q & a – arki ja perhe

fashion, kuulumiset, lapset, me, pohdintaa, tyyli

*postauksen kuvat on ottanut supertaitava Niki Strbian

Moikka! Laitoin viime viikolla IG:seen kysymysboksin aiheena ”Kysy perheeseen, arkeen, tms liittyen <3” ja sain valtavan määrän viestejä. Saman tyyppiset kysymykset toistui useasti ja tässä alla koottuna yhteenveto. 🙂 Ruokaan liittyviä kysymyksiä tuli myös paljon ja nimenomaan arkiruokaan, joten ajattelin tehdä siitä ihan oman postauksen pian. Ihanaa uutta alkavaa viikkoa! <3Sara

Minkä ikäisiä teidän lapset ovat?

2, 6 ja 8. Aika ihanassa iässä, kun ne alkaa olemaan jo vähän isoja, mutta samalla ihan lapsia vielä. <3

Ootko aina tiennyt, että haluat äidiksi?

Oon kyllä. <3 Hoidin nuorena paljon lapsia ja olisin hyvin voinut päätyä varhaiskasvatuksen alalle töihin. En ole ikinä haaveillut häistä tms, mutta äitiydestä kyllä. Nyt jälkeenpäin mietin, että oli kyllä rohkeaa kuunnella omaa fiilistä ja perustaa perhe ”nuorena”. Täytin samassa kuussa 23 vuotta, kun Matilda syntyi. Onneksi uskalsimme. <3

Mitä arkiruokia teillä syödään eniten?

Varmaan pastaa eri muodoissa.. Siitä meidän kaikki lapset tykkää. Meillä syödään eniten ihan tavallista kotiruokaa ja teen aika helppoja reseptejä. Palaan tähän vielä tarkemmin omassa postauksessa. 🙂

Onko teillä Mikon kanssa samanlainen kasvatustyyli ja samat arvot?

On kyllä. Pääosin ajatellaan samalla tavalla, mutta kyllä me myös avoimesti haastetaan toinen toisiamme ja jutellaan läpi erilaisia tilanteita tai toimintatapoja. Koen kuitenkin tosi tärkeäksi sen, että ajatellaan isossa kuvassa samalla tavalla.

Onko teillä aina siistiä vai kuuluuko arkeen kaaos? Onko ikinä tiskit laittamatta?

Ei todellakaan ole aina siistiä 😀 Kaaos on taattu ainakin lastenhuoneissa joka viikko ja tiskit on päivittäin myös laittamatta. Toisaalta meillä on usein myös suht siistiä ja alakerran saa siivottua 15min aikalailla kokonaan. Kodinhoitohuone on meillä sellainen paikka missä on usein kaikkea keskeneräistä ja se on hujan hajan. Onneksi meidän kodari on oman oven takana ja sen läpi ei kuljeta. 😀 Oon huomannut, että jos tavaroilla on paikat ja ylipäätään tavaraa ei ole liikaa on helpompi pitää siisteyttä yllä. Täytyy myös todeta, että me ollaan ostettu siivouspalvelu (Kotova) joka käy meillä tekemässä perussiivouksen joka toinen viikko. Oon kokenut sen todella helpottavana ja isona tekijänä siinä, että itse (+tietty Mikko) jaksaa pitää suht siistiä ilmettä yllä.

Onko teidän lapset koskaan kiukkuisia?

Tietysti on. 🙂 Nämä on just niitä asioita mitkä ei näy täällä blogissa ja instagramissa. En koe luonnolliseksi tallentaa/julkaista kiukkuisia hetkiä tai ylipäätään spekuloida eri ikävaiheita (ainakaan niitä haasteita) tarkemmin somessani. Jos olisin varma siitä, että kaikki materiaali pysyy mun omilla sivuilla, niin asia voisi ehkä olla toinen.. mutta olisi ihan kamalaa jos joku klikkiotsikko rakentuisi lasteni ympärille. Ehkä ymmärrätte mitä meinaan? <3

Vaikka postaan paljon juttuja lasten kanssa, niin samalla pyrin varjelemaan heidän herkyyttä ja yksityisyyttä. Meidän perheessä eletään kuitenkin ihan samalaista arkea kuin missä tahansa lapsiperheessä. Välillä raivotaan, väitetään vastaan, ei totella, kiukutellaan, huudetaan ja itketään. Semmosta se elämä on. 😀

Miten päädyitte siihen, että kaikkien lasten nimi alkaa M-kirjaimella?

