nyc

yleinenTags:

Moi! Samalla kun kesä lähestyy, niin lähestyy myös meidän Nycin matka. Uudet kevät- ja kesävaatteet jää ostamatta, kun ennemmin säästää rahat nyciin. Ollaan kyllä mietitty että kaupoissa ei aijota lomaa viettää, mutta kyllähän siellä varmasti tulee myös shoppailtua.

Monet ovat miettineet, että mitenköhän pärjäämme kaupunki- ja vieläpä suurkaupunkimatkalla Matildan kanssa.. no me uskotaan, että tosi hyvin! 🙂 Ostetaan neidille valjaat ja laitetaan varuiksi tytön vaatteisiin kiinni yhteystiedot. Luulen, että Matilda nauttii menosta ja meinigistä, eikä osaa vielä ymmärtää mikä ero esim rantalomalla olisi. Tulevaisuudessa uskon, että meidän reissut tulee nimenomaan olemaan tätä rantaloma osastoa ja valitaan kohteet sen mukaan että koko perhe nauttii. Käydään vaikka sitten Mikon kanssa kaksin viikonlopun mittaisilla kaupunkilomilla.

Odotan reissulta pitkiä kävelymatkoja, lorvailua, kahviloita, perheen kanssa yhdessä oloa (meitä lähtee koko mun perhe, yhteensä 10henk), musikaalia ja ylipäätään sitä fiilistä mikä nycissä on. Olisiko kellään hyviä vinkkejä taaperon kanssa matkustamiseen? Otetaan mielellään vastaan! 🙂 Myös nyci kokemuksia/vinkkejä jakakaa!

Kuvituksena vuoden 2011 nycin reissukuvia! ps. pistän tänään reseptejä Matildan 1.v juhlista tulemaan, kun niin moni on kysellyt 🙂

<3Sara

DSCN4061 DSCN4068 DSCN4101 DSCN4103 DSCN4118 DSCN4119 DSCN4211 DSCN4220 DSCN4234 DSCN4237 DSCN4238 DSCN4239 DSCN4240 DSCN4246 DSCN4247 DSCN4251

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

26 kommenttia

 1. Viivielisabet 05.04.2015

  Ihania kuvia,nyt iski matkakuume! <3 ihanaa reissua varmasti Matildakin nauttii. 🙂 ainakin oon kuullu et jossain päin siel on sellanen Disney paikka mikä on tosi suosittu lapsille,Matilda on kuitenkin vaan vähän päälle 1v niin en tiiä onko ihan oikee paikka ja onks sitä siel ees!!:D me mennään Lontooseen kesällä ja oltiin viime vuonnakin,mahtava paikka <3 mutta Matildan ikäiselle siel ei kauheesti oo tekemistä..

  Vastaa
  • Sara Parikka 05.04.2015

   tiiän kyllä matkakuumeen, kun täälläkin vaivaa 🙂 Oi Lontoo kuulostaa ihanalta <33

   Vastaa
 2. Hanna 05.04.2015

  Isyyspakkaus-blogissa on ollu tosi hyviä nyc vinkkejä lapsen kans matkustaessa! Tsekkaa sieltä 🙂

  Vastaa
 3. Tiina 05.04.2015

  Heti tuli ikävä Nykiin. Oltiin siellä pari viikkoa sitten, ihana paikka! Hyvin siellä varmasti pärjää lapsen kanssa, jos siellä kerran lapsiperheet asuukin 🙂 Ihanaa matkaa teille! Suosittelen Eileen’s special cheesecakea, maailman parhaat juustokakut ja Century21:ta ja Macy’sia shoppailuun 🙂 tosi paljon merkkivaatteita tosi halvalla, myös lapsille 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 05.04.2015

   Ihana kuulla, että ootte just ollu reissussa 🙂 ja merkkasin sun vinkit ylös, Kiitos <3

   Vastaa
 4. Annina 05.04.2015

  New York on mun unelmien matkakohde, tekisin mitä vaan että pääsisin sinne<3 !

  Vastaa
 5. julia 05.04.2015

  Heippa!

