mikrovaikuttaminen instagramissa

me, pohdintaa, työelämä

Moi! 🙂 Kiitos ihan mielettömän paljon kaikista teidän viesteistä edelliseen postaukseen. Vastaan huomenna kaikkiin kommentteihin ajan kanssa<3! Nappasin tänään uuden kalenterin ja vihkon käyttöön (kuten kuvista näkyy, rakastan kaikkia tarvikkeita.. Tekee fiilistä niin paljon), joten sain mukavasti kirjoitettua postausideoita ylös. Lähden toteuttamaan niitä heti :). Yksi asia mistä oon luvannut kirjoittaa on mikrovaikuttaminen.

Mikrovaikuttamista povataan vuoden 2019 edelleen nousevaksi trendiksi somessa. Olen lukenut tämän useasta eri lähteestä (esim. täältä) ja tietty huomaan sen myös omassa vaikuttajatyössä. Mikrovaikuttajilla on usein sitoutuneet seuraajat. Se tarkoittaa esimerkiksi tykkäysmääriä suhteessa seuraajamääriin. Voisi ajatella, että mikrovaikuttajaa uskotaan ehkä paremmin ja pidetään aidompana, kuin ”isoa” vaikuttajaa. Jos taas iso vaikuttaja suosittelee esim. jotain tuotetta, saattaa tulla helposti se fiilis, että kaupallista sisältöä tehdään rahan takia. (vaikkakin tämä ei pitäisi paikkaansa)

Jos siis olet kiinnostunut sosiaalisenmedian töistä ja instagramista, niin kannattaa rohkeasti lähteä nostamaan omia seuraajamääriä. Blogi, tube jne ovat tietty plussaa, mutta itse en ajattele että ne olisivat pakollisia. Mä ainakin seuraan monia instagraammaajia enkä lainkaan heidän muita tilejä.

Vinkit:

Säännöllisyys – Tästä hoen joka välissä, mutta jos ig-tiliä haluaa kasvattaa, niin säännöllisestä postaustahdista on hyvä aloittaa.

Laatu – Laadun suhteen en stressaisi, koska se paranee väkisinkin sitä mukaa kun postailee ja puhelimella otetut kuvat riittävät vallan mainiosti. 90% mun ig kuvista on otettu puhelimella enkä muokkaa niitä juurikaan. Lisään kirkkautta ja hyödynnän ig:n omia filttereitä. Nämä toki ovat makuasioita ja muokkausohjelmia löytyy todella paljon. 🙂

Aitous – Tärkein neuvo on olla oma itsensä ja uskaltaa antaa sen myös näkyä. Älä pelkää liikaa, mutta mieti mitä et halua muille paljastaa. Balanssi on tärkeä olla. Postaamisen pitäisi tuntua vaivattomalta ja mukavalta, eikä niin että se tuottaa lähinnä ahdistusta.

Stoorit – Panosta stooreihin. Ne tavoittaa seuraajat nykyään melkein paremmin kuin feed. Siellä myös persoona välittyy hyvin.. ja siis panostamisella tarkoitan sitä, että kuvaa usein. 🙂 Voit vaikka alkuun tehdä niin, että kuvaa ja tallenna (älä julkaise). Katso sitten illalla millaista materiaalia sait aikaan ja olisiko se sellainen kokonaisuus jonka voisi jakaa. 🙂 Mä monesti saatan tallentaa, kun en jaksa joka hetkessä näprätä puhelinta. Sitten hyvän hetken salliessa julkaisen päivältä monta pätkää yhteen putkeen.

Yhteistyöt – Muista aina merkitä kaupalliset yhteistyöt, alennukset, lahjat tms. Läpinäkyvyys on tärkeää ja ei kannata lähteä piilomainontaan. Kannattaa myös pitää puolensa mainostajien kanssa ja rohkeasti miettiä mitä haluaa postauksia vastaan. Kysyminen ei ole väärin. Tällä alalla se on melkeinpä suotavaa. + Ole rohkeasti yhteydessä suoraan niihin yrityksiin mistä olet kiinnostunut/haluaisit mahdollisesti tehdä yhteistyötä. 🙂

Verkostoidu – Tägää kavereita, kommentoi, lisää hästägejä ja seuraa ihmisiä joista olet kiinnostunut. Nosta stooreissa toisten juttuja, niin saatat tulla myös itse nostetuksi. Kannattaa myös perustaa yritystili (muuta siis oma IG-tili asetuksissa yritystiliksi), jonka avulla saat hyödyllistä dataa IG:stä ulos. 🙂

Jos tähän hommaan lähtee, niin kasvattamista ei kannata tehdä hampaat irvessä tai niin, että se tuottaa pahaa mieltä. Sinun arvosi ei määrity sen mukaan monta seuraajaa on.. <3 Itsestäänselvyys, mutta hyvä muistuttaa.

Ihanaa iltaa! Täällä just iltatee ja Greyn Anatomia <3Sara

Tänään kävi klassinen ja vahingossa julkaisin tämän tekstin täysin vajaana. Aloitin kirjoittamaan lasten päikkäriaikaan ja sittenhän unohdin koko homman. Pahoittelut heille kenelle tämä ehti näkyä typerästi. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 kommenttia

  1. Kata 04.01.2019

    Ihana toi vaaleenpunanen vihko <3 mäkin rakastan vihkoja ja kyniä!!! Kivaa viikonloppua!

    Vastaa
  2. Sartsa 05.01.2019

    Ah, Greyn anatomia on paras! Kiitos myös hyvistä ja toteuttamiskelpoisista vinkeistä ja hyvää uutta vuotta!

    Vastaa