podcastin kuulumisia

podcast, pohdintaa, työelämä

Moi! Toivottavasti sinne kuuluu hyvää <3 Mä oon tehnyt viime viikkojen aikana tosi paljon töitä koneella ja kotosalla. Huhtikuu-toukokuu tulee olemaan aika tiivistä kuvausten ja äänitysten osalta, joten on ollut ihan mukavaa vastapainoa nämä rauhallisemmat viikot. Kun teen töitä koneella se tarkoittaa, että: kirjoitan kirjaa, käsikirjoitan podi jaksoja, suunnittelen sisältöjä ja viestittelen asiakkaiden kanssa.

Teen Saran kaverikirja podcastia Podimolle tänä vuonna ja oon päässyt haastamaan itseäni aivan uudella tavalla. Oon alkanut tekemään podcasteja viitisen vuotta sitten ja tuntuu, että tämä oma ohjelma oli tosi luonteva jatkumo. Oon käsikirjoittanut jaksot itse ja  vastaan vieraiden buukkauksesta. Mä tykkään kaikesta tuotannollisesta tekemisestä ja teenkin ekaa kertaa enemmän kuin ”vain” esiinnyn. Se tuntuu mulle luontevalta ja omalta. Oon hyvä aikatauluissa ja kalenterihommissa. ;D Tiedän myös esiintyjän puolesta, että mitkä asiat vieraan kannalta on oleellisia ja pyrin tietty pitämään niistä mahdollisimman hyvin huolta.

Saran kaverikirja podin kuudes jakso julkaistiin tänään ja sain siihen vieraaksi ihanan Johanna Puhakan. Hänen kanssa oon tehnyt mun aiemmat podcastit, joten olo oli ihana turvallinen ja tuntui niin tutulta. Jakso on rehellinen höpöttelyjakso, jossa fiilistellään kevättä ja vaihdetaan kuulumiset.

Ensi viikon jaksossa höpöttelen yksin ja vastaan kysymyksiin laidasta laitaan. Kuuntelin jakson juuri ja ajattelin, että vitsit miten podcast mahdollistaa tietynlaisen avoimuuden kun on kuunneltavissa äänenpainot, sävyt jne. 🙂 Q&A jaksossa Vastaan mm. Miten järjestää aikaa parisuhteessa? Mitkä ovat tärkeimmät arvot lasten kasvattamisessa ja miten osata tehdä päätös viimeisestä vauvasta?

Nyt kannattaa käydä napaamassa 60päivän ilmainen kokeilujakso Podimoon. 🙂 Saran kaverikirjan lisäksi Podimosta löytyy paljon erilaisia podcasteja ja tuhansia äänikirjoja. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu hintaan 7,99€/ kk, mutta kokeilun voi lopettaa milloin tahansa ja siihen ei liity sitoutumista. Pääset lunastamaan spesiaalin tarjouksen TÄÄLTÄ!

Mä kuuntelen Podimosta tällä hetkellä: 

Mimmit Sijoittaa

Äititreffit

Afterwork

Aki Linnanahde Talk Show

Rakkaudella Karita

Nämä Podimon podit myös kiinnostaa: Gaala, Paritellen, Sana on Vapaa, Semi nuoret sijoittajat ja Kehorauhaa.

Kuunteletko sä paljon podcasteja? 🙂 Ja hei jos on mitään aihe, teema tai vieras vinkkejä/toiveita niin otan ne enemmän kuin mielelläni vastaan. On ollut parasta kuulla teidän fiiliksiä ja ajatuksia podcastiin liittyen, koska teillehän sitä tehdään. <3 Ihanaa tiistaita! <3Sara

 

Postauksen kuvat / Sam Jamsen & Asennestudio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 kommenttia

  1. Nina Ikonen 21.03.2023

    En kuuntele podcasteja

    Vastaa
    • Sara Parikka 23.03.2023

      okei 🙂

      Vastaa
  2. Krista 22.03.2023

    Eniten tulee kuunneltua: Nikotellen, Mutsiputki, Jäljillä Podme palvelusta

    Spotifystä kuuntelen Puhu Muru, No Fear – Rohkeampi Minä, DreamTALK, Puurojengi, Kurja juttu, Hiljaisia huutoja, Oprah’s Super Soul, Manifesting Me, B-OSASTO

    sekä Podplay:stä Siitä on vaikea puhua.

    Vastaa
    • Sara Parikka 23.03.2023

      Kuulostaa kivalta 🙂 <3

      Vastaa
  3. Susanna 24.03.2023

    Jee Johanna ❤️ toivoinkin häntä vieraaksi 🙂

    Vastaa
    • Sara Parikka 27.03.2023

      mahtavaa 🙂 <3

      Vastaa
  4. Aiju 07.04.2023

    Oon miettinyt jotain ideoita joista olisi hauska kuulla juttua:

    – Kuuluisuus, tuli mieleen HBO:n Fake Famous dokumentista, jossa mietittiin voiko sattumalta valituista ihmisistä tehdä somevaikuttajia ja saada heille paljon seuraajia. Mietin lähinnä aspektia millaista on olla ”kuuluisa”. Kokeeko henkilö itsensä kuuluisaksi, miten se vaikuttaa, jos vaikuttaa?
    – Pettymys, tuli vastaan aikoinaan Mika Poutalan haastattelun, missä hän puhui kuinka jäi kahdesti muutaman sadasosan päähän olympiamitalista. Miten käsitellä pettymysten tunteita, onko itselle ollut pettymyksiä, joista oli vaikeaa päästä yli jne.
    – Musikaalit! Tämä aihe yleisesti kiinnostaa ja oon kuunnellut paljon musikaali aiheisia podcasteja! Ehkä Suomen musikaalimaailmasssa, olisi hauska kärki.
    – Älyä, tekoälystä! Siitä en oo paljonkaa keskustelua vielä kuullut podcastien maailmassa. Tai yleisesti älykkäistä kodeista, joista oon kuullut hiukan juttua, mutta en oikein syvemmin ole koskaan perehtynyt asiaan.
    – Audition, olisi hauskaa kuulla ihan minkälaista on olla hakemassa johonkin osaan/rooliin. Tai minkälaista on olla valitsemassa. Miten prosessi etenee?
    – Elän vielä, rankempi aihe, mutta oon nyt törmännyt siihen miten ihmiset jakaa kun läheinen on kuolemassa ja tietää kuolevansa. Yksi tuttu teki blogia aiheesta, kun hän sai keuhkosyövän 30-v:nä ja lopulta kuoli siihen. Mielestäni ihan tarpeellinen aihe, toki lähestymiskulmiahan tähän on monta!

    Vastaa
    • Sara Parikka 11.04.2023

      KIITOS paljon kattavista ideoista, wau 🙂 Nappaan nämä heti ylös <3 kaikkea parasta sinne ja ihanaa kevättä!!! 🙂

      Vastaa