viikon ruokainspis

decoration, koti & sisustus, kuulumiset, me, resepti, ruoka

Moikka! Ruoka-inspiraatio on ihan parasta ja nyt viime viikkoina oon taas kaivannut enemmän freesiä ruokaa ja uusia makuja. Odotan, että viikonloppuna päästään syömään ensimmäistä kertaa terassille ja avataan kunnolla grillikausi! 🙂 Edelleen metsästän lihattomia vaihtoehtoja grilliin, joten vinkit siihen liittyen otan erittäin ilolla vastaan. Mitä teillä on syöty viime viikkojen aikana? <3Sara

Makaroonilaatikko – jauhelihan tilalla käytin Delikauraa. Toimi todella hyvin ja kaikki lapset söivät aivan innoissaan. 🙂 Teen makaroonilaatikkoa aina todella ison satsin, niin että sitä syödään ainakin muutaman päivän ajan.

 • Karkea ohje: makaronia 7dl, maitoa 1 litra, kananmunia 2, mausteita: suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria, yrttimaustetta.  Juustoraastetta. Delikauraa (bbq maku)

Kreikkalainen salaatti ja kanaa grillissä – Niin hyvää ja vie mielen Kreikan auringon alle. Tein tästä simppelin reseptin viime vuonna ja löydät sen täältä. Samaisesta postauksesta löytyy myös tsatsikin resepti. 🙂 NAMI!! Tätä on pakko tehdä viikonloppuna uudemman kerran.

Härkis-kasvispiirakka – Ollaan syöty tätä herkkua meidän ystäväperheen luona moneen kertaan ja nyt vihdoin kokkasin piirakan salaatin kera. Löydät reseptin täältä.

Linssikeitto – Arjen vakkari. Toivoisin vain, että se maistuisi koko meidän perheelle. Linssikeitto on mukavan kevyt ruoka ja samalla saa vatsan täyteen. Keitto myös paranee vain päivä päivältä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

18 kommenttia

 1. Viveka 15.04.2021

  Hei Sara!

  Kiva saada vinkkejä omaankin arkiruokaan, nappaan tästä ideoita keittiöön. Olisi kiva kuulla enemmänkin teidän ruokajutuista. Esimerkiksi missä vaiheessa lapset ovat siirtyneet syömään samaa ruokaa koko perheen kanssa? Odotan esikoista syntyväksi syksyllä, joten kaikki lapsiperheen vinkit kiinnostaa kovasti! Grillivinkeiksi sanoisin täytetyt herkkusienet (esim. Aurajuustolla) ja erilaiset juustot ihan grillattuna sellaisenaan, kuten halloumi/grillijuusto. Vartaita voi tehdä varioiden edellä mainituista ja kasviksista yhdistelemällä. Ihanaa kevään jatkoa!

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.04.2021

   Heippa 🙂 Meillä lapset on alkaneet syömään samaa ruokaa 1 vuotiaana. Eli Melina syö myös pääosin meidän kanssa samaa ruokaa. Tietty välillä saatetaan ottaa aiemmin sivuun jos on tulista tai tosi mausteista tms. 🙂
   Oi ihanaa, kaikkea parasta odotukseen <3 superhieno elämänvaihe edessä <3

   Kiitos paljon vinkeistä. 🙂 Aurinkoista kevättä myös sinne!!

   Vastaa
 2. Kaisa 15.04.2021

  Meillä syötiin tänään
  paistettua lohta jonka kruunasi raikas sitruuna-ranskankermakastike. Lisukkeeksi riisiä kurkumalla maustettuna.
  Ohje: purkki ranskankermaa kattilaan kalaliemikuution kanssa. Kiehautuksen jälkeen kattila pois liedeltä, sekaan puolikas sitruunan mehu, purkki kermaviiliä, suola/sokeri/sinappi, sekä paljon silputtua basilikaa. Maistui 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.04.2021

   NAMI!!!! tulipa nälkä 🙂 Menee niin testiin!!! Kiitos <3

   Vastaa
 3. Noora 16.04.2021

  Oisko linssikeitolle reseptiä?

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.04.2021

   Hei voisin kehitellä sellaisen. Teen sen joka kerta eri reseptillä 😀

   Vastaa
 4. Janita 16.04.2021

  Hei vahva suositus täältä poutun muumakkaralle. Se on tehty herneproteiinista. Ei maistu herneelle mutta ei ehkä perus makkarallekaan. Siitä puuttuu sellanen perus makkaran tirisevä rasvaisuus ja sileä pintaisuus, eikä ollut myöskään överi suolainen. Koostumus on enemmänkin täyteläinen ja tiivis, sanoisinko että siinäpä vasta murea makkara. En normaalisti edes pidä makkarasta, mutta tää vei kielen mennessään 😮

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.04.2021

   hei kiitos paljon viestistä 🙂 menee ehdottomasti testiin! 🙂

   Vastaa
 5. Sara 17.04.2021

  Omaan kesägrilliin päätyy parsan, folioperuneiden ja kesäkurpitsojen lisäksi Quorn-fileitä! Maustan/marinoin aina kuten kanan. Useamman vuoden kasvissyönnin jälkeen myös maistuu omaan suuhu kanalta? Nämä Quorn-tuotteet on superhyviä myös kaikissa arjen ”kanaresepteissä”.

