Lomasuunnitelmat ja säästäminen

kuulumiset, lapset, loma

Kaupallinen yhteistyö / LähiTapiola

Moikka! Onko teillä mennyt lomasuunnitelmat uusiksi? Kevään poikkeustilanne vaikutti meidän lomaan ja sen ajankohtaan. Lapset olivat nimittäin yhteensä yhdeksän viikkoa kotosalla ja tämä väkisinkin myöhästytti meidän kesäloman aloitusta. Olen silti kiitollinen siitä, että voidaan ylipäätään lomailla nyt kesällä. Tämä vuosi on suunniteltu vauvaa varten ja siitä syystä olen karsinut ison määrän töitä pois. Näin ollen korona ei päässyt vaikuttamaan perheen tilanteeseen niin paljoa kuin olisi voinut. Vauvavuoden rauhallisuus, kotona oleminen ja pieneen tutustuminen ovat sopineet tähän poikkeukselliseen tilanteeseen yllättävän hyvin.

Kesän suhteen meillä tulee olemaan isoja menoreikiä, kuten talon maalaus ja pihan rakentaminen. Olin onneksi budjetoinut nämä jo talon rakennukseen, koska ne vievät yllättävän paljon rahaa. Nyt olen myös kiitollinen siitä, että rakennusbudjetti ei päässyt karkaamaan. Viime vuonna haaveilin siitä, että alkukesästä menisimme ulkomaan reissulle. Kuvittelin vauvan nukkumaan vaunuihin, lapset leikkimään altaaseen ja minulle rantatuolin löhöilyä varten. Nooh, tämä aika idealistinen haavekuva (:D) ei nyt tietenkään toteudu ja oikeastaan ihan hyvä niin. Iso osa lomarahoista menee pihaa varten, sillä suunnitelmat ovat villiintyneet tässä matkan varrella. Haaveilen esim. pihavaloista jotka toisi ihanaa tunnelmaa pimeneviin iltoihin. Meinataan myös satsata kotimaassa matkailuun ja olenkin buukannut meille muutamat majoitukset.

Teen tämän vuoden yhteistyötä LähiTapiolan kanssa ja olen siitä erityisen iloinen, koska olen ollut heidän asiakkaana jo yli kymmenen vuotta. Oli mahtava kuulla IG:n puolella kuinka paljon myös teiltä löytyy kokemuksia LähiTapiolasta. 🙂 Vakuutusten lisäksi olen kuluneen kevään aikana tutustunut, miten rahastoihin voi säästää pahan päivän varalle. LähiTapiola tarjoaa myös säästämisen ja sijoittamisen palveluita jotka voi auttaa arkea monella tapaa. Meidän puskurirahat ovat olleet rakennusprojektin takia käyttötilillä ja tämähän ei ole pidemmän päälle järkevää. Tästä syystä mua erityisesti kiinnostaisi matalan kynnyksen säästäminen järkevällä tavalla. Onko teillä mahdollisuutta säästää ja jos on, niin miten te teette sen? 🙂

Meidän pian alkava loma on oikeastaan aika kiva. Mennään käymään pitkästä aikaa sukulaisten luona Kokkolassa. Ollaan käyty siellä viimeksi Matildan ensimmäisenä kesänä 2014. Lähdetään myös pidemmäksi aikaa Mikon puolen mökille itäsuomeen. Odotan jo sitä, että päästään rantasaunaan ja järveen uimaan. <3 Ihanaa! Muuten suunnitelmat ovatkin avoinna. Meinataan retkeillä, käydä uimassa, jäätelöllä ja nähdä perhettä sekä kavereita. Mahdollisuuksien mukaan käydään ehkä Muumimaailmassa. Eiköhän tässä riitä jo aika paljon tekemistä. 🙂 Veikkaan, että tullaan nauttimaan tästä kesästä paljon. Tämän poikkeuskevään myötä ollaan opittu arvostamaan aikaa oman perheen kesken, joten sellaiset päivät ovat myös toivottuja.

