Tärkeimmät asiat

koti & sisustus, kuulumiset, lapset, me, pohdintaa, työelämä
Kaupallinen yhteistyö Lexly 

Moi! Ihanaa kirjoittaa pitkästä aikaa vähän pidemmin. Mä oon itseasiassa odottanut tätä postausta ja rakentanut tekstiä jo pidemmän aikaa. Meillä on Mikon kanssa yhteinen yritys ja sen tiimoilta hoidetaan ajoittain virallisia lakiasioita. Viime vuonna Mikko jutteli tutun juristin kanssa ja hän mainitsi siitä kuinka tärkeää olisi, että meidän henkilökohtaiset lakipaperit olisi kunnossa. Suoraan sanoen en ollut koskaan ajatellut, että nämä viralliset lappuset olisi meidän elämässä mitenkään tärkeitä tai ajankohtaisia. Mihin me sellaisia tarvitaan, kun luottamus toiseen on kohdallaan? 😀 En ollut ihan perillä siitä mitä esim. testamentti, avioehto tai edunvalvontavaltakirja tarkoittaa. Juristin vinkistä selvitettiin asioita tarkemmin ja mietittiin mikä turvaisi juuri meidän perhettä parhaiten. Asiaan ei sinänsä liity luottamus, kun niin monissa tilanteessa päädytään lopulta lukemaan lakia ja asiat järjestellään sen mukaisesti. Oikeiden dokumenttien avulla kuitenkin pystyy itse vaikuttamaan siihen, että asiat menevät kuten on ajatellut ja haluaa.

Törmäsin Lexlyyn ensimmäisen kerran vajaa vuosi sitten somessa ja muistan heti ajatelleeni, että heillä on magee meininki. Lexly on näppärä lakitoimisto monen hyvin tavallisen lakiasian hoitamiseen. Joku voi ehkä miettiä, että miten yksikään lakiasia voi olla tavallinen. Mutta kyllä voi! Me ei täällä Suomessa vaan olla totuttu ajattelemaan esimerkiksi avioehtoa ja testamenttia sellaisia asioina. Lexlyssä voit myös valita itselle sopivan tavan hoitaa lakijuttuja. Voit varata ajan etätapaamiseen juristin kanssa, tehdä itse verkkopalvelussa esim. avioehdon, avoehdon, testamentin tai edunvalvontavaltakirjan taikka varata ajan toimistolle. Täytyy myöntää, että asianajotoimistot ja lakipalvelut saa mulle lähinnä kylmän hien pintaan (kun tuntuu että kaikki niihin liittyvät asiat on vaikeita ja kryptisiä), mutta Lexlyn kanssa fiilis on toinen! Ei siis ihme, että Lexly on ollut viime aikoina esillä eri medioissa esimerkiksi Ylen Puoli seitsemän -ohjelmassa, MTV:llä Viiden jälkeen -ohjelmassa ja uutisaamussa, Helsingin Sanomissa, Ilta-Sanomissa, jne.