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.04.2021

   oi kuulostaapa hyvältä. 🙂 Pitää ehdottomasti testata! Kiitos vinkistä 🙂

   Vastaa
 6. Neljän äiti 17.04.2021

  Heippa Sara! Hienoja kuvia sulla täällä ? Jäin miettimään blogia selatessa, että oletko tehnyt tietoisen valinnan jättää ns. arjen pois kuvista? Kaikki on niin siloiteltua, mutta useamman lapsen kanssa se ei varmastikaan ole koko totuus… Mietin vaan, että olisi tosi tarpeellista nähdä ja kuulla julkisuudessa enemmän sitä epätäydellistä, ei niin kiiltokuvamaista. Sullakin on instassa tosi paljon seuraajia ja jonkin verran siis vaikutusmahdollisuuksia. Mikset käyttäisi sitä myös siihen, että levittäisit armollisuuden sanomaa, on ihan ok että keittiö on sotkuinen, ostetaan kaupan ruokia, lapsilla ei vaatteet aina mätsää jne. Se on ELÄMÄÄ ? Itse en henk. koht jaksa enää juuri edes seurata sometilejä, joissa näytetään aina vain se sliipattuja puoli. Toki jokainen saa itse vapaasti valita mitä tänne jakaa, mutta jotenkin kaipaisi julkkiksiltakin välillä rohkeutta jakaa sitä ihan tavallista arkea kaikkine epätäydellisyyksineen. Olisi jotenkin samaistuttavampaa, armollisempaa. Hyvää kevättä sinulle ja perheellesi, muista että välillä saa levätäkin!

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.04.2021

   Heippa! Kiitos 🙂 Mun kaikki kuvat (toki välillä on ammattilaisten ottamia kuvia) on otettu puhelimella ja en juurikaan käsittele niitä 😀 Oon samaa mieltä, että arki saa näkyä ja pyrin ainakin mun IG:n puolella sitä näyttämään 🙂
   Hyvä muistutus taas sille, että sotkujakin voisi joskus kuvata 😀 Myös lepo kunniaan!! Iloa sinne ja aurinkoa kevääseen!!

   Vastaa
   • Alina 21.04.2021

    Jännä, kun olen just ajatellut et miten rohkeasti jaat arkea kaikkineen positiivisella tavalla. Välillä keittiön tiskin laittoa, tänään Melinan valmislasagnea jne.. tulee heti monta esimerkkiä tavallisesta armollisesta arjesta. olen vaan saanut sen kuvan et haluat olla positiivinen ja nähdä kauneutta ympärilläsi ja tietenkin myös jaat sitä. Kiitos Sara! ❤️

    Vastaa
    • Sara Parikka 22.04.2021

     mäkin aattelen just näin.. <3 Mutta tietty sitä tulee jätettyä lasten kiukkukohatukset, pyykkivuoret jne pois sisällöistä. Ne on myös sellaisia asioita joita en itse niin kaipaa muiden sisällöissä. Onneksi sisältöjen määrä on niin valtava, että jokainen löytää taatusti ne omat suosikit kun vaan jaksaa seurailla ja tutkia 🙂 Some on parhaimmillaan ihan paras, mutta jos seuraa itselleen "väärän"kaltaisia tilejä niin se ei tee hyvää. <3 Kiitos ihanasta viestistä ja halaus sinne torstaihin!!

     Vastaa
 7. MK 18.04.2021

  Moikka!
  Ruokavinkit on aina tervetulleita ja oonkin sulta napsinut monia ideoita, kiitos niistä! Itse testasin tällä viikolla purkki tonnikalasta tehtyjä tonnikalapihvejä ja tuli tosi hyviä, suosittelen ? tillikermaviilikastike ja perunamuusi oli mulla kaverina ?? netistä löytyy monia hyviä reseptejä!

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.04.2021

   ihana kuulla 🙂
   oiiiii kuulostaa todella herkulliselta! Pitääpä testata 🙂 Nami! kiitos vinkistä 🙂

   Vastaa
 8. Ninni 18.04.2021

  Ai että, kun olisi grilli! Mökillä onneksi on ja meillä vakkarina grillata maissia ja erilaisia vartaita tehty monesti. Myös persikat toimii grillattuna älyttömän hyvin! Tänään ruokana oli salaattia ja feta-parsakaalipiirakkaa 🙂 Vähän kevyempää, kun eilen tehtiin hodareita 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.04.2021

   Hei ihania idiksiä!!!! tuli heti nälkä 😀 Ihanaa viikkoa sinne 🙂

   Vastaa