Olen nuoresta saakka säästänyt ja varannut extra-rahaa pahanpäivän varalle. Olen myös osannut aina käyttää säästöjä silloin, kun tilanne on niin vaatinut. Tänä keväänä olen konkreettisesti huomannut sen kuinka arvokkaita säästöt on ja miten paljon niistä tulee turvaa, kun tilanne epävarma. Haluan myös tulevaisuutta ajatellen säästää ja varautua erilaisiin tilanteisiin. Mitä te ajattelette säästämisestä? Pyrittekö te varautumaan vai elättekö hetki kerrallaan? Juteltiin aiheesta myös meidän uusimassa Papupadan podcast jaksossa. Pääset kuuntelemaan mun ja Johannan höpinät täältä! 🙂 Tulen tekemään loppuvuoden tiivisti yhteistyötä LähiTapiolan kanssa ja pyrin käsittelemään aiheita mahdollisimman omakohtaisesti. Huikatkaa, jos teillä on jotain toiveita tähän liittyen! 🙂

Arvatkaa muuten mitä? Meillä on tänään erityinen päivä edessä, kun Melina saa kasteen. <3  Jaan tunnelmia tästä päivästä alkuviikosta. Leppoisaa ja aurinkoista sunnuntaita! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

16 kommenttia

 1. Paula 14.06.2020

  Sinä olet ihanan aito ihminen. Sinuun on helppo samaistua myös hyvin samankaltaisen perhetilanteen vuoksi. IGtäsi on mukava seurata, nöytät suhtautuvan hyvin rennosti vauvan kanssa puuhailuun. Itse olen stressaaja, mutta yrirän opetella rennompaa suhtautumista arkeen☺️ Itse laitan kuussa säästötilille joitakin satoja säästöön sekö rahastoihin säästän säännöllisesti noin 100€ kuussa eri rahastoihin hajauttaen. Nämä rahat ovat ’eläkerahojani’ Säöstötilin rahat ovat haaveiden toteuttamiseksi. Tiedän että ensi vuonna säästäminen jää hetkeksi tauolle, koska olen hetken hoitovapaalla ennen töihinpaluuta. Pikkuisellemme (syntyi paripäiväö ennen teidän pikkuista) avasin juuri tilin ja aloitin säännöllisen säästämisen indeksirahastoon pienellä summalla.Myös muille lapsillemme säöstämne, puoliso laittaa isommille ja minä pienemmille. Mukavaa kesää teidän perheelle!

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.06.2020

   Kiitos paljon <3 kyllä mäkin stressaan 😉 mutta tietty pyrin siihen, että en ainakaan liikaa 😀 <3
   Kuulostaa mahtavalta! Hei pitääpä meidänkin perustaa pienelle oma tili. Hyvä muistutus 🙂 Ihania kesäpäiviä sinne <3

   Vastaa
 2. Vilma Autio 14.06.2020

  Minulle kesä on rentoutumisen aikaa? Olen paljon ulkona jne. Suurin osa kesäloma suunnitelmistani peruuntui korona-viruksen takia? Mistä tuo sinun ihana mekko on ostettu? Hei muuten, jos tykkäät porkkanakakusta, niin jos tekisit tänne vaikka ohjeet? Ihana ja aurinkoista kesää☀️

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.06.2020

   Niin on <3 voi hitsit, kurja kuulla.. toivottavasti keksit jotain tosi kivaa peruuntuneiden asioiden tilalle. <3 Mekko on zara 🙂 Hei joo, voisin kyllä tehdä!

   Vastaa
 3. Minni 14.06.2020

  Mistä tilaatte/haette teijän lemppari nepalilaista? ? Oon kuullu paljon hyvää Ravintola Nepal:ista, mutta ei olla vielä käyty kokeilemassa! ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.06.2020

   vähän riippuu.. Espoossa ja Helsingissä ollaan testattu monia ja kaikki ovat olleet hyviä 🙂

   Vastaa
 4. Anniina 14.06.2020

  Kun muutimme okt-taloon, sopisimme mieheni kanssa että aletaan maksamaan ns vastiketta yhteiselle tilille. Molemmat laittaa 250€/kk tilille rahaa ja sieltä maksamme sähkölaskut, vesilaskut, netti jne jne. Sinne jää myös hyvä vara siihen, jos ja kun joskus tulee jotain remontoitavaa. Asumiseen meillä talossa menee noin 400€/kk, joten vuodessa säästetään jonkin verran tulevaa varten. Olen myös huomannut että kun laitan palkan suoraan säästötilille ja siirrän sieltä sitä mukaan kun tarvetta on käyttötilille, ei tule ostettua heräteostoksia, kun rahaa ei periaatteessa loju käyttätilillä. Ihanaa kesää teidän koko poppoolle <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.06.2020

   hei onpa hyvä systeemi! Kiitos kun jaoit :))