  Viime kesänä nycissä käyneenä (tosin ilman lasta).. Valtavan suuri suositus mukavalle kesäpäivä kävelylle new york higlinelle ! Näköaloista suosittelisin ennemmin top of the rock:ia kuin empire statea jos nyt kummallakaan haluaa käydä.. Tietysti valtava toysRus valtavine leluvalikoimineen ja barbie taloineen voisi olla pikkutytön (ja isommankin) mieleen. Central Park pyöräillen oli pieni pettymys siinä suhteessa että pyörällä ei saanut ajaa kuin ns. isoa tietä puiston ulkoreunoilla jolloin kaikki keskellä jäi näkemättä, muutenhan kesäinen keskuspuisto on kaunis 🙂 Ostospäivää viettämään voin suositella lähtemään new jerseyn puolelle, garden state placaan ja bergen town centeriin joihin on noin tunnin automatka new yorkista mutta ihmismäärä kaupoissa on paljon inhimillisempi.

  Joka tapauksessa ihana kaupunki ja vielä ihanampi new jersey, joka vei tämän tytön sydämen ❤ Enkä ymmärrä miksei pienen lapsen kanssa voisi lähteä tuonne, ihmiset paljon ystävällisempiä kuin kotisuomessa jne.

  Vastaa
  • Sara Parikka 05.04.2015

   Kiitos tuhannesti kommentista ja kiitos kun jaksoit kattavasti kirjoittaa 🙂 Laitoin kaikki vinkit ylös <3 ja ihanaa jos oot sitä mieltä että lapsen kanssa pärjää siellä!

   Vastaa
 6. Janita 05.04.2015

  Me oltiin kuukausi sitten New Yorkissa vajaa 1,5 vuotiaan kanssa. En voi kun suositella! Rattaiden kanssa pääsee tosi hyvin kulkemaan, ihmiset on älyttömän ystävällisiä ja huomaavaisia. Ainoa ongelma oli metro, jossa useimmille asemille ei pääse kuin rappusia pitkin ja portit on niin kapeita, että täytyy aina käyttää sitä inva-porttia. Me ratkaistiin tää ongelma niin ettei yksinkertaisesti käytetty metroa, vaan käveltiin joka paikkaan. Ja aikalailla koko Manhattan tuli silti nähtyä viikossa! Times Squarella tosiaan on Disney Store, mutta varmaan vielä ihanampi kohde on niinikään Times Squarella oleva maailman suurin Toys’r’Us lelukauppa! Se on niin suuri että siellä on maailmanpyörä sisällä! 😀 Ihmisiä, autoja ja ruuhkaa oli sen verran paljon ettei uskallettu antaa tytön kävellä muuta kuin Central Parkissa. Annan kyllä mielelläni lisävinkkejäkin lapsen kanssa New Yorkiin matkustamiseen jos joku asia mietityttää! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 05.04.2015

   Hei KIITOS älyttömästi <3 laitoin kaikki vinkit ylös! Mahtavaa kun jaksoit kirjoittaa kattavasti ja ihanaa jos voin kääntyä sun puoleen matkan löhestyessä! Kiva kans kuulla, että lapsen kanssa kaikki meni hyvin 🙂 Mahtava asenne reissata lapsen kanssa ja kävellen näkee varmasti kaupungin todella hyvin! Ihanaa kevättä perheellenne <3

   Vastaa
 7. j 05.04.2015

  Ihana olisi päästä Nyciin!! Strictly style blogista olen bongaillut vinkkejä lasten kanssa matkustamiseen. 🙂

  Vastaa
 8. Niinu 05.04.2015

  Oii toivon, että joku päivä itsekkin pääsen matkustamaan New yorkkiin <3 Se on ollut pitkään mun unelmana.

  Vastaa
 9. Pienten äiti 06.04.2015

  Hassua, että ihmetellään matkustamista pienen lapsen kanssa? 😀 Vanhempien asenteesta se on kiinni eikä mistään muusta. Matilda on just sopivan ikänen reissukaveri, kun voi hallita kulkemista 😉 ja varmasti innoissaan uudesta ympäristöstä!

