terkkuja auringon alta

fashion, kuulumiset, lapset, ruoka, travel

Moi! Ollaan oltu nyt reilu viikko Kreikassa ja oon kyllä niin onnellinen, että päästiin tänne. Mikko on tosiaan reilun kuukauden työreissulla ja päätettiin lähteä osa-aikaa mukaan, kun kohde on turvallinen ja saatiin kaikki asiat hoidettua. 🙂 Ollaan uitu, oltu paljon ulkona ja leikitty. Illalla unta ei tarvii paljon odotella, kun päivät on niin paljon täynnä vilskettä lasten kanssa. 😀 Oon nauttinut lasten kanssa olemisesta ja lomafiiliksestä jota ei ole aikoihin samalla tapaa ollut. Reissu kyllä todella tekee tehtävänsä ja etäisyys auttaa. 

Matkustaminen sujui mutkattomasti ja alle 12-vuotiaat ei tarvitse negatiivista koronatestiä tms. Minulla taas on kaksi rokotetta, joten niiden kanssa pääsee etenemään ilman testejä.

Oon saanut valtavasti ihania viestejä IG:n puolella liittyen matkustamiseen. <3 Jos teillä on jotain tiettyjä kysymyksiä, niin vastailen tämän postauksen kommenttiboksissa. Tietty tämä matka on vain meidän kokemus ja kannattaa aina tarkistaa tarkkaan kohdemaan vaatimukset sekä suositukset Suomeen palatessa. Oon silti aika häkeltynyt siitä kuinka normaalilta matkustaminen tuntui. Jännitin sitä nimittäin aika paljon ja etenkin kun lensin lasten kanssa yskin.

Yks paras juttu täällä on ollut RUOKA! Se, että ei tartte itse kokata ja kaikki ne freesit vihannekset sekä kastikkeet. Kreikkalainen salaatti, feta, pita ja tsatsiki on vaan parhautta. Melkein sama lounas on ollut edessä joka päivä. <3 Melina on myös todella veikeässä iässä ja vaikka vauhtia (=vaarallisia) tilanteita riittää niin hänen kanssa alkaa olemaan jo paljon helpompaa. Melinan kohdalla 0-1.v oli ehdottomasti haastavampi kuin tämä 1-2.v. Tänään onkin pienen 1,5v päivä <3. Pitää käydä jätskeillä illalla!

Kirjoitan täältä vielä muutaman kerran ja pidemmin palailen vasta kun päästään Suomeen. Meillä on ihania juttuja edessä kun syksy etenee. Saadaan nimittäin viimein lasitus terassille+parvekkeelle ja sen myötä pääsen sisustamaan. Sitten tietty syysistutukset, Halloween, joulun valmistelut (meinataan viettää ekaa kertaa joulu omassa kodissa) ja ruoka-inspiraatio. 🙂 Semmosia asioita oon ainakin rustaillut ylös blogia varten! Ihania syyspäiviä sinne! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

21 kommenttia

 1. Miia-Alexandra 27.09.2021

  Ihania kuvia sieltä, ja etenkin nuo ruokakuvat saa ihan kuolan valumaan suusta ? Onko siellä muuten huomioitu erityisruokavalioita mitenkään, noin niinkun ravintoloissa tai hotellissa? Ootko sattunut huomaamaan? Loma todellakin piristää ja antaa voimia pitkäksi aikaa ?Ihanaa loppulomaa teille sinne kaikille ❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.09.2021

   Heippa 🙂 Hmm.. nyt en kyllä osaa sanoa, kun meistä kellään ei ole erityisruokavaliota. Me syödään kyllä usein hotellilla ja valitaan ruuat itse, joten silloin ainakin on mahdollisuus katsoa tarkkaan mitä lautaselle ottaa. Toki en yhtään osaa sanoa pysyykö tuotteet erossa toisistaan myös keittiön puolella. Varmasti matkanjärjestäjä tai hotelli voi kertoa lisää jos miettii reissua jonnekin tiettyyn paikkaan. 🙂 Kiitos paljon <3 ihania syyspäiviä sinne!!

   Vastaa
  • Noora 28.09.2021

   Moi,
   Oltiin itse 3 vuotta sitten kreikassa kreetalla ja siellä kyllä hienosti tiedettiin keliakia. Toki moni muukin asia oli merkattu, kuten maito ja pähkinät.
   Söimme siis hotellilla ja toinen lapsistamme on keliaakikko. Kokki joka kerta meidät nähtyään tuli näyttämään kaikki ruuat mitkä käy ja mitkä ei käy. Kaikissa ruuissa oli kyllä ylhäällä sellainen lappu, josta kävi ilmi viljan, maidon ja pähkinän kuva. Saattoi olla muitakin merkintöjä, mutta en muista.
   Myös kokki sanoi, että jos jotain tarvitsemme niin kysykää. Gluteenitonta pastaa keittelikin neidille joka ruualla.
   Että kyllä ne nekin tietää ja tuntee monet asiat. Eikä hotellimme kuitenkaan mikään 5 tähden luksus lukaali ollut.

