ITSE TEHTY

decoration, design, kuulumiset, me, pohdintaa, työelämä

Moi! Tänään mun uusi kirja ITSE TEHTY opas omannäköiseen työelämään julkaistu. Jihuu! Alla ajatuksia kirjasta. Tämän kivan postausidean kopioin huipulta Home Via Lauralta: tämä. Hei muuten meidän tytöt rakastaa Fiian kimpsut ja kampsut – kuinka kasvaa kestäväksi kuluttajaksi -lastenkirjaa. Iso suositus siis sille! 🙂

Kiitos teille kaikesta tuesta ja myötäelämisestä. Toivon todella paljon, että pidätte kirjasta ja opitte ehkä tuntemaan minua taas vähän enemmän. Jos jaatte IG:ssä sisältöä aiheeseen liittyen, niin käytä #itsetehty, jotta löydän sen. <3 Kiitos ja halaus! <3Sara

Mitä Itse tehty -kirja käsittelee?

Kerron kirjassa kuinka olen päätynyt yrittäjäksi ja millaisia vaiheita olen käynyt läpi. Kirjassa käsitellään laajasti työelämän eri osa-alueita ja kannustetaan etsimään inspiraatiota, kartoittamaan taidot ja arvot, rakentamaan brändiä, aikatauluttamaan ja budjetoimaan. Vinkkejään jakavat myös muut urallaan menestyneet. Itse tehty on paras kaveri niille, joiden oma juttu ei ole vielä löytynyt, kuin myös niille, jotka eivät tiedä miten edetä sen löydettyään.

”Mikä sinusta tulee isona?” On kysymys jonka olen kuullut mooooonta kertaa elämäni aikana ja suoraan sanoen ahdistunut sen äärellä. Itse tehty kertoo kannustaen ja kokemuksella, mitä työelämään siirtyvän täytyy tietää ja miten oma juttu löydetään.

Miksi ajattelin, että tällainen työelämään liittyvä kirja tarvitaan?

Kun kirjan ideaa hahmoteltiin ajattelin, että haluaisin itse lukea vastaavan kirjan. Olen muutamia samankaltaisia kirjoja lukenut (englanniksi) ja pohdin olisiko minulla kirjan verran annettavaa. Uskon, että etenkin nuoret aikuiset tarvitsevat vahvistusta omalle tekemiselle ja sille, että on ok kulkea omaa polkua sekä luoda omannäköistä työelämää. Työelämän jatkuvassa muutoksessa joutuu miettimään uravalintojaan ja mahdollisesti itsensä työllistämistä.

Minkä ikäisille kirja on tarkoitettu?

Mielestäni kirja soveltuu ihan kaikille 14-vuotiaasta ylös päin. 🙂 Olisi itseasiassa aivan huippua kuulla eri-ikäisten ajatuksia kirjasta.

Olinko aina haaveillut omasta kirjasta?

En ole koskaan haaveillut siitä, että kirjoittaisin kirjan.. Vaikka toisaalta olen kirjoittanut AINA! Ajattelin, että taitoni eivät riitä kirjaan saakka ja olen kirjoittanut lähinnä omaksi iloksi.. + tietty viimeiset seitsemän vuotta blogiin. 🙂

Mistä sain idean kirjan kirjoittamiseen? 

Ensimmäisen kirjan jälkeen mietimme Wsoy:n kanssa mahdollista toista kirjaa ja aloimme pallottelemaan ajatusta työelämään liittyvästä kirjasta. Idea oli mielestäni todella kiinnosta ja sai minut innostumaan. Koin epävarmuutta siitä olisiko oikea henkilö kirjoittamaan kirjan, mutta kustantamon vahva luotto auttoi kovasti. Olen iloinen, että uskalsin ryhtyä kirjoittamaan.

Miten kirjan tekstit syntyivät?