Vähän vahingossa. Rakastuttiin Matilda nimeen ja sitten toisen lapsen kohdalla mietittiin nimiä ihan laidasta laitaan. Kun päädyttiin antamaan toiselle lapselle nimeksi Mimosa, niin kolmannen kohdalla oli aika selkää että halutaan hänen kuuluvan M-jengiin. <3

Arkirutiinit/ ilta + aamu?

Yleensä ekana meillä herää Melina ja Matilda, jolloin myös toinen vanhemmista herää. Aamuisin syödään aamupala, pukeudutaan ja teen lapsille kampaukset. Ollaan pyritty siihen, että aamut olisi suht leppoisia mutta aina se ei todellakaan onnistu. 😀 Tämä syyskauden startti on mennyt aamujen osalta tosi kivasti. 🙂 Mä syön usein aamupalan vasta kun lapset on lähteneet + samalla kun avaan koneen. Näen usein vaivaa aamupalan eteen ja se on mulle yksi päivän parhaista aterioista.

Iltaisin on vähän enemmän hommaa: vaatteet pesuun, käydään pesulla, syödään iltapala, luetaan iltasatu ja katsotaan seuraavan päivän vaatteet + reput valmiiksi. Pyritään siis aina iltaisin helpottamaan seuraavaa aamua mahdollisimman paljon. Usein illalla tehdään myös pikasiivous alakerrassa niin että aamupalaa pääsee tekemään siistiin keittiöön. Nyt arkena lapset menee aikaisin nukkumaan (about 20.00) joten illat on mulla ja Mikolla vapaita. Usein käydään urheilemassa (jompi kumpi tai vuorotellen), mennään yhdessä saunaan ja syödään iltapalaa.

Podetko vauvakuumetta?

En tällä hetkellä. Mutta välillä saattaa tulla semmosia vauvakuume puuskia <3 Uskon, että tämä tulee olemaan kohdallani ikuista. 😀 Onneksi meillä on lähipiirissä ihanan paljon vauvoja tällä hetkellä. <3

Miten ehdit liikkua?

En aina ehdi, mutta pyrin siihen että aika ei saa olla syy liikkumattomuuteen. Suurin osa liikunnasta tulee aktiivisena arkiliikuntana. Askeleita mulla saattaa tulla ihan normi arkipäivänä 15 000- 20 000. Tykkään eniten harrastaa liikuntaa aamuisin, kun energiaa on vielä paljon. Tämän tietysti mahdollistaa yrittäjyys ja omat aikataulut. Rakastan myös yhdistää juttuja, kuten kaverin näkeminen + lenkki/uinti.. ihan paras kombo! Käyn usein myös lenkillä samaan aikaan kun osa lapsista on harrastuksissa. Liikunta antaa mulle energiaa ja positiivista fiilistä. Oon huomannut, että jos otan itselleni tauon kotihommista ja käyn lenkillä + kuuntelen vaikka jotain lempparipodia, olen lenkin jälkeen niin paljon paremmalla tuulella ja se tekee mulle sekä tietty koko perheelle hyvää. Pitää muistaa pitää huolta itsestä. <3

Vanhempien oma ja yhteinen aika ja niihin vinkkejä?

Oma aika on meille molemmille tärkeää ja samalla vaalitaan myös perheen yhteistä aikaa. Parasta on jos homma on balanssissa. Tietty aina se ei onnistu, mutta useimmin onneksi. Me ollaan aina kannustettu toisiamme liikkumaan, näkemään kavereita ja ottamaan omaa aikaa. Molemmilla meillä on ollut aina tarve pärjätä lasten kanssa myös yksin ja itsenäisesti. Se on musta tosi tärkeää ja vapauttaa paljon mieltä. En koskaan joudu huolehtimaan lapsista, jos ne on Mikon kanssa ja toisin päin sama homma. Samalla me tiedetään molemmat aika hyvin koska on sellainen tilanne kotona, että ei ole oikea hetki lähteä ja jutellaan asioista avoimesti. Mulle tuntuisi tosi vieraalta, jos pitäisi kysyä puolisolta lupaa tms johonkin omaan menoon.

