kiropraktikolla keväästä saakka *

me, pohdintaa, yhteistyö

*yhteistyössä kiropraktikko Laura Leinonen

Heippa! Teistä muutamat ovatkin jo kerenneet kysyä mun kiropraktikolla käymisestä ja toivoneet aiheesta postausta. Aloitin keväällä käymään kiropraktikolla ja nyt hoitokertoja on takana 6. Yritän saada teille tähän järkevästi infoa kasaan ja samalla kerron omia kokemuksiani. 🙂
Opin monta asiaa kiropraktiikka hoitojakson aikana. Olen kova kyselemään ja aidosti kiinnostunut hoidoista mitä itse teen tai mitä minulle tehdään. Kiropraktiikka on maailman nopeimmin kasvava lääkkeetön terveydenhuollon ala, jota ei tulisi ajatella ”vaihtoehtoisena” vaan pikemminkin kokonaisuutta tukevana hoitona. Hoidon alussa mulla oli kipuja joiden suhteen en ollut vielä kerinnyt käymään lääkärillä tai hieronnassa (onneksi, koska lääkkeiden syönnin jälkeen, tuskin todellinen vaiva olisi korjaantunut). Niinpä tartuin innolla ja toiveikkaana kiropraktikon apuun.. Löysin paljon parempaa hoitoa mitä olisin uskonut.
Kiropraktikko Laura Leinosella on maisterintason opinnot takana kiropraktiikasta ja näin ollen hän tietää älyttömän paljon ihmiskehosta ja sen koukeroista. Totta kai ensimmäisellä kerralla jännitti antaa oma vartalo toisen käsiin, mutta jo alkumetreillä kävi selville kuinka ammattitaitoinen Laura on. Hoitokerrat koostui aina vähän eri asioista, mutta jokaisella kerralla avattiin selkää, niskaa ja painettiin jotain pisteitä/lihaksia mistä mulla ei ollut tietoakaan ennen kuin niistä painettiin. 😀 Mieletön kokonaisuus tämä ihmisvartalo! Kiropraktikolla voi hoitaa esim. niska/hartiaseudun kipuja, huimausta, päänsärkyä, alaselän vaivoja, raajojen säteilykipuja ja puutumisoireilua, urheiluvammoja sekä raskaudesta johtuvia kiputiloja. Monet näistä vaivoista tulevat elämän aikana pikkuhiljaa, joten kiropraktikolla voi käydä myös ennaltaehkäisevästi ennen kuin näistä muodostuu säännöllisiä vieraita elämään! Mulla löytyi näistä mm. alaselkäkipua, ja raajojen säteilykipuja. Heti alussa kävi selväksi, että tapani seistä ja istua tuottaa minulle pitemmänpäälle kipua. Kahden raskauden jäljiltä syvät tukilihakseni ovat heikentyneet, enkä ole tiennyt/ osannut/ muistanut aktivoida ja treenata niitä. Näiden lihasten aktivointi ja vahvistaminen on oleellista, jotta jaksaisin kannatella itseäni hyvässä asennossa. Kun Laura näytti mulle luonnollisen ja mahdollisimman vähän kuormittavan asennon olla, se tuntui pikemminkin luonnottomalta! Nyt onnekseni sain apua siihen miten saan oikealla tavalla aloitettua näiden lihasten kunnostamisen ja sitä kautta asentoni paremmaksi.
Laura on äärettömän ihana ihminen, ammattilainen ja lähtee aina asiakkaan tarpeista liikkeelle. Hän tutkii uuden asiakkaan ja jos ei pysty hoitamaan niin ohjaa eteenpäin. Voit siis luottaa siihen ettet maksa ”turhasta”. Sain konkreettisia neuvoja, liikkeita ja apua. Laura myös ymmärsi elämäntilanteeni, rohkaisi ja oli mulle armollinen. 🙂 Tuntui hyvältä saada ymmärrystä omalla tilanteelle ja sitä kautta kropan vaivoille. Laura kertoi mitkä liikkeet auttaa ja mitkä urheilulajit luultavimmin tukisivat arkeani (nimenomaan pilates, jes 😀). Hän nimenomaan painotti sitä, että liikkumisen (varsinkin jos aikaa liikunnalle on vähän!) olisi fiksua tukea omaa arkea, jotta sitä jaksaisi paremmin. Voin lämpimästi suositella Laura Leinosella käyntiä ja tosiaan siihen ei edes tarvitse ihmeempiä vaivoja. Koen, että tämä on hyvä vaihtoehto hieronnalle tai hemmottelulle esim spassa. Liikkuminen helpottuu, veri virtaa ja jotenkin olo on virkeämpi kuin esim hieronnan päätteeksi. Mikko innostui jo varailemaan ajan itselleen ja munkin käynnit varmasti jatkuvat säännöllisesti. Te lukijat saatte ensimmäisen käyntikerran hintaan 50€ (norm. 70€) mainitsemalla nimeni. Tarjouksen saa varaamalla ajan puhelimitse/ sähköpostitse pe 18.8. mennessä (voimassa Helsingin ja Kirkkonummen toimipisteissä). Täältä löydät yhteystiedot ja kattavasti lisäinfoa siitä mitä ja miten Laura Leinonen hoitaa sekä mitä tarkoittaa kiropraktiikka! Ihanaa päivää! <3Sara
Täältä löydät myös postauksen, kun lähiömutsi kävi reipas vuosi takaperin Lauran vastaanotolla. 🙂
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

