jouluviikko

decoration, design, hirstitalo, koti & sisustus, kuulumiset, lapset, loma, me, pohdintaa, resepti, ruoka

Moi! Mulla on ollut ajatuksissa kirjoittaa tämä postaus jo monta päivää, mutta loma on vienyt mennessään. Ollaan lasten kanssa vielä ensi viikko lomalla ja sen jälkeen menee 1-2 viikkoa uuteen arkeen totuttelussa. Onneksi nyt kevään puolella on vain yhdellä lapsella isompia muutoksia Melinan päiväkodin aloittamisen myötä. 🙂 Alla kuvia meidän jouluviikosta ja muutamia kohokohtia sekä ei niin parhaita hetkiä. 😀 Toivottavasti siellä on ihana joulu takana! <3 Mä oon ainakin syönyt suklaata koko vuoden edestä ja nauttinut lekottelusta. 🙂 Palaan asiaan ensi vuoden puolella ja listaan toiveet vuodelle 2022! <3Sara

Jouluruuat / Tein ensimmäistä kertaa elämässäni jouluruuat itse. Käytin kyllä apuna myös puolivalmisteita ja olin tehnyt tarkan listan siitä mitä hankintaan. Erityisen tyytyväinen oon Mikon paistamaan pieneen kinkkuun + kastikkeeseen ja mun vanhanajan makaroonilaatikkon. Ruokia oli tänä vuonna juuri optimaalinen määrä ja syötiin niitä monena päivänä, jonka jälkeen kaikki oli syöty. Loput kalat ja torttulevyt käytin pasteijoihin joista tuli muuten tosi hyviä. Pasteijoita pitäisi tehdä useammin itse! 🙂

Pasteijan sisälle päätyi: lämminsavulohta,, graavilohta, keitettyä riisiä, mustapippuri-tuorejuustoa, creme freshiä, tilliä ja keitetyn kanamunan paloja.

Aatto & Joulupukki / Oli ihanaa viettää aatto kotona. <3 Aattoamu tosin alkoi vähän harmillisesti, kun pukki ilmoitti esteestä. Sinänsä ehkä ihan hyvä, niin ei tullut extra altistusvaaraa. Lapset odotti kovasti pukin tapaamista, mutta ymmärsivät aika hyvin että tänä vuonna ovelle tuli vain koputus. Sää oli mitä kaunein, kun käytiin lasten ja äitini kanssa haudalla viemässä kynttilöitä. Ihanaa kun saatiin valkoinen maa ja aurinkoinen ilma. En muista koska olisi ollut etelässä näin kaunis ilma jouluaattona! 🙂

Loma / Oon jättänyt työasiat melkeinpä kokonaan pois ja se on tehnyt tosi hyvää. Ollaan valvottu myöhään ja herätty vuorotellen aikaisin Melinan kanssa. Toisaalta 07 herätys ei ole mitään verrattuna vuodentakaisiin 05 aamuihin. 😀 Meille muodostui viime vuonna perinteeksi katsoa isojen tyttöjen kanssa joulun alla Yksin kotona 1 ja 2. Pari iltaa meni näiden leffojen parissa.. ja hei ne löytyy muuten ainakin Disney+ jos se saattuu olemaan siellä käytössä. 🙂

Lahjat / Lapset sai aivan ihania ja käytännöllisiä lahjoja. <3 Muutamat lahjat tosin siirtyvät, kun teatterit jne on kiinni ja pitää sumplia uudet ajat sitten kun rajoitukset poistuvat. Musta on ihanaa kun lapset usein itsekin toivoo ”tekemislahjoja” ja arvottavat ne tosi korkealle omissa toiveissa. 🙂 Matilda ja Mimosa sai kauan toivotun sähköpianon ja lupaan että oon siitä itse aivan yhtä innoissani. Rakastin soittaa syntikkaa lapsena ja nyt on ollut ihana seurata tyttöjä kuinka innoissaan he ovat uudesta soittimesta.

