Mitä palveluita käytän arjessa?

decoration, design, DIY, koti & sisustus, kuulumiset, me, pohdintaa, työelämä

*postausta ei ole tehty kaupallisessa yhteistyössä minkään palvelutuottajan tai tahon kanssa

*postauksen kuvat: Iltalehti / kuvaaja: Inka Soveri / muah: Muru Ritala / style: Mirkka Siusluoto

Moi! Kesälomalla oon ajatellut kulunutta kevättä ja tulevaa syksyä. Oon pohtinut, että mitkä palvelut on auttaneet meitä arjessa ja millaista apua mahdollisesti tarvitsemme tulevaisuudessa. Oon aika säästeliäs, mutta jos koen että jostain on apua niin olen valmis maksamaan ja satsaamaan siihen mahdollisuuden mukaan. Millaisia palveluita te käytätte arjessa ja mikä kiinnostaa tulevaisuutta ajatellen? <3Sara

Siivous / Meidän arkea eniten helpottava asia on ollut siivouspalvelu. Se säästää hermoja, aikaa ja jeesaa siinä, että koti pysyy puhtaana. Ollaan aika siistejä (tai no riippuu kuka tarkastelee :D) mutta kodin siivoaminen putipuhtaaksi ja etenkin kerralla vaatii kokonaisen päivän. Tutustuin Kotovaan 2020 yhteistyön kautta ja sen jälkeen tilasin heiltä koko 2021 siivouksen. Ollaan oltu niin tyytyväisiä maksavia asiakkaita. Kotova on luotettava, helposti lähestyttävä ja siivousjälki on aina priimaa. Voin lämmöllä suositella! <3 Toinen helmi on Benoa, joka on käynyt pesemässä meidän ikkunat jo monen vuoden ajan. Hinta on todella kilpailukykyinen ja pesujälki virheetön. Kun Benoa kävi ekaa kertaa pesemässä meidän ikkunat, päätin etten koskaan enää pese itse. 😀

Ruoka / Kuluneen vuoden aikana ollaan tilattu Ruokaboksin kautta ruokaa melkein kuukausittain. Katson aina tarkkaan millaisia reseptejä/ruokia on millekin viikolle tulossa ja tilaan Muksuboksin/Ruokaboksin vain jos se näyttää siltä mistä meidän perhe voisi tykätä. Useimmiten tilataan Iso Muksuboksi ja ollaan kyllä oltu siihen joka kerta todella tyytyväisiä. Parasta siinä on se, että ruuat ja reseptit ei ole vain toisen aikuisen päässä. Kumpi vaan voi alkaa tekemään ruokaa ja selkeä resepti jeesaa yllättävän paljon pitkän työpäivän jälkeen. Mikään raaka-aine ei unohdu kauppaan ja joku muu on tehnyt pohdinnan siitä mitä syödään tällä viikolla. Jatkamme ehdottomasti edelleen Ruokaboksin asiakkaina.

Kehonhuolto / Olen käynyt Laura Leinosen luona säännöllisen epäsäännöllisesti nyt viitisen vuotta. Kuluvan kevään aikana kävin myös enimmäistä kertaa voice massagessa ja kokemus oli hyvä. Panostan ehdottomasti enemmän kehonhuoltoon, kuin kauneushoitoihin. Kampaajalla käyn kerran pariin vuoteen ja kasvohoidossa tms en juuri ikinä.

Hammaslääkäri / Mulla oli lapsena pitkä oikomishoito ja sen myötä kasvoi hammaslääkäri pelkoa. Löysin Oral hammaslääkärit yli viisi vuotta sitten ja en menisi mieluusti enää muualle. Olen löytänyt vakkari hammaslääkärin Oralista ja käynyt vuosien aikana myös muilla. Parasta on se, että heidän nettisivuilla näkee ketkä lääkärit/hoitajat hoitaa pelkopotilaita ja tällä on ollut mulle suuri vaikutus. Ekaa kertaa mulla on ollut sellainen olo, että mun pelko ei ole vain hölmö ja nolo asia. Pelko on hälventynyt lähes kokonaan vuosien aikana. 🙂 Täytyy myös sanoa, että hampaita hoidetaan nykyään todella kivuttomasti ja koko ala on kehittynyt varmasti valtavasti 10-20 vuoden aikana.

