keskiviikon kuulumiset

kuulumiset, lapset, me, pohdintaa

Moi! Muistan kuinka lapsena keskiviikko oli viikon inhokkipäivä. Silloin menin aina suoraan koulusta junalla Kirkkonummen keskustaan ja kulutin aikaa ennen illan harrastusta. Nykyään keskiviikko on yksi lemppareista, koska meillä käy jokatoinen keskiviikko siivooja! Laskin juuri, että nykyinen 60% kotitalousvähennys on kyllä ihan huippu ja sen avulla säästää yllättävän paljon siivoojan palveluista. Tästä aiheesta tulikin mieleen, että pitäisi buukata ikkunanpesu taas alkukeväälle. Kevätaurinko on meidän isoissa ikkunoissa niin karu.. voitte vaan kuvitella pienten käsien jälkien määrän. 😀 Ollaan ostettu jo vuosia siivous Kotovalta ja ikkunoiden pesu Benoa oy:ltä. *ei yhteistyö

Söin tänään tämän vuoden ekan laskiaispullan ja oli kyllä hyvä. Pitääkin leipoa pullia itse joku päivä. Pakkaseen ostin valmiita pullia lapsia ja heidän kavereita varten. Joku päivä koulun jälkeen on kiva tehdä spesiaali välipala.

Alkuvuosi on startannut vauhdikkaasti, mutta samalla tasaisesti käyntiin. Tämän vuoden työjutut innostaa ja tykkään paljon siitä vaihtelusta mitä tämä vuosi tuo tulleessaan. Vähemmän instagramia ja enemmän muita sisältöjä. 🙂 Viime vuodet oon ollut niin tiiviisti IG:ssä, että vaihtelu virkistää. Tuntuu, että nautin nyt myös instagramin tekemisestä enemmän kun siellä on väljyyttä.

Meille tehdään tällä viikolla sisustukseen yksi isompi muutos ja en malta odottaa, että näen miltä se näyttää. Ollaan tilattu meidän sohvaan uudet päälliset ja meinataan pestä nykyiset ekaa kertaa. En kyllä huomaa meidän sohvassa likaa tms, mutta uskon että pesu on todella tarpeellinen nyt melkein kolmen vuoden käytössä olon jälkeen. Uskon, että uudet päälliset muuttaa myös ilmettä yllättävän paljon etenkin kun uusi väri on tumma. Kuvaan teille viimeistään ensi viikolla miltä näyttää! 🙂

Tällä viikolla mulla on taas crossfit, jonka pariin oon pitkän tauon jälkeen palannut. Lopetin aikanaan kun aloin odottaa Melinaa (ja olin niin pahoinvoiva), mutta nyt on kiva taas herätellä lihaksia. Etenkin selkä ja kädet kiittävät kun saa kunnon treeniä. Oon aatellut, että 1 lenkki, 1 crossfit ja 1 pilates/jooga olisi ihan täydellinen kombo viikkoon. Tuollainen kokonaisuus myös tuntuu saavutettavalta. Oon huomannut, että ainakin töiden suhteen mua auttaa tosi paljon se, jos en tukota aikataulua liian tiukaksi. Sen alle helposti musertuu ja kokee jatkuvaa epäonnistumista. Ennemmin odottaa vähemmän ja yllättyy iloisesti siitä kun kaikki asiat saa tehtyä. 🙂

Tuo ihana koira joka näkyy yllä olevassa kuvassa on mun kaverin vuoden ikäinen pentu, joka pääsee välillä mukaan kun käydään avannossa. Hän on niin suloinen tapaus! <3 Meillä on podettu jo pidemmän aikaa aika kovaa koirakuumetta ja erityisesti keskimmäinen ei välillä muusta puhukkaan. Tosin meidän 13 vuotta täyttävä Lila on vielä hengissä <3 ja asustelee Mikon vanhemmilla. Lila asui meillä pääsääntöisesti siihen saakka kunnes muutettiin rakennusaikana väliaikaisesti kerrostaloon ja tuntuu, että talon valmistumisen + Melinan syntymän jälkeen hän ei koskaan enää sopeutunut meille. Lila kaipaa paljon omaa rauhaa ja isovanhempien kanssa se pääsee usein mökille. Ennen joulua Lilalle tuli myös yllättäen kohtutulehdus, mutta hän selvisi leikkauksesta ja palautumisesta ihmeen kaupalla todella hyvin. Lilalla on myös muitakin vanhuuteen liittyviä terveyshuolia, kuten todella huono kuulo, hampaita vain vähän ja sydänlääkitys. <3 Voi pieni. Katsotaan josko saadaan Lila meille pidemmäksi ajaksi hoitoon keväällä, koska edellinen kerta vuodenvaihteessa meni ihan superhyvin. Onko siellä ruudun toisella puolella koiraihmisiä? Olis kiva kuulla tarkemmin 🙂 Millaisista roduista teillä on kokemusta ja miten iso osa koira onkaan elämää? Kiitos jos jaksat rustailla! Kivaa loppuviikkoa! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

