TAPIOLA

design, kuulumiset, me, pohdintaa

Kaupallinen yhteistyö / Tapiolan keskus

Moi! Täällä mun blogissa on vuosien ajan vilahdellut kuvia ja tunnelmia Tapiolasta, kun ollaan käyty perheen kanssa syömässä, retkillä, asioilla, tapaamassa kavereita jne. Se on ollut meidän perheen yksi suosikki kohteista jo vuosia. Olen pienestä saakka käynyt Tapiolassa ja muistan kuinka mentiin Espoon kulttuuritaloon kuuntelemaan Tapiolan kuoron esitystä, jossa mun isosisko lauloi mukana. Myös Stockmannilla tuli käytyä useat kerrat sekä tietty Kaisan Cafessa.

Löysin Tapiolan ”uudestaan” kun meille syntyi lapsia ja kaipasin monipuolista sekä keskitettyä paikkaa. Tapiolaan saa auton mutkitta (erittäin iso plussa on hyvä parkkihalli ja tarpeeksi suuret paikat autoille!) ja kaikki tarpeellinen löytyy Ainoasta tai Länsituulesta. Arjen toimivuuden kannalta Tapiola on ihan paras, koska ei tarvitse ajaa keskustaan saakka, vaan voi hoitaa juoksevat asiat lähempänä. Olen jo vuosia käynyt säännöllisesti hammaslääkärissä sekä leikkauttamassa meidän pienten hiukset Tapiolassa. Samalla voi sitten pistäytyä lempparikaupoissa ja hoitaa kaikki tarvittavat lisäykset kotiin.

Huomasin muuten, että Länsituuleen on avautumassa heinäkuussa 2021 uusi parturikampaamo perheen pienimmille nimeltään: Coddler & Toddler. Sinne tulee myös leikkipaikka siksi aikaa, jos vanhemmat haluavat käydä palveluiden parissa. Menee ehdottomasti testiin! 🙂

Tapiola on pitkälti kävelykeskusta ja se on erittäin lapsiystävällinen sekä kauniin vehreä ympäristö. Tapiolassa on läsnä ajan henki ja en tiedä tuleeko vain minulla mieleen 90-luku siitä syystä kun vietin siellä paljon aikaa pienenä. Fiilistä on vaikea selittää ja parhaiten sen ymmärtää kokemalla.

Meidän lapset rakastaa käydä Tapiolassa ja leikkiä miniTapiolassa, talvella luistella ja kesällä uida. Meillä on ollut jo pitkään suunnitelmissa mennä viettämään koko perheen tai vaihtoehtoisesti aikuisten kesken staycation Tapiolaan. Veikkaan, että kesällä tämä on viimeistään meillä edessä. 🙂 Muistan kun muutama viikko ennen Melinan syntymää käytiin Mikon kanssa kaksin Bistro O Mat:issa syömässä pitkän kaavan mukaan. Auton sai Ainoan alle kätevästi ja tunnelma yläkerran ravintolamaailmassa oli ihanan rauhallinen sekä kansainvälinen.

Tapiolan kulttuuritarjonta on laaja  ja samaten ravintolat joita löytyy laidasta laitaan. Uusin suosikkini on Ravintola GOAT. Kyseessä on uudenlainen konsepti missä yhdistyy kolme mahtavaa fast casual brändiä: Skiffer, Seksico Tacos ja Bun2bun. Ideana on ollut tuoda The greatests of all time, kolme parasta yhteen ja luoda herkullinen, kattava ja rento ruokatarjonta ja viihtymispaikka Espoolaisille. Kyseessä ei ole perinteinen food court -tyylinen yhdistelmä vaan aito ravintola rennon palvelun siivittämänä. Kaiken kaikkiaan aika täydellisen kuuloinen kokonaisuus ja toimii taatusti ainakin meidän liikkuvalle perheelle.

Tapiolasta löytyy kulttuuria: Espoon Kulttuurikeskus, Espoon Kaupunginteatteri, Näyttelykeskus WeeGee sekä Kino Tapiola

Eniten mua miellyttää Tapiolassa sen henki ja palveluiden monipuolisuus. Treffataan usein kavereita Tapiolassa, kun siellä on vaihtoehtoja niin moneen. Voidaan käydä syömässä, leikkimässä ulkona, kävelyllä puistossa jne. Tapiolaan pääsee myös kätevästi bussilla tai metrolla. Matka Helsingin keskustaan on Ainoan alakerrasta metrolla vain 12minuuttia.  Viime viikolla käytiin lasten kanssa syömässä, jäätelöllä, leikkimässä, apteekissa ja muutamassa suosikki kaupassa. Listaan ne vielä tähän alle. 🙂

Suosikki kaupat: Little Bouquet Factory (aivan ihana kukkakauppa), Søstrene Grene, Akateeminen kirjakauppa, Lindex, Polarn O. Pyret, Tapiontorin Lørdag-liike, Stockmann, Stadium ja H&M.

Onko Tapiola sulle paikkana tuttu? Voin lämmöllä suositella päiväretkikohteeksi Tapiolaa. <3Sara

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

6 kommenttia

 1. Riina 18.06.2021

  Tämä on myös meidän perheen lempparikohde. Siisti ja puhdas paikka, jonne pääsee sekä julkisilla että autolla helposti, nopeasti ja vaivattomasti. Paras ostoskeskus pääkaupunkiseudulla.

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.06.2021

   Just niin 🙂 Kiva kuulla, että tekin viihdytte Tapiolassa. 🙂

   Vastaa
 2. Iida 19.06.2021

  Moikka! Loviisassa suosittelen ehdottomasti käymään Tuhannen Tuskan kahvilassa. Aivan ihanan idyllinen kahvila. 🙂 Sekä tietysti Anneli ja Onneli puistossa.

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.06.2021

   Kiitos paljon vinkeistä :)) ehdottomasti menee testiin! Aurinkoista kesää!

   Vastaa
 3. Annie 21.06.2021

  Kun olin lapsi/varhaisteini, niin käytiin usein perheen kanssa Tapiolassa juurikin shoppailemassa, syömässä jne. Asuttiin pienemmällä paikkakunnalla läntisellä Uudellamaalla. Täytyypä tehdä joskus pitkästä aikaa reissu noille hoodeilla, pari vuotta sitten olin kyllä suht lähellä Tapiolaa töissä, mutta ei tullut käytyä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.06.2021

   ihana kuulla 🙂 Se on kyllä mukava paikka päiväretkelle!!

   Vastaa