kivaa tekemistä

koti & sisustus, kuulumiset, lapset, loma, luonto, me

Moi! Kysyin viime viikolla IG:ssä vinkkejä mukavaan tekemiseen lasten kanssa ja sain paljon hyviä vinkkejä. Meidän arki, viikonloput ja tuleva pääsiäinen vietetään kotona ja oman perheen kesken. Tykkään rauhallisesta menosta, mutta samalla kaipaan kovasti ihmisiä ja yhdessä oloa. Toki me ollaan onnekkaita, kun meillä on toisemme. <3 Kasaan pian postauksen siitä kuinka voisi muistaa lähimmäistä, tuntematonta tai yksinäistä ihmistä.

Postauksen alle voisi kasata ideoita perheen yhteiseen tekemiseen, jos teille tulee mieleen! 🙂

Meidän lapset on sen verran pieniä, että heidän elämä ei ole juurikaan muuttunut koronan myötä. Tai tietty vähän, mutta ei voi kyllä valittaa. Ehkä perheen pienimmällä on ollut erikoisin vuosi verrattuna normaaliin, kun hän ei ole juurikaan nähnyt vauvakavereita. Onneksi on nuo isommat sisarukset seurana. <3 On kuitenkin ihan jäätävä ero siihen, kun vietin Matildan kanssa aikoinaan vauvavuotta. Me mentiin ja tultiin harvase päivä!

KIVAA TEKEMISTÄ

Luontobingo / Meidän lapset rakastaa bongata esim. kevään merkkejä.. ja usein kävelyllä jutellaan siitä mistä huomaa kevään tai mitä eroa eri vuoden ajoilla on.

Eväät luonnossa tai omalla parvekkeella/terassilla / Miten se onkaan niin, että eväät maistuu AINA paremmalta ulkona! Oltiin viime viikonloppuna laavulla paistamassa makkaraa ja ai että miten hyvää tuli!

Leipominen / Me meinataan tehdä tyttöjen kanssa semmonen ihan överi kinderkakku! NAMI!

Lautapeli-ilta / Meidän lemppareita on: UNO, Muuttuva labyrintti ja Arvaa kuka.

Itse tehty aarrejahti / Tytöt tekee välillä toisilleen aarrejahteja, mutta eniten ne tykkää siitä, jos me ryhdytään leikkiin heidän kanssa. Aarrejahdin voisi tehdä vaikka ulos ja uskon, että sen parissa voisi helposti viettää muutaman tunnin!

Metsäretki / Ulkoilu ja etenkin luonto auttaa aina. Lapset innostuu ihan jo lähimetsästä, saati sitten jos lähdetään pidemmälle seikkailemaan. He tykkää kerätä keppiä, kiviä ja kiivetä kivien päälle.

Temppurata olkkariin / Muistan kuinka hitti temppurata oli silloin kun kotona oli taaperoikäisiä. Me voitaisi kehitellä isompien tyttöjen kanssa Melinalle joku kiva pieni temppurata. Hän rakastaa kaatuilla tyynyjen päälle jne.

Majan rakennus ja sinne yöksi / Meidän lasten lemppari tekeminen on majan rakennus. Joskus olemme rakentaneet majan olohuoneeseen ja se vasta jännää onkin, kun saa jäädä olkkariin yöksi.

Askartelu / Nyt tietty kaikki pääsiäiseen liittyvä askartelu on ajankohtaista. Meidän lapset innostuu kovasti kaikenlaisesta askartelemisesta. Luontoa voi myös hyvin käyttää hyväkseen ja tehdä vaikka käpylehmiä tms. Myös kaikki taikinat, muovailuvahat ja maalaus ovat ihan parasta puuhaa!

Kunnon illallinen (alkuruoka, pääruoka, jälkkäri) /Tämä oli musta aivan ihana vinkki! Tähän olisi myös ihana osallistaa lapset ja vaikka pukeutua hienosti koko perheen voimin. Joku ihana musiikki soimaan jne. Tämä on pakko toteuttaa, vaikka pääsiäisenä!!

Koti SPA / Tein tytöille spa-hetken muutama viikko takaperin ja vitsit ne nautti siitä. Ruusun terälehtiä kylpyyn, spa musikkia, välipalatarjoilu, kynsien lakkausta jne. Pienet tytöt osasivat kyllä arvostaa.

”Lapset saa päättää päivä” / Meillä ei olla koskaan vietetty tällaista päivää, mutta voisin vaan kuvitella kuinka hitti se olisi. 😀 Ehkä vaan pelkään mitä kaikkea sellainen toisi tullessaan, niin pidän päätösvallan itselläni, hahah.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

16 kommenttia

 1. Ninnu 26.03.2021

  Kivoja ideoita! Me joskus tehtiin niin, että lapsille ”varattiin pöytä” tiettyyn kellonaikaan ja saivat ottaa seuralaisen (nukke, pehmolelu) ja pukeutuivat hienosti ja sitten oli yllärimenu heille. Kyllä nauttivat huomiosta ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.03.2021

   hei kuinka ihana idea 🙂 menee niin testiin meillä!! <3

   Vastaa
 2. Maija 26.03.2021

  Hih mä luin nopeesti ”temppareita olkkariin” ja hetken jo mietin miten tää käytännössä toteutetaan ? (temptation island siis) Kiitos ihanasta blogista ?✨?

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.03.2021

   hahahhahahah, se oliskin aikamoista :DD Ihanaa, jos tykkäät <3

   Vastaa
 3. Martta 27.03.2021

  Lapsenvahtina olen kerran lasten kanssa mennyt heidän lähimetsään, joka ei ollut minulle tuttu. Katsoin Maastokartta-sovelluksesta polkuja ja lapsetkin innostuivat tutkimaan karttaa! Sovellus on ilmainen ja sieltähän voi myös ottaa kuvan ja tulostaa. Paikannin ominaisuus on kyllä tosi kätevä ja helpottaa suunnistamista?

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.03.2021

   oiiii, ihana idea! Kiitos 🙂

   Vastaa
 4. Hanna85 27.03.2021

  Kokeile vaan rohkeasti tuota ”lapset saa päättää”-päivää,sitä ei tiedä kuinka pienestä he olisivat onnellisia tai kuinka se avartaisi sinun omaa näkökulmaasi elämään❤ Ja jos vain mahdollista, niin kerro meille lukijoillekin miten se päivä meni? Rakastan blogiasi, jatka vaan ihan samaan malliin kun tähänkin saakka! Kaikkea hyvää teidän perheelle❤

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.03.2021

   onpa hyvä pointti <3 hei toihan olis hauska toteuttaa!! Kiitos niin paljon :)<3 samoin sinne, kaikkea PARASTA!!! 🙂

   Vastaa
 5. Anniina 28.03.2021

  Voisko tehdä bolgi postausu teidän hoitolaukusta

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.03.2021

   pitää katsoa. nyt hoitolaukulle ei juurikaan ole tarvetta, kun ei käydä missään 😀

   Vastaa
 6. Vilma 28.03.2021

  Hei, aattelitteko jatkaa vielä Papupataa? On niin ikävä teidän juttuja ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.03.2021

   en yhtään tiedä :/ toivotaan 🙂 <3

   Vastaa
 7. Anniina 30.03.2021

  Voisiko tehdä blog postauksen teidän autossa

  Vastaa
 8. Peter Sebastian 05.04.2021

  Upeita kuvia ja postauksia aina vaan! Kaikkee kivaa kevääseen! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.04.2021

   Kiitos 🙂 Kivasti sanottu!!! 🙂

   Vastaa