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.04.2015

   No näinpä itsekkin ajattelen 🙂 Ihana kuulla, että sieltä löytyy ymmärrystä. Mukavaa kevättä 🙂

   Vastaa
 10. Sofia 06.04.2015

  Mahtavaa reissua teille! Aivan varmasti onnistuu pienemmänkin reissulaisen kanssa, varsinkin kun matkustatte isommalla porukalla, eli tuttuja apukäsiä on mukana:-)
  Me oltiin koko perhe (7 henkeä) juuri joulu-tammikuussa reissussa rannikolla ja osa ajasta Nykissä. Porukkaan ei kuulunut kyllä noin pieniä, mutta uskon että Matildan ikä ei ole mikään ongelma, vaan kuten joku jo mainitsikin, on esimerkiksi hänen liikkumista vielä helppo ”rajoittaa” tarpeen vaatiessa ja rintarepussa pääsee helposti kyydillä, vaikka kantajalle saattaakin kesällä tulla kuuma:-D Lisäksi isolla porukalla on helppo myös välillä jakaantua pienempiin, jos esimerkiksi nähtävyyksien kiinnostavuus jakaa mielipiteitä ja mahdollisesti joku hetki vuorotella pienimmän hoitamista, jolloin tekin halutessanne pääsette hetkeksi kahdestaan johonkin:-)
  Yritin kovasti miettiä vinkkejä erityisesti pieniä lapsia ajatellen, mutta kun asia ei meidän reissulla ollut ajankohtainen, ei asioihin kiinnittänyt huomiota siltä kantilta. Metroihin mentäessä raput ovat tosiaan kyllä jyrkkiä ja kapeita, plus joskus ruuhkaisiakin, jolloin rattaiden kanssa saattaa olla hankalaa, mutta rintareppu tai invasisäänkäynnit tosiaan helpottavat menoa. Itse en kokenut kaupunkia mitenkään erityisen vaarallisena tai pelottavana, tosin aamu-päivä-ilta-aikoina suuremmilla kaduilla lähinnä liikuin ja enimmäkseen jonkun kanssa/porukalla, mikä tietysti vaikuttaa, mutta siinä mielessä reissu onnistuu myös varmasti hyvin pienen kanssa. Kaduilla oli ainakin talvella ihan keskeisimpiä kohtia (esim. Empire State Buildingin ulkona) lukuunottamatta hyvin tilaa kävellä, joten varmasti myös rattaiden kanssa.
  Nähtävyyksiin on tietysti aina omat jononsa, joten meillä on yleensä aina ollut tapana vaan aamulla yrittää mennä mahdollisimman aikaisin paikalle, jotta välttyisi pahimmilta jonoilta ja kesällä myös kuumuudessa odottelulta ja loppupäivälle jää aikaa esim. kaupoille tai vapaalle vaeltelulle, kun päivän ”pakolliset” nähtävyydet on jo nähty. Eli ollaan yleensä (jos vaan aika on antanut myöden) otettu yksi/muutama nähtävyys per päivä ja mielellään heti aamuun/aamupäivään, jolloin päivistä ei tule liia raskaita, pitkiä ja suorituskeskeisiä.
  Central Park on varmasti ihana kesällä ja tytön kanssa varmasti mukavaa vaihtelua keskustaan olla välillä vapaammin. Puistossa omaan tahtiin kiertely ja piknik-retki olisivat varmasti pienenkin mieleen:-) Lisäksi puistossa lenkkeili vastaan ainakin viimeksi paljon erilaisia koiria, joista meidän perheen pienin (ja isommatkin) koiraystävä ilahtui paljon.
  Me oltiin joulunaikaan kaupungissa, joten käytiin Radio City Hallissa katsomassa joku jouluaiheinen näytös ja voin kyllä vastaavaa suositella! Hieno kokemus, joka sopi koko perheelle ja kaikki tykkäsi. Riippuu tietenkin mikä ohjelma kyseessä, minkä ikäisille tarkoitettu ja viihtyykö Matilda yleensä musikaaleissa yms. Mutta aikuisille ainakin!
  Niin ja jos italialaisesta pitää, meidän perhe kävi monta kertaa syömässä Bella Napolissa 7. Avenuella, jossa oli hyvät pitsat ja pastat. Ravintolasta ehti muodostua ”varma valinta” hotellin läheltä, kun nälkä ehti yllättää pitkän päivän päälle ja joka kerta oltiin tyytyväisiä valintaan:-)