Me saadaan arjessa aika paljon yhteistä aikaa ja mun mielestä sillä pääsee jo pitkälle. <3 Meidän lapset menee arkena suht aikaisin nukkumaan, joten arki-illat on ihan lemppareita ja silloin on aina aikaa jutella ilman että joku keskeyttää. 😀 Kesällä vietettiin 24h kahdestaan ja se oli kyllä aivan ihanaa. Meillä on myös ihana tukiverkko, joka ottaa lapsia hoitoon/yökylään välillä ihan muuten vaan. Ollaan siitä kiitollisia. <3 Yhdessä olon ei tarvitse olla mikään spektaakkeli, vaan toisen kohtaaminen riittää.

Mistä kuormitut arjessa, mikä puolestaan antaa eniten voimaa?

Kuormitun: liiasta kiireestä, hälinästä ja massiivisesta multitaskaamisesta. Eniten saan voimaa siitä, että ehdin tehdä arjessa pieniä valintoja oman fiiliksen mukaan. Saan voimaa perheestä ja läheisten kanssa vietetyistä hetkistä, luonnosta ja hyvästä ruuasta.

Kumpi teistä vanhemmista ottaa vastuun ”meta-töistä”?

Vähän riippuu asiasta. Helposti ajattelisin, että otan enemmän vastuuta mutta sitten kun Mikko luettelee ne ”työt” mitkä on hänen vastuulla niin en ole enää varma. 😀 Sinänsä mun mielestä ei ole tärkeintä, että meneekö kaikki tasan vaan se että molemmat jaksaa. Välillä voi vaihdella sitä kumpi ottaa kodin asioista enemmän vastuuta. Meitä on myös auttanut paljon se, että jaetaan hommia joten molempien ei tarvitse olla kartalla kaikesta. Oli myös todella mielenkiintoista, kun Mikko jäi vuodeksi kotiin Melinan ollessa 4kk ja vastuut kääntyi toistepäin. Opittiin niin paljon ja arvostus toisiamme kohtaan nousi.

Teillä on kotona ihana valo ja ihanan valoisaa. Haittaako valo lasten nukkumista?

Kiitos <3 Valo on kyllä yksi parhaita juttuja meidän kodissa. Ollaan myös oltu tyytyväisiä ikkunoiden määrään ja ei olla niitä juurikaan peitetty. Lastenhuoneissa meillä on normi-ikkunat ja muistan kun pohdittiin olisiko sielläkin hienompi olla lattiasta kattoon malliset ikkunat.. Visuaalisesti kyllä, mutta käytännössä ne olisi olleet hankalammat. Meidän lastenhuoneet on aika kompaktit, joten normi-ikkunat mahdollistaa kalusteiden siirron paremmin ja ne on myös helppo blokata valolta. Meidän lasten huoneisiin ei siis tule valoa, jos ikkunat peitetään (kaihtimet + pimennysverhot) ja ovi laitetaan kiinni. Meidän kaikki lapset nukkuu parhaiten ovi kiinni, vaikka usein ne laitetaan kunnolla kiinni vasta myöhemmin illalla kun uni on jo tullut. Joten vastauksena, ei häiritse. <3 Täytyy kyllä vielä sanoa, että ollaan koko jengi hyviä nukkumaan, joten uskon että toisilla voisi olla enemmän ongelmia valon kanssa.

Vinkkejä siihen kuinka jaksaa olla läsnä perheelle raskaan työn ohella?

Tää on mulle ajoittain vaikeaa. Etenkin etätyö aiheuttaa sen, että kunnon siirtymää työn ja kotona olon välillä ei synny. Oon yrittänyt keksiä erilaisia tapoja karistella työasiat mielestä esim: nostan läppärin kaappiin, laitan puhelimen pois, leikin hetken lasten kanssa ja käydään ulkoilemassa / teen ruokaa. Todellisuudessa mulla saattaa tulla työviestejä usein vielä kasilta illalla ja turhan usein kurkin niitä. Nyt syksyllä mulla on vähemmän töitä ja sen tuntee kyllä heti omassa vireystilassa.