Teksti syntyi pikku hiljaa sekä paineen alla. Kirjoitin kirjan Melinan ollessa pieni vauva, joten ajatuksia syntyi usein silloin kun ei ollut mahdollista kirjoittaa. 😀 Monesti merkkasin puhelimeen ideoita ja ajatuksia ylös.. Elokuu-lokakuu ajan työstin tekstiä tiiviisti ja sain paljon tukea kustannustoimittajaltani. Hän on muuten maailman ihanin tyyppi. <3 Lisäksi ystäväni ja siskoni lukivat sekä kommentoivat raakileversiota. Tämä auttoi minua äärettömän paljon! <3

Halusin kirjaan myös näkökulmaa erialojen ammattilaisilta ja sain mukaan huikeita ihmisiä. Kysyin heiltä työelämään liittyviä kysymyksiä ja heidän vastaukset, pohdinnat ja vinkit löytyvät kirjan sivuilta. 🙂 Koen, että ne tukevat kokonaisuutta äärimmäisen hyvin ja tuovat kirjaan hyvää perspektiiviä.

Kirjassa on mukana vaikuttava kokoonpano ja löydät heidät kaikki IG:stä: @merimilash @karitatykka @vartiainenulla @fatimwdiarra @kuutis @saana_nilsson @hamidjasmin @tikkalabros @anniinajalkanen @konkiira @aho_amanda @miamikela @unitgoods

Millainen projekti kirja on ollut?

Haastava ja samalla todella innostava. Olen ollut kirjan suhteen kriittinen ja joutunut tsemppaamaan paljon mieltäni. Tilanne helpotti heti kun näin kirjan taittoversion ja kokonaisuus alkoi hahmottumaan. Sitä ennen päässäni vallitsi kaaos, kun ajattelin projektia. 😀 Edelleen mua jännittää paljon kirjan vastaanotto ja se mitä mieltä tulette siitä olemaan. Toivon, että kirja antaisi jotain ajateltavaa ja inspiraatiota :)!

Mistä kirjaa saa hankkia?

ITSE TEHTY löytyy kirjakaupoista ja verkosta. Tätä kautta tilattuna sen saa hieman edullisemmin ;). Sitten löydät sen toki myös äänikirjapalveluista ja olen itse lukenut sen äänikirjan muotoon.<3

Miten koen projektin merkityksellisyyden ja kirjan tarkoituksen?

Tämä on aika vaikea kysymys. Kirjan kirjoittaminen pakotti minut pysähtymään urani äärelle ja pohtimaan mitä kaikkea olen oppinut. Olen huono juhlimaan välietappeja ja katseeni on aina tulevassa. Kirjan kirjoitusprosessi oli minulle merkityksellinen ja tulen kantamaan kirjan oppeja taatusti aina mukanani. Haluaisin olla rohkaiseva esimerkki sille, että omaan juttuun kannattaa uskoa ja kuinka omat piirteet voi valjastaa supervoimaksi.

Miten haluan vaikuttaa kirjalla konkreettisesti?

Toivoisin, että kirja antaa rohkeutta, herättää ajatuksia ja kannustaa jokaista luomaan juuri omannäköistä työelämää. Olemme ison osan ajasta töiden äärellä ja olisihan se hienoa jos niistä pystyisi edes jollain muotoa nauttimaan.

postauksen kuvat / Niki Strbian

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

19 kommenttia

 1. Johannes 03.03.2021

  Kirja lähtee ehdottomasti tilaukseen! Olit Salkkareissa suosikkini ja ihailen sitä, kuinka olet menestynyt yrittäjänä niin hienosti!

  http://www.ideasuni.fi/paivitysideoita-arkeen/

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.03.2021

   Hei ihana kuulla. 🙂 Kiitos todella paljon!!

   Vastaa
 2. Katariina 03.03.2021

  Vitsi mikä ihana ylläri päivään, olin tilannut kirjasi ennakkoon ja se saapui tänään jo postilaatikkoon! Kivaa päästä heti lukemaan!<3 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.03.2021

   eikä, ihanaa 🙂 <3 kiitos mielettömän paljon tuesta! <3

   Vastaa
 3. Elli 03.03.2021

  Kauniita kuvia?Ostin kirjan maanantaina kaupasta, kun se oli jo ilmestynyt sinne ja tällä hetkellä se odottaa sopivaa aikaa että ehdin lukemaan??Onnea Sara uudesta kirjasta ja ihanaa kevättä teidän koko perheelle?

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.03.2021

   Ai se oli silloin jo siellä 🙂 jihuu <33 Kiitos todella paljon! Samoin sinne kivaa kevättä 🙂 <3

   Vastaa
 4. Satsuma 03.03.2021

  Pikkusisko osti jo kirjan kirjakaupasta maanantaina ja olen seuraavaksi sen lukulistalla. Täytyy malttaa odottaa että hän pääsee kirjan loppuun asti. Takakannnen ja johdannon perusteella se menee lukuun aivan varmasti.

