reissuun liittyvä q&a

loma, me, pohdintaa, travel

Moikka! Kiitos kaikista kysymyksistä liittyen reissuun. 🙂 Alla kootusti vastaukset! Ihanaa viikonloppua! <3Sara

Kuinka kauan ootte Kreikassa?

Olen reissussa lasten kanssa noin kolme viikkoa ja Mikko on viisi viikkoa. 🙂 Ei olla totuttu näin pitkiin matkoihin ja tässä ajassa ehtii tulla jo koti-ikävä. Samalla on tietty kiitollinen olo siitä, että oli ylipäätään mahdollista lähteä Mikon työmatkalle mukaan.

Ei olla koskaan käyty lasten (9v. ja 13v.) kanssa rantalomalla ja ensi kesänä olisi suunnitelmissa lähteä. Kreikka houkuttelisi. Budjetti on 1800-2300€ (2aik.+2lasta). Mihin kannattaa panostaa: hotellin varusteluun, hotellin aamupalaan, sijaintiin…?

Hei ihanaa 🙂 <3! Hmm.. aika haastava kysymys. Mä ehkä miettisin mitä lomalta toivon ja sen pohjalta suunnittelisin. Rahaa säästyy, jos tekee aamupalan itse.. ja jos viihtyy rannalla, niin hotellilla ei tarvitse olla isoja uima-altaita jne. Siinä taas sijainti rannan lähellä olisi hyvä! 🙂 Toivottavasti löydätte juuri teidän tarpeisiin sopivan lomamatkan.

Mikä sinun ja tyttöjen mielestä matkassa on parasta ja miksi?

Mun mielestä on parasta saada etäisyyttä ja perspektiiviä omaan arkeen. Vaikka teen täältä jonkin verran töitä ja hoidan asoita niin se ei tunnu samalta. Reissun päällä mieli rauhoittuu ja olen läsnä lasten kanssa. <3 Nautin myös siitä, että pääsen valmiiseen pöytään ja ei tarvitse pyykätä, siivota tai tehdä ruokaa. Ai että mitä luksusta! Myös lasten kuskaaminen harrastuksiin jne puuttuu täällä.

Matilda: No musta kaikki taidejutut on ollu parhaita ja se simpukkataulu minkä ostin. Odotin sitä paljon. Sitten retki kaupunkiin ja se donitsi on ollut kyl kans parhaita.

Mimosa: Varmaan perheen yhteinen aika ja se et ollaan oltu ihan vaan rennosti. Oon eniten tykännyt sukeltaa ja musta on parasta et isi tekee töitä silleen et päästään tämmöseen paikkaan. <3

Onko lasten opettajat ihan fine noiden pidempien poissaolojen kanssa? 

On kyllä. 🙂 Pidempi loma piti hakea rehtorilta ja saimme luvan mutkitta. Tietty mietittiin tarkkaan, että miten matka olisi hyvä hoitaa meidän perheen ja lasten koulun kannalta. Päädyttiin siihen, että tehdään syysloman aikana kouluhommat. Meidän lapset on vasta ykkösellä ja kakkosella, joten kovin vaativaa koulunkäynti ei vielä ole. Olen kiitollinen siitä, että koulusta löytyy joustoa ja ymmärrystä vanhemmille jotka ei tee 8-4 työtä.

”Olipas ihana lukea teidän lomakuulumisia täältä blogin puolelta ja kuvat tuovat kyllä kesäisiä ajatuksia tänne Suomen syksyyn.😊💛Nauttikaa lomasta auringon alla ja viettäkää ihania lomapäiviä tyttöjen kanssa, tytöt saavat ihania muistoja tämmöisten matkojen kautta ja onhan niitä sitten mukava muistella vuosien päästä.💛” -Aivan ihana kommentti. Kiitos <3

Onpa teillä ihana syksy siellä lämpimässä ja valossa! Jää varmasti lapsillekin arvokas ja ainutlaatuinen muisto. Ootteko muuten koskaan reissuilla kuvanneet videopäiväkirjaa? Me oltiin kolme vuotta sitten puolitoista kuukautta reissun päällä lasten ollessa 3- ja 5-vuotiaita ja kuvattiin koko reissun ajan. Näitä videoita on katseltu ihan älyttömästi (viimeksi eilen) ja tuon videopäiväkirjan avulla lasten muistot reissusta on säilyneet paremmin. Varsinkin pienempi olisi varmasti jo suurimman osan unohtanut. Vinkkinä siis tämmöinen, tuonut ainakin meille ihan suunnattomasti iloa jälkeenpäin ❤️ Ja sit ollaan ladattu videot yksityiselle youtube-kanavalle, niin niitä on helppo katsoa milloin vain telkkaristakin.

Hei ihanaa <3 Kuulostaa ihan huipulta. Me kuvaillaan kyllä paljon kuvia ja videoita, mutta ei olla tehty päiväkirjamuotoon. Aika ihana idea!

Moikka! Kiinnostaa tietää onko siellä love island kuvaukset menossa? Ihanaa reissua teille.

Enpäs tiedä siitä tuotannosta. 🙂 Täällä kuvataan ainakin Bachelor 2 kautta ja siis siinä ohjelmassa Mikko on juontajana. <33

Onko lapset pysyneet reissussa terveenä? Olen kuullut että usein vatsatauti iskee kun lapset matkustaa..