Oon huomannut, että ulkona oleminen auttaa tosi paljon läsnäoloon ja siellä saa usein karistettua työt pois. Lasten kanssa höpöttely ja iltasadun lukeminen on myös mulle tärkeitä joka päiväisiä juttuja. Kysyn lapsilta päivittäin paljon kysymyksiä ja kuuntelen heidän pitkät höpinät samalla kun teen iltapalaa tms. Välillä on myös ihan ok todeta, että ei jaksa olla läsnä ja kaipaa vaan omaa aikaa sekä lepoa. <3 Usein äitinä saattaa ottaa paljonkin vastuuta (+ painetta) juuri siitä henkisestä yhteydestä ja läsnäolosta, vaikka samalla tavalla se perheen toinen aikuinen voi olla välillä vetovastuussa.

Saako teidän lapset kaikki yhteistöissä näkyvät lelut/vaatteet?

Ei saa. 🙂 Usein yhteistöissä halutaan näyttää laajempaa valikoimaa tai vaikka jonkun tuotteen molemmat värit. Meidän lapset tykkää tosi paljon olla mukana mun työjutuissa ja usein he saavat valita kuvausten jälkeen mieluisan tuotteen itselleen. Viemme muutaman kerran vuodessa lahjoitukseen (Hope Ry) tuotteita tai annamme niitä läheisille lapsiperheille jos löytyy tarvetta. Kaikista saaduista tuotteista maksetaan myös verot ja en ikinä myy niitä eteenpäin. Koen, että lahjoittaminen/antaminen on ihana tapa jakaa hyvää. <3 Vielä se pitää sanoa, että kaikki tahot joiden kanssa teen yhteistyötä on tarkkaan harkittu ja tuotteet joita nostan on aidosti omia/meidän perheen suosikkeja. Kerron jos kyse on uutuudesta jota en ole itse kokeillut tms. 🙂

Mistä pienistä asioista iloitset arjessa?

Vaikka mistä! Siitä, että ollaan terveitä, saan tehdä työt rauhassa, ruuasta, liikunnasta, lasten jutuista, hienosta säästä, meidän kodista… jne.. Yritän aina fiilistellä mahdollisimman pieniä asioita. En kestä kovinkaan hyvin turhaa valittamista, pessimismiä tai negatiivisuutta. Elämässä on tarpeeksi haasteita ja murhetta, joten parempi keskittyä hyvään, eiks vaan!

Asuuko teillä vielä koira? Näkyy niin harvoin somessasi <3

Lila täyttää pian 12.vuotta ja hän asuu pitkälti Mikon vanhempien kanssa. Siellä hän pääsee jatkuvasti mökille, saa nukkua sängyssä ja viettää eläkeläisen elämää = nukkuu paljon. Lila asui rakennusajan heidän luona ja kun uusi talo valmistui + Melina syntyi hän muutti takaisin kotiin. Se ei sitten ollutkaan pienelle ja vanhalle koiralle enää paras juttu. Ruoka ei maistunut ja lapsille äksyily alkoi. Lila käy meillä aina välillä hoidossa ja se on sujunut tosi hyvin. <3

Mikä on parasta äitiydessä?

Vaikeaa edes määritellä. Rakastan olla äiti. Se on mulle tosi luontevaa. Rakastan nähdä, kun pienet kasvaa ja olla heille turvallinen, tsemppaava ja rakastava aikuinen. Parasta on viettää lasten kanssa aikaa. <3 Parasta on myös se, että voin itse määritellä millainen äiti lapsilleni olen.. Tykkään esim niistä hetkistä, kun teen päätöksen ettei mennäkään normikaavan mukaan ja lapset on ihan innoissaan. Mieleen on jäänyt, kun kesällä Matilda ei saanut unta ja hän tuli ysin jälkeen sitä valittelemaan. Muut lapset nukkui ja Mikko oli kaverin kanssa mökillä.. Mä sanoin, että hän voi tulla mun kanssa alas ja me mentiin yhdessä poreisiin, syötiin sipsiä (vaikka hän oli tietty jo pessyt hampaat) ja jäätelöt ja köllöteltiin + höpöteltiin melkein puoleen yöhön meidän terassilla. Niin ihanaa ja tärkeää meille molemmille.

