Lastenhuoneen sisustus

decoration, design, hirstitalo, koti & sisustus, lapset, vauva

Moi! Ajattelin tässä postauksessa kurkistaa tarkemmin meidän lastenhuoneisiin. Matildan huone koki hieman muutosta hänen synttäreiden alla, kun järjestettiin hänelle yllätys. Tapetoitiin huoneen nurkkaus, järjesteltiin tavarat ja muokattiin huonetta enemmän koululaisen suuntaan. Matilda nukkui muutaman yön Mimosan huoneessa patjalla ja jännitys tiivistyi synttäripäivän aamuun. Hän oli aivan onneissaan muutoksesta ja edelleen jaksaa hehkuttaa sitä kuinka hyvin viihtyy huoneessa. 🙂 Yllättävän pienellä viilauksella sai huoneeseen persoonallisuutta sekä toimivuutta. Luvattiin tehdä Mimosalle sama setti loppuvuodesta, kun hänellä on synttärit.

Lasten tämän hetken suosikki huonekalu on Fatboy. Sen päällä löhötään, hypitään ja leikitään. Yhtenä yönä Matilda nukkui sen päällä ja hyvin näytti sujuvan :D. Meidän edellinen fatboy oli matkassamme kuusi vuotta, kunnes se pääsi kaveriperheen kotiin ja he taisivat vaihtaa sinne osan täytteistä. Melina rakastaa säkkituolia ja siitä kuinka sen päälle voi vain heittäytyä. Vauvan kikatus on muuten jotain maailman söpöintä. Siinä ei voi itse olla huonolla tuulella. 😀

Huoneiden kalusteet on sijoiteltu aika perinteisesti, niin että kirjoituspöytä on ikkunan edessä (=luonnonvalo) ja sänky nurkassa, jotta ikkunasta ei vedä tms. Meidän tytöillä on nämä sirot ja kauniit työpöydät. Tosin on tullut itsekin istuttua aika monet palaverit näiden pöytien ääressä kuluneen vuoden aikana. 😀

Lastenhuoneen tärkeät pointit: 

 • Ei liikaa tavaraa / Kannattaa vaikka viedä osa leluista välillä varastoon tms ja vaihtaa leluja aikaajoin. Jos tavaraa pursuaa, niin lapsen on vaikea leikkiä ja hahmottaa mitä on käytettävissä.
 • Huone saa näyttää lapsen huoneelta / Tykkään stailata ja sisustaa, mutta mulle on tärkeää myös kuunnella lasten omia mielipiteitä ja toteuttaa niitä parhaani mukaan. Matildan huoneen tapetti on hänen itsensä valitsema. (löytyy mm.bauhaus)
 • Käytännöllisyys / On hyvä miettiä huonetta lapsen näkökulmasta ja arjen toimivuuden kannalta. Esimerkiksi lapsen tärkeät tavarat ja lelut on hyvä olla sellaisella korkeudella, että hän itse ylettää niihin.
 • Hyvät ja turvalliset materiaalit
 • Lasten taide esille / Tykkään laittaa lasten teoksia esille ja tuntuu, että se on myös heille tärkeää. Vaihdellaan niitä välillä ja kaikki tärkeimmät säästetään.
 • Valoilla saa tunnelmaa / Lastenhuoneissa on myös hyvä muistaa erilaiset kohdennetut valot, köynnökset, yövalot tms. Niillä saa kivaa tunnelmaa ja voi helpottaa illalla sänkyyn jäämistä. Oma suosikkini meidän tyttöjen huoneessa on UMAGEn sulkavalaisin. Niin kaunis ja pehmoisen näköinen! <3
 • Kivaa tunnelmaa / Viirit, mobilet, lapsen valitsema juliste, taide, tapetti, maalit jne. Lastenhuoneen kohdalla saa hullutella!

Meidän lapsilla on omat huoneet, vaikka useimmiten Matilda ja Mimosa leikkii yhdessä. Melina ei juurikaan leiki omassa huoneessa, mutta tykkää kyllä hurjasti viettää yläkerrassa aikaa. Hän seilaa eri huoneiden välillä ja tutkii leluja.

Lomilla ollaan tehty isommille tytöille siskonpeti Matildan huoneeseen, mutta arjessa tytöt rauhoittuu paremmin omiin sänkyihin. Melina nukkuu myös parhaiten omassa huoneessa.

