kasviskokkailut ja viikko purkkiin *

koti & sisustus, lapset, me, resepti, yhteistyö

Heippa! Oon nyt viikon verran kokkaillut kasvisruokia ja käyttänyt erityisesti Apetinan erilaisia juustoja ruuanlaitossa. Olo on todella hyvä.. En ole kertaakaan syönyt itselleni ähkyä ja yllätyksekseni lihattomuus ei ole vaatinut mitään kikkailuja. En ole oikeastaan edes ajatellut sitä sen suuremmin. Tytöt ovat syöneet myös hyvin, eivätkä ole kummaksuneet mitään ruokia. Uskon, että monet näistä viikon aikana kokatuista herkuista jää osaksi meidän vakkariruokia. Erityisesti myskikurpitsakeitto Apetina-juustolla on jäänyt mieleen ja yllättävänä herkkuna Bataatti pizza. Kokoan alle vielä kaikki reseptit, niin pääsette tutustumaan! 🙂
Kiitos ja kummarrus viikosta Apetinan kanssa. Oli ilo kokkailla ja elää ruuan parissa entistä elävämmin. Viikko opetti minulle sen, että lihan pystyy aina korvaamaan ja että ruuista saa todella maukkaita maustamalla esim juustolla. Ennen mielsin Apetina-juustot salaatteihin, mutta olen oppinut käyttämään niitä ruuanlaitossa ja lisäämään niitä melkeinpä ruokaan kuin ruokaan. Oletteko te kokeilleet näitä ruokia tai onko menossa kokeiluun? Jatkakaa ihmeessä apetina_suomi tilin seuraamista instagramissa tai ottakaa nyt viimeistään haltuun jos ette viikon aikana sitä vielä tehneet. 🙂 Jatkossa nimittäin Apetinan tilillä nähdään eri bloggaajien kasvisreseptejä ja inspiroituminen ruuan parissa on taattua. Ihanaa ja ruuantäyteistä viikonlopun jatkoa. Me suunnataan tänään vielä uimaan! Alla reseptit! <3Sara
Härkis&juusto paprikat:
Eilen herkuteltiin täytetyillä paprikoilla ja niitä ollaan kokkailtu myös aiemmin.. On nimittäin superhyviä! Jos härkis ei ole vielä tuttu, niin tässä reseptissä se ainakin toimii todella maukkaasti. 🙂
Tarvitset: 1 sipuli / puolikas kesäkurpitsa / härkistä / kolme paprikaa / haluamiasi Apetina juustoja (mä laitoin Apetina snack aurinkokuivattu tomaatti öljyineen päivineen sekä Apetina Classic kuutioita suolaliemessä noin puoli purkkia) / Puoli purkkia kermaa / mausteita (käytin: pippuria, valkosipulijauhetta, basilikaa) / chiliä jos haluaa / juustoraaste
Ohje: Kuulota sipuli ja kesäkurpitsa (+chili) tilkassa öljyä. Lisää härkis ja sekoittele. Lisää mausteet ja muutama louraus kermaa. Lisää juustot. Hämmennä miedolla lämmöllä ja tee seoksesta sopivan täyteläistä paprikoita varten (meinaan siis, että ei mene litkun kastikkeen puolelle). Voit maistella seosta ja tarkastella makua. Itse lisäsin extempore vielä tomaattisosetta ruokalusikallisen, mutta tämä ei ole missään nimessä pakollista. Täytä paprikat haluamallasi tavalla (6kpl venettä tai 3kpl kokonaisena) ja kuorruta juustoraasteella. Laita uuniin 200astetta ja ota pois kun juusto on saanut väriä. Vola!
Tässä vielä reseptit kuluneen viikon ruokiin:
MA/ Kesäinen pasta
TI/ Välimeren piirakka
KE/ Bataatti-feta-mozzarellapizza
TO/ Kurpitsakeitto
PE/ Kasvisnachot
*yhteistyössä Apetina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

10 kommenttia

 1. Ada 29.01.2017

  Kasvisruoka on kyllä ihan parasta! 🙂 Tästä tuli kyllä hyviä vinkkejä uusiin ruokiin – testiin!

  Vastaa
 2. kaisu 29.01.2017

  Herkullisilta vaikuttaa reseptit, täytyy kyllä useampaa niistä kokeilla 🙂 Mä oon sitä mieltä, että vanhempien myönteinen asenne terveellistä ruokaa ja kasvisruokaa kohtaan vaikuttaa lapsiin paljon. Eli siis mun mielestä nirsoilu ruokaa kohtaan on opittua.. Kaikesta ei tarvi lapsenkaan pitää, mutta ennakkoluuloton asenne on tärkeä. Rauhallista sunnuntaita <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.02.2017

   kiva kuulla 🙂 itse tykkäsin tosi paljon ja jotenkin ihan yllätyin 😀
   Joo mä oon kyllä ihan samaa mieltä.. ei pidä antaa nirsoiluun varaa 😀
   Ihanaa viikkoa sinne <3

   Vastaa
 3. Jade 29.01.2017

  Herkullisen kuuloisia reseptejä, pakko pyytää äitiä joskus testaamaan 🙂
  Muutenkin kasvissyönti on alkanu kiinnostaa miuta enemmän mm. tän viikon aikana, kun oot kokkaillut teille kasvisruokia. Myös sen takia, että oon ruvennut ajattelemaan, mitä se liha oikeadästi on.
  Harmi vaan, että näin nuorena on hankala ryhtyä kasvissyöjäksi, varsinkin kun meillä kotona syödään hyvin lihapainoitteisesti, tietenkin löytyy aina salaattia,tai muita kasviksia aterian yhteydessä, mutta yleensä joka ateriasta myös lihaa :/ Olis ihanaa ryhtyä kasvissyöjäksi, tai ainakin syyä enemmän kasvispainotteisesti. 🙂
  Mutta tosiaan, siun kokkailut näytti tosi herkullisilta, oisin mielelläni tullut maistamaan ? Ihanaa alkavaa viikkoa sinne! <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.02.2017

   Joo nämä oli kyllä herkkuja 🙂 Kannattaa äitin kanssa vaikka yhessä kokeilla 🙂
   Mutta oot niin nuori että kerkeet kyllä myöhemminkin <3
   Halaus! <3

   Vastaa
 4. Laura 29.01.2017

  Itse en mikään lihan ystävä ole ikinä ollut 🙂 kasviruoka on parasta

  Vastaa
 5. Sanja 30.01.2017

  Oooo, näyttääpä herkulliselta! ? Menee kyllä kokeiluun ehdottomasti. Mä oon välillä käyttänyt lihan sijasta Hälsäns Kökin (?) tuotteita ja Mifua, toimii!
  Oon ennenkin sun blogista nappaillu reseptejä ja tykkään niistä, koska ovat sopivassa suhteessa arkisia. Perus raaka-aineita, eikä mitään kikkailuja.

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.02.2017

   Oli kyllä herkkua 🙂 Hei joo, kiitti vinkesitä!
   Ihana kuulla 🙂 mä en oo yhtään kikkaileva kokki.. mulla menee heti fiilis jos raaka-aineet on jotain vaikeita tai tyylii 1rkl viiniä 😀 mut joo kiva kuulla, että perusreseptit riittää 🙂

   Vastaa