Oletko koskaan huonolla tuulella, suututko/raivoatko? Olet aina niin tyynen oloinen.

OLEN!!! 😀 Siis tämä on kyllä just se mikä helposti jää kokonaan somen ulkopuolelle ja sitten saattaa tulla sellaisia ajatuksia, että mä olisin AINA seesteinen. Noup. Oon oikeesti aika pippurinen tyyppi jolla vahva oikeudentaju.

Millaista oli esikoisen kanssa ensimmäisenä vuotena?

Se oli jollain tapaa elämäni paras vuosi. Olin niin onnellinen. <3 Tehtiin paljon kaikkea yhdessä ja hoidettiin Matildaa aivan innoissaan. Tietysti silloin oli myös paljon epävarmuuksia, mutta jälkeenpäin ajateltuna oon kyllä tosi ylpeä miten mä nuorena äitinä pärjäsin kaikesta. Nautin siitä tosi paljon. <3

Onko teillä ruutuaikaa lapsilla?

Ei ole. Me ei olla koettu tarpeelliseksi asettaa sellaista. Joinain päivinä ruutuaika saattaa olla suurempi ja useimmiten se jää tosi pieneksi. Meidän lapset on suurimman osan ajasta naapuruston lapsien kanssa ulkona, harrastuksissa tai kotona leikkimässä. Meillä ei ole pelikonsolia tms. Tämä on kyllä asia jonka kanssa saa olla hereillä. 🙂

Vieläkö perheen olisi tarkoitus kasvaa?

Tätä kysyttiin tooooosi monta kertaa. 🙂 Me ollaan ajateltu, että tämä kolme on superhyvä. Samalla tiedostan et ollaan vielä nuoria ja mieli voi muuttua. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

32 kommenttia

 1. Henriikka 21.08.2022

  Ihana hyvänmielen postaus ja plussaa, että jaksoit panostaa vastauksiin ❤️ Papupataa odotellessa. 🌸

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.08.2022

   hei ihana kuulla <3 Kiitos paljon! Saapi nähdä koska me päästään mikkien äärelle. 🙂 Mutta ihana kuulla, että siellä odotellaan!

   Vastaa
 2. Kata 21.08.2022

  Ihana postaus 🥰🙏 hei tuli mieleen, et ois ihana arki-illan piristys jos haluisit taas pitää jonkun höpöttelyliven instassa 😊 se oli niin kiva, jonka piditte sun siskon kanssa joskus alkukesästä ❤

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.08.2022

   Kiitos 🙂 Heiii ihan supervinkki! Mä/me tehdään se pian <3 Livet on tosi kivoja! Kiitos kun muistutit!<3

   Vastaa
 3. Julia 21.08.2022

  Moikka!
  Ihana lukea teidän elämästä ja seurata sitä. Juuri eilen kerroin miehelleni, miten arvostan teidän normaalia arkea suuresti. Teette ihan tavallisia asioita ja nautitte toistenne seurasta ilman, että tarvitsee antaa siitä somea varten mitään kiillotettua kuvaa. Kerrot tässäkin rehellisesti myös haasteista, vaikka niistä et postauksia teekään. Vaikutatte ihanalta perheeltä❤️
  Hyvää alkavaa syksyä!🍂🍁

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.08.2022

   voi kiitos <3 miten ihana kuulla, että se tavallisuus välittyy..koska sitä meidän elämä todella on <3 kiitos tästä viestistä :)<3 merkitsee paljon! Paljon terkkuja sinne teidän perheelle ja ihanaa syksyä 🙂 <3

   Vastaa
 4. Pv 21.08.2022

  Ihana ja selkeä postaus. ❤️ Ootte ihana perhe ja tuli paljon uutta tästä postauksesta minulle. Papupataa myös täälä odotellaan seurskai työmatkoille.

