kesän paras pannukakku – Clafoutis

decoration, design, hirstitalo, koti & sisustus, kuulumiset, lapset, me, resepti, ruoka

Moi! Pakko tulla jakamaan teille resepti jonka mukaan oon leiponut nyt jo kolme kertaa. 🙂 Huomaan, että kesällä välipalat on parhautta ja helposti tulee syötyä monta pientä ateriaa päivässä. Varmasti lämpö vaikuttaa siihen, että ei tee mieli syödä isoja annoksia. Leipominen, herkut ja jäätelö kuuluu myös oleellisesti meidän kesään. Mun sisko on tehnyt jo vuosia ihanaa raparperipiirakkaa, joka ei ole kovinkaan makea vaan asteen verran terveellisempi vaihtoehto.. Tai ainakin niihin puolet sokeria ja puolet voita resepteihin verrattuna. 😀

Laitoin siskolle viestiä, että ”mikä sen sun terveellisen raparperipiirakan ohje on?” ja hän  vastasi reissun päältä ”Kannattaa googlata Clafoutis (=ranskalainen pannukakku) ja siihen päälle voi sit laittaa milloin mitäkin”.

Aloin heti googlettamaan ja muokkasin oman version rankalaisesta pannukakusta. Alla resepti. 🙂 Laitoin päälle raparperia ja mansikoita ihan silmämääräisesti. Nyt olen testannut tätä reseptiä jo kolme kertaa ja joka kerta pannukakku on mennyt kerralla. 😀 Lapset rakastaa sitä ja samaten kaikki vieraat jotka ovat päässeet sitä maistamaan. Nyt mua kiinnostaisi tehdä sama pannukakku jollain suolaisella täytteellä. Ehkä syksyllä voisi testata jonkun sieni & sipuli version. Saa antaa vinkkejä! 🙂

TARVITSET:

 • 200 g kermaviiliä 
 • 1 dl maitoa
 • 3 kananmunaa
 • 2 tl sokeria
 • 1 dl vehnäjauhoja
 • ripaus suolaa
 • mansikoita ja/tai raparperia
 • halutessaan vaniljakastiketta tai jäätelöä

OHJELaita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa noin kahden litran vetoinen uuni- tai kakkuvuoka leivinpaperilla. Sekoita kaikki ainekset (paitsi marjat) tasaiseksi massaksi ja kaada vuoan pohjalle. Ripottele raparperi ja mansikat (tms) massan päälle. Paista uunin keskiosassa noin 25 minuuttia, kunnes piirakka/pannukakku on saanut reunoilta väriä ja on keskeltä juuri ja juuri hyytynyt. NAM! Nauti vaikkapa vaniljakastikkeen/jäätelön kera. 

Tästä postauksesta tuli myös mieleen se kuinka rakastan tällaisia reseptejä jotka on helppoja, toimivia ja herkullisia. 🙂 Tämän reseptin ainekset löytyy meiltä myös melkeinpä aina, eli erillistä kauppareissua ei tarvitse kun leivontainto iskee. Oon myös miettinyt paljon, että pitäisi kasata kaikki omat reseptit yksien kansien väliin. Haluaisin oman reseptikirjan, niin että sieltä löytyisi kaikki vinkit arkiruokaan, juhlien tarjottaviin, yllätysvieraiden varalle ja lasten kekkereihin jne jne… Nyt ne löytyy mun puhelimen muistiosta, mutta hyvin sekalaisella tavalla. Pitää ottaa tämä projekti tarkempaan pohdintaan ja miettiä josko teen sen vain itselleni tai sitten myös muiden saatavaksi. <3

Hei ihanaa uutta heinäkuun viikkoa! Meillä on aika leppoinen viikko tulossa. Joka päivä taitaa olla jotain sovittua, mutta menot on semmosia lomalaisten leikkitreffejä, perheen näkemistä ja retkikohteita. Halaus sinne! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

24 kommenttia

 1. Annie 11.07.2022

  Täytyypä kokeilla! Mä itse rakastan just kaikkia simppeleitä ja vähän ns. perinteisempiä reseptejä tyyliin erilaiset piirakat, joita nautitaan jäätelön kanssa 🙂 Ja jos resepti näyttää siltä, että siinä on jotain 30 erilaista ainesosaa, kaikkia joku 1 tl, niin tiedän että ei oo mun juttu, en raaski ostaa enkä jaksa keskittyä kokkaamiseen 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.07.2022

   Siis mulla on ihan sama juttu noiden ainesosien suhteen! Toivottavasti tykkäät 🙂 <3

   Vastaa
   • M 13.07.2022

    Kuulostaapa hyvälle! Etenkin tuo, että kaikki ainekset ovat sellaisia, että yleensä niitä löytyy jo kotoa. Tämä lähtee kokeiluun.