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.03.2021

   oiii ihanaa :))) Kiitos todella paljon! <3

   Vastaa
 5. Salla Salmela 03.03.2021

  Olet kyllä sellainen täydellinen malliesimerkki siitä, kun ihmisestä näkee, että nauttii omasta työstään. Todella ihailtavaa on ollut seurata sun uraa ja etenemistä sekä sitä millä palolla töitä teet. Ihan varmasti menee kirja ostoslistalle! <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.03.2021

   voi kiitos <333 ihana kuulla 🙂 Kivoja päiviä sinne!

   Vastaa
 6. kaisu 03.03.2021

  Onnittelut vielä kirjasta, ja olet upea esikuva sekä sun lapsille että meille muillekkin <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.03.2021

   voi kiitos <3 kauniisti sanottu! Ihana huomata, että olet messissä edelleen :))

   Vastaa
 7. Marika 04.03.2021

  Hei Sara! Kuuntelin kirjasi ja vaikka se ei oikein millään muotoa ollut siirrettävissä omaan kunnalliseen ja kankeaan 8-16 virkaan, oli sitä tosi mielenkiintoista kuunnella! ? Se avasi työtäsi hieman lisää ja toi ymmärrystä sen eri puolia kohtaan. Ajatuksiasi oli muutenkin mukava kuunnella, sillä näen sinut inspiroivana, sekä tärkeitä lämpimiä arvoja levittävänä vaikuttajana, jonka sisältöjä aina oikein odotan. Ääntäsi oli myös helppoa ja vaivatonta kuunnella äänikirjassa! ?

  Aurinkoista kevättä ja onnea kirjasta!

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.03.2021

   Oikeesti <3 🙂 kiitos äärettömän paljon kun lähetit tämän viestin. Se merkitsee paljon!!! <3
   Kaikkea parasta sinne ja ihania aurinkoisia päiviä! <3

   Vastaa
 8. Sara Parikka 04.03.2021

  Heippa Kaija-Leena. Kriitiikki on ok ja ymmärrettävää.. mutta asiattomuuteen en halua käyttää aikaani. Blogeissa ja somessa yliäätään parasta on se, että jokainen voi valita millaisia sisältöjä kuluttaa. En ihan ymmärrä tuota onnellisuuskuplaa.. Et ehkä ole seurannut minua kovin pitkään. Kaikkea parasta sinne ja toivottavasti löydät itsellesi sopivia blogeja 🙂

  Vastaa
 9. Riikka 04.03.2021

  Moikka Sara! Juuri sain kirjasi kuunneltua. Pakko kehua ääntäsi ja tapaasi lukea, toivottavasti teet tulevaisuudessakin äänitöitä. Halusin ehdottomasti lukea tai kuunnella kirjasi, vaikka olinkin aluksi hieman ennakkoluuloinen. Ajattelin, että koska arkeni ja työni ovat niin erilaisia kuin omasi, en tulisi saamaan kirjasta kauheasti irti. Voi kuinka väärässä olinkaan! Tykkäsin kirjastasi ihan super paljon. Yllätyin, kuinka paljon sain kirjasta inspiraatiota ja kuinka se herätti ajatuksia omasta elämästäni. Erityisesti tykkäsin siitä, miten annoit paljon erilaisia konkreettisia esimerkkejä hyvinvointiin liittyen. Oli myös mielenkiintoista kuulla töistäsi ja niiden taustoista enemmän. Kiitos siis onnistuneesta kirjasta <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.03.2021

   eikä mikä palaute. <33 kirjan lukeminen oli niin vaikeaa ja tuntui, että luin koko ajan liian nopeaa.. 😀 Ihana kuulla, että tykkäsit <3 ja parasta, että koet sisällön antavan myös jotain ajatuksia vaikka tilanne ei ole samankaltainen. Tärkein juttu on mun mielestä, että jokainen elää kuten toivoo.. jos vain mahdollista 🙂 Kiitos mielettömän paljon <3 tää on mulle tärkeää <3

   Vastaa
 10. S 10.03.2021

  Täytyypä laittaa kuunteluun:) Mistä noin kaunis paita?

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.03.2021

   kiitos paljon 🙂 Se on odd mollyn!

   Vastaa