arkimeikki

Beauty, DIY, kauneus, me, muoti, ootd

Heippa! Meikkaan vaihtelevasti noin 1-5 kertaa viikossa. Välillä meikkaan monta päivää putkeen ja välillä taas en yhtään jaksa. Meikkaan ehdottomasti eniten itseäni varten. Koen oloni pirteäksi ja jotenkin helpompi tarttua asioihin. 😀 Huomaan saman myös vaatetuksen kanssa. Jos oon yökkäreissä koko päivän, niin olo on väkisinkin löysä.

Jaoin IG:ssä toissa viikolla mun arkimeikin nopeutettuna ja multa toivottiin blogipostausta, jossa kertoisin tarkemmin mitä tuotteita käytän ja miten meikki syntyy. Tässäpä siis postaus luvassa. Mun arki ja juhlameikissä ei ole kovasti eroa. Juhliin meikkaan astetta hitaammin (jos on aikaa 😀) ja saatan tehdä jotain pientä hienosäätöä. Useimmiten teen juhlavuutta värikkäällä huulipunalla!

PUHDISTUS & KOSTEUTUS / Joka aamu puhdistan kasvot misellivedellä. Teen tämän vaikka en meikkaisi. Tavasta on tullut jo niin rutiini, että tuntuisi ihan oudolta olla puhdistamatta kasvoja aamulla. On myös häkellyttävää kuinka paljon epäpuhtauksia iholla saattaa olla yön jälkeen. Puhdistuksen jälkeen kosteutan ihon yleensä kahdella tuotteella. Joko seeurmi+voide tai kasvovesi+voide. Vaihtelen tuotteita sen mukaan olenko ala- vai yläkerrassa. Mulla on molemmissa kerroksissa pieni ihonhoitopakki ja eri tuotteet. 😀 Tykkään myös testailla erilaisia tuotteita ja tietty myös vuodenajat vaikuttaa siihen mitä tuotetta milloinkin iho kaipaa. Monesti teen tämän puhdistus+kosteutus vaiheen heti aamusta ja sen jälkeen keitän kahvia, laitan lapsille aamupalaa tms. Niin, että kosteutus saa hetken imeytyä ennen meikin laittamista. Käytän myös säännöllisen epäsäännöllisesti silmänympärysvoidetta. Jos olen unohtanut sen illalla, niin sitten käytän aamulla. 🙂

POHJUSTUS / Välillä saan ihania (joka kerta ilahduttaa niin paljon) viestejä IG:ssä, että ihoni hehkuu ja melkeinpä joka ikinen kerta olen käyttänyt Lumenen Instant Glow  primeria. Aivan ihana tuote, jolla saa hehkun aikaan!! 🙂 Levitän sitä kasvoille muutaman tipan. (Kannattaa varoa silmänympärysihoa, koska ainakin mulla alkaa herkästi silmät valumaan, jos tuotetta joutuu lähelle silmää esim. meikkivoiteen levityksen yhteydessä.)

MEIKKIVOIDE / Meikkivoiteen suhteen vannon Diorin nimeen. Oon kokeillut monia erilaisia meikkivoiteita ja aina palaan Dioriin. Tällä hetkellä mulla on kyllä käytössä Lumenen meikkivoide, kun nappasin sen nopeasti marketista. Tämä on myös ihan hyvä ja voisin ostaa uudemmankin kerran. Kesäksi aion kuitenkin satsata taas Diorin kevyeen, mutta samalla 24h peittävään Forever Skin Glow voiteeseen. Silmien alle sipaisen valovoidetta.

LUOMET / Arkimeikissä tykkään käyttää luomiväriä. En koe sitä aikaa vieväksi tai vaikeaksi. En tee mitään varjostuksia tms, vaan levitän koko luomelle vaihtelavasti yleensä ruskean/kuparin sävyä. Tykkään lämpimistä sävyistä ja tällä Diorin luomiväripaletilla pärjäisin läpi vuoden. Kyseessä on: 5 COULEURS / 689.

Toinen suosikki on NAKD HEAT paletti. Aivan ihana! 🙂

RIPSET / Ripsien taivutus on mulle a ja o. Sen jälkeen laitan ripsivärin ja tykkään levittää sitä runsaasti. Sensai 38 on musta ihan paras ja tykkään siitä, että se lähtee lämpimässä vedessä. Viime viikolla Sensai loppui ja kavoin esiin Bobby Brownin Smokey Eye Mascaran. Tykkään kyllä tästäkin kovasti! 🙂 Pakko muuten sanoa tuosta Sensaista, että mun mielestä se ei ole parhaimmillaan silloin kun sen ostaa.. Jotenkin se on silloin mun makuun liian märkää ja tahmaista. Kun ripsari pikkaisen kuivahtaa, niin siitä tulee mulle täydellinen.