    Vastaa
    • Sara Parikka 21.07.2022

     huippua 🙂 <3

     Vastaa
 2. Hanna85 11.07.2022

  Sun reseptit on aina menneet kokeiluun ja niiin herkullisia, olis ihan mahtavaa jos ne kaikki sais todellakin samojen kansien väliin!

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.07.2022

   ihana kuulla <333 kiitos paljon! 🙂

   Vastaa
 3. Jensusa 11.07.2022

  Näyttää ja kuulostaa todella herkulliselta! Ja sen verran helppo että ehkä mieki osaisin 😀 Ja oispa aivan täydellistä jos tekisit reseptikirjan, täällä ois ainaki yks innokas kirjan ostaja heti! Oon selannu täältä blogista sinun reseptejä ja kirjannu ylös mitä haluan testata tänä kesänä. Niitä on niin paljon kaikkia ihania <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.07.2022

   hei ihanaa <333 kiitos kannustuksesta tosi paljon 🙂 ihanaa kesän jatkoa <3

   Vastaa
 4. Kerttuli 12.07.2022

  Ihan mahtava idea, olen tässä jo jonkin aikaa miettinyt, mitä keksisi tehdä mansikoista ja/tai raparperista. Rakastan clafoutista, olen tehnyt sitä mm luumuista, kirsikoista, nektariineista ja persimoneista. Tämä menee heti kokeiluun! Myös suolainen versio on hyvä idea, täytyykin myös tutkailla sitä!

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.07.2022

   oi parasta 🙂 Toivottavasti tykkäsit <3

   Vastaa
 5. Anniina 12.07.2022

  Ihan kohta on syyskuu ja saa syytä kyntilötä

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.07.2022

   <3

   Vastaa
 6. Anne 12.07.2022

  Tällaiset reseptit, jossa sekoitetaan tyyliin kaikki aineet keskenään, on mun lemppareita. Ehdottomasti testiin! Toimisikohan gluteenittomilla jauhoilla? Mietin yhtä tulevaa vierasta. 🤔

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.07.2022

   niin on 🙂 ääh hitsit en yhtään tiedä! Gluteenittomat jauhot taitaa toimia vähän eritavalla, mut tässä toisaalta vähän jauhoja. en osaa sanoa :/ <3

   Vastaa
   • Anne 22.07.2022

    Minä itseasiassa testasin tätä gluteenittomana (uskaltauduin tekemään juurikin vähäisen jauhomäärän takia) ja toimi oikein hyvin. Vertailukohdetta normaaliin ei kylläkään ole. 😄

    Vastaa
    • Sara Parikka 23.07.2022

     hei ihan huippua :))

     Vastaa
 7. anu 12.07.2022

  Hei! Mitä luulet toimisko ilman tota kermaviiliä? Jos yrittäis leipoa maidottomana.

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.07.2022

   hmmm.. en osaa yhtään sanoa.. toimisikohan semmoinen kaura-ranskankerma tyyppinen? 🙂

   Vastaa
 8. Titta Valli 12.07.2022

  Kokeiluun menee, kiitos <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.07.2022

   ihanaa :))

   Vastaa
 9. Jessica 12.07.2022

  Reseptikirja ehdottomasti myös muiden saataville! Sulla on tosi paljon herkullisia reseptejä mitkä kuuluu meidänki arkeen ja juhlaan <3 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.07.2022

   oi että 🙂 ihan parasta kuulla <3

   Vastaa
 10. Me kaksi ja lapset 03.08.2022

  Oi, tämä ohje vaikuttaa sellaiselta, että tekemiseen on helppo sisällyttää mukaan myös lapset!

  Vastaa
  • Sara Parikka 05.08.2022

   kyllä vain :)) ihanaa jos menee testiin siellä!

   Vastaa