Reissussa omassa kotikaupungissa

kuulumiset, lapset, loma, luonto, me, ruoka, travel, tyyli

Kaupallinen yhteistyö Visit Espoo

Moi! Joku teistä ehkä huomasi IG:stä, että tehtiin aivan ihana 24h reissu meidän omassa kotikaupungissa, eli Espoossa. 🙂 Lupasin kirjoittaa tarkemman kuvauksen reissusta ja antaa teille kasan vinkkejä. Ihan alkuun täytyy suositella Visit Espoon sivuja joita oon kolunnut viime viikkoina ahkerasti. Sinne on kasattu inspiroivalla tavalla ideoita laidasta laitaan. Pääset sivustolle tästä. 🙂

Espoossa on 58 kilometriä merenrantaa ja 165 saarta. Monet Espoon ulkoilusaarista on varustettu telttailijoita ja ulkoilijoita varten. Niissä on laiturit, keittokatokset, wc:t ja kaivot. Kaivojen vesi ei pääosin ole juomakelpoista, joten kannattaa tuoda omat vedet mukana. 🙂 Kaupunki kuljettaa näille saarille polttopuut sekä hoitaa jätehuollon. Aika kiva huomio on, että Espoon ja Helsingin reittiveneliikenne on myös osana HSL:n Reittiopasta! Voit siis suunnitella reitin julkisilla kulkuvälineillä kotiovelta saareen. (Huomio:  HSL:n liput eivät käy reittiveneliikenteessä. Saaristoveneissä käy maksuvälineenä sekä maksukortit että käteinen.). Meidän reissu alkoi Soukan satamasta, josta löytyy saaristovenelaituri. Hypättiin laivan kyytiin, jonne myös vaunut sai näppärästi mukaan ja seilattiin noin kymmenen minuutin matka Pentalan saareen.

Oon käynyt Pentalassa aiemminkin (siskon perheen veneellä), mutta en ole tutustunut saareen  tarkemmin. Siirryttiin heti alkuun lounaalle Ravintola Paveniin, johon ihastuttiin Mikon kanssa kovasti. Sinne on pakko päästä kesällä uudemman kerran. Listalla oli monta herkullista vaihtoehtoa ja päädyttiin tilaamaan muutama erilainen ruoka jaettavaksi. 🙂 Ravintola Paven soveltuu myös täydellisesti yksityistilaisuuteen ja voin vain kuvitella kuinka upeita juhlia siellä on vietetty. Paven on aivan meren välittömässä läheisyydessä ja vanhaa rakennusta kiertää isot terassialueet. Ruoka oli todella hyvää! Suosittelen tilaamaan ainakin Toast Skagenin ja Suklaabrownien.

Kun oltiin saatu vatsat täyteen siirryttiin tutustumaan Saaristomuseo Pentalaan. Meillä oli opastettu kierros Gurlin talossa ja mietin alkuun, että mitenhän lapset jaksaa innostua. Olin aivan ihmeissäni kuinka kiinnostuneina he tutustuivat museoon ja kuuntelivat tarinoita. Museovierailusta ollaan puhuttu MONET kerrat jälkeenpäin. Tietysti myös oppaalla oli iso merkitys, sillä hän osallisti lapsia ja omasi todella upean taidon kertoa tarinaa historiasta. Reissun myötä tajusin, että meidän lapset alkaa olla ihan parhaassa museoiässä. Aika ihanaa! Meidän perheelle aukeaa täysin uusi maailma museoiden myötä.  🙂

Pentalassa pelattiin myös pihapelejä, kuten legendaarista krokettia. Tuo peli oli ihan mun suosikki omassa lapsuudessa ja muistaakseni se on ollut myös äitini suosikki hänen lapsuudessa. 😀 Pitää miettiä, jos hankittaisi kroketti myös meidän pihalle. Käytiin rapsuttelemassa lampaita ja katsomassa paljon hehkutettu Diksandin ranta. Sinne täytyy mennä joku toinen kerta kokonaiseksi päiväksi ja ottaa eväät mukaan. Kyseessä on aivan mieletön luonnotilainen hiekkaranta. Retkeilyn jälkeen syötiin vielä jädet ja juotiin kahvit Cafe Lilla Stuganissa. 🙂 Täytyy muuten sanoa, että saarella oli kätevä liikkua myös vaunujen kanssa, mikä on iso plussa meidän isolle perheelle.

