ulkoporeallas terassille

decoration, design, hirstitalo, koti & sisustus

kaupallinen yhteistyö / Drop

Moi! Meillä ollaan nautittu viime viikkoina erityisen paljon terassilla. Saatiin muutama viikko takaperin käyttöön kauan odottamamme ulkoporeallas. Viime kesänä ajateltiin, että meidän piha on ”valmis” ja oltiin äärimmäisen tyytyväisiä Kotoisan muutokseen. Kuluneen vuoden aikana mieli on kuitenkin pehmentynyt ulkoporeallasta kohtaan ja keväällä päätettiin tilata sellainen. Meillä oli aika selvät sävelet sen suhteen millainen allas pihallemme tulisi. Olen ihaillut jo vuosia Drop:in altaita ja seurannut tämän kotimaisen yrityksen matkaa. Pohdimme muutaman eri mallin välillä ja päädyimme satsaamaan uutuusmalliin Drop X. Altaassa meitä viehättää erityisesti pisaramuoto, joka on saanut inspiraationsa Suomen kauniista luonnosta. Altaan minimalistinen muotoilu on suunnittelija Nikolai Ruolan käsialaa.

Mietimme pitkään, että mihin kohtaan terassia allas sopisi parhaiten ja millaisen työn se vaatisi. Pyydettiin Kotoisasta tuttu Rainset auttamaan ja ostettiin heiltä suunnittelu, maatyöt sekä terassin rakennus altaan ympärille. Onneksi päädyimme satsaamaan ammattilaisiin tässä kohtaa. Saatiin terassin alue kerralla valmiiksi ja ulkoporeallas todella kauniisti osaksi takapihaa. Meillä ei upotettu allasta syvemmälle terassiin, koska silloin allas olisi vaatinut erilliset salaojat ja altaan mahdollinen huoltaminen olisi ollut haastavampaa. Tosin terassiin upottaminen ei vaadi salaojitusta, mikäli maata ei jouduta kaivamaan kuten meillä olisi pitänyt, jos allas olisi haluttu terassin tasolle. Kannattaa siis aina tsekata juuri oman pihan ja terassin mahdollisuudet! 🙂 Olen muuten myös huomannut, että altaaseen meno onnistuu nyt todella helposti kun ei tarvitse astua alaspäin. Tosin sellainen täysin upotettu allas on kyllä myös mielettömän upea. 🙂

Sähkölämmitteiset Drop-ulkoporealtaat ovat Avainlippu -merkillä varustettuja, Suomessa suunniteltuja sekä valmistettuja.

Uutuusmalli Drop X ulkoporealtaaseen mahtuu nautiskelemaan enimmillään 8 henkilöä. Lapsille allas on juuri sopivan kokoinen leikkeihin ja meille aikuisille rentoutumiseen. Altaan lämpötilan pystyy muokkaamaan mielen ja lämpötilan mukaan. Olen huomannut somesta kuinka monet ovat nyt helteillä laskeneet veden lämpötilaa alemmas. 🙂 Eniten altaan hommaammisessa meitä mietitty sen huolto. Drop:in allas on osoittautunut helppokäyttöiseksi ja uskon, että mitä enemmän aikaa kuluu opimme entistä paremmin huoltamisen tarpeet. Altaan vesi vaihdetaan muutaman kerran vuodessa käytöstä riippuen. Voisin kuvitella, että meidän perheessä 3-4 kertaa vuoteen. 😀 Altaasta löytyy tehokkaat suodatinjärjestelmät, minkä lisäksi lisätään viikottain klooritabletti ja vedenhoitoaine. Erillistä vesikytköstä allas ei tarvitse, vaan se pitää ainoastaan kytkeä sähkövirtaan. Vuoden ympäri 37-asteessa pidettävän altaan sähkönkulutuksen keskiarvo on vain 1 € päivässä. 🙂 Eli vaikka altaan hankintahinta on satsaus, niin sen käyttökustannukset puolestaan pysyvät matalalla. Altaan tekniikkaa ja veden lämpötilaa voi ohjata Control My Spa-nimisen sovellusta käyttämällä johon meidän olisi pian tarkoitus perehtyä tarkemmin.

Suomalainen design-yritys Drop valmistaa minimalistisia ja moderneja ulkoporealtaita, paljuja ja tulisijoja.