30 kommenttia

 1. Riikka 25.01.2023

  Ihana Lila ja kuinka kunnioitettavan pitkän elämän saanut elää vanhuuden vaivoista huolimatta ❤️Omasta kokemuksesta pienten lasten kanssa suosittelisin jotain vähän isompaa rotua kuitenkin joka ei helposta mene rikki ja kestää menossa mukana. Itsellä kohta 6-vuotias tyttö ja koirakavereina suursnautseri ja irlannin susikoira, ihan mahtava trio! Toki makuasia minkä kokoinen ja rotuinen koira itselle sopiva, ja kyllähän isot koirat sitten taas sotkee enemmän ja nää jättirodut vie kyllä tilaa ja rahaa eikä ihan pieneen autoon mahdu…🙈 Irlanninsusikoira on yksi lempeimmistä ja kilteimmistä koirista lehmän hermoineen, vaikeaa tässä rodussa ei ole kuin suuri koko, pakko vielä kehua kiva juttu näin talviaikaan kun toimii myös hevosena niin ei tarvi äidin kiskoa lasta pulkassa selkä vääränä😉 Tässä vain yksi kokemus, mitään suosittelematta ja uskon että teitä miellyttää kuitenkin enemmän vähän pienempi karvaturri…. Onnea mahdolliseen koiran hankintaan mihin rotuun ikinä päädyttekin😊

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.01.2023

   No eikö <3 Voi miten kuulostaa ihanalta! Meillä keskimmäinen toivoisi nimenomaan iso koiraa ja haaveilee, että ostaa aikuisena saksanpaimenkoiran 🙂 Mulle tuntuisi pieni-keskikokoinen luontevammalta, mutta saapi nähdä mihin ratkaisuun sitten aikanaan päädymme. Kiitos kun kerroit teidän koirista ja elämästä. Voin vain kuvitella kuinka ihana trio! <3

   Vastaa
 2. Noora 26.01.2023

  Meillä on minun lapsuudessani ollut rottweiler ja silkkiterrieri.
  Nyt aikuisena itselläni toinen rottweiler menossa.
  En todellakaan suosittele kyseistä rotua, koska koulutus on annettava (kuten muillekin koirille tietysti), mutta se on sellaista jatkuvaa kouluttamista. Ehkä bonjaat mitä tarkoitan.
  Rotu on kuitenkin aivan ihana luppanen kotikoira 2 pienen lapsen kanssa. Ehkä siksi halusinkin siitä kertoa, koska usein mieletään se sellaiseksi tappokoiraksi…

  Tuttavalla on se labradoodle, sanoi sen olevan kallein sekarotusin koiruus 🙂
  Hinnat on nykyään todella kovat!

  Lähipiirissä on oman lapsuuteni aikana ollut silkkiterrieriä, villakoiraa, bokseria, karhukoiria, pystykorvia, ajokoiria, kiinan palatsikoiria…
  Kaikki aika ihania!
  Itse tykkään siitä, että turkki helppo hoitaa!

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.01.2023

   Mikolla on lapsuudesta todella hyviä kokemuksia rottweilerista 🙂 Voin vaan kuvitella miten ihana kyseinen koira on oikein koulutettuna <3 Hinnat tosiaan korkealla aika monissa koirissa, huhhei. Kiitos kun kirjoitit 🙂

   Vastaa
 3. Markit 26.01.2023

  Hei Sara. En ole ennen kommentoinut blogiasi, lukenut kyllä. En edes muista, mistä tämä tarttui mukaan joku vuosi sitten, sillä en todellakaan kuulu kohderyhmään ikäni puolesta.
  Mutta se positiivinen ja iloinen otteesi elämään, sehän se vie mukanaan ja se välittyy lukijalle. Blogistasi tulee sellainen olo, että rakastat perhettäsi kuuhun ja takaisin! Ja känkkäränkkäpäivät, niitä on ihan kaikilla vauvasta mummoon, mutta ihanaa, kun keskityt positiiviseen puoleen siinäkin.
  Eikä minulla ole koiraa, lapsuuden kodissa niitä kyllä oli. Mutta Pentulive!❤ Oli ihan paras ohjelma televisiossa. Sieltäkin välittyi positiivisuus niin pennuista, kasvattajasta kuin myös Ylen Pentulivejuttujen kirjoittajista. Suosittelen katsomaan klippejä Areenasta.
  Luen blogiasi, sillä kirjoitustyylisi on niin elämäniloa täynnä, selvästi haluat tuottaa hyvää mieltä lukijalle. Ja olethan itsekin aina pelkkää aurinkoa kuvissasi.
  Pidä itsestäsi huolta, että jaksat.
  Voi hyvin ja kivaa loppuviikkoa.