Muistan, kun lapsena käytiin joka kesä Espoon saaristossa. Haluan ehdottomasti jatkaa tätä perinnettä nyt omien lasten kanssa. Saaristoveneellä voi liikkua matalalla kynnyksellä ja lomailun tunne nousee monta astetta! 🙂

Iltapäivällä seilattiin takaisin Soukan satamaan ja ajettiin kodin sijasta Matinkylään Hotel Mattsiin. Tytöt oli aivan innoissaan päästessään hotelliin yöksi ja vieläpä aivan Iso Omenan viereen. 😀 Oli jännää nähdä uusi hotelli ja fiilisteltiin sen upeutta kilpaa. Oltiin viime vuonna Kotoisan ajan evakossa huoneistohotellissa ja jos joskus tulisi vastaava tilanne, niin tiedän mihin suuntaamme. Hotel Mattsissa on 192  hotellihuonetta ja 77 huoneistoa, jotka soveltuvat niin lyhyt- kuin pitkäaikaiseen majoittumiseen. 🙂 Tykkäsin todella paljon Hotel Mattsin vaivattomuudesta ja tyylikkäästä ilmeestä. Oli myös ihanaa olla satycationilla kun siirtymisiin ei mennyt aikaa ja tuntui, että päivä vaan jatkui ja jatkui. 🙂

Illaksi lähdimme metrolla (joka on aivan Hotel Mattsin alakerassa) Otaniemeen yhteen meidän lemppariravintolaan. Fat Lizard on tunnelmallinen ja rento ravintola, josta saa todella hyvää ruokaa! Syötiin pizzaa ja lapset veti päivän toiset burgerit. 😀 LOMA! Pakko tipsata myös toinen ravintolasuosikki Espoosta. Nimittäin Keilaniemestä löytyvä upea Lucy In The Sky! Sinne meinataan suunnata Mikon kanssa tänä kesänä kaksin. Vietimme siellä juuri muutama viikko takaperin mun pikkuveljen valmistujaisia ja oli kyllä upeat maisemat sekä hyvä ruoka. Lucy In The Sky:n menu on niin herkullinen, että aina on valinnan vaikeus.. eli positiivinen ongelma. 😀

Ruokailun jälkeen mentiin metrolla takaisin Matinkylään ja käytiin muutamassa liikkeessä Ompussa. Tein pari alelöytöä joista iloitsin kovasti. Tämän jälkeen suunnattiin karkkikaupan kautta hotellihuoneeseen. Siellä katsottiin jalkapalloa ja nukahdettiin jo kympin maissa aktiivisen päivän päätteeksi. 🙂 Hyvin nukutun yön jälkeen syötiin aamupala Hotellista löytyvässä Ravintola Frejassa.

Jatkettiin reissua vielä Nuuksioon ja käytiin itse asiassa ensimmäistä kertaa Suomen luontokeskus Haltiassa. Mun äiti on monta kertaa vinkannut kyseisestä paikasta, joten oli ihana nyt kerrankin vierailla siellä ajan kanssa. Tutustuttiin Haltian näyttelyihin ja tytöt oli taas kerran aivan innoissaan. Ollaan katsottu Avaraa Luontoa melkeinpä viikottain, joten erityisesti Haltian eläimiin ja metsään liittyvät näyttelyt kiinnostivat lapsia. Pystyimme vierailemaan näyttelyssä rattaiden kanssa mikä oli ihan superkiva juttu.. Ja hei muuten Haltiaan pääsee myös julkisilla ja sen lisäksi myös kesällä erillisellä Luontobussilla, joka tuo paikalle Helsingin keskustasta ja Tapiolasta.

Haltiassa pääsi kokeilemaan vr-laseja, rakentamaan oman käpylehmän, kokemaan metsäsuihkun ja käymään erilaisten eläinten koloissa.

Syötiin lounas Haltian ravontolassa ja sen jälkeen siirryttiin meille jo entuudesta tutulle Haukkalammelle joka on ihan 2min ajomatkan päässä Haltiasta. Haltian ja Haukkalammen välillä sijaitsee myös Nuuksion poropuisto, jonne aijotaan suunnata vielä tämän kesän aikana. Nuuksioista löytyy myös paljon erimittaisia luontopolkuja. Meidän yksi suosikeista on Punarinnankierros, joka lähtee Haukkalammelta. Punarinnankierros on pituudeltaan 2km ja sopii hyvin aloittelevalle retkeilijälle ja lapsille. Reitin varrella on monipuolista metsämaisemaa ja lampia. Punarinnan rengasreitti on TODELLA kaunis!!

Haukkalamella suunnattiin Natura Vivan Haukanpesän toimipisteelle ja päätettiin kokeilla SUP-lautailua. 🙂 Matildaa jännitti kovasti etukäteen, mutta hän uskalsi niin rohkeasti kokeilla. Tämä oli myös mun ja Mikon ensimmäinen kerta SUP-lautojen päällä. Mä en uskaltanut seistä juuri ollenkaan, mutta Mikolla homma sujui heti. Matilda huusi onnellisena, että ”Tää on niin kivaa, että pitäisi useamminkin tehdä.” Täytyy muuten vinkata, että tuo on aivan ihana paikka mennä vaikka kaksin puolison kanssa kanootilla. Niin rauhallinen lampi ja täynnä ulpukan kukkia. Todella romanttinen ympäristö ja joku alkuillan kanoottiveneily olisi TÄYDELLISTÄ!