10 kommenttia

 1. Laura 07.08.2017

  Tekisi varmasti itselle myös hyvää tuollainen käynti, mulla kun on aina hartiat ihan jumissa ja selkä

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.08.2017

   Kannattaa ehdottomasti miettiä.. itse yllätyin kovasti miten paljon sain apua 🙂 ja toimi paljon paremmin kuin esim hieronta!

   Vastaa
 2. Omppu 08.08.2017

  Kiitos postauksesta! Tuli tarpeeseen, kun itselläni on koko tämän vuoden ollut niska/selkä/alaselkä ihan älyttömän jumissa. Liikunnalla olen sitä saanut vähän avattua, samoin uusi sänky on onnneksi auttanut pahimpiin kipuihin.
  En ollut muistanutkaan ajatella kiropraktiikkaa, aina ajatellut vain hierontaa. Olen kyllä menossa työfysioterapeutille vaivojeni kanssa, koska olkapäässä tuntuu välillä epänormaalia kipua. Kokeilen kyllä kiropraktiikkaa, jos fyssarin mielestä se voisi toimia ongelmaani 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.08.2017

   Kuulostaa tutulle.. etenkin tuo alaselkä on vaivannut myös mua.. siihen sain paljon apua! Luulen että ainakin mulla kiropraktikolta saa paljon paremmin apua kuin esim hieronnasta mikä on aika kivuliasta muutenkin. 😀
   Fyssari varmasti ohjaa sut eteenpäin jos niikseen tulee 🙂 Kannattaa kokeilla jos yhtään kiinnostaa 🙂

   Vastaa
 3. Hanna 08.08.2017

  Olisi kiva kuulla minkä takia päädyit kiropraktikolle? Oliko sinulla jotain vaivoja tms jonka vuoksi menit? 😉

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.08.2017

   Joo, en alkanut niitä luettelemaan 😀 mutta alaselkä kipuja ja hartiasedun myös.. jatkossa kyllä meinaan valkata kiropraktikon ennemmin kuin hieronnan.. 🙂

   Vastaa
 4. Tirpustiira 08.08.2017

  Mun lapsi käynyt kiropraktikolla koko pienen ikänsä, ekan kerran 2kk iässä. Siihen loppui liian tiukka imuote imetettäessä, ekat 2kk imettäminen oli ihan tuskaa. Eka vuosi taidettiin käydä parin kuukauden välein, nyt tuetaan lapsen kehon normaalia kasvua ja kehitystä käymällä neljä kertaa vuodessa tsekkauttamassa, mitä nopea kasvu on tehnyt pienelle kropalle. Ennaltaehkäisevää siis. Koettiin hyödyllisenä, koska lapsi autettiin maailmaan imukupilla ja se voi jättää jälkensä esim. niska-hartiaseutuun. Itseeni en ole malttanut satsata, että varaisin ajan, mutta ehkä esim raskauden aikana voisin käydäkin jos lapsia vielä joskus tulisi.

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.08.2017

   Ihanaa kuulla, että teillä lapsi on saanut apua ja hoitoa kiropraktikolla.. Todella mielenkiintoista ja pitää ehdottomasti muistaa tuo tulevaisuutta ajatellen 🙂 Minunkin kiropraktikko kertoi siitä kuinka lapsia käy välillä hänen vastaanotolla ja kuinka niiden keho ottaa vielä niin hyvin hoidot vastaan 🙂
   Oon ajatellut ihan samaa, että joskus jos olen vielä raskaana niin pitää ehdottomasti mennä 🙂

   Vastaa
 5. Tarja 08.08.2017

  Mä oon kans käynyt säännöllisesti keväästä saakka kiropraktikolla ja voin kertoa että toimii? Mulla puutui tosi ikävästi vasen käsi aina työpäivän aikana ja meni tunnottomaksi. Tämä ikävä oire jäi kertaheitolla pois ensimmäisen käynyikerran jälkeen eikä ole sen koommin palannut??

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.08.2017

   hei ihan mahtavaa 🙂
   Terkkuja sinne kovasti ja Mandille hali <3

   Vastaa