   Vastaa
 5. Ellen 15.06.2020

  Moikka!
  Haluaisitko tehdä (vai oletko jo tehnyt) postauksen, jossa kertoisit vinkkejä mistä rakentaminen / sen suunnitteleminen kannattaisi aloittaa? Aiomme rakentaa tulevan kotimme itse, mutta en tiedä yhtään mistä pitäisi aloittaa.

  Ajattelimme ensin ostaa kodin, mutta sain kuulla reilu viikko sitten odottavani kolmosia, (kotona jo kolme lasta ennestään) joten tarpeeksi suuren kodin löytäminen olisi todella hankalaa. Tonttimme taitaa muuten olla aika lähellä teidän kotia, kun olen nähnyt teidät muutaman kerran ulkoilemassa lähistöllä?. Meillä on kaksi vanhinta tyttöä lähes saman ikäiset kuin Matilda ja Mimosa, nuorempi syntyi päivää ennen Mimosaa?. Muistan vieläkin kun näin teidät synnärillä pienen vauvan kanssa?.

  Ihanaa kesää, kiva kun nyt on niin lämmintä!

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.06.2020

   eikä!!!! onnea tuhannesti <3 Voi että miten spesiaalia!
   Heiiii ihanaa kuulla, että lähistöltä on koti etsinnässä. Tietty kaikki lähtee tontista ja se määrittelee paljon. Siitä kannattaa aloittaa 🙂 En tiedä oonko paras tyyppi neuvomaan, kun vain yksi kokemus. Kannattaa googlailla tarkasti eri firmoista ja varautua kaikenlaiseen 😀

   Kaikkea parasta <33

   Vastaa
 6. Linda 15.06.2020

  Oi onko sinulla sukulaisia täällä Kokkolassa! Olisipa hauska törmätä yhtäkkiä teihin täällä pikkukaupungissa?

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.06.2020

   On!! Koko äidin puolen suku 🙂

   Vastaa
 7. A 16.06.2020

  Meillä on juuri sellainen tilanne että saatiin säästettyä sovittu summa ”pesämunaan” jonka jälkeen aloitettiin säästäminen häitä varten ? Tänään laitettiin ensimmäinen summa kyseiselle tilille ja kilisteltiin sen kunniaksi

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.06.2020

   hei mahtavaa! Hyvä te 🙂

   Vastaa
 8. Maisu 07.07.2020

  Mekin pistetään miehen kanssa 250e yhteiselle tilille asumiseen liittyviä laskuja varten (sähkö, vesi, jätemaksu, kaukolämpö ym), jos ja kun jotain jää niin samalla säästyy asumiseen, esim. jis kiuas tms hajoaa, kuten juuri kävi näin.
  Minulla on myös oma säästötili, josta voi nostaa rahaa kuluitta 4krt vuodessa, tälle tilille säästän 50e/kk ja käytän esim. kohta tuleviin 3-kymppisiin ja joskus johonkin muuhun mukavaan ns. ylellisyyteen (parempaan hotelliin vuosipäivän kunniaksi).
  Toivottavasti joskus pääsen eläkkeelle ja tätä varten säästän valmiiksi hajautettuun rahastoon 50-100e/kk, tavoitteena olisi saada eläkeiässä 200-300e/kk extraa työeläkkeen päälle noiden säästöjen avulla.
  Ja pitkäaikainen unelmani on sijoitusasunnon osto. Säästän pariin eri rahastoon kuukausittain yhteensä 150-200e tätä haavetta ajatellen. Sijoitusasunto mielessä olen säästänyt nyt ehkä 3 vuotta ja 2-3 vuoden päästä luulen, että haave voisi toteutua. Asuntolaina lyhenee koko ajan mukavasti ja rahastolla menee hyvin, uskon, että pantti alkaisi olla silloin kasassa.

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.07.2020

   kuulostaapas tosi hyvältä 🙂 Wau miten monipuolista!

   Vastaa