   Vastaa
 2. Jonna 27.09.2021

  Hei, kiinnostaisi minkä verran siellä näkyy muita matkailijoita, onko hotellissa porukkaa??

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.09.2021

   Yllättävän paljon on turisteja 🙂 mutta mitään tungosta tms ei ole ollut.

   Vastaa
 3. Lisa 27.09.2021

  Moikka! Eikö Matildan tarvitse olla koulussa?

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.09.2021

   Heips! Tietty koululaisille voi hakea lomaa ja myös reissussa tehtävien teko onnistuu 🙂

   Vastaa
 4. kaisu 27.09.2021

  Ruoka ja maisemat näyttää niin upeilta, ihanaa reissua teille <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.09.2021

   Kiitos paljon ☺️❤️☀️

   Vastaa
 5. [email protected] 28.09.2021

  [email protected] Ihania kuvia Sara lähetti! Itsekin monta kertaa Kreikassa käyneenä kivat muistot palaavat niin ruoan kuin kreikkalaisten ihmisten vuoksi.Huomiona kiinnittyi kuinka siellä on rauhallista rannalla , mutta kaunista tietty!

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.09.2021

   Täällä on kyllä mukavan rauhallinen ja iloinen tunnelma 🙂 paljon aurinkoisia terkkuja!!

   Vastaa
 6. Kaarnalaiva 28.09.2021

  Rodos on ihana! Suosittelen kierrosta cityjunalla? Lapsetkin varmaan tykkäisi ja reitin varrella on upeita maisemia!
  Ihanaa lomaa teille! Nauttikaa!

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.10.2021

   Kiiiitos paljon vinkistä 🙂 <3

   Vastaa
 7. Saaga 28.09.2021

  Ihanasti loma fiilis nousee. Meillä matka Kreetalle lokakuussa. ? Odotan innolla, mutta samalla tietysti myös hieman jännittää. Rokotukset kunnossa jne… Rodos on ? ☀️

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.10.2021

   ihanaa 🙂 <3 Mua kans jännitti tosi paljon, mut ei olis tarvinnut. Kaikki on mennyt tosi hyvin, joten nyt vaan ilolla odottamaan lomaa. 🙂 Kaikki menee taatusti hyvin <3

   Vastaa
 8. Maria 29.09.2021

  Miten saatkin kaikki niin hyvin hoidettua ja näytät energiseltä vaikka on pienet lapset. Mietin vaan minkälaista kaaosta tuo lähtö olisi itselle ollut kun ei siihen tarvi olla pitkäkään matka ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.10.2021

   En kyl todellakaan oo aina energinen 😀 jännitin lähtöä paljon ja valmistauduin siihen tosi hyvin etukäteen :))

   Vastaa
 9. Anna 03.10.2021

  Luin useita sisustuspostauksiasi, toivon niitä lisää! Sulla on hyvä sisustustyyli. Kysyisin, erottuuko Tikkurilan Paperi-sävy teidän valkoisista listoista (vai onko teillä valkoisia listoja tai kattoa?)
  Luin, että parhaiten listavalkoisen kanssa käy yhteen ”Tikkurilan Valkoinen”.

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.10.2021

   oi ihana kuulla 🙂 Mä rakastan sisustamista ja hei lupaan syksyn aikana lisää postauksia aiheesta. 🙂
   Hmm.. kyllä se ehkä piirun verran erottuu.. Toisaalta se sopii hyvin yhteen meidän hirsiseinän kanssa. Noi yksityiskohdat on kyllä vaikeita miettiä 🙂 Tsemppiä!! 🙂

   Vastaa
 10. Milja 09.02.2022

  Hei Sara, ihanan näköinen reissu teillä ollut ? Suunnittelemme parhaillaan matkaa Kreikkaan 4vuotiaan kanssa ja hotelli vaihtoehtoja tuntuu olevan loputtomasti. Katsoin tarinoistasi että teidän majoitus näytti olevan pienten mieleen. Osaatko kertoa missä majoituitte ja suosittelisitte paikkaa lapsiperheille? ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.02.2022

   Me oltiin Ixiassa Rodos Palace nimisessä hotellissa. Se oli kyllä ihana. 🙂 Tosin se toimii ehkä parhaiten, jos tykkää olla paljon hotellialueella (syö hotellilla) ja rannalla. Keskustaan on vähän matkaa ja lähistöllä on muutama kiva ravintola. Viikon reissulle raflat riittää kyllä hyvin! Mut joo tiedän kyllä, että vaihtoehtoja on tooooosi paljon. Tsemppiä selaamiseen 🙂

   Vastaa