Kannattaa napata seurantaan @lexlyfinland ja @katariinakuusiluoma. Heidän IG-kanavista löytyy tosi paljon hyödyllistä tietoa – tähän hetkeen ja tulevaisuuden varalta. En ollut ennen ajatellut, että perhe- ja perintöoikeuden juridiikalta ei vissiin kukaan voi välttyä elämänsä aikana. Ja jos jättää omat asiakirjat tekemättä, jää samalla kaikki hyödyt saamatta, kuten hyvin turvattu elämä ja verohyödyt.
Lexlyn nettisivut on mielettömän selkeät ja helppokäyttöiset. Hinnastosta näet mitä mikäkin maksaa ja pääset lukemaan tarkemmin infoa monista asioista. Avoimuus tulee ekana mieleen minulle sivuista! Eniten tykkään siitä, että Lexlyn Suomen vetäjät on etusivun kuvassa omina itsenään. Upeat naiset!!!!
Viime vuonna erityisesti edunvalvontavaltakirjaan (sen lyhenne EVVK on muuten aika hauska, kun asia on kaikkea muuta kuin ”Ei voisi vähempää kiinnostaa”) liittyvät asiat nousi meillä esille ja päädyimme tekemään kyseisen dokumentin. En ollut aiemmin osannut ajatella, että edunvalvontavaltakirjat ovat hurjan tärkeät jo meidänkin iässä! Edunvalvontavaltakirjalla pystyn siis itse päättämään etukäteen, kuka hoitaa mun asiat eli kaikki raha- ja muut talousasiat sekä henkilökohtaiset asiat, jos joudun vaikka auto-onnettomuuteen tai saan jonkun vakavan sairauden. Ihan jo mun ja Mikon yhteisen yrityksen kannalta tämä on tosi tärkeä asiakirja. En tietenkään halua jättää Mikkoa pulaan mun tai meidän firman asioiden kanssa, jos mulle sattuisi jotakin.. ja päinvastoin sama homma. Edunvalvontavaltakirja olisi syytä olla kaikilla 18 vuotta täyttäneillä parisuhdestatuksesta riippumatta. Edunvalvontavaltakirjan tekemiseen kannustaa myös viranomainenkin eli Digi- ja väestötietovirasto (DVV) aloittaa pian ison kamppiksen tästä, koska me suomalaiset on kuulemma oltu liian laiskoja tekemään näitä EVVK-asiakirjoja. Kannattaa siis laittaa oma edunvalvontavaltakirja kuntoon tulevaisuuden varalta (onpahan sitten tehtynä!) ja tähän asiaan Lexlyn palvelu on esimerkiksi aivan super hyvä! Pystyt tekemään sen itsenäisesti hintaan 85 € ja juristin kanssa hintaan 280 €. Ja jos verkkopalvelussa tulee ongelmia, voit kysyä chatissa juristilta maksutta apua.

Lexlyn sivuilta löytyy heidän juristien muotoilemat digipalvelut, joiden avulla monia lakiasiakirjoja voi laatia verkossa täysin itsenäisesti sekä edullisesti. Kurkkaa täältä lisää!

Kyselin mun IG:ssä millaiset asiat kiinnostavat lakipalveluihin liittyen ja AVOLIITTO nousi kirkkaana esille. Eikä ihme, sillä nimenomaan avoliitto on yhä suositumpi parisuhteen muoto! Helposti ajatellaan, että tarpeeksi pitkän yhdessä olon jälkeen myös avoliitto turvaa puolisoita, vaikka tilanne ei ole yhtään niin yksinkertainen. Yhä useammin avoliitto jää parisuhteen pysyväksi muodoksi ja tätä ajatellen olisi äärettömän tärkeää sopia asioista eron ja kuoleman varalta. Luin juuri pidemmän artikkelin aiheesta ja opin ihan älyttömästi uutta. Pääset lukemaan artikkelin täältä. Ajattelen, että avoehto olisi varmasti sellainen dokumentti, joka kannattaisi olla turvaamassa tulevaisuutta jos eläisin itse avoliitossa. Avoliiton päättymisen varalta laadittavassa sopimuksessa eli avoehdossa avopuolisot voivat sopia ennakkoon sitovasti omaisuutensa jakamisesta ja avoliittolain mukaisen hyvityksen maksamisesta.
Me otimme selvää avioehdosta ja päädyimme nykyisessä tilanteessa siihen, että emme tarvitse avioehtoa. Tietty meidän ajatukset saattaa joskus muuttua, mutta nyt mennään näin. Testamenteilla sen sijaan haluttiin turvata se, että jos jompikumpi meistä
kuolee tyttöjen ollessa alaikäisiä, toinen saa hyvän taloudellisen turvan ja enemmän taloudellista liikkumavaraa kuin mitä leskeksi jäävällä olisi ilman testamenttia.
Ajattelen nykyään niin, että lakipalvelut on verrattavissa tärkeään vakuutukseen, ennalta ehkäisevään hammashoitoon tms. Kannattaa ehdottomasti tsekata tilanne etukäteen ja turvata elämää loppupeleissä aika yksinkertaisilla asioilla. Nämä palvelut ovat sellaisia joista mielellään maksaa asian osaaville.
Minulle ja meidän perheelle on ollut tärkeintä taata turva myös virallisesti asiakirjoihin. On huojentavaa tietää, että jos jotain sattuisi, niin ollaan ainakin osattu varautua parhaalla mahdollisella tavalla. Niin monet asiat ei mene fiiliksen tai oman ajatusten mukaan, vaan asia täytyy olla sovittuna paperilla juuri oikealla tavalla, jotta se on virallinen. Olen myös oppinut, että juristit eivät ole yhtään niin pelottavia tai kalliita (tietty niitäkin varmasti löytyy :D) kun ekana käy mielessä. Joten jos jokin asia askarruttaa, siihen kannattaa tarttua!

