huhtikuun parhaat

decoration, design, hirstitalo, koti & sisustus, kuulumiset, lapset, luonto, me, ootd

Moi! Ajattelin listata tämän hetken ilon aiheita. Viime päivät ollaan nautittu lämpimästä säästä ja vapaasta. Alkuvuoden kiireiden jälkeen oon viettänyt nyt paljon leppoisampaa arkea ja nauttinut siitä, että on enemmän aikaa lasten kanssa. Alla huhtikuun suosikit! <3Sara

Täydet unet / Nyt kop kop kop.. Aina kun hehkuttaa lasten unta, niin seuraava yö on jotain aivan muuta. 😀 Melina on nukkunut muutaman kuukauden ajan täydet yöt ja ai vitsit alkaa tuntumaan hyvältä. Vauvavuoden aikana kertynyt väsymys on helpottanut ja energiaa riittää eritavalla. Melina nukkuu aikalailla 19-07 ja oon mennyt itse nukkumaan viime viikkoina kympin maissa. Yritän pitää tästä rytmistä kiinni, koska oon huomannut että uni on se yksi tärkeimmistä jutuista mulle ja meidän koko perheelle.

Kevyet vaatteet / Se fiilis, kun saa ulkovaatteet pakattua varastoon! Tilaa tulee niin paljon ja olo on kevyt. Lasten kanssa ulos siirtyminen helpottuu älyttömästi! Pesin ja pakkasin toppavaatteet varastoon ja kaivoin kevätvermeet esille. Meidän ei tarvinnut tehdä juurikaan uusia hankintoja tämän kevään osalta ja pystyttiin hyödyntämään meiltä jo löytyviä vaatteita, kenkiä jne. Lasten lippikset ja aurinkorasvat ollaan päivitetty uusiin! 🙂

Lenkkeily / Veikkaan, että suurin apu mun lenkkeilyyn on ollut lepo. Se, että oon saanut voimia takaisin ja yöllä pääsee kunnolla nukkumaan auttaa myös liikunnan harrastamisessa. Se ei tunnu pakkopullalta vaan oikeasta energisoivalta. Sain myös täältä blogista vinkin juoksun aloittamiseen ja se meni näin:

”Hei pakko vinkata tuohon juoksuun liittyen! Itse opin nimittäin tällä tyylillä juoksemaan. Ja hurahtanut siihen myös. Muista siis alkuun juosta tooosi hiljaa, niin hiljaa että melkein ärsyttää. Samalla muista keskittyä siihen, että hengität tasaisesti sisään ja ulos. Sitten voi tahtia hieman vaihdella kun pääsee kunnolla vauhtiin. Ekat 2-3 km tuntuu mun mielestä aina pahalle vaikka kuinka olisi juossut ? Sen jälkeen matka taittuu mukavasti ja tulee huomaamatta juostua se 5-10 km ?”

Tämän neuvon avulla juoksin eka 4km ja seuraavalla kerralla 5km. Olen juossut viimeksi samanlaisia matkoja varmaan kymmenen vuotta sitten. Kiitos älyttömän paljon. <3 Tämä vinkki todella auttoi mua! En olisi uskonut, että pystyn juoksemaan noinkin pitkän matkan. Sain viikonloppuna Matildan mun seuraksi lenkille ja hän jaksoi juosta mun kanssa yllättävän reippaasti. Eniten hän nautti siitä, että saatiin jutella kaksin. <3 Näitä lisää!

Rokote / Mun lähipiiriin saadaan ekat koronarokotteet. Woop woop! Koko tämän ajan on ollut huoli läheisistä ja siitä, jos olisin itse tartuttaja tai pahentaisin tilannetta tms. Tuntuu huojentavalta, kun tilanne konkreettisesti nytkähtää parempaan suuntaan.. vaikka samalla ymmärrän, että ei elämä tästä mihinkään ole muuttumassa vielä pitkään aikaan.

Terassi / Ollaan nautittu viime päivät terassista ja pihasta. Koti jatkuu ulos ja on ihanaa kuinka lapset nauttii ulkonaolosta. Ruuat syödään usein ulkona ja juuri pohdittiin sitä miten leipä maistuukin niin paljon paremmalta raikkaassa ilmassa. Innostuttiin pyytämään tarjous parvekkeen ja terassin lasituksesta ja pienen pohdinnan jälkeen päädyttiin hyväksymään se! 🙂 Pyysin tarjouksen kylläkin syksylle, kun tiedän nyt olevan todella kova sesonki. En ollut nimittäin tajunnut, että lasituksen voi tehdä ympärivuoden. Uskoisin, että syksy-alku kevät aikana saattaa saada lasituksen hieman edullisempaan hintaan. Lasitus antaa meille vielä extra-aikaa terassilla ja ehkä eniten olen innoissani siitä kuinka pääsen sisustamaan tilat. Talveksi voi jättää pehmusteet, matot jne paikoilleen ja luoda tunnelmaa ympäri vuoden.

