10 kysymystä & vastausta joulusta

decoration, design, hirstitalo, koti & sisustus, kuulumiset, lapset, me, pohdintaa

Moi! Kirjoitin viime vuonna saman tyylisen postauksen Jonnan innoittamana, voit lukea sen täältä. 🙂 Nyt kysymykset on vaihtuneet sen mukaan mitä tuli mieleen. Ihanaa viikonloppua <3 Tasan kaksi viikkoa aattoon! <3Sara

Missä vietät joulua tänä vuonna? KOTONA! Toki joulua vietetään monta päivää ja aaton jälkeiset päivät vietämme perheiden luona. Mutta pääosin ollaan ensimmäistä kertaa kotona. Ihan parasta <3! Valmiiseen pöytään on tietty aina ihana päästä, mutta tänä vuonna oon erityisen onnellinen siitä, että tehdään jouluruuat itse. 🙂 Oon myös miettinyt paljon kattausta ja tilasin aivan ihanan samettisen+punaisen pöytäliinan. Tämä on myös ensimmäinen vuosi, kun meillä on jouluastiasto! 🙂

Millaisia perinteitä jouluun kuuluu? Ekana ajatuksena tulee mieleen, että perinteitä ei ole sen suuremmin, mutta onhan niitä.. Tärkeimpänä vietetään aikaa perheen kanssa, ei tehdä töitä, syödään hyvää jouluruokaa ja katsotaan lasten riemua. Joulusauna, riisipuuro ja joululaulut kuuluvat meidän jokaiseen jouluun. Käymme myös jouluisin haudoilla. <3 Toivon, että porealtaasta tulee perinne joulusaunan rinnalle. Poreiden kautta joulusaunaan kuulostaa aika hyvältä suunnitelmalta!

Tämän hetken ykkös jouluherkku?

 • Oon aivan rakastunut -Fazer virheitä kuulia suklaakonvehteihin- <3 NAM! ja siis mä en edes tykkää vihreistä kuulista. 😀 Voisin syödä paketillisen näitä konvehteja!
 • Konvehtirasioista Fazerin KLASSIKKO on aivan paras. Mielettömän kova uutuus! En usko, että me ostamme tänä vuonna muita konvehteja. 🙂 Meillä ei jää KLASSIKKO rasiasta mitään syömättä, kun mun inhokit on Mikon suosikkeja! 😀
 • Mätidippi! Aah! Ranskankerma + kirjolohenmäti + sipuli + tilli + suolatut sipsit! Somessa kiertää nyt paljon tästä reseptistä variaatiota. Taitaa olla aika monen mieleen! 🙂

Lahjojen antaminen vai saaminen? Aivan ehdottomasti antaminen. En edes muista koska olisin viimeksi toivonut jotain joululahjaa. Meillä lahjotaan erityisesti lapsia ja heidän iloa on ihana seurata! <3 Pidetään lahjoissa kohtuus ja tänä vuonna ollaan sovittu kaikkien kaveriperheiden kanssa, että emme osta lahjoja toisillemme emmekä myöskään lapsille. Parasta on yhteinen aika ja se jos pääsee saman pöydän ääreen. Lahjoista ei tulisi ottaa extrastressiä. Töiden puolesta lähetän lahjoja innoissani joulun alla ja on ihana ilahduttaa työkavereita/Yhteistyökumppaneita. Samaten pyrimme muistamaan kaikkia lasten tärkeitä aikuisia, kuten kasvattajia koulussa & eskarissa, sekä harrastuksissa. 🙂 <3

Miten syöt joulutortun? En ole joulutorttujen ykkösfani. Tykkään enemmän esim jäädykkeistä, juustokakuista ja ihan vaan suklaasta. Luulin, että nutella olisi jäänyt viime vuoden hullutukseksi.. MUTTA tein juuri torttuja luumuhillolla ja nutellalla, jonka jälkeen totesin, että nutella voittaa. Mieluiten syön siis joulutortun nutella täytteellä. 🙂 Mua kiinnostaisi myös kokeilla somesta bongattua punajuurisalaatti + briejuusto täytettä!