Lexlyn sivuilla on mahdollista varata 15 minuutin ilmainen keskustelu juristin kanssa. Pääset keskustelemaan ajankohtaisista juridisista asioista ja kysymään mielen päällä olevat asiat. Tapaamisen lopuksi sovitaan mahdolliset jatkotoimenpiteet ja ohjataan tilanteen mukaan tekemään tarvittavat asiakirjat Lexlyn verkkopalvelussa tai yhdessä juristin kanssa. HUOM! 15minuutin keskustelu ei sido sinua mihinkään jatkoon tms, joten voit huoletta kartoittaa juristin kanssa tilanteesi ja edetä sen jälkeen omien tarpeiden mukaan. Pääset varaamaan ilmaisen keskustelun täältä. 🙂

Lexly on paikka, josta kannattaa kysyä apua oman tilanteen kartoittamiseksi ja se käy todella matalalla kynnyksellä. Jos kiinnostuit Lexlyn verkkopalveluista ja haluat laittaa asioita kuntoon heti KLIKKAA TÄSTÄ JA VALITSE HALUAMASI PALVELU. Muista muuten, että voit muuttaa asiakirjojasi maksutta 14 vrk verkko-oston jälkeen ja sun kaikki asiakirjat (keskeneräiset ja valmiiksi tehdyt), löytyvät helposti sun omalta OmaLexly-tililtä. <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

6 kommenttia

 1. Jossu 21.02.2022

  Testamentin tekoa olen miettinyt mutten vieläkään ihan ymmärrä miksi se olisi fiksu veto aviokumppanin mahdollista kuolemaa ajatellen – mikäli suuret lainat kuten talolaina on ns vakuutettu pankin puolesta – osaatko/viitsitkö vielä avata syytä miksi just lasten ja kumppanin osalta on fiksua tehdä testamentti?
  Meillä ei avioehto ollut ajankohtainen naimisiin mennessä koska suuria eroja omaisuudesta meillä ei ennen avioon astumista ollut. Välillä jopa hävettää sanoa että meillä on yhteinen talous (se jolla on enemmän fyrkkaa maksaa eikä me lasketa koskaan.. tai jos joskus ollaan tarkistus mielessä laskettu ollaan todettu, että aika tasan menee automaattisesti) eikä avioehtoa kun tuntuu että se nykyään joka toiselta löytyy ja sitä pidetään jopa pakkona 😀 Tärkeintä on tietysti näissä asioissa että tekee kuten omalle perheelle parhaiten sopii ja mikä olisikaan fiksumpaa kuin konsultoida omista tarpeista juristia! 🙂
  Pakko lisätä että onpa ihanan tunnelmalliset valokuvat tässä 🙂 Farkkusi ovat kivannäköiset. Mistä useimmiten perusvaatteet ostat? Postaus arkiasuista olisi kiva ja avaa vaikka millä periaatteilla valitset vaatteet (hinta, kestävyys, yhteistyöt..) 🙂
  Kivaa hiihtolomaviikkoa!