Vielä viimeisenä vinkkinä: Kannattaa suunnitella reissut Travel Plannerin avulla! Siellä pystyt räätälöimään matkareitin, suunnitella mieleisesi pakettimatkan ja tehdä varaukset niin majoitus-, elämys- kuin ilmaispalveluihin. Halutessasi voit varata myös vuokra-auton. 🙂 Travel Plannerista voit myös kurkkia inspiraatiota ja sen avulla 1-3 päivän perhereissut on tehty todella helpoksi. Iso suositus! Pääset Travel Planneriin täältä. 🙂  Me juuri puhuttiin kaveriperheen kanssa, että katsotaan Travel Plannerin avulla meidän perheille yhteinen reissu.

Toivottavasti postauksesta on teille iloa ja inspiraatiota. 🙂 Kiitos Visit Espoo! Yhteistyö innosti meidän perhettä todella paljon ja tullaan tutustumaan tänä kesänä Espooseen ihan uudella otteella. Huikatkaa alle myös teidän parhaat Espoo-vinkit! Ilolla otan vastaan! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

10 kommenttia

 1. Anna 24.06.2021

  Ihana postaus! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.06.2021

   kiitos :))

   Vastaa
 2. KMK 25.06.2021

  Tuli vain mieleen, kun postaus oli niin pitkä enkä sitä jaksanut kokonaisuudessaan lukea, että oletko vielä miettinyt sitä postausten ääneen lukemista? Muistan jossainvaiheessa sinun pohtineen asiaa. Mielestäni se voisi toimia varsinkin tällaisissa pitemmissä teksteissä?

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.06.2021

   ymmärrän hyvin 🙂 kirjoitan niin harvoin pidemmin, että pitää miettiä onko sellainen tarpeellinen. 🙂
   Hei ihanaa kesää!!

   Vastaa
 3. E 28.06.2021

  En tarkoita pahalla aiempaa kommentoijaa kohtaan, mutta yleisellä tasolla, mihin ihmisten keskittymiskyky on kadonnut? Esimerkiksi tämä blogiteksti ei ole mikään romaanimittainen, ei sisällä vaikeatajuista tieteellistä tekstiä tms.

  Äänikirjaa tai podcastia tms. kuunnellessa on kai vaan niin helppo ”suorittaa” asioita, kun voi samalla sitten selata puhelinta, siivota, jumpata… Ei malteta rauhoittua edes hetkeksi oikeasti lukemaan rauhassa ja keskittymään vain siihen yhteen asiaan.

  En tarkoita tällä tosiaan pahalla esimerkiksi lukihäiröistä kärsiviä henkilöitä tms. vaan tätä yleistä trendiä, ettei enää kuulemma jakseta keskittyä lukemaan esim. blogeja.

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.06.2021

   ymmärrän pointin. 🙂 Oon kyllä itsekin sellainen, että saattaisin hyvin valita audion lukemisen sijaan.. ja myönnän, että just toi multitaskaaminen on täällä osittain iso haaste. pitäisi keskittyä enemmän. 🙂 Hyvä pointti siis. 🙂

   Vastaa
 4. Ansku 28.06.2021

  Hyvin mieleinen postaus näin Espoossa asuvalle. Pitää oikeasti hyödyntää ja tutustua Espooseen entisestään, vaikka täällä olen koko ikäni asunut. Yksi vinkki mikä itsellä tulee mieleen on Oittaa, siellä nykyään niin paljon tekemistä. On Angry Birds puisto, frisbeegolfia, nuotio paikka, ulkoilu mahdollisuus, hyvä lounas ja kahvila sekä tällä helteellä ehdoton uimaranta. Sinne kannattaa vielä suunnata ennen kuin sinilevä iskee…

  Mukavaa ja aurinkoista kesää koko perheelle 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.06.2021

   hei joo, Oittaa onkin aivan ihana. Meillä on ollut muutaman vuoden tauko sieltä, mutta tänä kesänä täytyy kyllä suunnata 🙂 Ihana kuulla, että tykkäsit postauksesta <3

   Vastaa
 5. Essi 02.07.2021

  Hei tää oli aivan mahtava ja kattava paketti, paljon uusia juttuja ihan näin espoolaisellekkin! Kiitos super paljon vinkeistä ja menee heti kokeiluun! 🙂 Omat lempparit on Cafe Tarvaspää Gallen-Kallelan museolla, Emma/WeeGee museo ja Leppävaaran maauimala jonka vierestä löytyy myös Angry Birds puisto ja Minetti jäätelökioski.

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.07.2021

   Moi Essi!
   Kiitos viestistä 🙂 Ja iso kiitos sun vinkeistä. Menee kans testiin!! 🙂

   Vastaa