Joulukuusi / En muista, että meillä olisi koskaan ollut näin paljon ongelmia kuusen kanssa. Ehkä mokattiin ekat päivät tms, koska alun alkajiin kuusi ei vaikuttanut kovinkaan vehreältä. Päädyttiin tapaninpäivänä kantamaan kuusi ulos, koska havuja varisi toooodella paljon. Nyt mun ei tarvii enää ihmetellä kun jotkut sanovat löytävänsä kuusenhavuja vielä kesällä. 😀 Aloin pohtimaan josko ensi vuonna satsaisimme laadukkaaseen ja aikaa kestävään tekokuuseen. Täytyy miettiä, koska meillä toiveena pitää kuusi sisällä kuukauden päivät. 🙂

Vuoden teema / Meidän piti jatkaa joulun viettoa vielä Mimosan synttärijuhlilla ja uudeksi vuodeksi suunnata risteilylle. Nooh, kuten vuoden teemana on ollut 😀 niin molemmat suunnitelmat peruuntui. Saimme kuulla altistumisesta joka peruutti perhesynttärit ja sitten laivareissu päädyttiin siirtämään tulevaisuuteen. Mimosan synttäreitä varten tilattua kakkua ei peruttu ja nyt ollaan jatkettu sitten _suklaa_ linjalla ja herkuteltu kakkua päivittäin. <3

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

14 kommenttia

 1. Anu 29.12.2021

  Suosittelen lämpimästi tekokuusta. Ostettiin meille 25 vuotta sitten laadukas kuusi ja se palvelee edelleen.

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.12.2021

   Onpa kiva kuulla 🙂

   Vastaa
 2. Vinkki 30.12.2021

  Hei täytyy kommentoida kuusiasiaan:) me ollaan käyty perheen kesken hakemassa kuusi Joulukuusitilalta, jossa kuusen saa itse valita, kaataa, se on tuore ja kestää helposti kuukauden päivät lähes lainkaan varisematta. 🙂 Kuusenhausta on tullut kiva jouluperinne lapsille. Joulukuusitiloja on varmaan useampia pääkaupunkiseudulla.

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.12.2021

   oi miten kuulostaa ihanalta 🙂 Tsekkaan tuon ehdottomasti, kiitos <3

   Vastaa
 3. Annie 31.12.2021

  Ihania ja lämminhenkisiä kuvia <3

  Hyvää uutta vuotta teidän perheelle!

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.12.2021

   Kiitos samoin sinne 🙂 <3

   Vastaa
 4. Hyvän näköisiä pasteijoita olet leiponut. Nam!
  Ne ovat muuten kuusen NEULASIA, ei havuja 🙂 Havuja ovat pienet ja vähän isommatkin oksanpätkät. Sahasittehan kuuseen uuden imupinnan niin kuin leikkokukkiin leikataan, kun ne laitetaan maljakkoon ? Kuusi imee ihan hirveästi vettä parina ensimmäisenä päivänä. Sitten sen veden tarve alkaa vähenemään.

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.01.2022

   hei hyvä huomio 😀 🙂

   Vastaa
 5. Pipsa 09.01.2022

  Sori ihan hirveen random kysymys mutta löysin blogisi vasta enkö viittinyt tuonne kesän aikaisiin postauksiin laittaa ?.

  Paitsi että olet todella kaunis niin jossai vanhemmassa blogipostauksen kuvassa kiinnitin huomioni että sulla on tosi siistit ja kauniit jalat ?. Itselläni on hirveä kriisi omien jalkojeni ulkonäön suhteen ja pidän ne mieluusti piilossa. Käytkö ikinä jalkahoidoissa tai lakkailetko kynsiä yms? Vai olisiko jotain muuta vinkkiä miten saisi omatkin jalat yhtä näteiksi ^^

  Mukavaa alkanutta vuotta! Tosi kiva blogi sulla ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.01.2022

   hehe, voi kiitos :)<3 siis oon käynyt elämässäni kerran jalkahoidossa.. eli en kyllä yhtään osaa sanoa tähän sen kummempia vinkkejä. 😀 Mutta olipa ihana viesti.:) Hei kivaa alkuvuotta!

   Vastaa
   • Pipsa 09.01.2022

    Okei ^^. Kiitos tästä. Halusin kysyä kun löysin paljon muoti ja tyyliteemaisia artikkeleita blogistasi (en siis ole kaikkea ehtinyt lukemaan, mutta yleiskatsauksen tein :D).

    Mieluusti kokeilen, jos innostut aiheeseen liittyen jonkinlaisen postauksen tekemään. Mutta kesään ja sandaalikeleihin on vielä aikaa, niin koitan uskaltautua johonkin jalkahoitoon menemään :’D. Arastan liikaa tätä puolta ulkonäössä niin en ole tohtinut vielä sellaiseen mennä :D.

    Mutta seurailen blogiasi ^^

    Vastaa
    • Sara Parikka 10.01.2022

     <3

     Vastaa
 6. Suvi 09.01.2022

  Ostin tänä vuonna kotimaisen lovi-kuusen joka on koivuvaneria. Tosi kiva, ei niin perinteinen kuusi?

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.01.2022

   oi wau, kuulostaa ihanalta 🙂

   Vastaa