä. 🙂

   Vastaa
   • Sara 28.02.2021

    Aivan joo! Lähdinkin heti katselemaan noita tarkemmin netistä, bongasin vaihtoehdot ja päädyinkin kurahaalariin ?

    Vastaa
    • Sara Parikka 01.03.2021

     hei jee, huippua :))

     Vastaa
 9. Riikka 01.03.2021

  Moikka! Osaatko sanoa millon sun kirjasta julkaistaan tuo äänikirja versio? 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.03.2021

   se tulee myöskin 03.03. 🙂 jihuu!!

   Vastaa
 10. Tuumailija 01.03.2021

  Mäkin mietin ennen, että elämän parasta aikaa on se, kun lapset ovat pieniä. Mut nyt oon sitä mieltä, että koko ajan on elämän parasta aikaa. Haluaisiko kukaan kuitenkaan oikeasti jäädä siihen vauva-aikaan? Se on ihanaa, mutta samalla tavalla on ollut hienoa, miten lapset ovat kasvaneet niin monien vaiheiden kautta aikuisuuden kynnykselle ja saa olla tukemassa heitä heidän omilla poluillaan eteenpäin. Tykkään myös siitä, miten itse on kypsynyt ja parisuhde saa taas enemmän aikaa. Toivon kovasti, että säilyttäisin tämän tunteen, jossa nautin siitä, miten elämän virrassa uudet, hienot vaiheet seuraavat toisiaan.

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.03.2021

   tuo on kyllä kans erittäin totta.. ja ajattelen jollain tapaa samalla tavalla.. Onhan se myös lohdullista, että se hetki missä eletään on paras aika. 🙂 Kiitos paljon tästä näkökulmasta!

   Vastaa
 11. C 02.03.2021

  Moikka! Olisi kiva kuulla blogin puolella ajatuksia pukeutumisesta. Vaatekaapin kulmakivistä, vähän ajatusmaailmaa pukeutumisesta ja vaatteiden hankinnasta yleisesti ja esim. vanhimpia vaatteita mitkä edelleen käytössä. ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.03.2021

   hei joo, ihana idea! Voisin hyvin toteuttaa 🙂

   Vastaa