Noutoruoka / Silloin tällöin haetaan tai tilataan ruoka valmiina. Tuntuu, että tämä menee jaksottain, niin että välillä tulee syötyä enemmän noutoruokaa ja välillä menee pitkä aika ilman.

Viihde / Meillä on käytössä myös kasa viihdepalveluita, kuten: äänikirjat ja muutamat erilaiset suoratoistopalvelut.

Vakuutukset / Koen, että vakuutukset tuo turvaa arkeen. Elämänturvayhtiö ottaa kopin ja auttaa säädössä, jos jotain ikävää tapahtuu. Olen aina halunnut varmistua siitä, että meillä on asianmukaiset vakuutukset kunnossa.

Liikkuminen / Teen töitä 80% kotona ja liikun omalla autolla jos tarve vaatii. Viimeisen vuoden aikana olen kulkenut myös taksilla ja muutamat kerrat julkisilla. Koronan jälkeen kuljen varmasti taas enemmän julkisilla ja uskon, että vältymme täysin toisen auton hankinnalta.

Nämä palvelut kiinnostavat tulevaisuutta ajatellen:

Työ / Yrittäjänä haluan ulkoistaa kaiken mahdollisen ja samalla kipuilen sen suhteen mitkä ulkoistan. 😀 Aikamoinen dilemma. Tekniset- ja kirjanpidollisetasiat on ulkoistettu, mutta tulevaisuudessa toivottavasti myös enemmän.

Geelikynnet / Mulla oli joskus kymmenen vuotta takaperin rakennekynnet ja niitä en lapsiperhe arkeen laittaisi ainakaan tällä hetkellä. Geelikynnet on tosin kiinnostaneet jo pidemmän aikaan. Olisi ihanaa, jos kynsissä olisi lakkaus kunnossa ja geeli taatusti auttaisi myös omaa suht haurasta kynttä pysymään siistinä.

Lastenhoitopalvelu / Käytetään todella vähän ulkopuolisten apua lastenhoidossa. Meillä on iso tukiverkko, joka auttaa tarpeen tullen. Pääosin pystymme sumplimaan lastenhoidon keskenään. Kiinnostaisi kuitenkin testata lastenhoitopalvelua ja hyödyntää sitä tarvittaessa. Ollaan myös palloteltu sitä missä vaiheessa laitetaan Melina päiväkotiin jne.

Kauppakassi / En ole koskaan tilannut ruokaa netistä. Siis kelatkaa! Tuntuu, että oon ihan mummo tämän asian suhteen kun niin monet läheiset tekee ostokset verkossa ja hakee ruuat/ne tuodaan ovelle. 😀 Meillä siihen vaikuttaa se, että pystymme käymään kaupassa ruuhka-aikojen ulkopuolella ja en ole vain jaksanut perehtyä vielä siihen miten se ruoka kätevimmin tilataan. Juuh, uskon sen, että ei ole vaikeaa. Hehe.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

12 kommenttia

 1. Noora 01.07.2021

  Tuohon kauppakassiin…
  Säästäisi varmaan rahaa, jos ei tulisi mieliteko-ostoksia.

  Mutta itse tykkään itse valita ne kurkut ja katsoa, että laatu hyvä. Samoin voin valita päiväyksen tai valita vaikka sen punalappuisen.

  Siivoojaa en tohdi ottaa, on aika kallista ja tykkään kyllä siivota itse!

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.07.2021

   just toikin on tosi hyvä pointti 🙂
   Mutta hei mahtavaa, kun tykkäät itse ja siivoushan on mukavaa puuhaa 🙂

   Vastaa
 2. Anna 01.07.2021

  Olipa kiva postaus taas. 🙂 Tuota siivoojaa oon usein miettinyt. Helpottais paljon pikkulapsiperheen arkea! Toisaalta tuntuu, että stressaisin sitä, että joutuisin siivoamaa ennen siivoojan tuloa. 😀 Me ollaan nyt vuoden ajan tilattu cittarista ruuat niin, että vaan noudetaan ne. Se on sekä säästänyt aikaa että rahaa kun tulee suunniteltua paremmin, mitä ostaa, eikä tuu samalla tavalla tehtyä heräteostoksia kun kaupassa kierrellessä. 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.07.2021

   ihana kuulla 🙂 joo hei ymmärrän tosi hyvin tuon pohdinnan. Mulla kesti kans tottua ajatukseen ja siihen, että ei tarvitse siivota ennen siivoojaa. Paitsi tietty pyrimme laittamaan tavarat paikoilleen.. aina sekään ei onnistu ja uskon, että ihan ymmärrettävää. 🙂
   hei ihan parasta! pitää ottaa tuo kyllä haltuun itsekkin 🙂

   Vastaa
 3. Anne 01.07.2021

  Heips! Hauskaa pohdintaa. ?