AURINKOPUUTERI & POSKIPUNA / Meikin parasta antia on aurinkopuuteri ja sen luoma fresh look! Koen, että ilman aurinkopuuteria meikkini jäisi harmaaksi ja en kokisi oloa omaksi. Tykkään myös käyttää poskipunaa hieman poskien päissä. 🙂

HUULIKIILTO / Sitten vielä kiiltoa huuliin ja valmista. Nykyään käytän myös hyvin imeytyvää huulirasvaa, koska maskin käyttö on niin vakiosettiä. Huulikiilto tai puna sotkee liikaa. 😀 Paisti NYXin soft matte huulipuna nappaa kyllä niin hyvin kiinni, että sitä voi huoletta käyttää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

16 kommenttia

 1. Annie 31.03.2021

  Tuo on kyllä totta, että meikkaaminen tuo semmoisen vähän pirteämmän/skarpimman fiiliksen! Itse myös ilman meikkiä helposti hieroskelen naamaa/silmiä ja olen sellainen kaikin puolin vähän vetelämpi 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.03.2021

   just niin, sama homma täällä 🙂

   Vastaa
 2. Kaisa 31.03.2021

  Kiitos Sara, tämä oli kiva postaus! ❤️

  Vastaa
 3. C 01.04.2021

  Kiva aina nähdä muiden meikkijuttuja!?

  Tykkään niin seurailla teidän perheen touhuja! Podcasteissa, blogeissa, artikkeleissa ym käsitellään usein lapsiperheiden elämän haasteita ja raastavuutta. Etenkin vauvan aikaan. Tätä kun toitotetaan joka suunnasta, niin olen välillä todella ahdistunut ja surullinen tulevasta perhe elämästä. Vähissä on podcastit, joissa käsitellään kokonaisen jakson verran niitä lapsiperheen positiivisia asioita. Sun kanavista kuitenkin saa taas uskoa siihen, että elämä lapsen kanssa voi olla tosi ihanaa.? Vaikka toki ymmärrän, että kaikenlaisia hetkiä mahtuu elämään eikä somessa näy kaikki.

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.04.2021

   🙂 Ihana kuulla! Ja siis huomaan kyllä ihan saman :/ En tajua miten ihmiset keskittyy siihen negatiiviseen jne. Tietysti ymmärrän, jos on extrahaasteita.. tai välillä vaan on tosi rankkaa. MUTTA samalla musta kyllä tuntuu, että lapsien hoidosta on tehty jotain ydinfysiikkaa… 😀 Miksei ne voi vain tulla osaksi perhettä? En jotenkin saa yhtään kiinni siitä, että pyöräytetään kaikki ympäri ja tehdään asioista monella tapaa vaikeita. Uskon, että lapset on lähestulkoon kaikille se elämän paras juttu ja hetkiä heidän kanssa ei vaihtaisi mihinkään. <3 Negatiiviset tunteet, väsymys jne kuuluvat elämään myös silloin jos ei ole lapsia. Voisin kirjoittaa tästä romaanin. 😀 Älä YHTÄÄN ole surullinen tulevasta elämästä, päinvastoin. Se on upeaa ja voit muovata siitä juuri sellaisen kun itse haluat. Tee päätökset sen mukaan mikä tuntuu hyvältä ja luota maalaisjärkeen. 🙂 Halaus sinne ja kiitos viestistä <3

   Vastaa
 4. Pinja-Sofia 02.04.2021

  Paljon samoja ajatuksia minullakin! Meikkaaminen on toisinaan, kuin sängyn petaus 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.04.2021

   hei totta! Hyvä vertaus 🙂

   Vastaa
 5. Anniina 02.04.2021

  Voisko tehdä yhteisi työn nanso kanssa

  Vastaa
 6. Annika 04.04.2021

  Moikka Sara! Mistä olet hankkinut ig-stooreissa näkyvän valkoisen ribbipaidan? ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.04.2021

   se on nanson SIRO pusero 🙂 Taitaa olla just alessa!

   Vastaa
 7. Päivi 05.04.2021

  Hei pakko kommentoida tuohon sensain ripsariasiaan, että oon huomannu saman! Ekan kerran kun sitä ostin niin olin tosi pettynyt, että kallis ripsari ja oli jotenkin tosi märkää tms 😀 Sitten noin viikon käytön jälkeen hoksasin että tuntuu aivan erilaiselta levittää ja nyt on vakiotuote!

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.04.2021

   Hei joooo!! hauska kuulla, että siellä ihan sama kokemus! 🙂

   Vastaa
 8. noora 06.04.2021

  Onko sulla yhtään tatuointia? Mikollahan niitä taitaa olla useampikin.

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.04.2021

   mulla ei oo yhtään 🙂 Mikolla on munki edestä 😀 <3

   Vastaa
 9. Mervi 10.04.2021

  Hei, minkänimistä ripsiseerumia sinulla on?

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.04.2021

   oon käyttänyt xlashin ja nyt otan kokeiluun HairLustin 🙂

   Vastaa