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.01.2023

   Moi Raija <3 Iso kiitos tästä viestistä. Se merkitsee paljon. Luin se vielä Mikollekin ääneen, koska jäi pyörimään mieleen. Kiitos! Mä ehdottomasti ajattelen, että sisältöni ei ole suunnattu tietyn ikäisille.. uskon, että enemmän on kiinni siitä millainen ihminen on. <3 Kaikkea parasta sinne ja ihanaa vuotta 2023. 🙂

   Vastaa
 4. Taru 26.01.2023

  Meillä on kohta 8v saksanpaimenkoira ja voi miten rakas se meidän tytölle onkaan ❤️ toki koko perheelle myös. On niin ihanaa katsoa, miten kaksikko painaa yhdessä menemään ja nauttii toistensa seurasta. Ihan parasta!

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.01.2023

   voi, että kuinka mahtavaa 🙂 Voin vain kuvitella miten ihana kaksikko <3

   Vastaa
 5. SH 26.01.2023

  Meillä on saksanpaimenkoira, kohta 2v 😀 Tytöt teidän isompien kanssa samaa ikää ja eka koira heille jonka muistavat. Saksanpaimenkoira on täysin perhekoira 😍 Oma lauma on sille kaikki kaikessa. Meidän poitsu rakastaa kun tytöt sitä rapsuttelee ja olisi silitettävänä koko päivän. Voin laittaa kuvia jos teidän keskimmäinen haluaa katsella.

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.01.2023

   Hei ihanaa 🙂 ja mahtavaa, että teille se on osoittatunut hyväksi perhekoiraksi. <3 Parasta! Kiitos tarjouksesta, pidetään mielessä :)) Ihanaa kevättä koko perheelle!

   Vastaa
 6. Aija 26.01.2023

  Moi!
  Meillä oli aikaisemmin Dobermanni. Nyt on 10 ja puoli vuotias pitkäkarvainen Bernhardilainen. Hän oli kaksi vuotias kun tuli meille (huostaanotto tapaus) Hän on TÄRKEÄ perheenjäsen. 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.01.2023

   oi mahtavaa, ihana kuulla <3

   Vastaa
 7. Heidi 27.01.2023

  Moikka! Ei liity postaukseen, mutta mistä on sun ihana neule mikä sulla on päällä instagramissa siinä missä teet niitä tacoja? Aattelin että tätä kauttaa varmaan vastaat ☺️

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.01.2023

   Moikka! 🙂 Se on alelöytö Lindexistä 🙂 <3

   Vastaa
 8. Hemulix 27.01.2023

  Ihana postaus. Mulle tulee aina hyvä mieli kun luen näitä!

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.01.2023

   parasta kuulla <3 Kiitos!!

   Vastaa
 9. Mummu pohjoisesta 27.01.2023

  Heips! Pohjosen mummulla on 13-v Havannan poika Kaapo joka on ollut todellinen sydäntenmurskaaja. Aivan ihana rotu.
  Itsenäisyyspäivänä meille tuli Havannan perntu Laku joka on aika riiviö. HOX tuota mietittiin kun vanhuksen kanssa pääsee jo niin helpolla. Mutta samalta kasvattajalta otille kumminkin vielä pennun.Kaaposta emme muista että olisi ollut noin kova roikkuu sukissa vaikka saanut ihan omat villasukat. Muuten hän on aivan ihana. Sisäsiistiksi opettelua täällä harjoitellaan mutta vahinkoja vielä sattuu.
  Läheisriippuvainen mutta rakastettava karvakaveri.

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.01.2023

   Teidän Kaapo kuulostaa ihanalta <3 ja mikä onni kun on uusi pentu. Havanna vaikuttaa kyllä mahti rodulta! Ihanaa kevättä sinne! 🙂

   Vastaa
 10. Marine 27.01.2023

  Sun blogi ja ig tuo kyllä aina niin hyvän mielen ja positiivista energiaa 🙂.
  Meillä on kaksi koiraa 6-vuotias Welsh corgi, todella itsepäinen ja tottelee aikalailla vain minua, lapsia paimentaa, paimenkoira kun on. Jos on liian rajua menoa niin ilmoittaa siitä meille 🙂.
  Ja 3-vuotias sheltti, aivan ihana perhekoira. Niin kiltti, lapsiystävällinen, tottelevainen ja helppo koulutettava. Välillä on menoa ja meininkiä 1v ja 3v pojan sekä kahden koiran ja miehen kanssa. Mutta se on parasta ❤️.