  Vastaa
 2. Kirjoitat nyt kyllä niin tärkeästä asiasta, ettei moni tajuakaan. Meillä on avioehto ollut jo vuosia, mutta ei sitä EVVK:ta, joka on melkein kaikista tärkein. Riippuen tietysti itse kunkin elämäntilanteesta. Koska tahansa voi sattua jotain sellaista, että makaat loppuelämäsi letkuissa ja kukaan ei voi puolestasi järjestää mitään, esimerkiksi talon myyntiä ja puoliso joutuu taloudellisiin vaikeuksiin. Tai mitä tahansa muuta. avioehdon tein ihan itse neitstä löytyvillä ohjeilla, mutta parasta sekin on tietysti teettää ammattilaisella. Ja varsinkin tuo EVVK on sellainen, samoin kuin testamentti, jotta se varmasti olisi pätevä silloin jos tilanne tulee päälle. Minulla on pitkään ollut suunnitelmissa täyttää sellainen vihkonen, johon kirjoitan, mitä omilta hautajaisiltani toivon. Se helpottaa jälkeenjääneiden toimia ja sittenpähän saan omannäköiset hautajaiset. Siihen tarvittavia lomakkeita saa hautaustoimistoista. Ja se kannattaa säilöä niin, että joku tietää sen paikan tai muuten vaan törmää siihen heti jos se tilanne tulee.

  Vastaa
 3. Noora 22.02.2022

  Minusta on hassua, kuinka vasta vanhuksena kuoleman läheisyydessä ruvetaan miettimään testamentteja jne. Eihän se kuolema kello kaulassa tule! Tai vaikka se onnettomuus jonka myötä makaat vihanneksena loppuelämäsi! Kannattaa siis todellakin valmistautua etukäteen.
  Ja vaikka se avio- tai avoliitto nyt on onnenkukkuloilla, ei se sitten erotilanteessa ehkä enää niin helppoa ole. Sitä saattaa olla todella katkera ja haluta ihan vain kiusaa toiselle.
  Me tehtiin ennen naimisiinmenoa avioehto. Jälkikäteenhän sen voi toki tehdä, mutta jos toinen ei halua ei ole enää mikää pakko.
  Meillä myös avioehdossa turvattiin toistemme perinnöt/lahjat. Näin ollen esim. jos mieheni kuolee ennen minua, perin hänet juu, mutta se ei koske hänen lahjaksi/perinnöksi saamiaan. Näin haluttiin turvata mieheni kotitila. Toki anoppini voisi sen ”turvata” omassa testamentissaan, että lasten puolisot jätetään ulkopuolelle, mutta me halusimme olla rehtejä ja tehdä sen jo itsenäisesti. Olisi nimittäin todella kurjaa jos mieheni perii tilan, me eroamme ja minä ottaisin puolet tuosta tilasta!
  Avioehto tehtiin keskenämme. Todistajilta pyydettiin siihen nimmarit ja toimitettiin maistraattiin. Ei käynyt mielessäkään turvautua kalliisiin juristeihin.
  Mutta tuo EVVK täytyy myös itse tehdä! Toivottavasti senkin voisi tehdä ilman kallista lisäkättä.

  Vastaa
 4. Maria 22.02.2022

  Mistä ihana pikkutytön mekko on?

  Vastaa
 5. Tiina Pakonen 28.02.2022

  Hei! Käytätkö jotain tiettyä päivettävää voidetta tms, kun ihosi on nuin kauniin sävyinen?

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.02.2022

   Moikka 🙂 Käytän tanrevelia! Tykkään siitä kun on helppo ja sopivan luonnollinen!

   Vastaa