kevät on täällä

hirstitalo, koti & sisustus, me

Moi! Nyt kun vihdoin kaikki lumet on sulaneet meidän pihalta pääsen tarttumaan kunnolla pihatöihin. Viime syksynä haravointi jne jäi puoli tiehen, koska oltiin juuri syys-lokakuussa kuukausi reissussa ja siinä taisi olla pari muuta ajateltavaa asiaa päällä. 😀 En muistanut koko hommaa, kunnes nyt ne kaikki lehdet paljastuu kostena mömmönä lumen alta. Hitsit. Onneksi keväällä on mukava puuhata pihalla ja samalla lapset voi tehdä hiekkakakkuja ja leikkiä naapureiden pienten kanssa. 🙂 Vaikka meillä on tosi ”helppohoitoinen” piha, niin kyllä tässäkin riittää hommaa. Oon huomannut, että tietyllä säännöllisyydellä saa pidettyä pihan tosi kivasti kunnossa.

Kevään pihatyöt:

 • Leikkimökin siivous
 • Pensasalueiden haravointi ja uuden kuorikatteen levitys
 • Kevätlannoitus pensaille, nurmikolle ja puille
 • Aurinkokennovalaisimien asettaminen terassille
 • Ruukkukasvien ja kukkien istutus
 • Syrrenipuun vaihto / yksi meidän neljästä kaunokaisesta on kuollut pystyyn
 • Omenapuiden tilanteen selvitys ja mahdollinen poisto + tilalle jotain?
 • Terassien painepesurilla pesu
 • Terassien öljyäminen
 • Lasten pihalelujen huolto

Nämä ylläolevat asiat tuli äkkiseltään mieleen. 😀 Ei tule ainakaan iltaisin tylsää ja tulee uni hyvin, kun ulkona viettää niin paljon aikaa. Kuvaan teille pian lisää! Mä nimittäin juuri ostin uudet tuolit ulos pitkän etsinnän jälkeen. 🙂 Ihanaa VAPPU viikonloppua! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia

 1. Hanna 10.05.2022

  Moikka! Onko teillä pysynyt väri hyvin aiemmin maalatussa terassissa? Minulla on haaveena käsitellä meidän terassi myös jollain kevyesti harmaan sävyllä, mutta mies on saanut päähänsä, että sävy haalistuu/kuluu pois kohdista mistä kävellään paljon tai sitten värillinen öljy hilseilee pinnasta pois. Ruskea puu on kahdessa vuodessa saanut ihanan harmaan sävyn mikä olisi kiva säilyttää. 🤍

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.05.2022

   Moikka! Meidän etuterassissa öljy on pysynyt tosi hyvin ja meinataan huoltomaalata se aikasintaan ensi kesänä. Tosin etuterassille paistaa vaan ilta-aurinko eli se ei ole kovimmalla rasituksella. Nyt keväällä meinataan öljytä tuo meidän ”pääterassi”. 🙂 Ihanaa kevättä sinne! 🙂

   Vastaa