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.01.2023

   parasta kuulla <3 kiitos!!
   Hei ihanaa kun kirjoitit, niin kiva lukea! Uskon kyllä että menoa riittää 😀 ja ihana kuulla, että samalla kaikki hässäkkä on parasta <3 Ihanaa alkuvuotta koko teidän perheelle!

   Vastaa
 11. Siniiii 28.01.2023

  Moikka, mua kiinnostaa minkä merkin on tuo Melinan vihreä kukkapaita? Tai onko uusi eli saako vielä jostain.
  Innolla odottelen sohvan muodonmuutosta! Hakolan sohva haaveissa täälläkin! 😊
  Ihanaa kevään alkua!

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.01.2023

   Se on isompien tyttöjen vanha ja merkki cubus, eli ei kyllä varmaan enää löydy ainakaan uutena :/ Kiitos paljon, samoin sinne <3

   Vastaa
 12. Pauliina 28.01.2023

  Meillä on cockeri ja sheltti. Cockeri on meillä näistä kahdesta ehkä enemmän lapsiperheeseen sopiva. Sheltti vahtii ja ajattelee vähän paimentavansa. Lapset eivät sen mielestä saa juosta tai riehua. Koiralenkit on osa elämää ja ilman niitä sellainen perusliikunta jäisi vähäiseksi/ olemattomaksi. Meillä ei ole koirien kanssa harrastuksia, koska halutaan molemmat vanhemmista harrastaa jotakin liikuntalajeja omana harrastuksena. Ideaalitapauksessa aikaa olisi kyllä koiraharrastuksillekin, mutta ihan hyvin meille ja koirille sopii tämäkin tapa olla koiraperheenä. <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.01.2023

   Kuulostaa ihanalta 🙂 tuo ”koiraperhe” on niin symppissana <3 Kiitos kun kirjoitit! Ihanaa alkuvuotta teidän koko perheelle 🙂

   Vastaa
 13. Anni 28.01.2023

  Mun elämäni rotu on kultainennoutaja. Nytkin kotona pyörii 9-vuotias vetreä seniori, joka on kultaakin kalliimpi. Melkein kouluttamaton, ja pysyy lähes aina omalla pihalla ja voi pitää vapaana hiljaisilla teillä, metsässä ym. Meillä on perheessä kolme pientä lasta, joihin koira suhtautuu lempeästi ja valvoo heitä. Kaikista tärkeintä lapsiperheen koiran hankinnassa on se, että opettaa lapsille, että koiria kohdellaan kunnioittavasti ja ne ovat eläimiä, ei pehmoleluja tai ihmiskavereita. Oli sitten iso tai pieni koira kyseessä. Olen varma, että teillä tämä ymmärretäänkin 🙂 kaikissa perheissä ei välttämättä aina. Rotu on tietenkin myös syytä harkita huolella, ja voin vain lämpimästi suositella kultsuja – karvan määrästä huolimatta 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.01.2023

   Oon kyllä niin samaa mieltä tuosta asiasta. Meille on ollut tosi tärkeää opettaa/vahtia, että koiraa saa syödä ja nukkua rauhassa + tietty ei saa käsitellä/koskea koiraan mitenkään kovakouraisesti. Meillä enemmän on opetettu lapsia kuin koiraa 😀 tietty riippuu varmasti paljon koirasta ja lasten iästä. <3
   Hei ihana kuulla teidän koirasta, kuulostaa aivan ihanalta! Kivaa alkuvuotta sinne koko teidän perheelle 🙂 Kiitos kun kirjoitit <3

   Vastaa
 14. Anna 29.01.2023

  Meillä on 3-vuotias kääpiövillakoiratyttö ja 9-vuotias ihmistyttö, ja ovat kyllä ihan erottamaton parivaljakko. Villakoira on aktiivinen, mutta suht pehmeä rotu, joten minusta sopii hyvin lapsiperheeseen! Ja aivan huippua kun ei lähde karvaa!

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.01.2023

   villakoira on ehdottomasti yksi mun omista lemppareista 🙂 kuulostaa ihanalta teidän parivaljakko!

   Vastaa
 15. Riina-Mari 30.01.2023

  Meillä on cotton de tulear. Ihana koira ollut lapsiperheessä. Karvaa ei lähde juuri ollenkaan ja muutenkin sopeutuu hyvin lasten joukkoon. On kunnon ”sirkuskoira” eli tykkää opetella temppuja ja esiintyä. Hyvä vaihtoehto jos lapset haluaa kouluttaa ja opettaa koiraa.

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.01.2023

   ihana kuulla 🙂 se onkin meille tuttu rotu! 🙂

   Vastaa