Robotti-imuri / Ollaan jo pitkään mietitty robotti-imuria ja kuunneltu naapureiden sekä läheisten kokemuksia aiheesta. Meidän alakerran yhteinen tila on noin 60neliötä, joten imuroitavaa ja vapaata tilaa riittää. 😀 Tähän tilaan robotti-imuri on ollut kyllä ihan täydellinen. Laitetaan se hommiin ulkoilun ajaksi ja se ilmoittaa kännykkään, koska homma on hoidettu ja siirtyy itsekseen latautumaan. En kestä miten tekniikka palvelee nykyään! Ihan mahtava arjen helpottaja.

Irtojäätelöt / Kävin pari viikkoa sitten jäätelöautolla ja nyt vielä tankkaamassa kaupan altaalta uutuuksia. Irtojäätelöitä on kiva syödä terassilla ja maistella tulevan kesän uutuudet läpi. Kerron teille heti, jos löytyy uusi suosikki! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

12 kommenttia

 1. Hertta 20.04.2021

  Joo hei kerro, jos löytyy joku tosi hyvä uutuusjätski! Ainakin laku ja tumma suklaa toimii mulle aina ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.04.2021

   jooo todellakin 😉

   Vastaa
 2. Tuija 20.04.2021

  Hei,ihanaa ja leppoisaa kevättä teidän perheelle täältä Tampereelta ???

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.04.2021

   Kiitos paljon 🙂 Samoin sinne!!

   Vastaa
 3. Nora 20.04.2021

  Robotti-imurista hei postaus! Mihin päädyitte? Itse ostamassa, ja too many options!

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.04.2021

   hei joo! Tutustutaan siihen vielä vähän ja kerätään käyttökokemusta niin voisin sitten postailla. Oli kyllä tosi vaikea valita 😀

   Vastaa
 4. Outi 20.04.2021

  Heippa! Mistä teidän terassin aurinkopurje on hankittu? Onko se minkä kokoinen? Ollaan päätetty nyt hankkia kolmion mallinen, mutta hintahaitari on muutamasta kympistä muutamaan sataseen ja vaikeaa hahmottaa niiden erojen perusteita ?

  Vastaa
 5. Anniina 21.04.2021

  Hei sara voisiko tehdä YouTube fitjoita

  Vastaa
 6. Mun Massit 21.04.2021

  Ihania pienistä iloista nauttimista! Kevyet vaatteet ja robotti-imuri on kyllä aivan loistojuttuja ollut tääläkin!! Ihana lisääntynt valon määrä ja kevät fiilis ☀️?

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.04.2021

   ihana kuulla 🙂 On kyllä parasta tämä valo! 🙂

   Vastaa
 7. Niina 22.04.2021

  Mahtavaa että teillä nukutaan hyvin 🙂 Nukkuuko Melina yhdet vai kahdet päikkärit? Muistelin että vähän aikaa sitten kerroit Melinan vielä heräävän ennen kuutta, siksi kiinnostaa päikkärien määrä 🙂 Itselläni on Melinaa kuukauden nuorempi esikoinen, ja nämä vauvojen uniasiathan aina mietityttää. Hän nukkuu kyllä yöt hyvin, mutta herää kukon pierun aikaan ja nukkuisi mieluusti päikkäreitä kahdet parin tunnin pätkät :F

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.04.2021

   No siis arvaa vaan uskallanko tehdä mitään muutoksia, kun nyt menee niin kivasti yöt 😀
   Melina nukkuu päivisin kahdet noin 1h päikkärit. Yleensä niin, että on noin 3h edellisestä unesta. On jotenkin niin mysteeri mikä kaikki vaikuttaa aikaisiin aamuihin 😀 On noi pienet kyllä aikamoisia 😀 Meillä Matilda on edelleen sellainen, että herää todella aikaisin. Muistan kun ajattelin, että esikoisen kanssa voi sitten nukkua aina pitkään.. 😀 jep jep. Hän herätti aina 5 maissa ja ihan viimeistään 6. Hehe. Mutta jälkeen päin ajateltuna siinä ei mene niin kauaa, kun lapsi osaa itse leikkiä aamuisin tai mennä katsomaan telkkua tms. 🙂
   Paljon ihania hetkiä sinne ja mukavaa kevättä <3

   Vastaa