  Meillä on vallan tuo Kauppakassi käytössä. Ihan parasta! Säästyy aikaa ja rahaa. ?
  Lisäksi käyn Oralilla vuosittain tarkastuksessa ja pian menossa viisurin poistoon.
  Lähitapiolasta löytyy kaikki vakuutukset. Helpottaa.
  Siivouspalvelua olen myös miettinyt, koska olen tosi laiska siivoamaan ja itse asiassa työn ohessa tuntuu, ettei aika riitä kunnolla. Ei halua vain käydä töissä ja siivota sitten viikonloppuna yhtä päivää.
  Suoratoistoja löytyy… noh tarpeeksi. HBO taitaa olla ainoa puuttuva…?

  Ja kampaajalla käyn 4-5 kertaa vuodessa.
  Sekä salikortti löytyy, jota käytän 4-5 kertaa viikossa.

  Aika paljon kaikkea tuntuh itseltäkin löytyvän arkea helpottavia asioita.

  Ihanaa loppuviikkoa! ❤

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.07.2021

   huippu akuulla 🙂

   ihan samoja pohdintoja täällä. 🙂 Hei kiitos viestistä, oli kiva lukea ajatuksiasi 🙂
   Kiitos samoin sinne <3

   Vastaa
 4. Katariina 01.07.2021

  Kiva ja mielenkiintoinen postaus ? oon samoilla linjoilla siinä, että joihinkin juttuihin on kiva panostaa, jos ne oikeesti säästää aikaa, rahaa ja vaikuttaa myös hyvinvointiin. Mulla on suoratoistopalveluista käytössä Netflix, hetki sitten luovuin C moresta ja vaihdoin sen netflixiin. Saa nähdä milloin taas kokeilen jotain uutta ? köyn myös kampaajalla 1-2 kertaa vuodessa. Kauppakassi kiinnostelis muaki, ehkä joskus tulevaisuudessa ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.07.2021

   just niin 🙂 <3
   ja hei lohduttavaa kuulla, että kaikki ei käytä vielä kauppakassia 😀 Ihanaa kesää sinne!

   Vastaa
 5. Emma 01.07.2021

  Me ollaan myös tilattu ruokaboksia/vegeboksia ja on ollut tosi kiva saada uusia ideoita arkiruokiin, varsinkin kasvispainotteisiin! Ollaan kokkailtu joitakin niistä ruoista jo muutamaankin kertaan kun on ostoslista ja reseptit valmiina ? ja ne ruokatarpeethan voi hyvin tilata ihan kotiinkin vaikka Prismasta. Niillä on tosi kätevä kun bonuskortin avulla tallentuu tiedot ostoksista ja sitten ehdottaa suoraan tuotteita mitä on aiemminkin ostanut ja sen kun klikuttelee koriin ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.07.2021

   hei joo sama täällä!! 🙂 Kiitos vinkistä!! 🙂

   Vastaa
 6. Jari Turunen 02.07.2021

  postausta ei ole tehty kaupallisessa yhteistyössä minkään palvelutuottajan tai tahon kanssa.

  Ja sitten vilahtelee ikkunanpesijöitten, hammaslääkäreitten, Benoan jne…
  Hmmm…

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.07.2021

   kyseessä ei ole maksettu mainos, eli kaupallinen yhteistyö. Mikään näistä firmoista ei anna palvelua minulle postausta tms vastaan vaan maksan itse ne. Mistään yhteistyöstä ei ole sovittu, eikä kenelläkään taholla ole infoa siitä, että kirjoitin postauksen.
   Tätä siis tarkoitan maininnalla. Halusin tehdä linkkauksen, koska fanitan kyseisiä palveluntuottajia ja mielelläni heitä suosittelen. 🙂 Uskon, että siitä on apua lukijoilleni ja koronan jälkeen toivottavasti myös yrityksille. 🙂
   Kaupalliset yhteistyöt ja mainokset rakennetaan yhdessä yrityksen tms kanssa ja tässä postauksessa ei ole siitä kysymys.

   Vastaa