Meillä ei ole koskaan lapset sairastuneet vatsatautiin ulkomailla (kop kop). 😀 Meidän lapset on yleisesti ottaen terveitä ja sairastaa harvoin, joten sen suhteen ei ole ollut ongelmia. Tietty meillä on lääkkeitä mukana ja matkavakuutus suojana. 🙂

Millaista on matkustaa pienten lasten kanssa? Onko vinkkejä. Hyvää syksyä:))

Me ollaan aina nautittu lasten kanssa matkustamisesta. Usein ulkomailla lapset otetaan ihanasti huomioon ja heidät voi ottaa illalla ravintolaan mukaan jne. Mun mielestä yksi tärkein juttu matkustaessa on oma hyvä fiilis ja mahdollisimman rento asenne. Uskon, että se tarttuu lapsiin ja tekee ison merkityksen koko matkaseurueelle.. ja samaan hengenvetoon on todettava, että se ei tietenkään aina onnistu omalla kohdalla. Hehe. Jos mun äiti lukee tätä postausta niin hän naureskelee, että ”juu, eipä se Sara koko ajan hymy korvissa ole” 😀 Tarkoitan kuitenkin sitä, että kannattaa mennä tilanteen mukaan ja välillä sieltä mistä aita on matalin. Säätöä takuulla riittää, mutta oma asenne ratkaisee yllättävän paljon.

Mulle on myös tärkeää varautua erilaisiin asioihin.. Tykkään miettiä tarkasti mitä pakkaan mukaan ja pohdin mistä olisi eniten apua. Usein reissussa me ei pidetä kellon tarkasti kiinni rutiineista, vaan mennään fiiliksen mukaan. Tietysti pidempi reissu pienten kanssa (etenkin kun Mikko on töissä) on myös ajoittain todella intensiivistä ja reissussa tulee oltua yhdessä aivan KOKO AJAN. 😀 Samalla nukkumaan meno venyy ja jäätelöä kuluu. Ei haittaa, jos pienin nukahtaa rattaisiin kesken illallisen tai lounas jää joltain päivältä väliin. Se ei ole niin justiinsa! Loma on loma ja matkustaessa voi olla vähän eri säännöt. 🙂

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 kommenttia

 1. Laura 08.10.2022

  Ihania kuvia🧡oot niin kaunis ja sua on ihana seurata…aitoutesi ja ihanan positiivinen asenteesi todella välittyy. Odotan aina innoissani uusia postauksia. Olisi niin ihana nähdä sut joskus, olisi ihanaa joku meet and greet juttu? Itselläni myös tyttö 7v ja poika täytti just 6kk….täältä saa paljon inspistä kaikkeen🧡🧡jatka samaan malliin ja niin paljon tsemppiä loppureissuun:)))

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.10.2022

   voi miten ihana kuulla <3 kiitos! 🙂 Hei kuulostaapas mahtavalta teidän jengi <3 Olispa kiva tosiaan joku meet&greet!! Kiitos paljon tästä ihanasta viestistä <3 🙂 Kivaa syksyä sinne!

   Vastaa
 2. Terhi 09.10.2022

  Ihania kuvia joista paistaa hyvä fiilis ja onni 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.10.2022

   kiitos paljon ☀️🥰

   Vastaa
 3. Saaga 09.10.2022

  Kauniit kuvat ja kiva lukea. Meillä on muutaman viikon päästä loma edessä 🌞 Tykkään myös miettiä hyvissä ajoin, mitä pakata mukaan. 🌴
  Lämmintä lomailua vielä teille 😊

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.10.2022

   Hei aivan ihanaa ☀️⛱❤️ Nauttikaa! Lämpö ja aurinko tekee kyllä hyvää 🥰

   Vastaa
 4. Noora 11.10.2022

  Miellä ei ihan yhtä sopuisasti sujunut koulusta rehtorilta 2 viikon loman pyynti 2 luokkalaiselle.
  Ollaan siis menossa Lappiin 2 viikon ajaksi koko poppoo marraskuussa.
  Laittelin rehtorille viestiä jo 1 luokan keväällä, mutta tähän ei rehtori koskaan vastannut.
  Kirjoitin sitten 2 luokan syksyllä heti uudelleen, johon rehtori vastasi, ettei voinut edellisenä lukuvuonna vielä vastata mitään. Noh omasta mielestäni, tästä olisi voinut silloin kertoa ja sanoa että palataan aiheeseen syksyllä uudelleen, nyt jätettiin vain vastaamatta…
  Lisäksi rehtori kertoi, että 2 viikkoa on todella pitkä aika ja siinä tippuu opetuksessa kärryiltä. Opettaja kuitenkin puolti loman puolesta, joten se myönnettiin. Rehtori kuitenkin kirjoitti, ettei enempää lomaa tule myöntämään lukuvuoden aikana, muistutti pyytämään läksyt opettajalta ja kertoi että tämän loman johdosta ei myönnä lapselle mahdollisuutta tukiopetukseen!
  Olin kyllä vähän puulla päähän lyöty tällaisen vastauksen saaneena, jäi kyllä niin kamala maku tuollaisesta rehtorista!
  Ja juurikin kun kyse 2 luokkalaisesta… Voisin villisti veikata, että enemmän hän oppii asioita 2 viikon aikana lapissa kuin koulussa.

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.10.2022

   herranjestas.. onpas erilainen kokemus. Aika hämmentävää miten koulu-/rehtorikohtaisia nämä asiat näköjään ovat. Ymmärrän, jos on jäänyt kurja fiilis :/

   Vastaa

ylös