Lastenhuoneissa tapahtuu ehkä eniten muutosta vuoden ja vuosien sisällä. Vaatteita pitää käydä säännöllisesti läpi ja samoin tavaroita, kirjoja, leluja jne. Lasten tarpeet huonetta kohtaan myös muokkaantuvat iän mukaan ja ollaan juteltu siitä, että joskus hankintaan mahdollisesti piano, puolapuut tai muita harrastevälineitä. Millaisia ajatuksia tai ideoita teillä on lastenhuoneiden suhteen? Mua viehättää tällä hetkellä kaikki parvi, liukumäki jne idikset, mutta niitä ei meille saa järkevästi toteutettua. 😀 Iloa uuteen viikkoon! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

24 kommenttia

 1. Katri 12.04.2021

  Upea huone pienelle likalle! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.04.2021

   voi kiitos <3

   Vastaa
 2. Vitsi, että iski lastenhuoneen sisustushimot. 😀 Tuntuu, että mä olen pienessä umpikujassa meidän tyttöjen huoneen kanssa, kun se on ehkä edelleen vähän sellainen vauvan ja taaperon huone, vaikka meillä ei ole enää vauvaa ja taaperoa. Nyt meillä on tuleva eskarilainen ja leikki-ikäinen. Täytyy alkaa ideoimaan jotain uutta tyttöjen huoneeseen. 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.04.2021

   joo siis meillä oli/on niin toi sama tilanne. Nyt Matildan huone vihdoin saatiin vähän paremmaksi 🙂 Mutta tiedän niin ton tuskailun. Onneksi just kivaa puuhaa miettiä noita asioita 🙂

   Vastaa
  • Henriikka 13.04.2021

   No siis esimerkiksi Pinterestiä kannattaa selailla??

   Vastaa
   • Sara Parikka 13.04.2021

    totta :))

    Vastaa
 3. Tuija 12.04.2021

  Asian vierestä mut sulle sopii älyttömän hyvin tuo keltainen väri! ???

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.04.2021

   voi kiitos paljon:)<3

   Vastaa
 4. Nora Holmström 13.04.2021

  Heippa Sara, tykkäsin paljon kirjoitutuksestasi ?Kaunis huone ❤️Pidän erityisesti myös siitä, että lasten huone saa myös näyttää lastenhuoneelta. Näkee paljon niitä stailatyija lastenhuoneita, jotka näyttävät siltä ettei siellä ole yhtään lelua tai juurikaan mitään. ?Teillä on ihanan kodikasta ja lasten taide on ihana idea tuoda vaikka seinälle. Me Rakennettiin viime kesänä pieni omakotitalo ja meidänkin tytön huonetta stailataan aika ajoin. ☺️

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.04.2021

   totta 🙂 Hei ihana kuulla 🙂 Kiitos paljon <3 kivoja hetkiä sinne teidän perheelle 🙂

   Vastaa
 5. Henriikka 13.04.2021

  Ihania huoneita??

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.04.2021

   kiitos <3

   Vastaa
 6. Janika 13.04.2021

  Minkä kokoiset huoneet lapsilla on? ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.04.2021

   Matildalla 11, Mimosalla 10 ja Melinalla 8 🙂

   Vastaa
 7. Kristiina 13.04.2021

  Hei! Kauniit huoneet ?
  Olisin kysynyt verhoista. Millaiset verhot teillä on tyttöjen huoneissa? Yhdessä kuvassa näkyy sivuverhot, onko molemmilla tytöillä? Meillä valmistumassa uusi koti ja lastenhuoneen verhoratkaisut mietityttää ja niistä löytyy tosi vähän kuvia.

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.04.2021

   Heippa Kristiina 🙂 Meillä on sälekaihtimet ja sitten kevyet pellavaverhot. Pitää nyt miettiä kesää kohden mahdollisesti pimennysverhoja. Viime kesällä mentiin vain tuolla sälekahdin+pellava kombolla 🙂 Onnea hurjasti uuteen kotiin <3

   Vastaa
 8. satu 13.04.2021

  Kerrassaan ihana tapetti?mikä on nimi, mistä voi hankkia? Ihanaa kevättä koko perheelle?

  Vastaa
 9. Anna 15.04.2021

  Aivan ihanat huoneet.❤
  Mistä Matildan huoneen musta sivupöytä on ostettu??

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.04.2021

   kiitos <3 Se on vanha ja ostettu aikoinaan kodin1 🙂

   Vastaa
 10. Jenni Hoviseppä 16.08.2022

  Hei, ihanat huoneet 🙂 Olen juuri muuttanut omaan uuteen taloon ja mietin pikkutyttöni Kertun 6kk huoneen sisustusta. Mistä teidän ihanat viirit ovat hankittu?

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.08.2022

   oi miten kuulostaa ihanalta <3 Viirejä on löytynyt ainakin newbieltä ja søstrene grenestä 🙂 Hei onnea paljon uuteen kotiin <3

   Vastaa