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.08.2022

   kiitos paljon 🙂 onpa ihana kuulla <3 toivotaan, että päästäisi vielä tämän vuoden puolella mikkien äärelle. 🙂

   Vastaa
 5. Jenni 21.08.2022

  Tulipa hyvä mieli postauksesta! Kiitos 😍 teidän arkea ja positiivisuutta on ihana seurata. Itse olen perusluonteeltani pessimistinen ja helposti ajaudun negatiivisuuteen. Joudun tietoisesti keskittymään usein siihen, että ajatukset pysyy positiivisina, mutta uskon, että positiivisuuttakin voi harjoitella 😊 sun tekemä positiivinen ja hyvän mielen sisältö on just sitä mitä mä somelta haluan 😍

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.08.2022

   Ihana kuulla 🙂 Hei ihan varppina voi paljon myös itse vaikuttaa siihen miten ajattelee. hyvä sä! <3

   Vastaa
 6. Anni 21.08.2022

  Olipa kiva postaus! Jotenkin helpottavaa lukea, että samoja asioita kaikissa lapsiperheissä käydään läpi 🙂

  Tuli mieleen tuosta yhdestä kysymyksestä, että saavatko lapsesi rahallista korvausta sinulta ollessaan mukana jossain sun yhteistyöjutuissa (esim. vaate- ja lelukamppikset)?

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.08.2022

   Kiva kuulla 🙂 Sama meno täällä 😀 <3
   Joo, me säästetään heille tulevaisuuden varalle.

   Vastaa
 7. Sinna 21.08.2022

  Kiva postaus! Erityisesti tyttöjen ilta Matildan kanssa poreissa sai hymyilemään! Varmana jää hänellekkin mieleen 😊

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.08.2022

   Kiitos 🙂 varmasti molemmat muistaa sen aina <3

   Vastaa
 8. Päivi Kainulainen 22.08.2022

  Wau 🤩 Toi sun asenne on niin ihanan positiivinen. Kunpa aina itekki muistais nauttia noista pienistä jutuista. Ikinä en oo kaivannut mitään mahtipontisia juttuja ollakseni onnellinen tai iloitakseni,mut edelleen liian usein sitä välillä jumittuu johonki negatiivisuuden pyörteeseen.
  Parasta elämässä on kuitenkin noi pienet jutut, terveys sekä perhe.
  Seuraan sekä sinua,että Mikkoa instassa ja teistä huokuu aina sellanen aitous ja onnellisuus. Hyvä te ❤️
  Ja teidän tytöt, sydän sulaa 😍
  Vaikutatte sellasilta vanhemmilta, mitkä jokainen lapsi ansaitsis. Rakkautta,lämpöä ja turvaa. Rajoja unohtamatta 🥰
  Mä en koskaan saa olla äiti, mutta sitäkin parempi kummitäti oon kolmelle Super-tyypille. 💚❤️💙

  Ihanaa syksyä sinulle sekä koko teidän perheelle. ☀️🍃

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.08.2022

   tietty se ei aina multakaan onnistu, mutta onneksi suurimman osan ajasta ne pienet jutut merkkaa. <3 ja siitä on hyvä aina muistuttaa itseään. 🙂
   Kiitos paljon kauniista sanoista <3 tulipa hyvä mieli ja merkitsee paljon <3
   Hei ihanaa, että saat olla turvallinen ja läheinen aikuinen kummilapsillesi. Se on merkityksellistä. <3

   Kaikkea parasta sinne ja ihanaa alkavaa syksyä 🙂 <3

   Vastaa
 9. Ninni 22.08.2022

  Ihana postaus. Teidän juttuja on niin kiva seurata ja oon aina miettinyt, että teidänlaisen perheen kanssa olisi ihanaa olla ystäviä 😀 Ja vaikket näytäkään somessa ns ”huonoja” hetkiä lasten kanssa, niin silti pystyy hyvin samaistumaan moniin asioihin. Sellanen tuli mieleen, että onko teillä aina lapset tykänneet harrastuksista? Meillä hankala tilanne, että lasta ei meinaa innostaa etenkään liikunta.. Ei varmaan pitäisi tästä stressata, mutta silti mietityttää.

