leikkimökissä

decoration, design, koti & sisustus

Moikka! Tervetuloa meidän leikkimökkiin! 🙂 Toivottiin Kotoisa – ohjelmassa leikkimökkiä ja sellainen saatiin. Olin kuullut, että leikkimökki innostus ei välttämättä kestä kauaa, mutta ainakin meidän lapset ovat edelleen ihan intona mökistä. Veikkaan, että tähän vaikuttaa myös se kuinka hyvää huolta ollaan mökistä pidetty. Sinne ei mennä kuravaatteissa tai viedä likaisia ulkoleluja. Usein tytöt haluaakin leikkiä mökissä sukkasillaan ja he ovat myös tarkkoja, siitä että kaverit noudattavat samoja siisteyssääntöjä. 😀

Kyseessä on Kannustalon moderni leikkimökki! 🙂

Vietiin lasten leikkikeittiö leikkimökkiin ja se on ollut ihan hitti. Ollaan leikitty monet kerrat ravintolaa ja kahvilaa. Tähän sopii myös leikkimökin avautuva ikkuna todella kivasti. Suosikki kohta leikkimökissä on symppis parvi ja siellä oleva pyöreä, pieni ikkuna. Mielestäni leikkimökin koko on oikein passeli meidän pihalle. Aikuinen mahtuu tarvittaessa leikkimökkiin ja voi hetken osallistua leikkiin. En kuitenkaan pidempää aikaa viettäisi siellä, joten jos haluaa itse päästä leikkimään, kannattaa valita astetta isompi leikkimökki. 🙂

Leikkimökin koko info / Leikkiala: n. 200 cm x 160 cm. Kokonaisala: 200 cm x 230 cm (terassin kanssa). Korkeus: ovi 150 cm, mökin takana katon reuna n. 180 cm korkeudessa, etupuolella 240 cm.

Kuinkakohan monta kertaa tässä postauksessa lukee leikki..? 😀

Tytöistä on ollut erityisen kivaa mennä leikkimökkiin sateella. Siellä he on piirtäneet, katsoneet leffaa ja pelannut pelejä. Kesällä olisi toiveissa yöpyä Mikon kanssa leikkimökissä ja sitä varten ollaan punottu suunnitelmia läpi talven. Kesää varten tytöt haluaisivat leikkimökkiin verhot ja ilmeisesti ne pitäisi olla nimenomaan kukkakuosia. Pitääkin katsoa jos saadaan vanhasta kankaasta tehtyä sellaiset. 🙂 Meinataan myös istuttaa leikkimökin edustalle iso ruukku täyteen kukkia ja tytöt saa olla sen kastelusta vastuussa. Muuten aika pienillä jutuilla saa kivaa fiilistä kuten: kukilla, valosarjoilla, viireillä ja piensisustuksella! 🙂

Muistan, kun pienenä mentiin Mummin luokse kylään ja hän oli tehnyt meille välipalan leikkimökkiin (äitini oli saanut samaisen lekkimökin pienenä lapsena lahjaksi). Mulle on jäänyt elävästi mieleen, kun välipala sisälsi kokonaisen KISMET patukan ja se tuntui niin uskomattomalta. 😀 Veikkaan, että meidänkin lapset tulee syömään monet väli- ja iltapalat leikkimökissä tulevan kesän aikana. Onko teillä muistoja leikkimökeistä? <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

14 kommenttia

 1. Kirsi 28.04.2021

  Hei tuli tässä mieleen, rn tiedä ootteko jo ajatelleet, mutta tuohon leikkimökin eteen voisi laitta jonkinlaisen pienen ovia to, johon on tarkoitus jättää kengät. Uskoisin että tuolla tavalla olisi helppo myös kavereille kertoa että tähän kuuluu jättää kengät samanlailla kuin sisälle mentäessä ☺️

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.04.2021

   hei totta, ihana idis 🙂 Kiitos!

