torstai päivä mun kanssa

kuulumiset, lapset, me

Moi! Mulla on jo pidempään ollut pää ihan tyhjä sen suhteen mitä tänne kirjoittaisin. Tuntuu, että semmoset kevyet kuulumiset ei tule luonnostaan, kun IG stoorien puolelle kuvaan arkea ja sitä kautta jaan hetken sattumukset sekä ajatukset. Sitten taas laajemman aiheen käsitteleminen on työlästä eikä viikottain onnistu. Pitää varmaan vaan pysyä vanhassa linjassa ja kirjoittaa siitä mikä tuntuu hyvältä. 🙂 Ajattelin nyt ottaa teidät mukaan mun sekalaiseen torstai päivään! Kivaa loppuviikkoa sinne. Palaan ens kerralla aivan toisista maisemista :)! <3Sara

07.30-08.30 / Melinan huoneesta kuului juttelua seiskan jälkeen, mutta puoli kasilta hän alkoi huutamaan vaativasti ”äitiiii”. <3 Tämä aika on meille tosi myöhäinen (:D) varsinkin arkena, mutta Matildan etäkoulu mahdollisti nukkumisen vähän myöhempään. Mimosa heräsi mun vierestä, jossa hän saa nukkua nyt koko sen ajan kun Mikko on työreissussa. Tein lapsille aamupalan ja isommat auttoivat Melinaa syömään aamupuuron. Laitoin Matildan etätunnin käyntiin, nappasin Melinan mukaan ja lähdettiin viemään Mimosa eskariin. Samalla reissulla vein kasan pahveja ja muoveja kierrätykseen.

08.30-09.30 / Ekan koulutunnin jälkeen lähdettiin käymään koronatestissä. Nyt vaan toivotaan, että ollaan terveitä ja päästään lähtemään suunnitellusti Mikon perässä reissuun. Jännittää aika paljon matkustaa näin pitkän ajan jälkeen, mutta samalla oon todella malttamaton. Ajattelin kasata oman postauksen aiheeseen liittyen, kun päästään perille ja tiedän miten hommat meni.. Mutta jos matkustaminen kiinnostaa, niin suosittelen lukemaan Hannan postauksen (tämä). 🙂 Tietty tilanne elää jatkuvasti ja on hyvä olla perillä juuri sen hetken suosituksista. Itse oon lukenut paljon Ulkoministeriön sivuja matkustamiseen liittyen.

09.30-11.30 / Heti kun päästiin kotiin M hyppäsi etäkouluun ja Melina pääsi testaamaan ensimmäistä kertaa muovailuvahaa. Olin ajatellut, että se yrittäisi vaan syödä sitä, mutta hienosti jaksoi varttitunnin muotoilla erilaisia paloja. Tykkään ihan hirmuisesti tästä 1-3v iästä, jolloin kehitys on huimaa ja joka päivä opitaan uusia sanoja sekä taitoja. On myös jäätävää kuinka hyvä huumorintaju noinkin pienillä lapsilla on. 😀 Joka päivä saadaan nauraa Melinan jutuille. Meillä oli alkuviikosta neuvola ja oli ihana nähdä pitkästä aikaa tuttua hoitajaa. Melina on aika siro ikäisekseen, joten oli myös kiva saada pienen mitat ja todeta että omalla käyrällä kasvaminen jatkuu. <3 Neuvola on kyllä parhaimmillaan niin paras paikka ja tarjoaa välittävää tukea.

11.30-14.00 / Lounas, Melina päiväunille ja vanhimman etäkoulun loppuminen. Tässä välissä on mun ainoa tehokas työhetki. Onneksi oon tehnyt edellisillä viikoilla paljon töitä ennakkoon, koska muuten voisi olla hiki otsalla. 😀 Vastasin sähköposteihin, kuuntelin Kulisseissa podin raakaversiota ja kommentoin eteenpäin. Säädin kaikkea mahdollista reissuun liittyvää ja tein aamulla pannuun jääneestä kahvista jääkahvin. Mun äiti antoi mulle nimpparilahjaksi Leivotaan lehden ja oon tykännyt siitä todella paljon. Aivan ihana lahja. <3 Ollaan tyttöjen kanssa haaveiltu mitä kaikkea meinataankaan leipoa lehden innoittamana.

14.00-15.30 / Pienin heräsi unilta ja tein lapsille välipalan. Matilda teki läksyt ja katsottiin seuraavan päivän koulupäivää yhdessä. Mimosa on pitkään toivonut, että saisi olla eskarissa hieman pidempään, joten en hakenut sitä vielä tässä vaiheessa kotiin. Usein mun haku sattuu juuri siihen hetkeen, kun kivat leikit on kesken.