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.08.2022

   voi miten ihanasti sanottu, kiitos <3 🙂
   Meillä oli reilu vuosi sitten ihan sama tilanne.. lapsia sai tosi paljon kannustaa ja usein nimenomaan harrastukseen lähteminen oli vaikeaa. Samalla he halusi kuitenkin harrastaa kyseistä lajia.. eli ei ollut kyse siitä, että pitäisi vaihtaa. Me tehtiin sitten semmoinen tarrahomma, että saa aina tarran, jos turha valitus ennen harrastuksen alkua jää pois. Niitä keräämällä sai sitten jonkun palkinnon tms. en enää muista. 😀 Taisi olla, että vein ne mäkkäriin joskus sitten treenien jälkeen. Nyt juuri juteltiin Mikon kanssa, että innostus on syttynyt ja enää ei tarvitse kannustaa harrastukseen lähtemiseen. 🙂
   Tsemppiä sinne paljon! Toivotaan, että löytyy se oma juttu <3

   Vastaa
 10. Kesän lapsi 22.08.2022

  Sinun blogia ja instaa on Sara ihana seurata ☺️ Tavallinen arki on myös minun mielestäni ihan parasta ja sitä voi varioida vielä paremmaksi hyvinkin pienillä asioilla, niin sanoilla kuin teoilla. Kiitos hyvän mielen sisällöistä! Myös minun mielestäni oli kiva, että raotit teidän arjen haasteita edes sanomalla, että myös teillä niitä on. Ymmärrettävästi ne rajautuvat sisällön ulkopuolelle. Vertaistuen kannalta on kuitenkin mukava huomata, että samat uhmat, sisarusten väliset kinat sun muut on muillakin, vaikkei niistä aina ääneen puhutakaan. Tykkäsin kovasti myös siitä Ruuhkavuosi rakkautta-podin jaksosta, jossa olit vieraana. Positiivisuutesi antaa virtaa muillekin. Mukavaa syksyä perheellenne! 🤩

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.08.2022

   voi miten ihana kuulla 🙂 Joo siis tietysti täällä kans on käsillä ihan se koko elämän kirjo.. välillä raskaampaa ja välillä kevyempää. <3
   Kiitos paljon tästä viestistä. 🙂 Kaikkea parasta ja ihanaa syksyä sinne!

   Vastaa
 11. Annie 22.08.2022

  Kuulostaa aivan ihanalta tuo teidän illanvietto Matildan kanssa <3 Varmasti jäi hänellekin mieleen kivana spesiaalihetkenä äidin kanssa.

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.08.2022

   toivotaan 🙂 <3

   Vastaa
 12. Hanna 22.08.2022

  Ihana postaus, tuli ihan onnellinen fiilis! ❤️
  Positiivisuus on kyllä avainjuttu elämässä! Monet hankalat tilanteet lastenkin kanssa tuntuu menevän helpommin kun pysyy itse ”plussan puolella”. Tähän ei kyllä aina pysty, eikä tarvitsekkaan mutta sehän on armollisuutta se 🥰
  Papupataa myös odotellessa!!

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.08.2022

   ihana kuulla <333
   tuo on kyllä totta, vaikka kyllä ne pienet osaa 😀 hei kiva kuulla, toivotaan että päästäisi pian mikkien äärelle!

   Vastaa
 13. Alisa 22.08.2022

  Olipa ihana postaus! 😍
  Itse oon parikymppinen opiskelija jolla ei ole lapsia, mutta silti tykkään seurailla teidän arkea ja oot yksi harvoja vaikuttajia, keitä seuraan aktiivisesti. Jotenkin sun sisältö on niin aitoa ja positiivista, vaikka et juuri noita arjen vastoinkäymisiä someen liiemmin kuvaakkaan, ei siltikään tule mikään ”feikki positiivinen” fiilis. Mulla kans tulevaisuuden haaveisiin kuuluu omat lapset ja perhe, ja silloin haluan ehdottomasti mennä omaa tietäni enkä kangistuneiden kaavojen mukaan. Sun sisällöstä tulee itsellekin niin inspiroitunut ja hyvä fiilis, vaikka elämäntilanteet onkin ihan erit. Aina innoissaan katson ig storeista höpöttelyjä ja reseptejä yms. 😄 Ja täällä kans papupataa odotetaan innolla, jos se saa vielä uusia jaksoja. 😍