   Vastaa
 2. Satsuma 28.04.2021

  Ai että miten ihana postaus taas kerran.
  Leikkimökki oli yksi lempipaikoistani lapsena.
  Teimme sinne siskojen kanssa joka vuosi jäätelökioskin ja kuivat,
  maalatut kävyt saivat toimittaa jäätelöpallon virkaa. 🙂
  Leikimme siellä myös nukkeilla ja joskus nukuimme öitä.
  Leikkimökissämme oli myös perinteinen räsymatto
  ja kesäisin kukkia niin maljakossa, kuin terassillakin joita hoitelimme siskojen kanssa. 🙂
  Meidänkään mökkiin ei saanut tulla kengät jalassa, siitä me pidimme huolta.
  Leikkimökissämme oli pieni pirttikalusto jonka ukkini oli vartavasten tehnyt meille
  ja se oli leikkimökkimme aarre. <3 Sen äärellä söimme milloin mitäkin välipalaa.
  Sellainen on minun muistoni "minimökkeilystä" ja teillä on siellä kasvamassa ihania muistoja. <3
  Kiitos Sara taas tästä postauksesta.

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.04.2021

   aivan ihanan kuulosta 🙂 Voi kuinka meidänkin pienet saisi samanlaisia muistoja <3 Ihana kuulla, että tykkäsit. Kaikkea parasta sinne ja mukavaa kevättä 🙂

   Vastaa
 3. Martta 28.04.2021

  Sain leikkimökin kun olin kahden kuukauden ikäinen? isoveljet taisi ensimmäiset vuodet leikkiä siinä ja sitten minä naapurin tytön kanssa nukkeleikkejä. Ja toki tehtiin myös kevätsiivoukset itse: kaikki tavarat ulos, imuroinnit ja luuttuumiset. Viime vuonna lähti mökki uudelle omistajalle leikkeihin, 18 vuoden jälkeen. Leikkimökki on kyllä paras!

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.04.2021

   oi että mitä muistoja <3 aivan ihanaa!

   Vastaa
 4. Liina 28.04.2021

  Ihana postaus!

  Meidän lapsuudenkodin leikkimökissä leikittiin kotileikkiä, ravintolaa, nukuttiin kesäöitä ja vietettiin meidän lasten nimppareita naapurin lasten kesken! Meillä leikkimökki oli kyllä hitti tosi pitkään.

  Tänä kesänä päästäänkin sisustamaan ja leikkimään uuteen leikkimökkiin, kun mökille rakennettiin viime kesänä omille lapsille leikkimökki. Innolla odotan omien tyttöjen leikkimökkileikkejä ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.04.2021

   hei ihan mahtavaa 🙂 Kuulostaa aivan ihanilta nuo muistot <3
   Paljon aurinkoa ja kivoja hetkiä sinne! 🙂

   Vastaa
 5. Jenni 28.04.2021

  Aivan ihana postaus ❤ Kesää ja aurinkoa odotellessa ? Leikkimökin kukkaruukkuun voisi sujauttaa kukkien tilalle mansikan taimia. Lapset saisi seurata mansikoiden kukintaa ja kasvua, ja napostella mansikoita leikkien lomassa. Hyvät rehevät taimet, suuressa ruukussa tekee mansikoita koko kesän ajan. Ihanaa kevättä ❤

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.04.2021

   hei aivan ihana idea, kiitos paljon 🙂 <3 samoin sinne, paljon aurinkoa ja kivoja hetkiä 🙂

   Vastaa
 6. Saga 02.05.2021

  Samaistun leikkimökki fiilistelyyn? Lapsena minulla ja siskollani oli iskän rakentama mökki takapihalla ? Mieleen on leikkien lisäksi jäänyt pieni postilaatikko mökin edustalla ✉

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.05.2021

   aivan ihana muisto 🙂 postilaatikko onkin aika kiva idea. sinne voisi laittaa pienille postia <3

   Vastaa
 7. Anne kuismanen 24.05.2021

  Hei. Sara. Ompa hieno. Ja viihtysä leikkimökki. Oma pieni pesä jossa on peti ja pieni ikkunatkin. Itse pidän kanssa sisustamisesta.

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.05.2021

   kiitos 🙂 sama täällä! sisustaminen on ihan parasta 🙂

   Vastaa