Ensimmäiset viikot altaan kanssa ovat olleet ihania ja ulkoporeallasta on käytetty melkein päivittäin. Lapset ovat leikkineet kavereiden kanssa ja me ollaan Mikon kanssa nautittu kaksin myöhäisellä. Oon myös kutsunut kavereita lenkki+poreamme idealla kylään ja yhden kamun kanssa tällainen setti jo tehtiinkin. Voin vaan kuvitella kuinka porealtaan rentouttava ominaisuus nousee kunniaan arjen ja viileiden syyssäiden myötä. Mä koen lämpimän veden todella nautinnolliseksi ja poreileva vesi rentouttaa ihanasti kehoa sekä mieltä. Meille tulee syksyllä vielä lasitukset ja sitten uskaltaisin todeta, että terassi & piha on valmiita. Mikko haaveilee Dropin tulipesästä terassille ja katsotaan lasien tultua, josko hommattaisi se alaterassille tai parvekkeelle. Kannattaa ehdottomasti tsekata myös Dropin tulipesä. Se vaikuttaa todella monikäyttöiseltä ja kauniilta!

Täältä pääset myös ihastelemaan Drop:in altaita, joista jokainen on kerrassaan upea. Kaikki sähkölämmitteiset Drop-altaat on suunniteltu ympärivuotiseen käyttöön, ja ne voi pitää aina käyttövalmiina – säällä kuin säällä. Kansi vain auki ja voi pulahtaa lämpimään veteen. Voipi olla, että sadesää ei harmita jatkossa lainkaan. 🙂

Oletteko te ikinä miettineet ulkoporeallasta kotiin tai mökille? Olisi kiva kuulla pohdintaa aiheesta. Oon myös huomannut kuinka uima-altaat siintää hellekesän jälkeen monien mielessä. Meidän pienellä tontilla tämä ulkoporeallas on enemmän kuin olisimme osanneet koskaan toivoa. Ihanaa viikkoa! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 kommenttia

 1. Heidi 03.08.2021

  Hei!
  Osaatko sanoa jos tuon altaan haluaa siis terassin tasolle, niin täytyykö se huomioida jotenkin jo esim. Rakennusvaiheessa. Ja jos niin miten. Tai jos sellaisen haluaa voiko stooriin ottaa jo yhteyttä rakennusvaiheessa jotta talo/tekniikka ulkona osataan huomioida..Miten tuohon tulee vesi/tyhjennetään jos ei vaadi vesi kytkentää?.

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.08.2021

   kannattaa ehdottomasti selvittää juuri teidän tontin ja terassin tilanne. Me ei varauduttu etukäteen, mutta varmasti jeesaa jos tietää jo rakennusvaiheessa. 🙂 Ammattilaiset tietää parhaiten 🙂
   Vesi täytetään ihan normi letkulla ja poistetaan pumpun avulla! 🙂

   Vastaa
 2. Elina 03.08.2021

  Ihana allas! Mistä mahtaa tuo aurinkovarjo olla :)?

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.08.2021

   Kiitos 🙂 se on tilattu K-Raudasta! 🙂

   Vastaa
 3. Marine 04.08.2021

  Ihanalta näyttää teidän piha ja poreallas sopii sinne tosi hyvin :).
  Rakastan lämmintä vettä ja se rentouttaa niin ihanasti.
  Itsellä on todellakin haavelistalla poreallas, ensin täytyisi vähän laajentaa terassia jotta sen saisi kivasti sinne mahtumaan.
  Sitten seuraavaksi aloittaa säästäminen kun näin hoitovapaalla ei valitettavasti ole mahdollista tehdä hankintaa heti. Mutta se on sitten ihana hetki kun pitkä haave ja odotus palkitaan :). Rentouttavia hetkiä teille porealtaassa.

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.08.2021

   kiitos kauniista sanoista <3
   mulla ihan sama, että lämmin vesi rentouttaa 🙂
   Onhan satsaus iso, mutta myös palkitseva. Ihanaa kesän jatkoa sinne ja mukavaa hoitovapaata :)<3

   Vastaa
 4. Hanna Seisto 05.06.2022

  Hei, millainen kansi Dropissa on ja missä säilytätte sitä?

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.06.2022

   Meillä on heidän oma kansi siinä ja poreilun ajaksi nostetaan se aina altaan vierelle 🙂 kätevää!

   Vastaa