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.08.2022

   en kestä miten ihana viesti <3 KIITOS!
   Tää on niin parasta palautetta, että hyvä kun en ala kunnolla itkemään täällä 😀
   Oon varma, että sun haaveet käy toteen sitten kun aika on oikea 🙂 <3 Aivan ihanaa syksyä sinne ja paljon terkkuja!! <3

   Vastaa
 14. Niisku 23.08.2022

  Nää sun postaukset blogissa ja ig:ssa on ihan parhaita 😊. Odotan aina innolla uutta blogipostausta ja saatankin toisinaan käydä useasti päivän mittaan kurkkii oisko uutta tullut 🙏

  Tyylisi on selkeä ja täydennät sitä kauniilla kuvillasi. Onko teillä kotona esillä näitä Nikin ottamia kuvia? Ne ovat todella kauniita 🤍 upeita muistoja näistä hetkistä!

  Itse tykkään valokuvata ja ennenkaikkea ikuistaa kuvia lapsista kauniissa maisemissa tai ihan vaan arkisissa puuhissa. Näihin on sitten ihana aina välillä palailla.

  Toivon sinulle ja perheellesi ihanaa alkavaa syksyn aikaa 🌾🍃🤍

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.08.2022

   oikeesti, voi miten ihana kuulla :)) Täytyy siis todella aktivoitua täällä blogin puolella. Ajatella, että joskus kirjoitin melkein kerran päivässä!

   Meillä on Nikin kuvia kyllä kotona <3 ja siis tietty sellaisia missä näkyy kasvot ja ilmeet jne. Vaikka on näissä blogin kuvissakin oma tunnelma. 🙂 Tuo arkinen kuvaus on muuten aivan ihana kulma! Niitä pitäisi ottaa lisää!

   Kiitos paljon <3 Samaa toivon sinne sinulle 🙂 Kaikkea parasta syksyyn!

   Vastaa
 15. pohdiskelija 24.08.2022

  Minusta teidän perheen tapa nähdä ja kokea maailma, arki ja sen pienet (isot) onnenhetket ja mahdollisuudet on hyvin samankaltainen kuin meillä. Tasapainoisuus, turhan suorittamisen välttäminen ja elämänilo välittyy ainakin tänne ruudun taakse asti! 🙂

  Meidän perheessä on ollut viime vuosina haasteita, kun toinen vanhempi on kuntoutuksessa ja terveys+työkyky on kysymysmerkki, lisäksi lapset on aktiivisia ja voimakastahtoisia ”menijöitä”, joten melkoista tasapainoilua on välillä ollut. Päivän päätteeksi kuitenkin päällimmäisenä tunteena kiitollisuus siitä, mitä meillä on (ihana perhe valloittavine persoonineen ja toisemme) 🙂

  Aurinkoista syksyä teidän perheelle!

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.08.2022

   Kiitos, ihana kuulla että se välittyy. <3 Musta tuntuu, että täällä blogissa on niin samanhenkistä porukkaa ja se on parasta :)<3

   Ikävä kuulla haasteista ja samalla niin upea asenne sinulla. Muista pitää itsestäsi kaiken keskellä huolta <3 helpommin sanottu kuin tehty. Onneksi voi olla varma myös siitä, että haastavien vuosien jälkeen tulee taatusti aika kun hommat menee tasaisesti 🙂 Paljon voimia, tsemppiä ja aurinkoa koko teidän perheelle 🙂

   Vastaa
 16. Pia päivi 25.08.2022

  Moi. Ihana postaus teidän perheestä.
  Kiva oli lukea sitä.
  Hyvää loppukesään ja alkavaa syksyä.
  : ))

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.08.2022

   hei ihana kuulla 🙂 <3 kiitos paljon, samoin sinne!!

   Vastaa