15.30-17.30 / Mentiin Melinan kanssa hakemaan Mimosa ja onnistuin taas hakemaan kuulemma kesken leikkien. 😀 Kotona tein meille ruokaa, syötiin ja sen jälkeen ehdittiin katsomaan hetki Pikku2. Tuntuu muuten, että tämmöisinä kotipäivinä saa olla koko ajan tekemässä ruokaa. 😀 Teen isoja satseja, jotta joka päivä ei tarvitse kokata, mutta tietty hommaa on jo perus aamu-, väli- ja itapalasetissä.

17.30-19.00 / Vietiin Mimosa tanssitunnille ja lähdettiin kävelylle. Löydettiin tyhjä puisto ja mentiin keinumaan sekä laskemaan liukumäkeä. Isommat tytöt jaksaa leikkiä Melinan kanssa ihan älyttömän hyvin ja vedet silmissä saan seurata miten ihanat isosiskot nuorimmalla on. Onnen tyttö! Tanssitunnin jälkeen Matilda meni kylpyyn Melinan kanssa ja Mimosa meni leikkimään vielä keppareilla. Siivoilin kotia ja valmistelin iltapalaa.

19.00-21.00 / Iltapala ja Melina nukkumaan. Kävin Mimosan kanssa kylvyssä ja sitten alkoikin viikon yksi suosikkiohjelma Remppa vai Muutto. Se on ihan paras meidän mielestä!  Isommat lapset menee arkena nukkumaan 20-20.30, mutta torstaisin he nuokkuu sohvalla ysiin saakka. 🙂 Unta ei tarvitse kyllä sen jälkeen odotella.

21-22 / Pieni iltapala, siivous ja muutamat työjutut eteenpäin. Tsekkasin myös seuraavan päivän vaatteet valmiiksi ja sain viestin negatiivisesta koronatestistä. Jesss! Jännät päivät edessä. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

12 kommenttia

 1. Tuuni 16.09.2021

  Kiva postaus! Lisää tällaisia kuvauksia perus arkipäivistä! Teillä on muuten niin kaunis koti!? Onko Hesassa kaikki etäkoulussa vai mikä tilanne? Tsemppiä siihen!

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.09.2021

   Kiitos 🙂 eiii oo kaikki. Vain jos on altistunut tms. Onneksi tilanne on jo helpottunut paljon! Ihanaa viikonloppua <3

   Vastaa
 2. Emminkemmi 16.09.2021

  Mihin lähdette reissuun? Miten tyttöjen koulu reissun aikana

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.09.2021

   Kreikkaan. Kirjat lähtee messiin ja pysytään varmasti opetuksen perässä, etenkin kun lapset niin pieniä 🙂

   Vastaa
 3. Eeva 17.09.2021

  Ihana postaus, oli tosi kiva seurata teidän torstaipäivää, eli tällaisia lisää vaan tai sit just niin kuin sanoitkin, eli sitä mitä tekee mieli kirjoittaa. Toivottavasti teillä tulee ihana reissu, ja jos jaksat niin olisi kiva kuulla hieman kuulumisia myös Kreikasta tai reissun jälkeen suosituksia, mitä koitte hyväksi ja miten reissu meni. Nauttikaa matkasta! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.09.2021

   Ihana kuulla <3 kiitos paljon viestistä 🙂 <3 Mä palaan Kreikasta!! Kivoja päiviä sinne!

   Vastaa
 4. Hilma 17.09.2021

  Moi!

  Miksi M on etäkoulussa, luulin et Helsingissä ollaan lähiopetuksessa, varsinkin nuoremmat?
  Ihanaa reissua teille, matkakuume vaan kasvaa itsellä kun monet tuntuu lähtevän just nyt lähiaikoina ulkomaille. Ehkä itsekin pitäis taas uskaltaa lähtee jonnekin.

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.09.2021

   Joo, niin onkin lähiopetuksessa. 🙂 Hänelle tuli altistuminen niin siksi oli etänä. (Monissa pk-seudun kouluissa ollut altistumisia) 🙂 Joo on se kieltämättä jännää, mutta ihanaa kun maailma avautuu taas. Ihanaa viikonloppua sinne 🙂

   Vastaa
 5. Nina 17.09.2021

  Ihanaa reissua,nauttikaa!Meillä viimeiset 2 Kreikan reissua peruttu matkatoimiston taholta,haaveilen ensi kesän onnistuneesta matkalle pääsystä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.09.2021

   oi että, toivotaan todella että seuraavan kerran onnistuu eikä enää peruta <3 ihanaa viikonloppua sinne ja kiitos!!

   Vastaa
 6. Sofia Milja 19.09.2021

  Hei Sara, mukava kurkistaa sun arkipäivään ja etenkin kuulla lapsiperheen arjesta, sillä se on hyvin erilaista kuin omani (28v. yliopisto-opiskelijan arkea Rovaniemellä) Kirjoitat todella kivasti, teksteistäsi tulee aina lämmin olo ja hyvä mieli.

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.09.2021

   voi miten ihana kuulla. 🙂 Kiitos paljon viestistä <3 ihania syyspäiviä sinne ja tsemppiä opiskeluihin! Rovaniemi on kyllä ihan huippu paikka 🙂

   Vastaa