Vieraileeko teillä joulupukki? Joo, tietty 🙂 Lapset odottaa joulupukkia kovasti ja jännä nähdä miten Melina reagoi, kun ensimmäistä kertaa ymmärtää joulupukin. Me ollaan joka vuosi oltu todella tyytyväisiä joulunpukin vierailuun ja se on tuonut kivasti jännitystä sekä tunnelmaa aattoon. Lapsille se on tietysti yksi aaton parhaista hetkistä. <3

Miten pukeudut jouluna? Pääosin tosi rennosti. Pehmoiset ja lämpimät vaatteet löytyy päältä. Päivälliselle pukeudun mekkoon ja sukkiksiin. Mulla on aika ihana Newbien mekko / tämä/saatu joulua ajatellen ja ajattelin pukea sen päälle. Meikkaan kevyesti fiiliksen mukaan! 🙂

Vakkari joululeffa ja kiinnostavin uutuus? The Grinch on mun suosikki ja uutuutena kiinnostaa erityisesti The Boy Called Christmas. Meinataan katsoa se viikonloppuna. <3 Meidän jouluun kuuluu myös klassikot = YKSIN KOTONA 1 & 2. Meidän lapset rakastaa näitä leffoja ja meinataan katsoa ne joulun alla joku ilta.

Kuuluuko musiikki jouluun? TIETTY! Mikko on kasannut listaa jo pidemmän aikaan ja sieltä löytyy joulumusaa laidasta laitaan. Veikkaan, että mennään joulun läpi tämän listan kanssa. <3 Jos kaikki menee hyvin, niin päästään myös isojen tyttöjen kanssa Rajattoman joulukonserttiin. Odotan tätä todella paljon, koska uskon että se olisi meidän lapsille upea kokemus. Toivottavasti se toteutuu! Live musiikki on niin upeaa. 🙂

Vinkki kiireettömään ja aidosti tunnelmalliseen jouluun?

 • En tykkää jättää asioita viime tippaan, koska usein siitä tulee vaan sähläystä.. Samalla mulle on tärkeää, että tietyt asiat on kunnossa. 😀 Eli tää on varmasti ihmistyyppi kysymys ja monet pystyy ottamaan paljon rennommin ihan luonnostaan. 😀 Mä tykkään varautua etukäteen ja tehdä hommia valmiiksi niin, että jouluna voi keskittyä vain relaamiseen.
 • Tietty sekin tekee paljon, jos on vapaata töistä ja saa hengähtää töiden osalta hetken. Pienet asiat, kuten: yhdessä olo, musiikki ja ruoka tekee jo paljon. <3
 • Suosin myös kaikkea valmista, puolivalmista ja menoa sieltä missä aita on matalin! Kaikkea ei tarvitse tehdä vaikeimman kautta vaan saa suosiolla oikoa. 🙂 On myös hyvä miettiä mitkä on itselle ne tärkeimmät asiat ja miten voisi varmistua siitä, että ne toteutuu! <3
 • Tunnelmaa voi luoda koristeilla, kynttilöillä, musiikilla ja tärkein – OMALLA FIILIKSELLÄ! Se tekee loppupeleissä eniten <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 kommenttia

 1. Satsuma 10.12.2021

  Ihana postaus taas Kiitos siitä. On ihanaa lukea tälläistä hyvän tuulisuuden tuomaa ilahtelua. Sinun postaukset ovat ilon pilkahduksia päivään. Kiitos sinulle siitä. Olisi kiva kuulla millaiset joulukalenterit tytöillä on?

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.12.2021

   voi kiitos 🙂 Aivan ihana kuulla <3 Tytöt sai isovanhemmilta perinteiset herkkukalenterit ja mä teen (=tonttu) heille semmosta tekemiskalenteria, jonne tonttu kirjoittaa aina kirjeen. 🙂 Kirjeissä on aina joku pieni tehtävä päivään, esim. lähdetään luistelemaan, siivotaan oma huone ja kuunnellaan musaa tms. 🙂

   Vastaa
 2. Lisa 15.12.2021

  Lapset pitäisivät, että tulisi joulupukki mutta en halua vierasta nyt kotiini.

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.12.2021

   ymmärrän.. pitää itsekin seurata tilannetta. :/

   Vastaa
 3. Jasmiina 27.12.2021

  Ihania kuvia ja mukavaa luettavaa 🙂 mistä
  Noi kuvan 3 joulukuusta on? 🙂

  Vastaa