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.04.2015

   Kiitos paljon viestistäsi <3 Tuli monta äärettömän hyvää vinkkiä! Jes! Ihanalta kuulostaa teidän reissu 🙂

   Vastaa
 11. Sofia 06.04.2015

  Hetkonen, jatkoa edelliseen.. Mistäköhän keksin tuon rinta/kantorepun, kun et ollut sitä itse maininnut, että ottaisitte mukaan..:-D My bad!

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.04.2015

   Tosi hyvä idea tuo reppu!! 🙂 Hyvä vinkki ottaa messiin, kun meillä on sellainen!

   Vastaa
 12. Sanna 07.04.2015

  Hei oli pakko tulla jakamaan vielä nyci vinkkejä! En lukenut kaikkia kommentteja läpi joten en ole varma, että tulivatko nämä jo mutta siis jos Broadwaylle aikoo niin kannattaa ostaa liput Times Squarelta. Times Squarella myydään lippuja saman päivän näytöksiin 30%-50% alennuksella noin kello kahden aikaan. Jono tulee nopeasti, että kannattaa tsekata nuo ajat vielä koska en aivan muista monelta lipunmyynti alkoi. Portaiden alla on kuitenkin myyntipaikka ja olen aina saanut liput sieltä siihen musikaaliin johon olen aikonutkin!
  Woodbury outlet on hyvä shoppailupaikka ja sinne voi ostaa bussikyydin melkeinpä joka hotellilta. Myös Century 21 on hyvä outlet paikka.
  Jos haluaa nähdä vapaudenpatsaan, mutta ei ole tarvetta kiivetä ylös tai käsin kosketella niin Staten Islandin lautta kulkee vapauden patsaan vierestä ja lautalta voi hyvin nähdä tämän nähtävyyden. Lautta on ilmainen ja tosiaan hyvä vaihtoehto jos haluaa ainoastaan tämän patsaan nähdä.

  No tässä nyt oli jotain vinkkeja, teille tulee varmasti ihana reissu <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.04.2015

   Kiitos <3 vinkkilista sai paljon jatkoa! Ihanaa kevättä :))

   Vastaa
 13. Tiia 08.04.2015

  Oltiin viime syksynä Roomassa viikko ja meillä oli silloin vajaa 4v tytär mukana ja meillä meni reissu kyllä tosi hyvin. Matkarattaita kyllä suosittelen, koska meillä on tyttö joka ei normaalisti nuku päikkäreitä, niin nukkui joka päivä rattaissa unet kun kierreltiin pitkin Roomaa. On niin paljon lapselle nähtävää noilla kaupunkilomilla että väsy tulee. Itse jännitin etukäteen miten menee Rooman kapeilla ja vilkkailla kaduilla, mutta rattaat oli siitä hyvät että lapsi oli niissä ”turvassa”, kun oli vöissä. Puistoissa käytiin joka päivä että lapsi pääsi juoksentelemaan ja leikkimään rauhassa. Kyllä munkin mielestä lapsen kanssa pärjää kaupinkilomilla kun menee lapsen ehdoilla, esim Vatikaanissa Pietarin kirkossa bongailtiin tytön kanssa enkeleitä (ja niitä riitti) ja samalla kuitenkin itsekin näki kuinka kaunis kirkko on 🙂
  Mukavaa reissua! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.04.2015

   Kuulostaapas ihanalta teidän loma 🙂 kiitos kannustuksesta! Oon kyllä samaa mieltä, että lapsi/lapset mukaan vain!

   Vastaa